Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morpet1

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Öt és fél éve már annak, hogy alapjairól redizájnoltuk az Indexet. Elég fura innen, 2012-ből visszanézve belegondolni, hogy akkoriban az egy elég radikálisnak számító elképzelés volt. Viszont elég jól átgondolt és karakteres is ahhoz, hogy erősítse az Index egyediségét,…..
2013 tavaszán jelenik meg a Depeche Mode 13. stúdióalbuma, amit az angol zenekar természetesen turnéval is megünnepel. Jövő májustól 34 stadionkoncertet ad 25 európai városban a csapat, majd folytatja körútját a világ többi részén. A turné május 7-én kezdődik Tel Avivban, de…..
morpet1 2012.10.23 21:51:22
@trywalkinginmyshoes: Nem sokat adnék az efféle kijelentésekre. Az ilyen "legjobb dal az Enjoy the Silence óta", olyan mint a "Violator SOFAD hangszerelésben" stb. kijelentéseknek kevés közük volt eddig a valósághoz. A ma nyilvánosságra hozott új szám is inkább a legutolsó két album számaihoz hasonló (túlságosan is).
Eléggé világos, hogy a C64-es korszak legnagyobb klasszikusai egy-egy korosztályon belül többé-kevésbé azonosak (a "korosztály" itt 1-2 éves eltérést jelöl a fertőzés dátumát tekintve). Vannak ugyan apróbb eltérések, és persze voltak már akkor is hipszterek, akik olyasmikért…..
A héten kezdi el befrissíteni a Gmail-fiókokat a Google a "Priority Inbox"-szal. (update: A Google közben elkezdte frissíteni a magyar nyelvű Gmail-fiókokat is. Magyarul a "Fontos levelek" nevet kapta a funkció.)A Priority Inbox nem más, mint egy olyan ajánlórendszer,…..
Oké, oké, csehfóbiám, pontosabban csehfiliám van. De nekünk miért nincs olyan interaktív, mindenféle fontos információt tartalmazó turisztikai térképünk, mint a cseheknek? (Vagy van, csak nem találom?)Van persze többféle interaktív Magyarország térkép, ilyen, olyan, amolyan, de…..
Az Index címlapja egyre jobban terjeszkedik lefelé. Korábban csak a Velvet és a Totalcar ajánlódobozai voltak a címlap alján. Ma már azonban videóajánló, fotóajánló doboz, sőt, újabban egy Dívány.hu és egy HG.hu ajánlódoboz is kikerült az oldalra.Az Index címlapja ezzel…..
Maurice Thorez francia kommunista politikus mondta egykoron, hogy egy sztrájkot nem csak elkezdeni – de abbahagyni is tudni kell. A magyar munkásosztály mindeddig felettébb gyakorlott volt ez utóbbiban: sőt, odáig fejlesztették a sztrájk-abbahagyás művészetét, hogy néha el sem…..
morpet1 2010.01.13 20:37:22
@szubjektiv: A BKV meghirdetett állásaira mindig több jelentkező van. Ez tény. Azért, mert jobban fizet, mint a többi buszos cég. Ez is tény. Ott vannak az adatok az előző hozzászólásomban.

Számolni pedig neked kéne megtanulnod. Te írtad: az átlagkereset fizikai munkakötben nettó 88 700 forint. Te írtad: a BKV-s sofőrök átlagkeresete nettó 140-150 ezer. Több mint a másfélszerese, ezt írtam. Ez tény.
morpet1 2010.01.13 20:41:32
@morpet1: Javíts nyugodtan az újabb elütésemet is. ;-)

Addig sem kell válaszolni a többi, érveid szempontjából kényelmetlen felvetésre.
morpet1 2010.01.13 21:20:33
@szubjektiv: "aki szerint sokat keresnek a sofőrök, mind egytől egyig elmehet a békávéhoz sofőrnek"
Aki szerint keveset fizet a békávé, az egytől egyig elmehet másik céghez. Ja, hogy az 30 százalékkal kevesebbet ad?
