Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Önző Én

15 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szociális munkás olvasónk mesél szociális érzékenységgel nem rendelkező munkatársairól.Tisztelt Munkahelyi Terror blog!Kb. 4 éve dolgozom szociális munkásként egy szociális központnál, amelyről mindenkinek a humánum, tolerancia és segítőkészség jut eszébe. Ezeket a…..
addict A legmesszebb vizelő srác 2009.07.11 17:15:00
Gyerekkorodban versenyeztél a többiekkel, hogy ki tud messzebbre vizelni? Ugye milyen épületes szórakozás volt két méterről eloltani a tábortüzet? Valami ilyesmi élmény hívhatta életre a Police napszemüvegek legújabb kampányát, amelynek alapgondolata egészen hétköznapi (Are You…..
Na, ez a durva, nem a Batz papucs! A Homár régi mailhaverját, Gábort és a kocsijában utazó családját igazi életveszélybe sodorta egy agresszív önkéntes seriff, aki le akarta szorítani őket az útról. Konkrétan rájuk húzta a kormányt az országúton, "rendőrség"…..
Helló mindenkinek!A párommal öt és fél éve vagyunk együtt,tavasszal vettük meg a közös lakásunkat,az esküvőt is tervezzük,ám egész véletlenül felfedeztem valamit.A google-ban kerestem valamit,és ugye ha az első betűt beírjuk,a többi találat is kijön Egy női névre lettem…..
Figyellek Senkiföldje 2009.04.18 09:21:00
  Amikor pakolni kezdtem, Tamás nem vette észre, hogy gyakorlatilag csomagolok. Jobban szerettem volna, ha észreveszi, de miután szemmel láthatólag éppen zavartalanul belekezdett kis koraesti szertartásaiba, - már kezében az a bizonyos vászonszatyor, amivel a sarki kínai…..
"Olyan személyek jelentkezését várjuk, akik nem ijednek meg a saját árnyékuktól." - invitálja a potenciális vásárlókat ennek a VIII. kerületi pecónak az ingatlanosa. Egyben rá is világít, miért kerül 6 millióba 30 négyzetméter. Klassz, ha egy lakáshirdetésben az…..
András beküldését is soron kívül teszem ki, mert a film mostanában jött ki:Nem tudom, eljutott-e már hozzád ez az apróság, de nekem nagyon bántotta a fülemet: Sean Penn Milk c. filmjében többször előkerül, hogy xy szereplő elbújt/elbújik "in the closet" –…..
Vasárnap egy kommentben megírt történet következik, egy folyamatosan piszkálódó, konfliktust kereső főnökről. Egy kis cégnél dolgozom és a főnök miatt nap mint nap folyamatosan stresszben töltöm a napjaimat. Néha már úgy érzem, hogy nem bírom tovább de egyelőre nincs más…..
[A 2009.02.11-én, a Népszabadság Fórum rovatában megjelent cikk, két LMP-s szerzőtől.) Január utolsó péntekén Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány kijelentette, hogy "a közterületi rablások elkövetői cigány emberek". Ugyanazon a napon sajtótájékoztatón…..
Önző Én 2009.02.15 10:16:15
Önző Én 2009.02.15 10:20:46
Na, remek, ha az LMP-vel szimpatizálók között feltűnik egy újabb gondolkodó, aki szerint elsősorban a kisebbségi lét, a létező összes aljas megkülönböztetést elszenvedőinek kellene változtani a „magatartásán”…..honnan is ismerős ez a baromság????
Változtatni ugyebár mindenki csak egyénileg tud a „magatartásán”, a kedves kommentelő esetleg próbálja már a többségiek magatartása megváltoztatásának terhét magára venni, legyen mondjuk ő a felelős a „fehérek” által elkövetett nagyszámú válogatottan brutális tettekért-, vagy éppen a milliárdos tételeket sikkasztó bűncselekményekért. És miután ő lesz a felelős, – anélkül, hogy tudnák, hogy valójában kicsoda, micsoda - pusztán a külső jegyei miatt ne kapjon munkát, fogjon össze egy település lakossága, hogy lerombolja a házat, ahova beköltözni kíván, lépjen a sarkára a biztonsági őr az üzletekben és szenvedje el nap, mint nap a verbális agressziót. De legyen mondjuk felelős azért is, hogy - ahol én lakom, ott például - egy rakás többségi vizel folyamatosan az utcán, dobál szemetet szanaszét, beszél ordenáré módon…. egek soroljam? Vagyis nehogymá’ a közösségi normaminimumok tökéletes semmibevétele a cigányok specifikuma lenne!

