Regisztráció Blogot indítok
Adatok
renevol

0 bejegyzést írt és 573 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hódmezővásárhelyi választási bizottság átadta a nyertes képviselőjelöltnek az igazolást az eredményről.Ez így elég egyszerűnek hangzik, bemegyek, jónapot, átveszem, köszönöm, kijövök.Nade nem rólam van szó, hanem a bájgúnár Lázár Jánosról! Ő aztán megadta a…..
Az Obamacare szinte kivétel nélkül minden eddigi biztosítottnak feljebb nyomta a biztosítását. Az EÜ biztosítók változatos módon, de mindenkinek emelték a díját vagy csökkentették a szolgáltatást. A többség ~70% egyszerűen magasabb havidíjat kapott. A többieknél általában…..
renevol 2013.12.16 17:50:39
@Dörnyei József: Az első mondatot illetően lehet, hogy abszolút igazad van.

Az viszont, hogy a társadalombiztosítás "szocialista irány", ez csak a valóban neoliberális szempontból van így. Önmagában a társadalombiztosítás nem szocialista találmány, nem szocialista országokban kezdték el bevezetni (nem is voltak akkor még szocialista országok), és ma sem szocialista országokra jellemző.

Az pedig, hogy éves szinten a GDP 10%-val emelte a szociális kiadásokat, szerintem lényegtelen, hacsak nem ilyen hangulat-propaganda keretében hangzik el ez a mondat egy arra fogékony társaságban, pl. ahol a "szociális kiadások" önmagukban a "felesleges kiadások" fogalmával egyenlők. Ha a szociális kiadások fogalmába - amit gyakorlatilag bárhogy definiálhatunk - belevesszük mondjuk a közoktatást, akkor ha Nigériában bevezetnék a közoktatást, szintén elmondhatnánk, hogy a GDP 10%-val növelte a szociális kiadásokat. Na bumm.

(Fogalmam sincs, hogy van-e Nigériában közoktatás, ennél a példánál azt feltételezem, hogy nincs.)
Az LMP egyik fele rendesen félreértelmezi a saját helyét, erejét, szavazóbázisát. Komolyan úgy gondolják, hogy 2010-ben a zöld faszságokra meg a kormányzóképes szakértelmükre szavaztunk, és nem pedig arra, hogy ők nem Gyurcsány és nem is a felcsúti Napóleon. Azt gondolják,…..
Az aláírók az LMP alapításánál segédkeztek. Mi, az LMP alapításában egykor segítséget nyújtó önkéntesek, szimplakörös aktivisták, mára inaktívvá vált tagok, a pártszerű politizálást elhagyó civilek egykor olyan párt létrehozásában működtünk közre, amely1 - meg…..
renevol 2012.11.18 00:09:56
@Simplicio: Ilyen alapon miért ne mondjuk a Fidesszel lépjen választási szövetségre az LMP? Talán ugyanezért ne lépjen az MSZP-vel se. Mert pont arra jött létre, hogy ezt a két nagy szarkupacot kisöpörje a magyar politikai életből. Ezért.
Hát itt a következő csomag. Bankadó örökre - ne legyen már vita, hogy mikor lesz megszüntetve. A társasági nyereségadó 50 százalékos kulcsa nyilván jótékonyan hat majd a befektetői tőke további özönlésére. Ma csak az energiaszolgáltatókat érinti, de holnap talán más…..
KatPol Blog [KNN] Gáza II. 2012.11.17 10:30:00
"It is important to understand one simple point: there is no moral symmetry between the terrorists in Gaza and Israel" Benyamin Netanyahu Ismét "eszkalálódik" a helyzet a Gáza-övezetben, ami annyit jelent, hogy felizzik a parázs a világ leghíresebb "fake war" jellegű konfliktusában.…..
renevol 2012.11.17 18:53:48
@Mohamed: "izrael kifejlesztette a maga atombombáját (érdekes őket ezért nem basztatja a naü)"

Lehet, hogy azért nem, mert Iránnal ellentétben náluk nem az a minden másodpercben a csapból is folyó hivatalos állami propaganda, hogy egy másik országot eltöröljenek a föld színéről?
renevol 2012.11.17 19:17:32
@David Bowman: Irán egy másik ország totális megsemmisítéséről, elpusztításról szokott beszélni. "Israel must be destroyed" - ez a hivatalos iráni álláspont.

