Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gergely László

19 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a gerilla kertészeti akció volt tulajdonképpen a csoport "nulladik" akciója. Az önkéntesek egyetlen tagja néhány héttel ezelőtt hirtelen felindulásból követte el előzetes szervezés nélkül. A hirtelen felindulást annyira szó szerint kell érteni, hogy eszébe sem jutott, hogy…..
Állíthatom, hogy Mary a világ legjobb hirdetési üzletkötője és imádja az ügyfeleit. Egyik rendezvényükre saját sütésű sajtos pogácsát hozott., a receptjét is megkaptam. Hmmmm... Azóta sütöm, azóta variálom a Mary-féle pogácsát. Ma így készült: 2,5 dl tejet és 16 dkg…..
Már régóta szükség van a BKV menetrend szerinti hajójárataira, s bár maga az alapötlet nagyon jó, a jelenlegi megvalósítás távolról sem nevezhető optimálisnak, finoman fogalmazva nagy csalódást okozott. Egyfelől az új hajójáratnak nemkívánatos mellékhatása az, hogy a…..
Nézz be hozzám! Mentaszörp 2012.06.17 17:55:00
Ha szeretnél színezékektől mentes és finom nyári italt készíteni a gyerekeknek: 1 kg cukrot főzz fel 1 liter vízzel, nem kell sokáig forralni, csak amíg a cukor feloldódik és egynemű, sárgás folyadékká válik. Hagyd kicsit kihűlni, közben moss meg és facsarj ki 2-3 citromot.…..
 Képviselői aktivitás Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésében  Nyilvánosságra került egy tömör statisztika a csabai képviselők aktivitásáról. Alább látható dr. Szvercsák Szilvia jegyző által hitelesített dokumentum, melyből sok érdekes tény olvasható…..
Fórum egy élhető fővárosért – zöldülő Dél-Pestért     Helyszín: XX. kerület, Csili Művelődési Ház, Protokoll terem (1201 Budapest, Nagy Győry István u. 4-6.)     Időpont: Május 24. csütörtök, 18 óra      Egy…..
 A siker útja mindig építés alatt áll.  Vajon a Mediterrán-lakóparkban mikor történik a kátyúzásokon kívül bármi is útjainkkal?  A helyzet sajnos az elmúlt másfél évben sem változott, a Mediterrán lakópark útjai még mindig - az immár felszámolás alatt…..
A rendőrség lépjen fel a Guantanamóra emlékeztető kínzásokkal szemben a köztévék székháza előtt!A székházból több napja hangszórón az épület elé kihangosítva éjjel-nappal két zeneszámot játszanak feltehetően abból a célból, hogy elzavarják Nagy Navarro Balázst, a…..
Egy kínai közmondás szerint egy kép többet mond ezer szónál. Egy filmjelenetről nem mondanak hasonlót, de nem csak a szavak beszélnek!  A felelősöknek látniuk, szembesülniük kell tetteik következményeivel, tudniuk kell, hogy kiktől mit vesznek el, (Utolsó kenyér, utolsó…..
Az előző bejegyzéshez sok mindent nem tudok, és nem is kell hozzátennem. A tények önmagukért beszélnek."Csupán arra kérlek, ha érted, ne vágj ki minden fát!"Szomorú, hogy ennyi év után a '60-as, '70-es, '80-as évek rendszert és kormányt (kormányzást) kritizáló…..
Csatlakozz hozzánk  egy rövid túrára!találkozó: Moszkva Tér, (alias Széll Kálmán) a nagy óra alatt 9:40!!! Illetve lemaradóknak : Hűvösvölgy 10:15!!!! Gyermekvasutazás, 4 kilométeres rövid túra, libegő, és egy kis meglepetés! Mindenkit szeretettel várunk. Eső…..
Az LMP a forradalom évfordulóján 13.30-tól 14.30-ig tart megemlékezést a Műegyetem előtt (Műegyetem rakpart 3-9.)Program:Transzparens festés, utána beszédet mond: Szél Bernadett, az LMP szóvivője Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese Emlékezzünk együtt a…..
