Regisztráció Blogot indítok
Adatok
slates

61 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A katasztrófaturizmus legfelső foka A világtörténelem legnagyobb atomkatasztrófája 1986-ban, az ukrajnai Pripjaty városában történt. A világ csak Csernobili atomkatasztrófa néven emlegeti ezt a tragédiát. Rövid idővel az erőmű felrobbanása után a környező városokat és falvakat kitelepítették, és…..
Egyre közeleg az utazás vége, immár a kilencedik napunk Ázsiában, és az első éjszakánk Langkawiban. Kissé ki voltunk merülve, így közel 11 óra volt mire mindenki felkelt :D A reggeli után elkészülve elindultunk a SkyCab és SkyBridge bevételére valamint az Elefánt Parkba. Mivel…..
A nyolcadik napon szó szerint megteremtődött a Paradicsom :)  Korán reggel elindultunk Penang Nemzetközi Repülőtérről, ahol még egy kicsit sakkozni kellett a csomagok súlyával illetően, ugyanis 20-28 kg között voltak, ezeket kellett maximum 25 kg-osra kisakkozni, egy laza 15-20…..
Kalandosan indult a hetedik nap reggel, történt ugyanis, hogy miközben készülődik a csipet-csapat, - pakolja össze a csomagokat, hiszen elhagyjuk a dzsungelt – a nyitott teraszajtóban megjelenik egy cukinak korántsem mondható majom, aki terrorban tartott minket, ugyanis nem engedte…..
A napunk ismét korán kezdődött, 9 órakor már a recepciónál kellett lennünk, hiszen indult a túránk. Olyan szerencsében volt részünk, hogy az 5 fő miatt privát túrát indítottak részünkre, azonban azt elfelejtették előre közölni, hogy a választott túrákat egyszerre toljuk…..
Városi közlekedés sajátosságai   A Hertz autókölcsönző reggel 8-kor nyitott, igyekeztünk minél hamarabb odaérni, hogy elindulhassunk a közel 300 kilométerre található Taman Negara nemzeti parkba a következő állomásunkra. Nos, sikerült is 9 körül odaérnünk, kb. 15 perc…..
Későn indult a nap, kicsit szerettünk volna kialudni magunkat az előző napi vonatozás után. Mivel ragyogó napsütésre ébredtünk, a délelőttöt a tetőtéri medencében töltöttük, ahol mindenki élvezhette a selfie-rúd és az Alcor vízálló akciókamera adta lehetőségeket.…..
KL Sentral - megérkzetünk. Reggel 8 óra van, KL Sentral állomáson vagyunk, ahol próbál a kis csapat egy kis embert varázsolni magából, átölötzni a mosdóban, ami már önmagában egy kihívás a kaotikus állapotok végett. Szingapúrhoz hasonlóan elég sok a pottyantós WC,…..
                                    Gondoltunk egy nagyot és spórolva egy szállás éjszakának az árát, no meg a kaland kedvéért, éjszakai vonattal tettük meg a távolságot Szingapúr és Kuala Lumpur között. A becsekkolás sem volt egyszerű. 1…..
Sajnos a vasárnapi napunkat tönkre tette a szakadó eső. Miután 10 órakor elhagytuk a szállodai szobánkat és kimentünk reggelzni a szokásos kis helyünkre, ahol a rendszert megbolygatva banános-csokis pratat, roti bromot, Tek Tharit és Massala Teát fogyasztottunk. Hihetetlen ízvilág…..
A reggelink egy közeli indiai helyen, a Mayas-ban volt, ahol Banana Pratat és Massala Teát fogyasztottunk. Eléggé laktató volt, így nem is voltunk éhesek egészen a késő délutáni órákig. Érdemesnek láttuk a metró használatát, ahol olyan kedvezményes jegy van, a Standard Ticket,…..
KLIA - Kuala Lumpur repülőtér Megérkeztünk a KLIA vadonatúj repülőterének szintén egyik leghátsó részébe. A főterminálba egy mágneses vasúttal mentünk át, az út alig néhány perc. A repülőtéren nagyon könnyű és egyszerű tájékozódni, minden ki van írva. A határnál…..
Azt kell, hogy mondjam,papíron is borzasztóan hangzik a 16 órányi repült idő, no de a valóéletben ez még szörnyűbb. Ezt a bejegyzést nagysűgrendileg Delhi fölött kezdtem el írni mikor Magyarországon még reggel 5 óra sem volt, itt már hét ágra süt a nap, igaz, a napellenzők…..
Elérkezett a nagy nap, 17.10-kor elindulunk a Nagy Utazásra. Böröndök bepakolva, indulásras készen áll mindenki. Emlékszem alig 3 hónappal ezelőtt, karácsony elötti napon foglaltuk le a repülőjegyeket a KLM oldalán. Akkot még olyan messzinek tűnt, de röpke pillanatoknak tűnnek…..