Izrael és más, atombombával rendelkező országok nem szoktak más országok elpusztításáról beszélni. Ez bizony különbség. Szerintem.
renevol 2012.11.17 19:26:02
@David Bowman: Hát ha nem érted a különbséget az atombombával való "föld színéről való eltörlés" és a hagyományos hadviselés között, akkor nem fogod megérteni, hogy miért viselkedik máshogy a NAÜ különbözőképpen az egyes országokkal.
A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul a Fidesz frakcióvezetője, ha a bankok összehangolják a pénzügyi tranzakciós illeték áthárítását az ügyfelekre. Az ötlet jó, sőt, továbbgondolásra érdemes! Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője újságírói…..
A KARD Már rólatok szól 2012.11.04 09:13:39
Volt egyszer egy párt. Fiatalok voltak, tele változtatni, a begyöpösödött, megújulni képtelen kommunista rendszert leváltani akarással. Sokszor nemcsak igazuk volt, de igen frappáns módon találták fején a szöget. Szerethetőek voltak, sőt, talán az egész palettán a leginkább azok (mondta akkor már…..
renevol 2012.11.04 19:18:44
@timargabor: "ez elég veszélyes, mert szépen át lehet így tolni sokakat a "másik oldalra" (brrr...), olyanokat is, akiknek ez nem lenne alapértelmezett lépés."

Szerintem

1. lehet, hogy ez is a cél; bennem van egy olyan halvány sejtés, hogy azért nem lehetnek ENNYIRE hülyék a továbbra is fidesz-szavazók.

2. akit az ilyen hülye hozzászólás-dömping (de nevezhetjük agitpropnak is) sodor valamelyik politikai csoporthoz, hát az nem egy túl stabil világképpel rendelkező ember; szerintem PONT EZ az, ami nagyon jellemző a hazai lakosság egy jó nagy részére sajnos, és sajnos igazat kell adjak neked abban, hogy ez a jelenség bizony tényleg létezik - mit létezik, nagyon is jellemző, domináns. Nem a világképek, hanem a beszólások ütköztetése alakítja a magyar hatalmi teret.
renevol 2012.11.04 19:33:52
@deruyter: "az szdsz-t kiszavazták az emberek a parlamentből, amikor úgy döntött, hogy végképp feladja a liberális értékeit és a pénzre koncentrál"

Szerintem nem ezért szavazták ki őket, hanem azért, mert a liberalizmus, amely szót a szadesz a homlokára tetováltatta, szitokszóvá vált Magyarországon.

Egyrészt azért, mert a szadesz baromira nem a liberalizmust, hanem a szemellenzős kisebbségvédelmet képviselte a valóságban, és ezt tette egyenlővé szavakban a liberalizmussal, ezáltal lejáratva azt. Miután Magyarország a legsztereotipikusabb utat járta be a rendszerváltás után, ahol kezdettől fogva és egyre inkább totálisan leszarják a társadalmi problémákat, ezért kiéleződött a cigányellenesség, ami mellett egy szemellenzős kisebbségvédelemnek nincs helye. Köszi, szadesz!

Másrészt - és szerintem ez a legfontosabb, 90%-ban meghatározó dolog - a politikai élet szereplői rájöttek arra (vagy mindig is tudták), hogy egy valóban liberális rendszer nekik nagyon nem érdekük, hiszen egy gazdasági liberalizmussal jellemezhető országban sokkal nehezebb közpénzt lopni, mint az összes politikai szereplő által képviselt állami pénzes dagonyában. Ezért egy nagy "nemzeti" össztűz kezdett a liberalizmusra zúdulni, hogy nehogymá' ne lophassa szét magát mindenki. És mivel a magyar embernek önálló véleménye nincs a dolgokról, ezért a Politikus Úr szavain csüng - így hát a magyar választó szépen beszopta a kamu dumát, és antiliberális lett.
renevol 2012.11.04 20:45:04
@Don Quixote de la Ferko: Akkor igen sok ember becsülendő. :) Pl. a jelenlegi szavazótáboruk se csak a párttagokból áll.
Elveszíthetnék az állami albérletet, elvehetnék tőlük a gyerekeket és végső esetben akár börtönbe is kerülhetnének azok a problémás családokban élő szülők, akik nem tartanak be bizonyos alapvető társadalmi normákat - Nagy-Britanniában. A brit kormány a tavaly…..
renevol 2012.11.04 17:48:53
@ratman_: "Mikor jön el az ideje, hogy az európai polgárok felébrednek ebből a ballib rémálomból és egy kicsit nemzetibb kormányt választanak? Ez már túl van az öngyilkosság határán."

