Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prendick

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Hungarikum a Szigeten 2011.07.22 11:05:00
Kenyér és cirkusz mindig kell a népnek, most pár hétre előre el vagyunk látva. 64 Vármegye vs. "Zsiget" vs. Budapest vs. Rendőrség vs. TASZ - van ennél fincsibb koktél? A sztori dióhéjban: egy magánszemély januárban bejelentette a rendőrségen, hogy 500 fős…..
prendick 2011.07.22 16:31:45
@sárkányfő: Ennyire nehéz ez? Hogy nem mondhatsz B-t anélkül, hogy egyben A-t is mondasz?
Megrágom még egyszer, hátha úgy megy. Ha a HVIM-et nyilasnak nevezed és magadat szembehelyezed velük, azzal deklarálod, hogy olyasvalaki vagy, aki a szterotip nyilas ellenségkép része. Ebből meg nincs olyan sok.
A kulcsszó itt a "szembe".
prendick 2011.07.23 08:44:40
@sárkányfő: Szerintem jól érted te azt, mit is hibáztál el, tán azért próbálsz magyarázkodni. Pedig nem kéne. Gerendai is elszólta magát, mégse történt semmi. Neked miért kínos, hogy az vagy, aki vagy? ;)
"Szociális problémákat nem lehet rendészeti eszközökkel és demagógiával megoldani. Meggyőződésem, hogy egy év múlva egy jottányit sem lesz több munkahely, jobb oktatási helyzet, erősebb szociális biztonság Gyöngyöspatán, hiába jobbikos a polgármester. Ezek a…..
prendick 2011.07.19 13:30:25
Tetszenek a reakciók. Különösen a szociké, miszerint nem lehet rendészeti úton szociális problémákat megoldani, pedig ők aztán tényleg tettek arról, hogy bármilyen "szoci"-val kezdődő dolog kapcsán vagy már nyomoznak a rendőrök, vagy ezután fognak.
Lassan a "szoci" szókezdet is olyasmi lesz, mint a "cigánybűnözés" ki se szabad ejteni. :)
Azt mondták, hogy "Meg kellene vizsgálni, hogy az ilyen problémákkal küszködő településeken, hogy működik a családsegítés, a gyerekvédelem, a szociális étkeztetés."

Én megvizsgáltam. A családok egymást segítve jártak lopni, megvédték a gyerekeket, ha elkapták őket a parasztok csórás közben és az étkeztetés teljes mértékben szociális módon történt, részben a fenti módszerek szerint, ahol a lopott kaja az igazán szociális, részben az ingyensegélyből, ami mellé a többségi társadalom és a kormányzat odaadta a cigányoknak az öreg néni tyúkjait is.

A hivatásos libsi rettegők hivatásból rettegnek, ez megszokott, hiszen mindenki náci akik nem ők. /Kissé elszomorít, hogy A. Iwán mekkora farok lett, amióta az érdemei felismerése mellett, nyalonc lett azoknál, akik huszonéve még a lábukat törölgették bele, de azt intézze el magával./

A Fidesz teljesen lerohadt gyurcsányi szintre. Már várom, hogy mikor fog minket Viktor is elkápráztatni egy olyan Fletós táncos-komikusi produkcióval. Gyönyörű volt, ahogy első reakcióként Lamperth Mónikát választották vezérlőcsillagul és befenyegették Juhászt.

Kíváncsi vagyok, mi lesz. Ezzel a választási eredménnyel teljesen röhejes lett az "egyenruhás bűnözésről" szavalni, hiszen a leginkább érintettek rendesen leszavazták kétharmadékat a kérdésben. Egy másik fórumon valaki már fel is vetette, hogy készül a törvényjavaslat a "szavazóbűnözésről".
Ez lehet a Lex Matalik, amiben rögzítik, hogy aki nem arra szavaz, akire a Fidesz mondja, két évig stadiont fog építeni közmunkában.

A legjobban az érdekel, hogy a patai cigányok, a góréjuk ígéretének megfelelően, mikor indulnak a keserű száműzetésbe? Már több zsebkendőt beszereztem, részint hogy telesírjam, részint, hogy utánuk lobogtassam a nagy napon.

