Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anytwo

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
anytwo 2011.12.23 17:17:57
Röviden és tömören: belátó józan döntés vs hősködés. Van itt egy ilyen hír: www.napi.hu/magyar_gazdasag/ketharmados_az_eselye_az_imf-megallapodasnak.505704.html KÉTHARMADos az esélye az IMF megállapodásnak :)
Orbán Viktornak (talán valami háttérbeszélgetésen) volt egy olyan mondata "Ha az IMF visszajön, én el." hvg.hu/gazdasag/20111115_orban_imf_el
Namost nagyon sokáig azt mondtam és úgy gondoltam, hogy valóban van annyi gerinc a Viktorban, hogy az ő kormányzása mellett/alatt kizárt egy újabb imf megállapodás, ha másnem, akkor lemond/időközi választások, de nem adja a nevét ehhez. Meglátjuk, idővel ki fog derülni, ma már nem ennyire egyértelmű a véleméynem a kérdésről, lehet csak saját mozgásterét akarja bővíteni...
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
Már sokszor nekifutottam ennek az írásnak, de soha nem jutottam a végére – de még a közepére sem. Elsősorban azért, mert az első mondatok visszaolvasása után már éreztem, hogy ezer sebből vérzik; nem érthető, félreérthető, vagy egyszerűen csak hamis. A dilemma ettől…..
anytwo 2011.12.20 01:28:58
Hétfőtől Giró-Szász András az új kormányszóvivő. A pozíció önmagában nem indokolná a blog figyelmét, ám most több ok miatt is kivételt teszek. Egyrészt nekem mindig érdekes, ha egy kolléga lép be a politika világába, a korábbi átigazolásoknál is foglalkoztattak a…..
Minél többet tudok róla, annál inkább ki akarom zárni az életemből – ezt a mondatot egyetemista koromban hallottam valakitől, aki az édesapja révén elég közelről követhette a politika eseményeit. Máig emlékszem a reakciómra: kifejezetten idegesített a bennfentességbe…..
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
Ma - a tervek szerint 40 órás időkeretben, folyamatos televíziós közvetítés mellett – a parlamentben kezdetét veszi az új alkotmány vitája. Az alkotmányozásról már több alkalommal írtam, jelezve, hogy nem elsősorban a formálódó szöveg, amely – kisebb…..