Valamiért mégiscsak ebbe az európai ballib rémálomba menekülnek azok az értelmes és tehetséges emberek, akik nem kérnek a te itteni nemzeties jobboldali kánaánodból, és inkább a munkát, magasabb életszínvonalat választják, mint a nemzetieskedő földesurak seggnyalásra épülő általatok nagyra becsült feudális rendszerét, bocsánat, a nemzeti kánaánt.
Ha egy külföldi ma Magyarországra téved, és elkezdi olvasni a köztévéről szóló blogokat-cikkeket, akkor a következő tézisek alakulnak ki benne: 1. A köztévé nézettsége a béka segge alatt van, alig nézi valaki - ezt mutatják a különböző felmérések 2. A köztévé éjjel…..
Beszélgetés Hack Péterrel Életrajz: Hack Péter (1959) jogász, rendszerváltó értelmiségi. A Szabad Demokraták Szövetségének alapító tagja, 2002-ig parlamenti képviselő, 1994 és 1998 között az Alkotmányügyi Bizottság elnöke, több ismert törvényjavaslat fűződik a…..
renevol 2012.11.02 17:13:20
@imperial: Mit értesz ez alatt?
Szerintem zavarba ejtő a kormányfő kettős beszéde a magyar, illetve a világgazdasági kilátásokkal és lehetőségekkel kapcsolatban. Miközben Orbán Viktor a külföldi haknik során gyakran hangsúlyozza a nyugati típusú jóléti társadalom hanyatlásáról alkotott nézeteit, a…..
renevol 2012.11.02 16:27:09
@ColT: "A gazdaság működéséről alkotott elképzelés, hogy a növekedés a fontos, szerintem baromi rossz elmélet... "

Azért nem rossz elmélet, mert a kapitalizmusba az elmélet szerint bele van kódolva a növekedés, folyamatosan felesleget termel pl., tehát ha nem növekszik, akkor ott valami gond van. Tehát nem a növekedés az elsődleges cél, hanem a növekedés egy alap tulajdonság, amit ha nem látunk, az egy jelzés.

Önmagában a növekedést szokták úgy is értelmezni persze, hogy az majd azért IS jó lesz, mellékhatásként, hogy az eddig nélkülözőknek több valamijük lesz. Ez hibás gondolat, hiszen az elosztás nem feltétlenül változik folyamatosan, ráadásul nem is abba az irányba, hogy a szegényeknek több legyen. Simán lehet gazdasági növekedés mellett ugyanannyi, vagy egyenesen kevesebb is a korábbihoz képest a szegényeké. De ez már nem a kapitalizmus alap működésének elméleteihez tartozik, hanem a(z állami) társadalompolitikához.
Teadélután Mire várunk még?! 2012.11.02 01:53:45
Van egy helyzet. Az a helyzet, hogy a jelenlegi kormányzat a jobboldali szavazókat már elég régóta nem tudja képviselni. A Fidesz-KDNP koalíció állítása szerint válságban próbálja a kikötő felé kormányozni az országot - és ehhez képest, mint mondják, gazdaságilag jól is…..
renevol 2012.11.02 15:38:31
@Kivlov: Csak szólok, hogy az általad leírt gondolatokat leginkább neoliberálisnak nevezzük, nem jobboldalinak. Csak hát Magyarországon ugye ha az MSZP-hez nyuggereket, segélyt és kisebbséget asszociál a slepp (= az MSZP igyekezett magáról elhitetni, hogy a valósággal ellentétben törődik ezekkel a rétegekkel - ezt te pl. is jól beszoptad), akkor ha utáljuk a Gyurcsány(i)t, akkor nyilván azt csakis jobboldaliságnak lehet hívni (mert kétféle politikai vélemény van ugye a balos és a jobbos, natürlich), és nyilván nyugdíjas-ellenesnek kell lenni, meg a költségvetés legeslegkisebb részét kitevő segélyeket és kisebbségeket kell utálni.