Nem élhetnek tovább egy olyan helyen, ahol megkérdőjelezik a szociális kérdéseikre adott szociális válaszukat, miszerint demokratikusan, egyenlő elbírálás mellett törnek be mindenkihez.
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
prendick 2011.06.21 16:25:35
Úgy látom, itt jóformán teljes a tévedés a közmunkásokat tekintve.
Nyomokban sem lesz közöttük cigány. Csak meg kell nézni, hogy kiktől vonják meg a juttatásokat: munkanélküliek és rokkantnyugdíjasok. A cigányoktól, a százféle segély közül csak egyetlen egyet vonnak meg, pont azt, amit egyébként is csak az kap, aki valaha már dolgozott valamit. A többi 99 marad.

Vagyis a jó másfél millió, aktív vagy passzív munkanélküli a céltábor. Az a csóró, akit kirúgtak, állást nem talál, munkanélküli segélyen, álláskeresési járadékon, alkalmi feketemunkán, vagy a nagy semmin tengődik és kénytelen lesz elmenni aprópénzért lapátolni, mert a rezsit fizetnie kell.
A cigányok pár százaléka bukik átlag húszezer forintot, nem fogja őket megrázni. Majd visszakapják integrációs támogatás címén. Ugye senki nem képzeli, hogy ettől elmennek dolgozni? Marad ott elég jövedelem.

Szép csúsztatás, hogy állandóan a "szociális segély" kifejezésen rugóznak, mintha azt mondanák, hogy mostantól nem kap senki semmit, csak ha dolgozik. Pedig csak a jövedelempótló támogatást vonták meg, az úgyis csak arra vonatkozott, akinek munkahelye volt.
Pedig mennyi van még.
Ugyebár cigánynál első a családi pótlék. Aztán a többi csak sorban:
rendszeres szociális segély
időskorúak járadéka
lakásfenntartási támogatás
fogyatékossági támogatás
gyermekgondozási segély
gyermeknevelési támogatás
rendszeres szociális járadék !
házastársi pótlék
házastárs utáni jövedelempótlék
eseti természetbeni juttatások /tűzifa, egyebek/
iskolakezdési támogatás
a védett fogyasztó kategóriája
stb.

Ezek nem szűnnek meg és nem is esik szó róluk. Pedig a cigány nagy varázslója az ilyesminek. És az ügyeskedésekről nem is beszélek, mint pl. az állami gondozásba adott gyerek rokonok általi kivétele, vagy a retorzió nélküli áramlopás.
Egy csomónál ezek közül óriási hátrány, ha bármilyen jövedelemhez jut a kedvezményezett, mert elveszítheti a jogosultságot.

Tényleg komolyan gondolja valaki, hogy elmegy a cigány negyvenezerért lapátolni, hogy bukjon százezret?
Ez a közmunka-program nem nekik szól. Úgyis csak ellopnák a lapátot. Ez a mi narancsos jövőnk.
prendick 2011.06.21 16:40:47
@hulyeinformatikus: Hogyne létezne. Itt az illetékes minisztérium listája: www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=16344
Ha időközben egyik-másik elmúlt a bősz narancsszüret kapcsán, reinkarnálódott új néven.
"Nyugati zászló alatt hajózunk, de keleti szél fúj a világgazdaságban" - mondta Orbán Viktor tavaly novemberben a Máért ülésén, és kifejtette, hogy nyitni kell új irányok felé, az a jövő. (Meg az EU-ban úgyis eléggé utálnak minket.) Bár egyik új barátunk, Tonga is…..
Tegnap tárgyalóasztalhoz ült Pintér Sándor belügyminiszter és a fegyveres és rendvédelmi dolgozók nemrég megalakult sztrájkbizottsága, az tárgyalás után pedig szakértői egyeztetés kezdődött. Hogy pontosan miről egyeztettek, arról nem nyilatkoztak ... nem véletlenül.…..
Tegnap megjött a szociális kérdőív személyes Orbán Viktortól, a vastag boríték több csodát is rejt, fussunk végig rajtuk. Az alibikérdések lényegtelenek, azokra nem is térnénk ki. 1. Vonalkód a név felett Az 1 milliárdos büdzsébe nem fért bele, hogy két külön A4-es lapra…..
2010. január 19, levelet hozott a postás: Ön levágta és eltette a garancialevelet? Mert bekövetkezett az, amit írtak, komoly veszélybe kerültek Magyarországon a nyugdíjak ... "A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki…..
prendick 2011.05.17 08:13:24
@laspalmas: Lézerjani már annyi szépet nyilatkozott, hogy lassan vérbeli öszödinek tekinthetjük. Úgyhogy egész jó esély van rá, hogy mire megszületik a hivatkozott törvény, teljesen ülni fog a post címe. :)
A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára múlt héten került fel az Otthonteremtési Stratégia címet viselő "Szakmai vitairat", amelynek egyik melléklete tartalmazza a kormány terveit a devizahitelesek megmentésére. Az mfor.hu szép alaposan átrágta magát ezen, szombaton…..
prendick 2011.05.16 15:28:56
@Squid: "Extrém esetben a havi törlesztő 50% tőke és 50% kamatvisszafizetésből álljon, a jelenlegi kamat kifizet aztán jöhet a tőke konstrukció helyett."

