Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magadnaktanulsz

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap sajtóhír látott napvilágot arról, hogy a Hoffmann Rózsa vezette államtitkárság heteken belül a kormány elé fogja terjeszteni az új nyelvoktatási stratégiát, amely szerint megszűnnének a nyelvi előkészítő osztályok (nulladik évfolyam), viszont minden középiskolában…..
A mai sajtó számolt be arról, hogy a NEFMI oktatási államtitkársága közölte az MTI-vel, hogy a kormány őszi munkarendje szerint csak szeptemberben tárgyalják hivatalosan az új (számolja még valaki, hogy hányadik?) felsőoktatási törvénytervezetet. Olyannyira, hogy a minap a…..
Most, hogy néhány napja nyilvánosságra kerültek a 2011-es felsőoktatási ponthatárok, roppant tanulságos az MTI adatbankjában közölt Felvi grafikon az idei (és tavalyi) legnépszerűbb alap- és osztatlan képzésekrőlMég mindig a gazdálkodás és menedzsment; turizmus-vendéglátás;…..
Tanulságos diagram jelent meg ma az MTI most már mindenki számára hozzáférhető Sajtóadatbankjában. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ és az Oktatási Hivatal szerkesztésében a magyarországi felsőoktatásba a 2001-2011 között jelentkezett és felvettek számát…..
A mai nap, de akár az elmúlt egy-másfél hét oktatáspolitikai híre kétség kívül Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár lemondásának kilátásba helyezése volt a miniszterelnök irányába. Egyes médiumok szerint – Népszabadság, Index etc. – szerint Hoffmann már egy hete…..
Az MTI jelentése szerint a mai napon Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, a június 5.-i összehangolt pedagógustüntetés által érintett öt szakszervezet sztrájkelőkészítő bizottsága nevében tételesen ismertette és visszautasította azokat a…..
Lesz pedagógusdemonstráció június 5.-én, ahogy a közoktatásban érintett szakszervezetek bejelentették még május 23.-án – mondta Mendrey László a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetnek (PDSZ) elnöke, annak ellenére, hogy Hoffmann Rózsa indokolatlannak nevezte a tüntetést.…..
Most kaptuk néhány perccel ezelőtt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájától a következő hivatalos állásfoglalást, amelyet rövidítés vagy bármiféle változtatás nélkül közlünk. ÁllásfoglalásA Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a…..
Magadnaktanulsz Játék a szavakkal 2011.05.11 00:27:00
„Nem volt és nem is lesz kormányzati szándék felsőoktatási intézmények bezárásáról” - állította Hoffmann Rózsa, oktatási államtitkár, miután több rektorral is egyeztetett a felsőoktatási intézménystruktúra átalakításáról. Most éppen azok kerültek sorra,…..
A mostani 29 helyett 12 állami egyetem marad Magyarországon, tudósít az [origo] internetes portál egy hozzá került kormányzati koncepcióra hivatkozva, azóta ezt hangozza minden valamirevaló online, holnaptól pedig offline médium. A koncepcióról állítólag Hoffmann Rózsa…..
A Felvi.hu információi alapján összegzett az Eduline a 2011-es felsőoktatási jelentkezési adatok alapján. Ezek szerint közel ugyanannyian szeretnének a felsőoktatásban továbbtanulni 2011-ben, mint egy évvel korábban. A 141 ezer jelentkező nagy része alapképzésre (BA) jelentkezett,…..
Nem fogadta el a Kormány a mai ülésén a NEFMI oktatási államtitkára által beterjesztett közoktatási törvénytervezetet. Több sajtóorgánum is megírta, hogy a fő konfliktusforrás a pedagógusok kötelező óraszáma kapcsán alakult ki a NEFMI és a Matolcsy vezette Nemzetgazdasági…..
Azonnali érdekegyeztetést követel a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a kötelező óraszámok emelésére vonatkozó kormányzati elképzelések miatt. A múlt héten került a nyilvánosság elé a közoktatási törvény…..
A gyakorlatorientált, munkaerő-piac központú szakképzés és a gyakorlati oktatók felkészülése, felkészítése címmel országos szakmai konferenciát szervez a Dél-alföldi Szakképzési Kerekasztal a Szegedi Tudományegyetemen. A rendezvény időpontja: 2011. április 18. (hétfő),…..
Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár a parlament oktatásügyi bizottsága előtt beszélt arról, hogy 2016-tól az egyetemi-főiskolai jelentkezés feltétele lesz a „C” típusú nyelvvizsga – tudósít az Eduline.  Az államtitkár szerint a módosításra azért van…..
Pokorni Zoltán szerint Magyarország sikere az oktatás sikerén áll vagy bukik. A politikus Magyar Nemzetnek adott interjúban mondta el, hogy számára a magyar iskolaügy fontosabb, mint egy-egy fontos posztot betöltő személy rokonszenve. Véleménye szerint az államnak nagyobb szerepet…..
A Figyelőnet számolt be arról, hogy önálló ülésen foglalkozik majd a parlament oktatási bizottsága a sajátos nevelési igényű gyerekek (korábbi elnevezés szerint fogyatékkal élő gyerekek) ellátásával, valamint a korai fejlesztéssel, illetve ezeknek a közoktatási törvény…..
Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Hír TV-ben elmondta, törvényben rögzítik, hogy a hallgatók hány százaléka juthat be az államilag finanszírozott képzésekre. Az államtitkár asszony elmondása szerint már idén ősszel elkezdődnek a modellszámítások, amelyek…..
Sajtótájékoztatót tartott a Nemzeti Erőforrás Fejlesztési Minisztérium Oktatási Államtitkárságának a nevében, Dux László felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. Ezen az államtitkár elmondta, hogy a költségtérítés intézménye várhatóan megmarad a…..
Solti Gábor az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) oktatási és nemzetközi igazgatója az MTI-nek fejtette ki a szervezet javaslatát, arról hogy a szakképzés továbbfejlesztéséhez már az általános iskola 7-8. osztályos évfolyamaiban helyezzenek hangsúlyt a szakmák…..
Részletek Demján Sándor vállalkozónak, a Trigránit Zrt. fejének a Népszavának adott interjúból Riporter: Ön szerint államosítani kéne? D.S.: Az iskolákat biztosan. Az nem lehet, hogy egy iskola működése attól függjön, hogy van-e az önkormányzatnak elég pénze. Ezzel nem…..