Ez az igazi magyar virtus. A lényeg, hogy csak és kizárólag a Gyurcsány által harsogott baromságokat harsogd te is, csak ellentéte előjellel! A valóság, tudom, csak egy ilyen zavaró mellék-izé, ne is figyelj rá!
renevol 2012.11.02 15:49:21
"... ahogy a millás bohóckodással sem fognak megnyerni maguknak egyetlen valódi jobbos szavazót sem."

Valóban lenne Magyarországon sok "valódi jobbos" ember?

Én nem hinném. Szerintem Magyarországon abszolút nem gondolkodó, politikai véleményekkel, értékekkel egyáltalán nem rendelkező emberek tömege él, akit az aktuálpolitikai ide-oda sodor időről időre. Nincsenek tömegesen olyan emberek, akik stabil erkölcsi értékkel bírnának, akik koherens világképpel rendelkeznének, akik tudnának érvelni valamiféle stabil, rendszerszintű, közös együttélési elvek mellett. Ezt jelentené az, hogy ilyen vagy olyan, pl. jobbos szavazók tömege él Magyarországon.

Nem jobbosokból van hiány, hanem a gondolkodó, erkölcsös emberekből. Nem véletlen, hogy soha nem stabil értékrend- vagy ideológia-alapú pártok vagy programok nyernek a választásokon. Nem véletlen, hogy a hatalom nem stabil értékrend vagy ideológiai alapon álló politizálással próbálja megtartani a szavazóit két választás között. Nem véletlen, hogy cigányozás, zsidózás, Horthy-szobor, "Nem leszünk gyarmat" és társai a fő attrakciók a jobboldali palettán. Ezek pusztán gyűlöletek - ezeket a gyűlöleteket korbácsolják és használják ki a pártok szavazatszerzésre. Magyarországon ennyiből áll a politizálás. Ami nem ilyenekről szól, azokat a cikkeket az emberek 1%-a olvassa el egyáltalán.

Ez a magyar nép sajnálatos szellemi színvonalán, a szocialista lebutított örökségen, és azon múlik, hogy a szemét politikának bizony ennek az állapotnak a folyamatos fenntartása az érdeke. Ha megy a tök értelmetlen, zsigeri alapú fröcsögés, addig is jöhetnek az új adók, épülhetnek a stadionok, nyerhet naponta 5-ös lottó főnyeremény összegű közpénzt a Közgép.
A Magyar Posta Elszámoló Központja újfajta háromdarabos perforált sárga csekket hoz forgalomba novembertől. Az innovatív készpénzkímélő fizetési eszközzel kizárólag a közműadót, a sárgacsekk-adót és a fentiek után fizetendő sárgacsekk-adót lehet megfizetni, ugyanakkor a…..
renevol 2012.11.02 12:23:09
@csársz: Pontosan le tudnád írni, be tudnád idézni, hogy én hogy INDOKOLTAM MEG ennek az adófajtának a kivetését, annak jogosságát?

Funkcionális analfabéta barátom, én azt írtam, hogy ha úgy általában az adókat nézzük, akkor jobbnak tartom a fogyasztást terhelő, mint a munkát terhelő adófajtákat.

Továbbá azt is leírtam, hogy természetesen ez még önmagában NEM indokolja ennek az újabb adónak a kivetését. Fekete-fehér színtévesztésben vagy.
Cigányvadászat-per 131.850 forint 2012.10.28 18:19:34
„Gyere – int a rendőr – semmi baj nem lesz”. Kissé riadt a finom vonású, fekete hajú copfos, kiskamasznak látszó tizennyolc éves lány. A rendőrség „előállította”, átadják a bíróságnak, a szünetben még a vécéhez is elkísérik, azután felszívódnak, nem várják…..
renevol 2012.10.29 12:36:32
@eastern: "Az első bekezdés nagyrészt erről szól, de tagadd le nyugodtan a nyilvánvalót, nem fogok meglepődni."