Az elég keserves lenne. Ugyanis ha nem kötött futamidővel számolsz, amiben el lehet osztani arányosan a törlesztést, akkor a következőképpen jársz:
Első évben kifizeted a teljes tőke után a kamatot, meg annyi tőkét, amit csak tudsz.
Második évben ugyanez, a maradék tőke után.
Stb.

Vagyis ez azt jelenti, hogy az első évben hatalmas részleteid lesznek, a végén meg picikék.
A sztenderd banki szisztéma szerint viszont kamatperiódusonként újraszámolják az egészet a várható futamidővel és átlagolják. Ha megnézel egy devizahitelt, akkor láthatod, hogy devizában nagyjából azonosak az összegek, folyamatosan csökkenő tőke/kamat aránnyal. Persze a forintösszeg függ az aktuális árfolyamtól.

Erre a "mentőakcióra" azért hajlandóak a bankok, mert szépen hoz nekik. Ugyanis a kuncsaft gyakorlatilag forinthitelt vesz fel az árfolyam-különbözetre, jó magas kamattal, halasztott törlesztésre. Ez rárakódik a hitelére, úgyhogy végül nem csak az árfolyam-különbözetet fogja kifizetni, hanem annak a kamatos kamatát is. Ez jó a banknak, jó az MNB-nek, a kuncsaft meg vigyázzon magára, ha tud.
Ennél sokkal egyszerűbb egy sima futamidő növelés, ott legalább a devizás kamat marad végig, nem a kétszer akkora forint.
De lényeg az, hogy meg vagyunk mentve. :)
prendick 2011.05.16 15:43:34
@Rwindx: "Ez szvsz az építőípar megsegítésére lehetett kitalálva, ugyanis kb 60 éves mélyponton van az új épitkezések száma ma Mo-n. Az építőiparban 300-350 ezren dolgoznak. Hogy jó ez-e vagy sem, mindenki döntse el."

