Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ács Bori

501 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igyál vizet, hajtsd a hideg levegőt két tenyérrel a szád irányába vagy ugrálj fél lábon és káromkodj jó hangosan. Melyik válik be, ha éppen túlvállaltad a csiliszószt? Valószínűleg egyik sem. Ahogy öregszem, egyre jobban és jobban szeretem a csípőset, ezért egyre bátrabb adagokat és szinteket…..
Ez a leves egyértelmű bizonyítéka annak, mennyire sokat számít az ételek külleme. Amikor egy étel ilyen hihetetlenül szép színű, mint ez a lila leves, teljesen mindegy, ki-hogyan viszolyog a gyümölcslevesek intézményétől, mindenki meg fogja kóstolni. A hideg szilvaleves szókapcsolat halllatán…..
A cukkinis tészta olyan alapvető étel volt otthon gyerekkoromban, mint a húsleves vagy a marhapörkölt, és mint sok minden másról, erről is azt hittem, hogy mindenkinél épp ugyanilyen hétköznapi ebédféleség. Aztán kiderült, hogy nemcsak nem is meri rajtunk kívül senki, de tulajdonképpen az olasz…..
Most még nem is érzékeljük, nemsokára, ősszel és télen milyen életbevágóan fontos dolog lesz a szilvalekvár, pedig tényleg az, nélkülözhetetlen lesz, és nem is olyan sokára. Mert kell az őszi buktákhoz, a gombócok végtelen sorához, amit a gyerekek nem igazi szilvával, hanem csakis és kizárólag…..
A kompót olyasmi, amit nagymamáink csináltak és óvodai uzsonnára kaptunk néha, szebb napokon, ma már egyáltalán nem menő, sem egészségtudatos, sem gasztronómiai szempontból nem rendelkezik túl nagy presztízzsel. Ez pedig nagy kár, mert kevés boldogítóbb dolog létezik a világon szürke januári…..
A sertéshúsok közül a karaj a legkönnyebben elérhető, mégis talán a legnehezebb eset, ami a kiszáradást illeti. Sokan azért kedvelik, mert mócsing-, zsír- és ínmentes, tiszta hús, de éppen ez a hátránya is, ugyanis ennél fogva nincs benne semmi, ami segítene megőrizni a nedvességtartalmát sütés…..
Iszonyú gyors, nagyon egyszerű, mégis nagyon különleges - ezek mostanában a győztes receptek. Nagyon örülök neki, ha anélkül tudok valami újat alkotni, hogy órákat kelljen a konyhában tölteni. Ez a közel-keleti recept egyetlen különleges hozzávalót igényel, de azt tényleg érdemes beszerezni, mert…..
Már itthon is egyre népszerűbb a csicseriborsó a rohamosan terjedő hummuszmániával egyetemben. Jó minőségű konzervet nem mindenütt kapni, ráadásul elég drága. Sokkal jobban megéri, ha otthon főzi meg az ember. Most minden olvasó felhörög magában és elküld engem melegebb éghajlatra, kinek van ideje…..
Nem tudom, miért nem süt már senki buktát, de annyira kikopott a mindennapokból, hogy a gyerekek még a sütemény nevét sem ismerik. Pedig ez az első, ami eszembe jut a frissen főtt házi szilvalekvárról. Bár nem hallottak még róla, azért úgy, ahogy volt, forrón elfogyott az egész tepsi. Talán azért…..
Szeretett zöldségeinknek kiemelt szerepet ad, kevésbé kedvelteket ápol és eltakar: a csőben sütés egy olyan módszer, ami minden helyzetben jó, ha kéznél van. A legszerethetőbb alapreceptek közé tartozik, alkalmazkodó, segítőkész technológia, minden főző ember legjobb barátja. Először is…..
Gyerekeket etetni nehéz, és nem léteznek univerzális, minden egyes kölyökre működő irányelvek, néhány dologra viszont rájöttem három gyerek nyolc és félévnyi terelgetése alatt, ami segíthet. Vannak születésüktől fogva konzervatívabb és kísérletezőbb gyerekek, nekem van mindegyikből. Az biztos, hogy…..
Nem hiszem, hogy mindenben vissza kellene térni a civilizáció kezdetéhez, sőt, azt sem mondom, hogy régen minden jobb volt, de mégis vannak dolgok, amikből a legrégebbi a legjobb. Ilyen például az agyagedény. Nem csak az a meglepő, hogy az agyagból, cserépből készült edény - ami éppen olyan,…..