Nem értem, miért kéne valamit "tagadnom". Tán meggyanusítottak engem valamivel?

Ugyan, menj már. Egyszerűen a szokásos cigány- és liberálisokkal szembeni gyűlölettől fűtött agyatlan jobboldali funkcionális analfabetitzmus beszél belőled. Külön kérésre sem tudsz egyetlen olyan mondatot idézni a cikkből, ami mentegetné a lányt. Ezt csak a te - és az itt kommentelők többségének - agyatlansága "írja bele" a cikkbe. Nem véletlenül tart ott ez az ország, ahol. Egy néhány bekezdésből álló cikket sem tudtok értelmezni. Miért várná el az ember a sok seggfejtől, hogy pl. felelősen gondolkozzanak közös ügyeinkről? Határozottan elutasítjátok a gondolkodást, mint olyat, nektek tényleg egy apuka kell, aki megmondja, hogy mi lesz. Csak akkor nem értem, hova az a nagy kommunistázás - az pontosan erről szólt.
renevol 2012.10.29 12:52:25
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: A te kurva anyád. Tudnál idézni egyetlen olyan mondatot a cikkből, ami arról szól, hogy a cikkíró szerint vagy ennek a lánynak, vagy úgy általában a cigányoknak ne kelljen fizetniük valamiért?

Nem? Ja, hogy ez ismét csak a szokásos agyatlan rasszista jobboldali hallucinálós funkcionális analfabetizmus. Minden világos. Az is, hogy miért tart ott ez az ország, ahol.
renevol 2012.10.29 12:57:48
@munkasterror: Nagyon jellemző, hogy te is csak ennyit olvastál ki egy néhány bekezdéses cikkből: pontosan hány forintot kell fizetnie a lánynak.

A rasszista jobboldali kommentelők ehhez még hozzá-hallucinálják, hogy a cikkben arról is szó volt, hogy ez csúnya dolog.

Ennyi. Ezt nevezik funkcionális analfabetizmusnak. Borzalmas dolog értelmes embereknek egy közösséget alkotni az ilyen aljanéppel (vonatkozik ez a cikkben szereplő lányra is természetesen - csak ő nem okoskodik bele a dolgokba, ellentétben a sok jobboldali hallucináló analfabétával).
1997-ben megjelent egy hirdetés, ami a Grand Theft Auto című játékot, a GTA sorozat legelső részét reklámozta. Az egész oldalas hirdetés nagy részét egy nagy 18-as plecsni foglalta el, alatta pedig a következő felirat állt: „A Grand Theft Auto olyan jó, hogy már a megjelenése…..
renevol 2012.10.23 19:27:23
Jó egy éve, hogy a Tigázról elindultak a történetek, hogyan szerelik le kamu szövegekkel a gázórákat, hogy aztán lopással vádolják meg a fogyasztókat súlyos százezres bírsággal egyetemben. Ezt a "városi legendát" azóta nekünk is megerősítették  egy konkrét példával,…..
renevol 2012.10.16 10:22:46
@szivatnakanyám: Szerintem olvass bele a hozzászólásokba. Itt - és általában a hasonló eseteknél- nem az a lényeg, hogy egy cég eredetileg magyar alapítású vagy sem. Itt magyar emberek szervezetten károsítanak meg másik magyar embereket. Az olasz maffia is olasz embereknek kezdte el terjeszteni a drogot, olasz embereket kényszerített prostitúcióra, olasz emberek pénzért rabolta el. A bűnözőknek - legyenek akármilyen bűnözők, politikusi bőrbe bújtak, céges háttérrel rendelkezők, civil szervezetek irányítói - édes mindegy, hogy milyen állampolgárságú emberek pénzét veszik el illegálisan.
Nincs is talán jellemzőbb közös nevező a diktatúrák között, mint a paranoia. Bár okvetlenül szükséges minden diktatúra működéséhez a hülyék vastag rétege, a csúcson állók pontosan tudják, hogy nem teljesen kóser, amit tesznek, lesznek olyan emberek, akiknek nem tetszik…..
renevol 2012.10.07 16:53:15
@Brix: "Ha a demokratikus ellenzék össze tud fogni, közös jelölteket állít és Bajnai Gordon miniszerelnöknek jelölik akkor van esély Orbán leváltására.."