Az előző Fidesz-kormány által produkált "gazdasági csoda" gyakorlatilag nem állt másból, mint az építőipar felfuttatásából. A Hornék által óvatosan elkezdett ingatlan-hitelezést 2001-ben futtatták fel tömeges szintre. Abban az évben egy pillanat alatt 2-2,5-szeresére nőttek az ingatlanárak, az ebből felszabaduló és a hitelekből az országot elárasztó fiktív pénz robbantotta az építőipart.
Most semmi más nem történik, mint hogy kínjukban leporolják a régi varázsszert és megpróbálkoznak vele. Egy éve várom, mikor dobják be.
De most sok teteje nem lesz. Bármit csinálnak, a bedőlt hitelek és forintromlás miatt, rengeteg olcsó lakás lesz a piacon, nincs miért tőkésíteni az építőipart.
prendick 2011.05.17 08:01:55
@Artech: Még mindig van, aki nem érti? :)
Te azt vállaltad, a 3%-os kamatért cserébe, hogy svájci frank _alapján_ számolják el a hiteledet. Hogy ezt hogyan finanszírozza a bank, az az ő dolga. Bármikor lehetőséged lett volna 16%-on forinthitelt felvenni.
De nem vettél, hanem megbíztad a bankot, hogy ügyeskedjen a nevedben. Ügyeskedett is, mert felét-harmadát fizetted annak, mintha forintban vetted volna fel azt a hitelt. Egyébként még mindig kevesebbet fizetsz.
Ha meg zavar a svájci frankos elszámolás, bármelyik banknál kiválthatod és felvehetsz forinthitelt helyette. Igaz, most is fizetnél érte 12-14% kamatot és a havi részleted másfélszerese lenne a mostaninak, de legalább megnyugodhatsz. ;)
Csodálatos jó hír kaptunk .... Miközben a polgári kormány a legmagasabb fokozatba kapcsolja az ádáz harcot a gaz táppénzesek ellen, addig a Föld másik felén nagyszerű események történtek. Nemrég írtunk arról, hogy Semjén min.helyettes úr napokat töltött Paraguayban, az…..
prendick 2011.05.13 11:37:46
@Conv: Jé, van itt olyan, aki gondolkodni is tud? Még a végén megzavarja itt a permanens anyázást. Tisztára antiszociális. ;)
prendick 2011.05.13 12:38:05
@Conv: "pedig amúgy általában nem vagyok ellene a fityisz anyázásának, mert van miért :)"
Csak óvatosan, nehogy kiderüljön, hogy véletlenül fityiszes dicsért meg. :)
Szerencsére nem azt volt, tanúsítom.
Azért megette a fene, hogy magyarázkodni kell, ha az ember nem csahol együtt. Pedig tényleg csak akkor érdemes megugatni valamit, ha az tényleg az ami. Árnyékokat felesleges, mindegy kinek az árnyéka.
/De hát én is csak magyarázkodom. :)/
A rendvédelmisek szívatása kezd egyre keményebb lenni ... pénteken a dühös tüntetők kiharcolták, hogy hétfőn reggel egyáltalán leüljön velük Pintér tárgyalni, nem tudom milyen elvárásokkal érkeztek meg a BM-be, hiszen maga Orbán nyilvánította ki elég világosan, hogy senki…..
prendick 2011.05.13 11:44:38
@Cateran: "Ugye tisztaban vagy vele mi a Rendorseg, mi a feladata? Nem opcionalis szamukra a dolog"
Elképzeltem, ahogy tüntetgetnek szépen, aztán hangszórón megkapják a parancsot, hogy haladéktalanul szolgálatba lettek helyezve, erre mindegyik gyorsan megragadja mellette álló tüntetőt és letartóztatja. Mert ugye nem opcionális a parancs teljesítése.
Tán ezért nem tüntet szívesen senki rendőrrel együtt. Valamiért gyanús, hogy a rendőrhöz rendelhető extrák közül nem szokták választani a lelkiismeretet.
Szenzációs ez a Fidesz, csak így tovább :) Ősszel bezár a Zöld Pardon és a Rió a Petőfi-híd budai hídfőjénél, a helyén egy nagy Országzászlót állítanak, a terület pedig az alkotmány hatályba lépésének emlékhelye lesz. Beszarás-behugyozás.Koronaúsztatás? Ugyan…..
prendick 2011.05.13 11:29:50
@f.domino: "Olyan jó lenne, ha cserkészek díszőrséget állnának előtte!"
Egyenruhában? Haha! Törvénytelen. Pláne még ha alakzatban is állnak.
Mire ezt a zászlót felvonják, már a verebeket is oszlatni fogják, ha egységes szürke tollban, sorban ülnek a villanydróton.
Miközben az ország az Alkotmány ünnepélyes aláírásának "lázában ég" (reméljük Schmitt Pálnak sikerül elsőre helyesen leírnia a nevét), meg 135 millió forintból ezt még képesek is megünnepelni, eközben Matolcsy a boszorkánykonyhájában már kotyvasztja a legújabb…..
prendick 2011.05.11 10:59:24
@trojka: Most mi van? A pannon puma nagyon is kelendő. Jelenleg nálunk forgat az európai pornóipar 70%-a.
Hopp, ezt eltévesztettem... Az nem is a puma. Egy másik p betűs állat. ;)
Tegnap megkezdődött Képíró Sándor pere (egy különösen ízléstelen sárgacsillagos performansszal az elején, jót nevetgéltek a fiatalok), akit az ügyészég háborús bűntett elkövetésével vádol, mégpedig az 1942. január 23-i újvidéki események miatt. Érdekes egy tárgyalás…..
A legjobb úton haladunk, hogy közmunka nagyhatalom legyünk... Tegnap Szíjjártó vadította nagy szavakkal az Este műsorvezetőjét és a nézőket:   "Málta mellett az unióban Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatási ráta, ezt nyilvánvalóan emelni kell, először…..
prendick 2011.05.11 10:37:39
@zero: Hogyne lehetne. Építsenek piramist Orbánnak Felcsúton. Az eltart vagy húsz évig, egy odaúttal. A cigányok húzzák a követ, a diplomások mutatják, hogy merre. Ha a gárdisták fogják a korbácsot, akkor még húzás is lesz. A világ összes Cohn-Benditje idejár majd sápítozni, ami fellendíti az idegenforgalmat. Kőbánya van a közelben, csak kaját kell adni, erre meg van kapacitása a nemrég kinyírt gyerekétkeztetési cégnek. Majd tejbegríz helyett lecsót főznek, ami ebben a mennyiségben fellendíti a mezőgazdaságot.