MÉG MINDIG NEM VÁLASZOLTÁL: magyar átlagbuszvezető bruttó 168 ezret keres, a békávés 250-et. A szlovák 188, a cseh 207 ezret. Pont.

"A fizikai munkakör az építőipari fizikai munkás meg a bányász meg a mittoménmi."
Na ne, most az jön, hogy a buszvezető munkája többet ér mint a bányászé? Ugyanmár!
De miért is kérdés ez, hiszen ott van fent a hazai buszos átlagkereset. Annak nettója sem nagyon haladja meg a 100 ezer forintot. Míg te írtad: a békávénál ez 140-150 ezer.
Ha már így belemelegedtünk a mobilalkalmazás témakörbe, nézzünk meg egy olyan, iPhone 3GS-re készült Twitter-appot, mely aktívan használja a Twitter geotagging funkcióját. Íme: Bár az alkalmazás a fejlesztők szerint sem teljes értékű kliens, mindenesetre a próbálkozás…..
Talán a legnagyobb ingyen reklámot kapta a magyar prezentációkészítő startup azzal, hogy Bajnai Gordon Corvinus egyetemen tartott előadásában az ő szoftverüket használta. A több mint egy órás műsort a közszolgálati televízió élőben közvetítette. A miniszterelnök egyébként…..
Először játszott bajnokin a világbajnokság óta Simon Ádám, gólt is lőtt rögtön. Gosztonyitól ez nem olyan meglepő, ő már a másodikat szerezte Egyiptom óta, összesen a negyediket a szezonban. Présingert viszont mintha elfelejtette volna a Videoton, vagy legalábbis Mezey György.…..
Mármint utoljára holnap közlekedik a nyári szombatonként és vasárnaponként járó nosztalgia-UV-szerelvény a Hűvösvölgy és Kamaraerdő között. A BKV augusztus 15-én vezette be ezt a szolgáltatást, és nagy-nagy öröm, mert áttörés. Noha Lisszabontól Prágáig sok nagyvárosban…..
morpet1 2009.09.27 11:34:16
@erminavet: Imre, remélem csak rossz napod volt, mert ilyen sértő posztolóval rég nem találkoztam. Senki sem fröcsögött itt, te viszont rögtön leszóltad, lenézted azt, aki drágállotta a programot. A kisfiam 3 évesen már villamos alakú tortát kért, 4 évesen kívülről fújta az összes pesti villamostípust, az ülések számával, hosszával, súlyával stb. Számtalan hasonló programon, közlekedési múzeumban voltunk, néztünk nosztalgiavillamost a forgalomban Szegeden, Bécsett stb. Most is mennénk, de szerintem indokolatlanul drága. Nosztalgiavillamosokkal a tömegközlekedés népszerűsíthető. De a mostani program elitista, azok számára szól, akiknek fő hobbijuk a villamos, és hajlandóak nagyobb összeget áldozni egy ilyen programért. Nem baj, hogy te ezt helyesled, az viszont már igen, hogy akinek más a véleménye, azt nem érvekkel próbálod meggyőzni, hanem mint embert ítéled el. Amivel végül mégsem őket, hanem magadat minősíted.
HamPLÓ Egy UV, csak úgy 2009.09.21 18:30:00
Véletlenül bukkantam rá erre a panoráma-próbálkozomásra ezer évvel ezelőttről. Mivel nem voltam teljesen tisztában azzal, hogyan műxik a panoráma-svenk azon a gépen, csak két kockányi széles lett, és a géphez adott program nem is illesztette valami nagyon szépen össze őket,…..
Vezetékes netet szeretnék bekötni. UPC és T-Home különböző okoknál fogva nem jöhet számításba. Úgyhogy gondoltam, megkérdezem Twitteren, hogy kinek mi a tapasztalata alternatív szolgáltatókkal.A szempontok: a XII. kerületben legyen elérhető a szolgáltatás. Viszonylag…..
