Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LEndy

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pest megye lakossága 2011 és 2017 között 54 ezer fővel nőtt. A főváros környékén rengeteg az ingázó. A legtöbb helyen autóznak az emberek, jóllehet egyetlen útvonal elérhető csak. Északi irányban elég a 11-esre gondolni, amit képtelenség kikerülni. Marad a MÁV vagy bármilyen buszjárat. Persze…..
A legtöbb ingatlantulajdonos nem sok jóra számít amikor egy albérlője távozik a lakásából és takarítani kell utána, így amikor egy kínai férfi 6 300 000 jüant (222 millió forintot) talált volt bérlője ágya alatt, sokkot kapott. Ma Guangdi éppen takarított az egyik…..
Az interneten élve az ember kénytelen állandóan a gyanúperrel élni, hogy bármikor átverhetik. Most nem is azokról az „én lenni nigériai dollármilliárdos olajmágnás özvegye, akarni adni neked 10 millió dollár, mert te szép" típusú levelekre gondolunk, hanem az olyasmire, mint…..
LEndy 2013.10.11 20:16:51
„Az érkezőt el ne zavard, a távozót vissza ne tartsd”   (tatár eredetű közmondás)    Kifejezetten bosszant, amikor egy országról, népről, népcsoportról azt mondják: vendégszerető. Egyrészt, mert a fogalom általánosító és szubjektív tapasztalatokon alapul, másrészt azért, mert…..
LEndy 2013.10.02 19:33:11
@Psyman: inkább Párizst, meg a "menő" helyeket. Elmész vidékre ott is más azért.

Újabb mítosz megdőlt: a nálunk vannak a legszebb csajok után a mi vagyunk a legvendégszeretőbbek a Földön. :-)
A Kecskeméti Törvényszék törölte a múlt vasárnapi időközi önkormányzati választás eredményét, az ötből egy (a 32.) szavazókörben meg kell ismételni a választást. A szombati dátumú végzés szerint a bíróság a rendelkezésére bocsátott videófelvétel alapján…..
LEndy 2013.09.29 20:27:03
@visszakettopadlogaz: he? Jól értem, hogy azt mondod, hogy Orbánnak volt 8 év türelme újra kiskirállyá válni?
Ugye ezt nem gondolod komolyan? A leghiúbb magyar emberről beszélsz, aki soha, de soha nem fog semmit elveszíteni, még taktikai megfontolásból sem. Egyszerűen túl önző hozzá.
Titkos dokumentum bizonyítja, hogy csak az utolsó pillanatban sikerült hatástalanítani a bombákat 1961-ben.   Az amerikai légierő drámaian közel került ahhoz, hogy a Hirosima fölött felrobbantott atombombánál 260-szor nagyobb hatóerejű bombát robbantson fel Észak-Karolina…..
A maffia elmehet a sunyiba. A bankárok mindent visznek.   Mozgalmas hete volt JP Morganéknak. (Az érdekes aranypiaci tranzakciók nélkül is.) Szerda: A vádat a floridai bírósághoz nyújtották be szándékos ármanipuláció gyanújával. A két társaság ugyanis hosszú…..
LEndy 2013.08.11 08:34:51
@toportyánzsóti: én tulaj vagyok, mert van részvényem pár százezer forintért. Nyugtass meg, hogy még kellően kisebbségi tulaj vagyok...
Szász Károly (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) levélben kérte a Kúriát, hogy jól gondolja át a devizahitelesek kontra bankok közötti perelgetések végkimenetelét, hiszen egy negatív tendenciának komoly és beláthatatlan társadalmi és gazdasági következményei…..
LEndy 2013.06.19 07:35:05
@csavari: na az ilyen hülyék miatt van ez a cirkusz, mert beszopták és sajnos ugyanannyit ér a szavazatuk a választásokon, mint az enyém, vagyis az én pénzemen meg kell menteni őket.
És sajnos ti vagytok többen...
Navracsics Tibor (Kövér László, Lázár János, Áder János, Rogán Antal, Gerő Ernő stb) beszéde 2013. május 31-én, az Operaházban tartott ünnepségen, Orbán elvtárs 50. születésnapjára. - Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök úr 50. születésnapja, amelyet most…..
Milshteyna Jeffrey fotóit csodálhatjuk meg ebben a sorozatban, az ihletet pedig a repülés imádata adta. Ez a sorozat hozta meg a hírnevet a fotósnak, a képei a Museum of Art Los Angelesbe is bekerültek. ..
Naiv ügyfélnek alig 3 hónap alatt sikerült kicseréltetnie Angliában vásárolt MacBook Airjét. Amiről kiderült, hogy ugyanúgy nem bírja a virtuális Windowst, mint az előző. Kárpótlásul kapott egy iPod Touchot: Negyedéves kínlódás ért véget április elején, amikor megkaptam…..
Ne menjenek tovább, megvan a hét hülyéje, aktuális barma az Istennek: a volvós nő ezt most tényleg megérdemelte, sőt, óriási szerencséje volt, hogy nem ölt meg néhány motorost. A 400 tagú konvoj rendőrségi engedéllyel haladt North Myrtle Beach irányába, ahol a helyi drag…..
LEndy 2013.04.17 19:12:53
@baowah: rosszul tudod. Nagyon gyakran alkalmasak donornak, mert jellemzően fiatal, egészséges példányokról van szó, akik a nyakukat/fejüket törik, testi sérülés nélkül. Sajnos :-(
LEndy 2013.04.17 19:13:52
@Mr. Waszabi: akkor se üdülhetsz a belső sávban, ha a sebességkorlátozás határán mész.
LEndy 2013.04.17 20:00:21
@baowah: feltéve, hogy történik ütés, vagy becsapódás.