Most már az isten se mossa le rólam, hogy főállású kormányzati tanácsadó vagyok, álnéven. :)
Új bűnözési formát fedezett fel a kormány, még az is lehet, hogy valaki elkiáltotta, hogy "Heuréka!". Végre!  Az egyenruhás bűnözés tényleg megnyomorítja a vidéken élők életét. A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormány amiatt, hogy…..
prendick 2011.04.29 09:00:37
@Bee-zony: Lassan valóban egy lottóötösnyi nyereményt lehetne adni annak, aki észreveszi a különbséget Gyurcsány Viktor és Orbán Ferenc között. :)
A minap is már öt perce szidtam Draskovicsot ezért az új törvényért, mire beugrott, hogy a Draskovics már Pintér. És ami a meglepő, minden egyes jelzőm, még a személyes megjelenést illetőek is, változtatás nélkül érvényes volt mindkettőre. Ezek mindannyian valami klónok. Agyilag mindenképpen.
prendick 2011.04.29 09:53:09
@Conv: "tudja valaki, ki volt az a 10 ember akit megkérdezett viktor?"

Persze: Pintér, Kövér, Lázár, Navracsics, stb. Inkább az a kérdés, hogy ki lehetett a tízből az az egy, akinek ellenvéleménye volt? És mi lesz vele ezután? ;)
prendick 2011.04.29 09:54:44
@lyken: "A Feri életében egyszer igazat mondott."
Szerintem maguk között Viktor is mond néha igazat, csak sokkal jobban őrzik a mikrofont. ;)
Most még tele szájjal röhögünk ezen az emberen, csak nehogy az arcunkra fagyjon a mosoly ... iszonyú pofátlanul nyomja a demagóg szöveget, melynek farvizén ügyesen átvenné a hatalmat a pártban: Gyurcsány Ferenc azt szeretné, hogy az MSZP a hatályos törvényekben megköveteltnél…..
Az MNB szép csendben új külsőt vett fel. Már tavaly decemberben megszületett az új logó, mindenképpen az én hibám lesz, hogy én csak a mai napon láttam meg először. Szeretném is megosztani eme felejthetetlen pillanatot veletek: A régi logó, ami nem volt már elég jó:…..
prendick 2011.04.19 20:52:49
@graffalo: Teljesen elégedettek lehetnek vele. Sikerült létrehozni a megfelelő arculatot: "Kis gagyi, sok pénzért". Az MNB esetében ez még fedi is a pénzügyi világ véleményét.

Az én értelmezésem markánsabb. Egy stilizált Hótehénke fehér alapján ott áll a stilizált hét tirpák. Csak azt tudnám, kiknek akartak emléket állítani, pláne, hogy az egyik nagyobb.
Mondjuk lennének ötleteim. :)
prendick 2011.04.19 21:27:12
@mcs: "tudnám minek vannak akkor az egyetemek, hisz elég csak egy blogra kommentelni és mindenki megvilágosodik, egycsapásra."

Khmm, ahogy azt öreg mesterek mondták: "Nem kell avatott festőművésznek lenned, hogy meg tudd különböztetni a kutysz@rt a bécsi sárgától". Milyen igaz.