Mint korábban már beharangozta a Hasbro, hamarosan resetelik a Monopoly City Streets nevű online játékukat. Úgyhogy mindenki kap még egy esélyt arra, hogy meghódítsa Budapest utcáit a virtuális térben.A sikerhez azonban ezúzzal lehet, hogy szükséges lesz másokkal szövetségre…..
morpet1 2009.09.20 01:39:05
@GYUSZI BACSI: Nem bug, így van az egész képletezve. De ne 600-ért vegyél házakat, hanem 500-ért, jobban jársz. Annál a járadék az utca értéke milliomodrésze és a ház értéke szorzatának kb. 90 százaléka, míg a 600-asnál már csak 84 százaléka. De legjobb, ha 75 ezres házakkal építed tele, hely úgyis van rajta, annak a legjobb a megtérülése. Persze csak úgy érdemes drága utcát venni, ha kb. ugyanannyi összegben tudsz rá házat építeni. A restart előtt 1 milliósak voltak a legdrágább utcák, de a képlet már akkor is ugyanaz volt.
morpet1 2009.09.22 01:52:35
@Benjamin: Mindig a KP-m felét költöttem utcára és felét házra (50-75 ezresekre). Másnap az előző napi utcát elpasszoltam névértéken, igaz, családban maradt, de elég jól járt a vevő is velük.
Mindennek persze vége, mert ma este a Hasbro úgy döntött, hogy megváltoztatja a működési mechanizmust, és maximálta a megtérülést, 100%-ban. Azaz az egymilliónál drágább utcák sem fizetnek magasabb bérleti díjat, mint az 1 milliós utcák. Ebben van ráció, de összességében a játék nyilvánvalóan megbukott, menet közben változtatni a szabályokat nem valami elegáns.
Talán a leggeekebb Gmail téma a Terminal óta. Az early adopterek máris nyomtak rá egy installt. (Settings/Themes/High Score alatt lehet rátalálni a levelezőtökben.) Ha már itt tartunk: ti milyen Gmail-témát használtok mostanában? Még mindig a Tree a nyerő? ..
morpet1 2009.09.04 13:03:52
Jó egy hónapja a Netpincér megkeresett három magyar blogot (doransky, plastik, webisztán), hogy kipróbálja, mennyi hirdetési potenciál van ebben a szegmensben. A webisztános akció úgy szólt, hogy mindenki, aki igényel bónt, kártyás fizetés esetén egyszer 500 forintot megspórolhat…..
Hamarosan elindul világhódító útjára a "minden eddiginél gyorsabb" Firefox, vagyis a 3.5-ös verzió. A magyar Firefox-közösség is szervez összejövetelt a release ünneplésére. Július 7-én este 7 órától van a gyülekező a Henry J.Bean's nevű helyen (Szent István…..
morpet1 2009.07.06 12:05:00
@KGyST: Így van. Június 30. (kedd) volt a hivatalos megjelenés.
Valljuk meg, nem olyan meglepő az az eredmény, amire a KutatóCentrum és a MASMI Hungary Piackutató Intézet jutott. Vagyis hogy az egyedülállók nem csak többet csetelnek, de többet használják a közösségi szájtokat is. Az egyedülállók kétharmada havi rendszerességgel ellenőrzi…..
morpet1 2009.06.16 15:41:53
@Androidus: A jobb felső saroktól az óramutató járásának megfelelően abban a sorrendben láthatók az arányok, amilyen sorrendben a jelmagyarázat (valóban alig kivehető jelű) tételei következnek.
Az EU-tagállamok miniszterei hétfőn elfogadták az adatforgalom és az sms külföldi díjainak az új szabályozását, és ennek köszönhetően július 1-jétől olcsóbban megúszhatjuk a nyaralást. Az Európai Bizottság javaslata szerint az sms-küldés legfeljebb 0,11 euróba kerülhet,…..
morpet1 2009.06.09 01:32:48
@müszi: Pont arról van szó, hogy EU szinten el lehetett érni a max. 30 forintos SMS-t -- országhatáron belül viszont nem avatkoznak bele eléggé a szabályozó hatóságok az árakba. Az EU-s képviselők megtették, ami tőlük tellett (ez ügyben legalábbis), ha itthon is Vivienne Readingek lennének, már rég max. 10 forint lenne egy SMS.