És akkor most a cikk.

Hát kedves, okos, jószándékú dolgozat. Baj, hogy ilyet tucatjával olvasni. Én magam hosszú éve óta hallom cigány és nem cigány politikusoktól mantrázni az oktatásmunkalakhatás szentháromságot, amivel persze nem lehet vitatkozni, csak a mögé rendelt konkrét tettek, eredmények nélkül unalmas századszor olvasni/hallani (habiszti duma- mondják jogosan az én roma barátaim) Nameg a FELZÁRKÓZTATÓ PROGRAMOK, sikítottam egyet, amikor ebben a cikkben is megláttam a kifejezést, (konkrét ötletek, modellek nélkül tök üres már a fogalom, habiszti) de nem ez a semmitmondás a legnagyobb baj.

Először is: kinek íródott ez a cikk?

Az az érzésem, hogy az úgynevezett gondolkodó értelmiség, légyen az párthoz kötődő vagy sem, egymásnak mutatja be a sajtón keresztül, hogy nézd én mit tudok! Én is tudok olyan okosakat írni, olyan felelősségteljesnek látszani a hátrányos rétegek, vagy épp az össztársadalmi problémák elemzésében, de valójában, miközben a cigányokat most már a verbális után a nagyon is valóságos, fizikai agresszió fenyegeti, a cikk második bekezdése képes ezzel a mondattal nyitni:

„Először is szögezzük le: ha el is fogadjuk, hogy ez elkövetők származására vonatkozó kijelentések igazolhatók (???? no, egy kis kikacsintás az esetleg szélsőbbjobbról várható szimpatizánsok felé??? Miért is kellene ezt akárcsak a mérlegelés szintjén elfogadni??? – megjegyzés tőlem, ÖnzőÉn) az etnikai megbélyegzés távolról sem ártalmatlan.”

Tényleg? Valóban?? Komolyan???

Na, amúgy nem megyek bele a részletekbe, mert értelmetlen, a legeslegnagyobb baj ugyanis az egész hangvétellel van. Miközben az írás alapvetően érzéketlennek mutatkozik a „célcsoporttal” szemben, igazolandó az „elhallgatás politikája” blikkfangos címet – na, de mi is van elhallgatva valójában? mert ilyesmiről szónokolnak szélsőjobbról is, hogy a politika elhallgatja, hogy igenis van cigánybűnözés, és igenis a cigányok tehetnek mindenről, nekik kell a magatartásukon változtatni etc.. – felhasználja a cigányokat az éppen regnáló politika ostorozására, anélkül, hogy igazi, fontos, lényegretörő közlendője lenne az ügyben, vagy akár fel lenne háborodva, kétségbe lenne esve, hogy a rasszizmus ilyen elképesztő méreteket öltött. Mert igaz, hogy a rendszerváltás óta felelőtlen, kapkodó, átgondolatlan és antihumanista politika bűne, hogy izzik a parázs, de könyörgöm fújják azt a parazsat szabadon ezer szájak, és a fújókhoz az utóbbi időben vígan és büntetlenül csatlakoznak párt- és rendőri vezetők, polgármesterek, erkölcsi nulla sajtómunkások. És, ha a kuplerájos lakomban már lángra lobbant az egyik szoba, akkor nem az foglalkoztat elsősorban, hogy a fiókokban rendet rakjak, hanem szaladok tüzet oltani.