@Mr. Waszabi: nem vitás, a nő idióta. A motorosok meg arrogáns köcsög. Ez a vége, ha a két tábor találkozik, valaki elveszíti a kontrollt.
Tiszta Beszéd Bér/feszültség 2013.04.12 10:37:51
 Ha konkrétan nem is fogalmazódik meg a kérdés, valahol mindannyiunkat foglalkoztat, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon időben ugyanannyit dolgozik az ember és minden ugyanannyiba vagy többe kerül, mint a Lajtán túl, mégis töredékét keresi a munkavállaló, mint a francia…..
LEndy 2013.04.13 11:46:26
@Exploiter: mindig lesz az árufeltöltő helyére egy munkanélküli.
LEndy 2013.04.13 11:48:58
@lavór: abban tévedsz, hogy nyugaton ezeket a munkákat már keletiekkel végeztetik, mert a "hazaiak" képzettségük miatt "prémium" melót végeznek.
És itt jön elő a képzetlenség.
LEndy 2013.04.13 11:50:53
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: persze, hogy nem kell. Amennyiben valakinek az az életcélja, hogy bolti eladó legyen nem kell. Így leszünk a 10 millió bolti eladó hazája.
Bajnaiék nemrég napvilágot látott gazdasági programja a többi ellenzéki pártéhoz hasonlóan előveszi a többkulcsos adórendszer bevezetését. Ezzel alapvetően nem kívánok vitatkozni, hiszen szükséges lépés lehet rövid- és középtávon a költségvetés egyensúlyba…..
LEndy 2013.02.22 08:01:47
@Alyr99: szociálisan érzéketlen a fejpénz lenne. Ne ferdítsünk már el dolgokat. Az egy kulcsos is keresztrinanszíroz. Az a gond a többkulcsos rendszerrel, hogy a becsületesen adózó, törekvő embereket bünteti és az, hogy aktuális politikai érdekek döntik el, hogy kit minősítünk gazdagnak. Mégis ki dönti el, hogy mennyi lehet a jogos fizetésem?
LEndy 2013.02.23 09:18:45
@padlas: "Magyarul az alacsony keresetű a fizetése nagyobb százalékát adózza le. Érted már?"

Én pl. nem értem. Lehet, hogy gyenge vagyok matekból, de szerintem ez nem igaz.

Legyen a szegény 100 eFt-os jövedelmű, a gazdag meg 1000eFt jöveledmű.
A szegényebb vesz kenyeret, tejet, villanyt fizet, és tengődik. Minden fogyasztása 27% Áfával van megfejelve, jövedelme pedig ugyanazzal a kulccsal.
A "gazdag" ezzel szemben autót tart fenn (regadó), benzinre költ (jövedéki), drága whisky-t vesz (jövedéki) és még áfát fizet. Újabb, nagyobb ingatlant vesz (ÁFA+illeték).

És emelett plafon nélkül fizeti a nyugdíjjárulékot (ha lesz nyugdíja azon lesz plafon), befizeti a jóval magasabb EÜ járulékot, de ne adjon Isten beteg lesz, akkor ugyanúgy várólistás lesz a vizsgálaton. Nem veszi igénybe az adóból eltartott BKV-t.