Korábban egy igen képzett hozzászóló megemlítette, hogy ennek a logónak "játéka van". Szerintem ezt, minden jelentősebb előképzettség nélkül is mindannyian észrevettük. A sok hozzászólás is főként azért született, mert próbáljuk eldönteni, hogy ez a játék a szokásos hatalmi sakk, amiben megint mi vagyunk a parasztok, vagy inkább olyasmi, amit a kisgyermek játszik azzal, ami vele egyidős.
Ebben kérdéskörben sokunknak akkora praxisa van, ami tudományos fokozatok tucatjaival érne fel, ha lenne erre is fakultás.
prendick 2011.04.19 21:53:01
@mcs: A vélemények valóban megoszlanak. Pár grafikus vérző körömmel kapaszkodik és védi a mundért, a többiek meg vagy röhögnek, vagy szörnyülködnek. :)
Ezt a logót feltenném egyik low cost kft-m levélpapírjára, ennek megfelelő díjazás ellenében. Háromnapos fércmunka, de eladható. Vettem is már hasonlót.
Egy MNB esetén viszont maga a nagy magyar gagyi.
És ezen még vitázni sem lehet, akinek van szeme, az látja.

Bármennyire is szeretnék a grafikusok önmagukat művésznek tekinteni és múzsa általi smaciztatást láttatni a produktumaikba, a szakterületük mégis egyszerű szolgáltatóipari terület, mint a cégtáblafestőké és a plakátragasztóké. Ebből kifolyólag, a tetszési index határozza meg a munkájuk értékét, nem az, ahogy egymás vállát veregetik.
Ennek a logónak a tetszési indexe még csak nem is határeset. Úgy 5-6%-os lehet. Vagyis pályáztatásnál az "első körben elbúcsúzunk" kategória.
Alig hiszem, hogy szükséges védeni a védhetetlent.
Hoffmann Rózsa után Pintér Sándor is szopóágra került, egyrészt a minisztériuma alá tartozó valamennyi rendvédelmi ágazat az édes anyukájába küldené legszívesebben, és meg emellett keményen tüntetnek is (még jó hogy sztrájkolni nincs joguk, ugye Sanyi bá' ?), a keleti…..
prendick 2011.04.18 16:49:27
@Ironfist: Nos, elég sok lehetséges következményt taglaltunk, mi, síkhülye nácik, a kérdéssel kapcsolatban. Esetleg érdemes lenne beleolvasni. Már ha ilyen náciságra, mint az olvasás, hajlandó lennél. Igazán nem erőszak, tudom, hogy könnyebb beugrani és visítani egy nagyot, így sosem kényszerítenélek valamire, ami ennyire megeröltető ott arrafelé, ahonnan a politikai meggyőződésedet eredezteted. ;)
prendick 2011.04.18 20:19:20
@Ironfist: Milyen hosszan mondtad... És milyen keveset... :)
Gyöngyöspata után Hajdúhadházra gördült a cirkusz, 2 hétig most meglesz mindenkinek a téma. Két hét után pedig minden visszatér a régi kerékvágásba, a maga az alapprobléma nem lesz megoldva, és lehet, hogy nem is lehet megoldani. 1. A településen a betörések, lopások,…..
prendick 2011.04.15 09:09:13
@Conv: Igen, itt van a lényeg. Csak amikor ez ember ezt már századszorra is elmagyarázza, úgy érzi magát, mintha hülyéknek beszélne. Jönnek a bámész arcú széplelkek, a búra alatt élő okostojások és a megélhetési jogvédők, és látni a szemükön, ahogy input errorral lefagy a beviteli csatornájuk. Aztán beindul a fejükben a csökkenett mód és kiköpi a megoldást: "hát te rasszista vagy". Ettől megnyugszanak és újra egyszerű minden.

Én például szerettem volna rasszista lenni, de nem ment. Mert ugye kénytelen vagyok elismerni, hogy egy cigánynak joga van a fajtája védelméhez. Ellenben elnézve ezeket az isten barmait, ahogy a saját ordító ostobaságukkal bontják le a saját társadalmukat, egyre többször gondolok arra, hogy a fehérembernél nagyobb marha nem jár mostanság a Földön. Gyanúsan kezd kialakulni bennem a fehérellenes rasszizmus.