„ A cigányokkal szemben táplált ellenszenv ( ellenszenv….hm…kissé finomkodók vagyunk, nem?? – ÖnzőÉn) ellen ugyanis nem lehet kommunikációs eszközökkel fellépni.”

Valóban? Hát akkor? Azoknak, akik most pusztán a letörölhetetlen külső rasszjegyeik miatt rettegnek, akik nap mint nap szembesülnek számos „kommunikációs eszköznek” köszönhetően, hogy ők férgek, csótányok, nem emberi lények, azoknak meg kellene várni, hogy majd a FELZÁRKÓZTATÓ PROGRAMOK, meg az oktatásmunkalakhatás meghozza egyszercsak kétszáz év múlva az eredményét és a jóindulatú többségiek emberként kezelve őket nem törnek az életükre? (nem csak konkrét formában, hanem a tökéletes élet-ellehetetlenítéssel) És addig?? Talán Németországban a nácizmus alattomos burjánzása idején is ilyeneket mondhattak/gondolhattak az értelmiségiek, leginkább, hogy ne kelljen szembenézniük a saját felelősségükkel, viszont hagyták elterjedni azokat a „kommunikációs eszközöket”, amelyek megágyaztak a későbbi iszonyatnak.

Ezt olvastátok?

Elsöprő mértékű a cigányok iránti ellenszenv
A magyar társadalom 81 százalékának ellenérzései vannak a cigány emberekkel szemben - állapította meg a Progresszív Intézet tavaly októberben végzett közvélemény-kutatása, amelynek eredményét pénteken tették közzé.

81 százalék!!! Hol a fenében élek???

Ébresztő, a ti házatokban is fenyeget a tűz.
Szombati szabály: Mindenki néz pornót, kivéve, akinek nincs bekötve. Vagy akinek UPC-je van. Szolgálati közlemény: a maradék szakítóspólót 2000 HUF-ért gyorsan elosztogatnám. Van piros, fekete, néhány XL-es és L-es, valamint sok M-s és S-es, férfi és női változat vegyesen. AKi…..
Addig szerencsétlenkedtek, hogy a végén el sem kezdtek járni. De nem is baj.A kép innenHelló. 3 és fél éve boldog párkapcsolatban élek. Sajnos a drágám időnként hajlamos kissé elhanyagolni engem, pl, ha sokat melózik, állandóan fáradt, stb, nekem pedig folyamatosan…..
Ne legyünk álszentek, és főleg ne legyünk feledékenyek. Minket is megdöbbentett Albert Györgyi hirtelen halála, de ne akarjunk úgy tenni, mintha nem lett volna közpréda, életének különböző fordulatain nem szörnyülködtünk, csámcsogtunk volna hetente. A bulvármédia serényen…..
bulvártér macsó geci bulvár 2008.09.22 09:44:00
Megy ugye ez az Albert-Hajdú meccs a bulvártérben. Ami a tv2 Hal a tortán című celebfőző és -égetőshowjában kulminált a múlt héten: Albert Györgyi szórakoztató elemet hozott a Hal a tortán műsorába azzal, hogy végig itta a hetet, de ezt majd a nézők is látni fogják –…..
Gábor rengeteg hibát vétett, amikor egy laza balatoni hétvégére fizette be magát. Gyűjtsd össze mind! A Homár el sem tudja képzelni máshogy a Balatont, meglepő, hogy van, aki még mindig hisz benne. Egy balatonfüredi hétvégére vágytunk a nejemmel, és úgy tűnt, kapóra jön a…..
Levélírónk megtalálta a város legpofátlanabb BKV-s alkalmazottját. A pénztáros az apróhiányra hivatkozva gépi kávéra gyűjt a visszajáróból, mert saját bevallása szerint csóró és pont jól jön az a 60 Ft. Az ügyfélszolgálatnak írt reklamáció következik. Tisztelt BKV!…..
Serbia Insajd Te loptad el! 2008.08.08 16:41:00
Erőszakkal kényszerítettek ki vallomásokat cigányokból szerb rendőrök. A romák 4 óra verés után vallották be, amit el sem követtek. Az eset néhány napja történt. A roma testvérpár azóta feljelentette bántalmazóit.      Amint beértünk a rendőrségre elkezdtek…..
Önző Én 2008.08.09 09:04:53
Kobalt, szerintem te menjél a f*ba, vitára, illetve bármilyen párbeszédre tőlem ne számíts, ezen a szinten, ahol te vagy, a dolog már reménytelen.