Soroljam?
LEndy 2013.02.23 11:28:02
@padlas: nos ők akkor igénybe veszik a MÁV-ot. Pont.

A vita nem a végtörlesztés, az egy igazi lopás volt. Alapvetően nem értek egyet a gazdaságpolitikával, amit a jelenleg, vagy a korábbi kormány folytatott. Egykulcsos adóval azonban egyetértek.
Na most végre egy olyan téma következik a blogon, ami még eddig nem volt. Bár nem csak autózásra vonatkoztatható a kérdés, de Pál közlekedési szabálysértésért kapott egy bírságot, most pedig azon gondolkodik, hogy közmunkára váltsa-e. Volt már közületek olyan, aki ezt a…..
LEndy 2012.11.15 20:33:52
@Anti Anyag: jól értem, hogy te a főútvonalra balra nagyívben felkanyarodsz, ha a kisívben lekanyarodót indexelni látod?

Erről szokjál le jó gyorsan, mert bajod esik! 1) Nem biztos, hogy lekanyarodik még akkor sem, ha indexel, 2) simán elkezdik őt úgy előzni, hogy nem látod a mögötte jövőt és azzal frontálisan, vagy rosszabb esetben oldalról ütközni fogsz.

Találkoztam már hozzád hasonlóval, aki bizony ezt megpróbálta, miközben én a lekanyarodót kerültem a főútvonalon. Ha nem figyelek, tudva, hogy vannak hozzád hasonló 3 másodperces sietők, akkor komolyan megsérül az illető, talán még én is.
LEndy 2012.11.15 20:34:49
@D4D: 1szerű pedig. Az ügyeskedés=törvényi hézagok kihasználása. Ezt csinálják drága politikusaink és derék honfitársaink.
LEndy 2012.11.15 20:37:14
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: bár indexelni kell, ez a művelet meglehetősen balesetveszélyes.
Az iPhone 5-ösért éjszaka is sorban állók százai bizonyították be, nagyon is mobilizálhatóak egy tárgyért, de ha valami többet, hasznosabbat, érdemeset kellene tenni, akkor már oda a nagy lelkesedés. Ez a lefelé nivellálás világa, ez a tehetős csőcselék világa. IPhone 5…..
Orbán Viktor miniszterelnök nyári "koncertkörútján", valamikor a gyógyszerészekkel és a borászokkal folytatott diskurzusa között a jövő ifjúságát autentikusan képviselő Fidelitas vezetéssel is találkozott. A miniszterelnök hosszasan beszélt a felsőoktatással kapcsolatos…..
LEndy 2012.08.02 08:36:51
@Virág et.: "És a rendező elv mindenképp a "ki a gazdagabb" legyen? "

Dehogy is! Sose mondenék ilyet! De most is ez a rendező elv, mindig is ez volt. Arra akartam rávilágítani, hogy 5 évvel ezelőtt is sokkal több lehetősége van/volt/lesz a tehetősnek. Emberek szeretik innen közelíteni, hogy "szemétgazdagbuták" tanulhatnak csak. Már akkor ez volt a duma, amikor én felvételiztem és annak már 20 éve. Persze akkor én szajkóztam ezt.

A méretcsökkenésnek el kell jönnie, mert egyszerűen nincs utánpótlásban gyerek. Van egy csomó kukaszak, ezeknek meg kell szűnnie. Végre elmozdultunk. Szerintem az irány önmagában helyes (utálom a kormányt, előre szólok), az arányokat a helyére kellene tenni.
LEndy 2012.08.02 08:54:20
@Virág et.: ez volt már a duma 20 éve is, mondom.
LEndy 2012.08.02 09:09:04
@Virág et.: azt hiszem, hogy elmondtam az érveimet. Csak ismételni tudom magamat, aminek nem sok értelme van, mert láthatóan érted, amit mondok, még ha nem is értesz egyet vele. Az arányok mint írtam helytelenek, ezeket rendbe lehet tenni, de végre van változtatás.