Az általad írt többi dologgal egyetértek, ezzel azonban nagyon nem.

A "demokratikus ellenzéki pártok" kifejezés összesen három, azaz 3 pártot jelöl a mai, "összeborulás" kérdéséről szóló szóhasználat szerint: az MSZP-t, a DK-t és az LMP-t.

Én bármennyire is Fidesz-ellenes lettem a kormányra kerülésük óta, soha, tehát SOHA nem fogok egy olyan formációra szavazni, amiben az MSZP vagy DK benne van. Ezzel szerintem vannak néhány millióan (!!) így Magyarországon.

Az összefogás egyetlen lehetséges módja tehát, ha az MSZP és a DK lemondanak részvételükről az LMP javára. Egyetlen jelöltet sem indítanak.

Mivel ez nem fog megtörténni soha, innen tudhatjuk, hogy az MSZP-t/DK-t nem az ország sorsa érdekli, hanem ugyanaz a mocskos hátsó szándék vezérli, mint vezérelte a 2010-es választásokkor is.
renevol 2012.10.07 20:53:13
@Gáborom: "... tény, hogy a valóban baloldali és liberális eszmék mentén eddig gyakorolt gazdaságpolitika nem folytatható. Legalábbis én úgy látom, Európa épp kakiban van emiatt ..."

Attól függ, mit nevezel baloldali és liberális eszméknek, és hogy szerinted mitől van kakiban Európa.

Magyarországon kb csak két nagyobb ívű liberális gazdasági rendszerelem került bevezetésre a rendszerváltás óta, az egyik a hivatásos hadsereg, a másik a magánnyugdíj-pénztárak. Az egyiket már felzabálta a Fidesz maffia, a másikat "hazafias kötelességre" hivatkozva fogja megszüntetni vagy ugyanő, vagy a másik sültbolond jobboldali párt. Szépen visszatértünk a Kádár-rendszerbe a magát jobboldalnak nevező politikai maffiacsoport erőlködésének hála. (Orbánék szerint csak az egyetemi oktatásból kell kivonulnia az államnak, sehonnan máshonnan, sőt, minden máshova be kell vonulnia...)

Hát szóval ennyi a Magyarországot nyomorító gazdasági liberalizmusról. A másik, a baloldalinak mondható gazdasági jelleg már sokkal inkább létezik. Főleg a magát jobboldalinak és baloldalinak nevező pártok szívéhez áll közel...
"Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak." /Heinrich Heine/És ahol emberekről készült szobrokat gyaláznak meg? Ha nem kulminálna a különböző történelmi figurák élethű szobrainak különböző színű festékekkel való leöntésében a múltunk kapcsán jó ideje…..
renevol 2012.10.07 12:56:37
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Inkább abban kéne egyetérteni, hogy köztéren egyiknek se...
renevol 2012.10.07 15:56:47
@hoLDen: "Vagy akkor nem is tiltakozna senki, ha egy náci szoborparkban lehetne sétálgatni horogkeresztek és SS-tisztek között?"

Tényleg nem érted a különbséget aközött, hogy ha valakinek a szobra egy sima közterületen, utcán/téren áll, netalán utca/tér van róla elnevezve, és aközött, ha ugyanennek az embernek a szobra a Szoborparkban vagy mondjuk a Terror Házában tekinthető meg a történelmi múlt intő részeként?

