Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Colibri-könyvek

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Plastic Logic cég új, 100-as sorozatszámú olvasóját kifejezetten gyerekek számára fejlesztették ki. Az olvasót egy orosz állami program keretében választották ki tesztelésre. A cél az, hogy az iskolások a tankönyvek helyett ezzel járjanak iskolába illetve ezen tanuljanak. A…..
A The Economist című gazdasági hetilap tegnap megjelent cikkében Dickens klasszikusára utaló címmel elemzi a változóban lévő könyvkiadói világot és a e-könyv jövőjét. A cikkíró úgy véli, a digitalizáció meglehetősen későn érte el a könyvkiadást, de gyorsan…..
 Az e-könyvek, miközben még külföldön is nemrég újdonságnak számítottak (Magyarországon pedig továbbra sem jelennek meg a legfontosabb könyvek e-formátumban), teljesen átalakítják a kiadói tevékenységet. A jelnelegi helyzetet elemzi a USA Today címú amerikai napilap…..
A paidContent.org, az e-tartalom gazdasági vonatkozásaival foglalkozó oldal napokban megjelent cikke szerint az e-könyvek elterjedésének legfontosabb gátja a megosztás illetve kölcsönadhatóság korlátozása. Ha ezeket a korlátokat felszámolnák, az e-könyvek piaca a jelenleginél is…..
Az Amazon intenzív és remekül kitalált televíziós reklámkampányt folytat, hogy népszerűsítse e-könyv olvasóját, a Kindle-t. Érdekes vita alakult ki az amerikai sajtóban arról, hogy mit kellene vagy nem kellene tennie a könyvkiadóknak az e-könyvek térnyerése és a hagyományos…..
Az e-könyvek térhódítása beteheti a kaput a könyvdizájnereknek, még akkor is, ha sokan lehetségesnek tartják a digitális és a nyomtatott könyvek hosszú távú békés egymás mellett élését – hangzott el a könyvborító tervezők idei konferenciáján, a londoni British…..
 Egy nemrég napvilágot látott jelentés szerint csak az Egyesült Államokban a kiadók évente 16 millió tonna papírt használnak fel. Ehhez csaknem 32 millió fát kell kivágni. Az újság és könyvipar együttesen csaknem 125 millió tonna élő fát „fogyaszt”. A…..
Colibri Books Harc a kalózok ellen 2011.05.03 15:21:28
 A szerzői jogi lobbi szerint az internetes kalózok először térdre kényszerítették a lemezipart, és most a film- és a könyvkiadásra is hasonló sors vár. Az internetes kalózkodás szerintük „helyrehozhatatlan károkat okoz a kultúra szövetében”, alkotók,…..