Úgy néz ki, nagy pofon kell ahhoz, hogy a fehérember magához térjen. Csak kár, hogy ezt a pofont az unokáinknak borítékoljuk, akik teljes joggal fogják leköpködni a sírjainkat, amiért kisebbségé lettek a saját földjükön, a mi hibánkból.
Miután többször belerúgtak a rendőrökbe (cafeteria-csökkentés, megbízhatósági vizsgálat, korkedvezményes nyugdíj elvételének belengetése, semmisségi törvény), a kormány valószínűleg érezte, hogy ez már kicsit sok, és akár még veszélyes lehet.Így aztán Pintér…..
prendick 2011.03.26 00:45:32
@thomas'87: Nekem nem tetszik. Általában nem szeretem, ha baltával operálnak. Egy olyan testületnél, ahol sajnos a korrupció része lett a hivatásnak, nem lehet azzal kezdeni, hogy egyből elvárják az azonnali szentté válást. Pláne, hogy maguk az ellenőrök sem garantáltan szentek. Jól emlékszem arra a rendőrtisztre, akit egy kényes nyomozás kellősközepén jó alaposan meghurcoltak azzal az ürüggyel, hogy egy tunéziai bűnöző otthagyott az asztalán egy tolltartót. Aztán ment az országos kampány a vesztegetésről, Kulcsár és üzletfelei meg röhögtek.

Vagyis ez az ellenőrzési forma leginkább arra alkalmas, hogy tisztogatni lehessen. Leszámolni, lapátra ugratni, stb. Közben persze egy-két valódi korrupciót is le kell leplezni, hogy az imázs megmaradjon. Hazai viszonyok között inkább ilyen kifejletet várok.

Alig hiszem, hogy az ellenörző testületbe össze lehet hozni egy csapat feddhetetlen, elkötelezett embert. Ez kisebb horderejű ügyeknél sem sikerült. Abban meg biztos vagyok, hogy semmiképpen nem tudják elkülöníteni őket a "befolyás"-tól.
Most komolyan, el tudja valaki képzelni, hogy lebuktatják valamelyik politikai hátszeles főrendőrt? Onnan kezdve mehetnek Borsodba posztolni.

Inkább az a gyanúm, hogy rendőr módra a könnyebbik megoldást választják. Ahogy a közrendőr odaáll a trafipaxal az ottfelejtett 30-as táblához, ezek is majd azt fogják vizsgálni, hogy le lehet-e alkudni a közlekedési bírságot. Aztán ha véletlenül egy nagyobb hal kerül a horogra, arról is majd tudni lehet, kinek volt útjában.
Ilyen összefonódások mellett, pláne egy Pintérrel ez nem megy.
prendick 2011.03.26 01:02:16
@-d(-_-)b-: "Még az informatikusra is rábolulhat a szervertorony (jó, ez már extrém)"
Na azért az informatikust is érhetik katasztrófák. Például félrenyúl a polcon és véletlenül beleolvas egy regénybe. Azonnali kultúrsokk, padló, korkedvezményes nyugdíj, sokéves pszichiátriai kezelés azon az alapon, hogy tudatosult benne, miszerint azt szokta válaszolni a gépe kérdésére, hogy micsoda ő valójában, hogy "gyökér". :)
/Na jó, késő van, de ez muszáj volt elsütnöm. :)/
prendick 2011.03.26 01:16:14
@-d(-_-)b-: Off: Ha nem próbáltam volna, nem is lett volna pofám ilyen viccet elsütni. Így negyed kettő felé úgyis főleg a szakmabeliek tanyáznak a fórumokon, így jólesett.
Na, nem akarom szétoffolni a témát, inkább megyek aludni. ;)
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
prendick 2011.03.25 21:19:16
@bandika gazdája: Szó sem lehet aranyhalról. Nem hazai termék. Tőkehalat eszem. Mert én elhiszem annak a becsületes multinak, aki ráteszi a dobozra a "Magyar termék" feliratot, hogy engem nem csaphat be. A közgazdászoknak meg azt, hogy az országnak teszek jót, ha német kereskedőknek és norvég halászoknak fizetek miközben rágom a fentiek szerint ugyebár magyar tőkehalat. Ez csak természetes. Mint ahogy az is, hogy egy ország, ami fennállása óta mezőgazdaságból él, olyan szolgáltató lesz, hogy attól koldulunk. Ja. Attól, ettől, amattól, akitől csak lehet.