Ugyan már, ezek mind-mind hazugságok. Mindenki, aki rá akarja kényszeríteni a másikra a saját, vitatott, közmegegyezésnek nem megfelelő tekintély-személyeit, az erkölcstelen szenny-ember. Valamiért MINDIG csak a politikai jobboldal törekvése ez - semmilyen más irányzattól nem találkoztam még ilyen törekvéssel. A politikai jobboldal folyamatosan csak kibaszni akar a rajta kívül álló magyarokkal, folyamatosan piszkálja, gyalázza, alázza a magyarságnak azt a részét, aki éppen nem hódol be nekik. Ennek a kirekesztő, magyarok ellen uszító hecckampánynak a része a Horthy-szobrokkal és utcanevekkel való folyamatos játék. Egész egyszerűen mérhetetlen undorító a jobboldalnak ez a része, egészséges embernek okádhatnékja támad ezektől a férgektől.
  – A finanszírozás átalakítása nem tűr halasztást, ám ezzel kapcsolatban nem árt tisztázni néhány félreértést. Az államnak nem áll szándékában teljesen kivonulni a felsőoktatásból, józan ésszel elképzelhetetlen, hogy például a tanárképzésben ne nyújtson…..
renevol 2012.10.07 00:34:54
@Fertőtlenítés a faluban: Teljesen egyetértek, nincs azzal gond, ha a gyakorlatilag a szocializmusban ragadt vízfej-államunk helyett legalább ezen a területen hagyjuk a piacot dolgozni.

Két problémát látok csak a dologgal kapcsolatban.

1. Hogy képzeli Orbán Viktor, a Fidesz, és a szavazóik, hogy a 2008-as "szociális népszavazás" után még egy halk "bocsássatok meg, borzalmasan demagóg húzás volt" mondatot sem eresztenek meg?

2. Szükségesnek tartok a korábbi rendszerben felnövők és a jelenkorban felnövők adózásában valamiféle szegmentációt. Nem igazságos, hogy az állami pénzen egyetemet végzett generációkra ugyanazok az adózási szabályok legyenek érvényesek, mint azokra a generációkra, akiknek már önerőből kell fedezniük az egyetemet.
renevol 2012.10.07 02:40:28
@Szindbad: Nem értelek.
A címben jelzett állapotot mi sem jelzi jobban, mint, hogy a közügyek iránt érdeklődő (fogyatkozó számú) polgártársaink azon (egyre növekvő) része, akiket ellenérzésekkel tölt el ami a NER keretében itt kialakulni látszik reménytelenségében a permanens szellemi…..
De most komolyan: miért van az, hogy általában pont a leghangosabb übermagyarok nem tudnak rendesen magyarul fogalmazni és írni? A Népszabóság lehozta annak a jobbikos előterjesztésnek a szövegét, amelyben azt javasolják, hogy a Szerémi utat nevezzék át Horthy útra: A magyar…..
renevol 2012.10.04 22:26:55
@Tallono: "A magyarok 80%-a egyetért a nemzeti-keresztény antibolsevista értékrenddel, ami Horthy Miklós kormányzó urat jelenti. Horthynak nem csak a magyar nemzet lehet hálás, hanem egész Európa is, hiszen tevékeny részt vett a világ legpusztítóbb eszméjének,a kommunizmus elleni harcban. Ezért minimum közterületeket érdemelne, szobrokat és imákat. Ha csak az 1%-át tennétek szájkaratézók, mint ő, akkor máris jobb helyzetbe lenne Magyarország."

Ha csak 1%-kal kevesebbet személyeskednétek, ti, szájkaratézók, már jobb helyzetben lenne Magyarország.

Személyeskedés helyett inkább olvasd el újra azt a faék egyszerűségű mondatot, amit írtam: "Nem Kádár és Horthy tereket és köztéri szobrokat kell létrehozni, hanem pont ellenkezőleg: kerülni kell az ilyen névadásokat, szoborállításokat, mert a magyar múlt nagyon ellentmondásos figuráiról van szó."

Érted? Nem mindenki tiszteli, nagyon sokan rühellik. Mindkét hozzáállás PONTOSAN ugyanolyan jogos. Amiket írsz, PONTOSAN ugyanez - a kommunista szót fasisztára cserélve - elmondható Kádár Jánosról is, már ha a Horthy-imádó személyedet egy munkáspárti Kádár-imádóéra cseréljük.