Bár LMP-től független, civil szervezet (Humusz) szervezéséről van szó, a Duna  szerelmeseként úgy gondolom, hogy mind erkölcsileg, mind pedig tényleges cselekvéssel támogatandó.Remélem, minél több LMP szimpatizáns, és még-nem-kedvelőnk is eljön segíteni, mert a Duna nem…..
Az Országos Választási Bizottság az LMP tizenhat népszavazási kezdeményezése közül tízet hagyott jóvá csütörtökön. “Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét…..
Gergely László 2011.09.02 16:24:35
KözleményA Fővárosi Közgyűlés mai ülésen az alábbi megfontolások miatt lemondtam Hajléktalanügyi megbízotti pozíciómról.   Tarlós István felkérését a hajléktalanügyekkel foglalkozó biztosi pozícióra azért fogadtam el, mert lehetőséget jelentett a városvezetés…..
Ismét itt a parlagfűszezon. Ennek a gyomnövénynek a pollenje egyre több embernél okoz allergiás megbetegedést, aminek gyógyítására a hagyományos medicina szerint jelenleg nincs lehetőség. Ezért kötelező a parlagfű irtása saját földünkön és természetesen az ingatlanunk…..
Az elmúlt hetekben több nemzetközi zöld szervezet is megkongatta a vészharangot. Újabb és újabb égetők épülnek Európa szerte, de sok helyütt már nincs elég hulladék. Ezek az égetők tudatosan a biohulladékok és az újrahasznosítható hulladékok elégetésére pályáznak. És…..
Imádom az illatát ...A rozmaring (rosmarinus officinalis) egy félcserje, a Földközi-tenger partvidékéről származik ott vadon él.  Hozzánk a rómaiak közvetítésével került, s első írásos említése Árpádházi Szent Margit nevéhez köti az illatos és gyógyító királyi…..
Gergely László 2011.06.24 11:30:50
Talán a pacalon kívül a spenót az az étel, amely  leginkább megosztja az embereket. Aki szereti, az nagyon szereti, aki utálja, hát... na igen: az nagyon utálja. A családban 4:1 arányban szeretjük, így aztán időnként ez a menü. Vitamin- és ásványianyag-tartalmáról itt…..
Gergely László 2011.06.24 11:27:43
 Pesterzsébeten vége a megszorításoknak?  Az átszervezések során munkahelyek szűntek meg és juttatások csökkentek, a térítési díjak emelkedtek a segélyezési rendszer módosult, intézményi rendszerünket karcsúsítottuk és a közmunka programot a negyedére…..
Ma értesültem egy holnapi rendezvényről, amely segít az álláskereső fogyatékossággal élő személyeknek.Mint ismeretes, a munkanélküliség egyre nagyobb méreteket ölt: a KSH adatai szerint rekord méretű a munkanélküliségi ráta. Sajnos arról nem találtam adatot, hogy a…..
Nézz be hozzám! A kandallónk 2011.03.01 18:52:00
Egyik olvasóm kérte, hogy készítsek fényképet a kandallóról, mert olyan gyakran írtam, hogy jó meleg van, meg begyújtottam, és hogy ülök a padkán és melegszem... Ma úgy döntöttem, hogy ez az utolsó lehetőség, hogy írjak a cserépkandallónkról. Ma kezdődik a meteorológiai…..
Nem rég szolidaritásom jeléül egészében idéztem egy levelet, amelyben hajléktalanok mellett kiálló Emberek bírósági tárgyalására hívták a szimpatizánsaikat. A (valóban) békés tüntetők élőlánccal kívánták megakadályozni azt, hogy egy gyermekes családot kilakoltassanak,…..
Egy nagyszerű blogot találtam, ahol a Dunával kapcsolatosan fantáziát  mozgató és szívet melengető művészeti pályázatokat hirdetnek. Sajnos pont ma zárult le egy fotópályázat, de semmi vész: van még mit fényképezni, csak tessék kimenni egy fényképezőgép…..