Közben attól a Lengyelországtól vesszük a mezőgazdasági termékeket, amiben a gyümölcs nem is olyan régen a kovászos uborka volt /saját szememmel láttam ötven méteres sorokat érte/, a húst úgy mérték a töküres boltban, hogy a város végéig tartó sorbanállóknak, érkezési sorrendben vágtak le egy szeletet a fél disznóból, kinek ami jutott, az orrától a farkáig.

Náluk hirtelen megjavult a föld, itt meg mint olvasom, szavanna lett. És még zebrát sem tenyészthetünk rajta, mert az EU zebrakvótája ezt nem teszi lehetővé, ugyanis a német zebratenyésztőknek is meg kell élni valamiből és különben is, náluk nincs szavanna, ezért minden euro ráfordításukra kapnak kettőt, szavannapótlék címén, és szinte ingyen tudják nekünk adni a zebrahúst. Aztán ebből a közgazdászok kimutatják, hogy nálunk nem gazdaságos a zebratartás.
Hogyne hinnék nekik is. Szakemberek, nem?

Az ég zöld, a fű kék, mi meg etessük, szolgáltatói alapokon, az aranyhalat, amig egyszer meg nem kell ennünk azt is. Aztán jöhet a cipőnk. Ha lesz.
prendick 2011.03.25 23:45:40
@ZF2: "Az alföld egyszerűen nem azt a növényzetet hozza mint a legtöbb közép-európai ország."
No igen. Például többek között ezért esett meg az, hogy oly sokáig mi etettük őket és nem ők minket. ;)
A szolgáltatás pont az a mesterséges munkaerőfelszívó iparág, amit a hazai mezőgazdaságra akartál ráhúzni. Lehet bonyolítani, de rém egyszerűen redukálható. A szolgáltatás ugyebár nem termel számottevő exportot, inkább az import újraosztását végzi és az említett zárt rendszerben kölcsönös szolgálatokat végez. Ha egy országnak van exportképes ipara vagy mezőgazdasága, akkor elegendő bevétele van importra és szolgáltatásokra.

Ha ez nincs, akkor a kifelé passzívnak tekinthető szolgáltatói szféra fenntartást csak államadósság-növeléssel, vagy a banki szféra általi, fiktív pénzmennyiség-növeléssel lehet megtenni. Ez annak az arányában működik, amennyi az adott ország gazdasági tartaléka volt. A feljett nyugati országokban ez a tartalék magas, nálunk már negatív.

A szolgáltatói szféra importigényes ezért nálunk éppen a csökkentésével lehetne javítani az egyensúlyon. A csökkenő szolgáltatások és a meglévő munkanélküliség által elérhető munkaerőt épp amiatt kellene visszairányítani a mezőgazdaságba, mert ezáltal a egyszerre csökkenthetjük a szolgáltatás és a mezőgazdaság importigényét viszonylag szerényebb képzési és innovációs költségek mellett. Itt már bizonyított tény, hogy az ország bármennyire félszavanna /:)/, képes arra, hogy óvatos becslések szerint is a hazai fogyasztás 60-70%-át megtermelje a jelenlegi kb. 15% helyett.

Közben a export-import olló záródása és az innovációs megtakarítások lehetővé tennének némi iparfejlesztést is.
Másnak lehet más a véleménye, de én magam nem igazán látok más utat.
Nézzük időrendi sorrendben az eseményeket, úgy az igazi :) 03.19. szombat A Hírszerző galád módon nyilvánosságra hozta Pali bácsi "álamfői" üdvözletét. A hétvégén ezen röhögött (vagy sírt) az ország. Mi is. 03.21. hétfő A TV2 az…..
Végre minden tisztázódott a március 15-i ünnepségen az Orbán Viktort körül álló 500 fiatal ügyében. Az Origo szúrta ki március 15-én a sorban álló fiatalokat (videó), akik elárulták, hogy 1500-2000 forintot kapnak a "munkáért". Mint utólag kiderült, a szervező…..
prendick 2011.03.23 15:11:14
@Attila64: Haha, most elképzeltem, hogy az APEH elkezd intézkedni és másnapra szétzavarják mint a Földrajzinév Bizottságot. :))
prendick 2011.03.23 16:31:38
@Aullah: Na, megnyugodtam: ezek se fognak éhenhalni. Ne tudd meg, hogy aggódtam eddig értük. :)