Tehát még egyszer: senkit nem érdekel, hogy Kovács István Kádár-fanatikus mit gondol Kádárról, milyen seggnyaló mondatokat ír róla - miután Kádár egy ellentmondásos megítélésű figura, ezért ne állítsunk neki szobrot köztéren és ne nevezzünk el róla közteret. Ugyanez vonatkozik Horthy-ra is: a "Tallono" nevű Horthy-fanatikus hiába ír seggnyaló mondatokat Horthy-ról, nincs helye a köztereken, mivel ellentmondásos figura.

Ugye, nem volt nehéz megérteni? Liberális minimum: a te arcodba se tolakodjon vörös csillagos szobor, és ne kelljen a gyerekeidnek Kádár Elvtársat példamutató arcként ismerniük, akiről utcát neveznek el; hát más arcába te se erőltesd Horthy-t.

Magánterületen azt csinálsz, amit akarsz, felőlem állhat a kertedben Horthy-szobor.

Egyébként az idézett mondataid mindegyike, egytől-egyik minden egyes szava hazugság vagy hülyeség az én szememben. Szerintem az ilyenek miatt is ne terheljük talán egymást a saját példaképeinkkel, jó?... Érted, hogy miről beszélek? ÉN, mivel erkölcsös ember vagyok, SOHA nem terheltelek azzal, hogy neked az én értékrendemhez közel álló híres emberek utcaneveit és köztéri szobrait viseld el. Ne legyél már olyan szinten, hogy ha te szereted a metált, akkor nekünk, az egész magyar népnek, mindenkinek metált kell hallgatnia, rendben? Köszi!
renevol 2012.10.04 23:25:04
@billy reed: "Sajnos ezt a magyar jobboldal soha nem értette, nem is fogja."

Tök jellemző, hogy a jobboldal a drogtörvény liberalizációját is képes volt úgy interpretálni, hogy "kötelező lesz a heroin". Hát persze, mert az ő szótárukban csak olyan kommnunista szóösszetételek szerepelnek, hogy "mindenkinek kötelező". Olyat el se tudnak képzelni, hogy "saját magadnak eldöntheted, de másokra ne kényszerítsd rá". Ilyen típusú gondolat soha fel sem merült a fejükben, nem véletlenül áll az egész indentitásuk abból, hogy egész álló nap a liberalizmust szidják... Hogy miért tartunk még mindig ott, ahol, az nagyon jól leszűrhető az ilyen hozzászólásokból.

Egész egyszerűen nem beszélnek magyarul, ráadásul a legalapvetőbb együttélési elveket sem tartják be. Tömegével vannak ezek a szenny-emberek Magyarországon. Tipikusan ezek azok, akik nem hagyják az idős nénit leszállni a villamosról, hanem feltülekednek, "hiszen nekik fel kell szállniuk". Illetve tipikusan az ilyenek miatt kellett bevezetni a dohányzás-tilalmat a villamosmegállókban is, ők azok, akik nem értik, hogy ők ugyan károsíthatják magukat, de a másikat talán nem kéne arcon fújni cigifüsttel, pláne zárt tömegközlekedési eszközön.

Tipikusan ezeket az önző, együttélésre képtelen arcokat tudja megfogni (többek között) a jobboldal a baromságaival.
renevol 2012.10.05 10:12:44
@Tallono: Mondom, tipikusan te és a magadfajták vagytok azok az untermensch szenny-emberek, akik nem engedik leszállni az öreg nénit a villamosról, "hiszen nektek fenn kell lennetek", más pedig abszolút nem érdekel, dögöljön meg az öreg néni.

Nem a Horthy-imádatoddal van a baj, az senkit nem érdekel, magánügy; egészen addig, amíg ezt tekintet nélkül másokra rá nem akarod kényszeríteni az emberekre. Remélem, soha nem jár sikerrel a törekvésed.

Még egyszer: az a nagy különbség kettőnk között, hogy én SOHA nem erőszakoltam rád azt, hogy te az én világnézetemhez közelálló híres ember nevét viselő utcában lakj. Ez azért van, mert veled ellentétben én erkölcsös ember vagyok.

Csak szólok, hogy nem tesz jót Horthy megítélésének, hogy ilyen erkölcstelen emberek reklámozzák erkölcstelen célok érdekében... de hát ez így van a mindenkori jobboldallal és példaképeinek összességével, úgy nagyjából.