Anyukám szíve mélyéről gyűlöli a fokhagymát, ezért otthon soha nem ettem semmit, amiben lett volna, és hittem, hogy a legszörnyűbb alapanyag a világon. Aztán elköltöztem otthonról, főzni kezdtem, kipróbáltam, és kiderült, hogy finom, sőt. Arra is rájöttem, mi az, amit utálni lehet benne. Ugyanis a…..
Minden szabályt felülír, olyan ütős, mint egy desszert, mégis imádjuk nagymamám szupererős, szupersűrű jegeskávéját. Meleg napokon felér egy uzsonnával és egy desszerttel együttvéve. Azt hiszem, nem is kávénak kéne nevezni, hanem valamilyen kávés, habos jeges csokoládénak. De ebben az esetben…..
Van az a mondás, hogy az ember az első gyereknél még sterilizálja a cumikat, aztán a másodiknál leöblíti a csapnál, majd a harmadiknál már csak lenyalja. Persze ez erős túlzás és vannak még durvább verziói is, de mint minden viccben, ebben is van némi igazság. Nálam ez az etetésben nyilvánult…..
A cukkini lágy, nem tolakodó íze miatt nem a legkedveltebb nyári zöldség, pedig épp emiatt kellene szeretni, hiszen ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy annyiféle szerepben tud remekül teljesíteni. Ahányféle kiegészítőt melléteszünk, annyiféle tud lenni, sokféle fűszerrel, sajttal, maggal,…..
Annyira nem vagyok édesszájú, hogy a desszertek közül kifejezetten a savanyúakat, fanyarokat vagy nagyon kevéssé édeseket szeretem, így a legtöbb cukrászda komplett kínálata nem nekem való. Ez a helyzet évről évre egyre súlyosbodik, és általában a szülinapokon domborodik ki legerősebben, így tavaly…..
Száraz, rágós és furcsa, hűtőszekrény ízű felolvasztott hús, fagyégések, ételek, amik kidobják magukból az összes vizet és felismerhetetlenné válnak. Évekig tartózkodtam a fagyasztástól, mert úgy éreztem, akkora az alapanyagok minőségi romlása, ami már nem éri meg. Azóta, hogy nagycsaládosok…..
Bár az egész családunk pestófüggő, mégis nagyon nehéz üveges, kész pestóból finom keveréket találni, amelyik pedig valóban igazán jó, az már annyira sokba kerül, hogy jobban megéri néhány cserép bazsalikomot venni és abból készíteni. Miután apukám rájött a bolti bazsalikomok hosszú életének…..
Vajon mitől ér öt dollárt az a turmix, amit Mrs. Mia Wallace iszik a Ponyvaregényben? Sosem tudjuk meg, miért kerül annyiba, de azt még a kötekedő Vincent Vega is elismeri, hogy ez a turmix nagyon jó. Persze nem ezt a szót használja, de ez most mindegy, a lényeg, hogy ez a filmtörténet egyik…..
A sült kápia paprika az egyik legjobb dolog nyár végén. Azután, hogy sikerült megsütni és különösebb égési sérülések nélkül lehúzni a héját, majd a magokat is eltávolítottuk belőle, most arról lesz szó, mi minden készülhet a megsütött, megpucolt paprika húsából. Saláta Kettőnél több alapanyag nem…..
A mikrohullámú sütővel ellentétben a vízforralóm nagyon jó barátom. Nem csak teafőzéshez hasznos, de felgyorsítja a rizs- és tésztafőzést is, sőt, még ezeken kívül is sok mindenre jó a konyhában.  Vízforralóval a tészta és a rizs főzési ideje tényleg csak tíz plusz két perc, ami számos vonyító,…..
Amikor lüktet a fejünk a hőgutától, még felnőttként is képesek vagyunk megkívánni a strandon nagy tartályokban forgó jégkásákat. Még akkor is, ha tudjuk, hogy semmi más nincs bennük, csak cukor, víz és rengeteg mesterséges színezék.  Érdemes ellenállni a hirtelen jött vágynak és inkább hazamenni,…..
Még kimondani is imádom ennek a szósznak a nevét, fonetikusan leírva így szól: csimicsurri. Olyan, mintha egy mókás mesebeli kobold neve lenne, pedig az egyik legjobb zöld színű, csípős, savanykás szószt nevezik így. Az argentin származású szószt eredetileg húsok, különösen sztékek mellé szokták…..
Annak ellenére, hogy egyre több szuper kézműves pékség található a fővárosban, még mindig nem jut minden kerületre egy, még mindig nem kézenfekvő kovászos kenyeret találni, csak gondos utánajárással.  Kovászt nevelni otthon is lehet, de nagyon gondos odafigyelést igényel, sok-sok lisztet eszik és…..