Bakfitty, ne tedd már idézőjelbe a rasszistát, attól még, vagy attól, hogy mondjuk bikmakkot mondasz /írsz/ helyette, attól az még rasszista gondolat marad. És, hogy miért? Szent ég, mit csináltatok idáig? Nem volt egy szülő, egy tanár, egy nagynéni, aki elmagyarázza, hogy mi a különbség tapasztalat és megkülönböztetés, illetve rasszizmus között???
Van bűnöző ember és nem bűnöző ember, ez teljesen indifferens a nációtól. A "fehér" ember - világméretekben aztán pláne - számarányát tekintve is sokkal több, és főleg aljasabb bűnt követ el, mint pl. cigány. Egy "fehér" emberre mégsem "olvassák" rá a másik bűnét, míg egy cigány embert eleve megbélyegeznek, mert történetesen más cigány emberek "zsebesek, pirosozók" stb. pusztán mert a külleme, bőrszíne alapján "megkülönböztethető". Ha valaki ösztönösen nem érzi, hogy ez egy agyrém, ami súlyosan sért minden becsületes cigány embert, köztük tök ártatlan kisgyerekeket, az egy gazember. A te fejedre mikor olvassák Hitlert, a móri mészárosokat, a pedofil gyilkos Dutroux-t, a milliárdokat elsíboló fehérgalléros (és fehér) gazembereket, akiknek a kártételét ezer év alatt sem tudná behozni az összes "roma zsebtolvaj" és még sorolhatnám. De hát alighanem hiába. Sokkal könnyebb menni a "tömeg" után, gyűlölködni és pöffeszkedni a nagy fehér felsőbbrendűség érzettel.
Csak közben tényleg ne felejtsétek el, hogy a gyerekeiteknek alapozzátok meg ezt a zűrös és ellenségeskedő világot, ahelyett, hogy az együttélés békés, kompromisszumos lehetőségén "dolgozna" mindenki a maga területén, egyre élezitek a helyzetet, szítjátok az ellenségeskedést. Történelmet legalább tanultatok? Vezetett ez valaha is eredményre? Nehogy azt higgyétek, hogy a cigányokban nem nő a harag, hogy ők nem olvassák mostmár szinte minden létező blogban, legyen annak témája BÁRMI ezt a sok durva szöveget, belegondoltatok egyszer is, hogy milyen lehet nekik? Történetesen annak, aki ebben a "fehér" kirekesztő világban próbál becsületesen "kapaszkodni" és nevelni a gyerekeit? Gondoltatok már arra, hogy milyen világot hagytok az utódaitokra?
Anna talán még nem sorolható a rutinos sofőrök közé, de mindenképp pirospontot kell neki szavaznunk amiért ügyel arra, hogy a szabályokat betartva közlekedik. Ez azt hiszem lényegesen jobb, mintha valaki a jogosítvány birtokában azt gondolja, hogy tud vezetni. Levélírónk azonban…..
A Homár elképzelni sem tudja, hogy lehet az ilyen kiváló tömegverekedési lehetőségeket kihagyni. Molcsa nem borított semmit a Humanic személyzetére, akik pedig Monty Python-heteket tartanak az Eurocenterben, és olyanokat mondanak, hogy a kettérepedt talpú cipőt azért nem veszik…..
Fantasztikus utóélete van a tojásdobálást legimitim véleménynyilvánításnak értékelő bírósági ítéletnek. A Steps nevű Homár-olvasót szombaton éjszaka a Margit-híd közelében tojástámadás érte egy ezüstszínű autóból, ahonnan szörppel le is vízipisztolyozták az…..