Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mogymogy

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TEPCO Tepco kamera Tepco fotók  NISA MEXT JAIF Fukushima pref. IAEA WHO IAEA Briefings   NHK Nikkei Kyodo Tepco beszámolók Tepco handout-ok  OAH OKF OSSKI NEI…..
mogymogy 2011.03.22 15:47:04
@nakia: "Azt azért nem tudjuk, hogy mikor rakták ki a zónát ..." Bocs, ha félreérthető voltam. A számolás természetesen csak a földrengés pillanatában vész-leállított reaktorokra érvényes. A pihentető medencékben ennél lényegesen kisebb a hőtermelés. Hogy mikor rakták ki, azt meg nagyjából tudjuk.
Az angol Wikipedia szerint ( en.wikipedia.org/wiki/Fukushima_I_nuclear_accidents#Reactor_status_summary ) a 4-es blokk medencéjében 2 MW a remanens teljesítmény (forrás nincs jelölve), ami óránként 3200 liter vizet forral el. A többi medencében lényegesen kisebb. Ennyit, ha nagyon kell, bele lehet vödrözni, vagyis gyanítható, hogy van ott valami más gond is (csőtörés és/vagy kritikusság).
mogymogy 2011.03.22 14:36:32
@sky.net: Sziasztok. Az elforralt víz mennyiségéről: A remanens hőteljesítmény időfüggésének Aszódi féle ábráján a görbét numerikusan kiintegrálva (durván) az jön ki, hogy a leállást követő első 12 órában az átlagos hőteljesítmény az üzemi hőteljesítmény 1.1%-a. Ez pl. a fukushimai 2-es blokk esetében 3*784 MW üzemi hőteljesítménnyel számolva kb 10^6 MJ hő leadását jelenti ezen 12 óra alatt, ami kb 500 m^3 víz elforralására elegendő. Az jó sok. Tippelem, hogy az Aszódi féle adatsor urán fűtőelemekre vonatkozhat, így a 3-as blokk-beli MOX esetén más lehet a szám.