@lucernaböde: Több TTK-t képzünk így is, mint valaha (pl. 30 éve), kevesebb tanuló van az általános iskolában és középsuliban, mint valaha (pl. 20 éve) és azt mondod, hogy nem lesz elég tanár? Akkor régen miért volt elég? Vonzóbb volt kémiatanárnak lenni? Mert az egy másik beszélgetés, hogy nem vonzó a tanári szakma.
Emlékeztek a múlt heti hírre, miszerint egy angol bíró arra a megfejtésre jutott, hogy az Apple által perbe fogott Samsung Galaxy Tab "nem olyan menő", mint az iPad, így nem is lehet annak koppintása? Nemrég futott be a hír folytatása, melyet megpróbálunk mindenféle…..
K-Blog Vesztett a Közgép 2012.07.13 19:12:00
Ritka pillanatnak lehettek szemtanúi azok, akik a mai Közbeszerzési Értesítőt a kezükbe vették. Orosháza város csatornahálózatának és szennyvíztisztító telepének fejlesztését NEM a Közgép vezette konzorcium nyerte. A nettó 3.847.000.000 forint értékű beruházást az S-A…..
Mi A Város Mindenkié tagjai idén is – mint a csoport megalakulása óta minden évben – részt vettünk a Budapest Pride felvonuláson. Mint mindenről, arról is közösen döntöttünk hogy kiálljunk a szexuális kisebbségek méltósága és egyenjogúsága mellett. Ilyen döntésekben…..
Ha igaz a Népszabadság értesülése, akkor a tisztán fideszes tagokból álló Médiatanácsnak sikerült egy újabb gödör aljára ásni a mércét. A Bíróságnak a Klubrádiót pártoló döntése ellenére kizárták e médiumot a frekvenciapályázatból, mert a pályázatuk formai hibás…..
LEndy 2012.07.08 07:46:53
@különvélemény2: igazad van, hogy az oldal nemegyenlő lappal.

Ennek megfelelően oldal az, amin betűk vannak. Ezért hívják ezt egyoldalas nyomtatásnak.
Miután az Alkotmánybíróság - bár tartalmi ellenérveket is sorolt, de gyakorlatilag formai okokból - eltörölte az állami finanszírozású hallgatók röghöz kötését kimondó rendeletet, a parlamentben ezúttal törvényben kívánják kimondani: a képzést követő húsz évben…..
Szia Tibi, Talán emlékszel még rám, korábban már írtam pár bejegyzést (Horgász, 3nevű ember ...) Sajnos eddig nem nagyon volt időm, a haverok se nagyon értek rá, de most itt van két újabb, remélem ez is tetszeni fog. /Kibaszottul tetszik, szavannai hiénaként ugattam…..
A magyar nyugdíjrendszer csak 1928 óta létezik, de jelenlegi formájában már nem sokáig tartható fenn. A rendszer a következő 20-30 évben menthetetlenül összedőlne, ha radikálisan nem csökkentik a közeljövőben az ellátmány összegét, a mai nyugdíjak felére-harmadára. A…..
LEndy 2012.06.14 19:51:14
@portugéza: "Egy differenciált nyugdíjcsökkentés nem ártana. 750 000 nyugdíjas kap 100 ezer forintnál többet havonta. A 100 ezer feletti részt lehetne felezni mondjuk."

Gratulálok: rohadjon meg az összes, aki évtizedeken át hatalmas járulékot fizetett és nem csalta el, erre gondolsz, ugye? Eszetlen vagy, bocs.
LEndy 2012.06.14 19:53:06
@Parajpuding: "100 ezer feletti nyugdíjakat meg kellene adóztatni, vagy csökkenteni, egyébként pedig évekre befagyasztani. "

Te meg a másik ostoba vagy. Aki sok járulékot fizetett az most még adózzon is, mi?
LEndy 2012.06.14 21:05:45
@portugéza: "Jó nyugdíjhoz nem kell(ett) kimagasló járulékot befizetni, meglepődnél, mennyi hétköznapi ember, aki csinovnyik beosztású volt, kap 100 ezer felett. És nagyon sokat számít, hogy mikor ment valaki nyugdíjba az elmúlt 22 évben, a számításban, különböző kedvezményekben jelentős különbségek voltak."

vagyis a megoldás erre, hogy mindenkinek, akinek 100eFt felett van megvágjuk, ugye? Gondolkozz már!
Korábban én is gondolkodtam már a mindenféle traffipax fotót nézve, hogy amikor csak egy rendszám látszik a képen, az mennyire bizonyító erejű. Cs egy ilyen helyzeten akadt fenn, ti mit tanácsoltok neki, mit tegyen? Elnézést kérek, hogy hozzátok fordulok a problémámmal, de…..