  Pontosan 24 nap múlva útjára indul élő közvetítésünk Malajziából és Szingapúrból. Minden szállás, jármű lefoglalva. Az útiterv szerint Szingapúrból Kuala Lumpurba vonttal megyünk, melyről majd egy részletesebb képes, videós beszámolót fogunk készíteni, ugyanis…..
Rengeteg eltérő információt találtunk a neten arra vonatkozólag, hogy Malajzia kontinensen lévő nyugati részére szükséges-e bármilyen védőoltás beadatása vagy sem. Nem csak blogokat, szakmai oldalakat néztünk át, hanem ismerősöktől is érdeklődtünk, akik jártak már a…..
Nem volt egy egyszerű feladat megtalálni a megfelelő szállásokat a leginkább Langkawi szigetén, hiába van alig 100 szálloda, az általunk támasztott kritériumoknak csupán 2 tucat szálloda és resort felelt meg (tengerpart és medence is legyen a szálláshoz). Ami minden szempontból…..
Mivel 5 fős a csapat létszáma, szerettük volna, hogy az egész utazás alatt mindannyian egy szobában/lakásban/apartmanban aludjunk, azonban ezt fel kellett adnunk Kuala Lumpur kivételével. Természetesen találni megfelelő szállás lehetőséget csoportoknak is, csak ami központi…..
  Már csak 82 nap van hátra utazásig és a repülőjegyünk már meg van, így elkezdtük megtervezni a korábban bemutatott Tripomatic alkalmazással az utunkat. A kezdő és vég dátum az fix, vagyis 2015. március 27-én délután 3 körül érkezünk Kuala Lumpurba és 2015. április 7-én…..
Egy ilyen nagy utazást célszerű, ha nem is a legrészletesebb kivitelben, de megtervezni mikor mit szeretnénk csinálni. Ehhez kell igazítani a szállás és egyéb utazási eszközök foglalását is. Így hát összeültünk és megvitattuk, kit mi érdekel pontosan, miket szeretne látni,…..
Végre elérkezett az idő, mikor kiválasztjuk a repülőjegyeket. Nem lesz egyszerű, hiszen 5-en megyünk. Nagyon sok fontos szempontot kell mérlegelni repülőjegy vásárlás esetében: Hány átszállással utazzunk? Az átszállások között mennyi idő van? Melyik légitársasággal…..
5 évvel ezelőtt indult útjára a New York és Miami utazást bemutató Project USA 2009 blog, mely keretében a kezdetektől fogva nyomon kísérhettétek egy amerikai utazás szervezését. Igyekeztünk mindenről informálni az olvasókat egészen az ötlettől a foglalásokon át a kinti…..
Hát persze, hogy nem úgy van ahogyan annak lennie kellene. Vízum fronton a következőt sikerült megtudnunk:Vizum igénylési helye: internet, Brit NagykövetségVízum igénylési díj: 15.400 Ft.Vízum kezelési díj (csak ha utazási irodán keresztül): 22.000 Ft.időpont kérés csak…..
slates 2009.03.02 14:45:44
@darthvad: Többek között ezt is megkérdeztük a Vistában, ott azt mondták nekünk, hogy elég vegyes a körkép, tudnak olyan emberről akitől nem is kértek semmit, míg olyanról is, akit nem is engedtek felszállni a hajóra Miamiban.
Hivatalosan ugye kell vízum a Bahamákra. Egyébként mi is ezt terveztük, csak a szállások is nagyon jó árban vannak kint, ezért ha kapunk kint vízumot, akkor ott is alszunk.
Mikor mennétek?
slates 2010.07.01 18:33:31
@nyirimiki: A programunk végül másképp alakult és nem mentünk át a Bahamákra. Nem rég olvastam, hogy a magyaroknak nem kell külön vízum oda, ha az USA-ból mennek, szóval elég ha csak USA vízummal rendelkezel. Amúgy New Yorkban és Miamiban van konzulátus, ott biztos meg tudják mondani, elvileg 1 nap alatt kiadják.
Madrid kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik. A várost 12 metróvonal szeli át, mindegyik külvárostól külvárosig közlekedik és folyamatosan változik, évről évre hosszabbítják a vonalakat.A metróhálózat hossza több mint 250 km és 285 állomással rendelkezik. Az…..
slates 2010.05.13 15:49:48
@Quintana.: Épp ellenkezőleg, nem fikáztam a metrót, szerintem nagyon jó vele kint közlekedni. Mindössze leírtam azt a pár, szerintem hibát, ami miatt néha nehézkes a közlekedés.
Ahogy ígértem, nem lesz egyszerű szállást találni Miamiban, főleg nem szezonban. Mondjuk az alapszállás, amelyik már fix volt az a Hampton Inn Hallandale Beach/Aventura. Ehhez képest próbáltunk hasonló áron szállást keresni, ami nem egyszerű feladat. Sok minden múlik azon, hogy a…..
slates 2010.04.15 17:53:57
@href: Miért szeretnéd tudni?