Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apriliars

32 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spritmonitor.de - honda NSR Egy oldal, ahol típusra szűrve tudunk böngészni a felhasználók fogyasztási adatai között. Nyilván nem egzakt, meg labor, meg csukló függő, de mégis támpont. ;)..
NSR 125 R-nek karbantartási ütemterve a gyári adatok alapján a következő lenne (internetes források alapján összevadászva)..
Honda NSR 125 Keverék arány 2019.07.26 23:40:35
Hasznos kis táblázat. Mondjuk nekünk kikeveri a gép de azért ez alapján ki lehet számolni mennyit is ;)  ..
Alvázszám alapján elég sok mindent megtudhatunk a járművekről. Konkrétan, hogy hol gyártották, mikor és milyen fojtásokkal (gyárilag) Nézzük, hogyan is épül fel az alvazszámunk :)..
Ez az egyik első technikai adat amit a motorunk kapcsán elszokott hangzani a haveri beszélgetések közben, hogy mennyivel is megy. Az NSR esetében a gépkönyvben nincs ekzakt módon leírva az érték. De akkor mennyi lehet az annyi? Milyen végsebességgel számolhatunk?..
Hát ezt csak így ide teszem. Olaszul tudok előnyben. ..
Vannak ezek az univerzális indexek, amiket szinte minden boltba lehet kapni. Van egy olyan szempont amit ezek közül történő választás során figyelembe kell venni amit sajnos nem tűntetnek fel a dobozon...
Egy kis cikk sorozatban gyűjtöm össze ha találok valamilyen hasznos oldalt NSR vagy motorozás témában...
A gépkönyv szerint Honda 2 stroke olaját kellene használni a külön olajozó tartályban vagy azzal megegyező minőségűt. Persze sehol nincs leírva, hogy mit is tudott a Honda 2 stroke olaj és már ebben a formában nem is gyártják. (Van úgyan 2t olaja a Hondának, de az már ennél tovább fejlesztett) De…..
Pontosan milyen technikai adatok tartoznak a 1993 utáni Honda NSR 125 R vagy F mocihoz? Tapasztalatom szerint sokféle adat kering a neten. De nézzük, hogy mik is a valódi adatok (folyamatosan frissítem)..
Aprilia RS 50 Abroncs kisokos 2018.04.07 12:54:50
Kereket találni 98 vagy azelőtti évfolyamokra nem is olyan egyszerű. Főként, hogy az első kerék 16-os mérete nehezíti meg a megfelelő abroncs felkutatását. Próbáltam az alábbiakban összeszedni milyen gumik is jöhetnek szóba...
Aprilia RS 50 Érdekes linkek 2018.03.30 10:27:03
 Aprilia RS témában izgalmas, érdekes linkek. (Folyamatosan frissítem :) ) Igazából majd az összes releváns tesztet/cikket ide gyűjtöm...
Aprilia RS 50 Fékbetét csere 2018.03.23 23:05:52
Hát az áldozat ezúttal is a 97-es RS-em volt.Fékbetét ellenőrzés és csere. Nálam végül is csak az elsőt kellett cserélni, de igyekeztem általánosra megírni...
Hogyan épül fel kedvenc mocink alvázszáma. (Hasznos, mert kiderülhet, hogy nem is az az évjárat amit idáig hittél :D)..
Pontosan milyen technikai adatok tartoznak a 1995-1998-as Aprilia RS 50 mocihoz...
Mi, akik utcáról vagy rossz körülmények közül mentünk cicákat, és gazdit keresünk nekik, miután helyrehoztuk őket, igenis elvárásokat támasztunk azokkal szemben, akiknek odaadjuk ezt az érző élőlényt évekre, vagy akár évtizedekre is. Ezt néhány esetben a gazdijelöltek zokon veszik: "hát nekünk nem…..
apriliars 2015.10.29 22:27:02
@Macska_fogó:
Nem mondtam, hogy szemetek lennétek, azt sem, hogy haszontalan lenne az erőfeszítésetek. Akarhattok ellenséget látni bennem, pedig szerintem csak őszinte vagyok. Lehet ezt más nem mondja meg nektek. Egyszerűen csak x% al kevesebb a potenciális örökbefogadó gazdik mennyisége. (Persze lehet, hogy rosszul gondolom és így is bőven ti válogattok, ezt te látod)

Nem, nem értem, hogy minek kell ilyen szigorú feltételek szabni. Nem látom be, hogy milyen előnyöm származik mint örökbefogadónak mondjuk abból, hogy elfogadok ilyen feltételeket? Vagy bárkinek?

Mondhatod, hogy "kész" a cica ami nem igaz, hiszen a gazdi-cica kapcsolat ez esetben is 0-ról indul. Ezenkívül nem az állatorvosi látogatásokat kell ezek szerint az első hetekben megszerveznem, hanem a te látogatásodat, (meg a jogászom szakvéleményét a szerződéshez ;) )
apriliars 2015.10.29 22:30:32
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A hozzászólásodban két három alkalommal minősítgetsz szar embernek.

Szerintem ezzel igazából magadat minősítetted...
apriliars 2015.10.29 22:40:55
@Macska_fogó:
Te is minősítesz. Grat.

Idáig 3-at mentettem meg a biztos haláltól, igaz én nem vagyok aktivista.

Te sem akarod érteni amit én írok. Ezt sajnálom, mert én kikapcsolom a gépet és vidáman elélek a cicámmal. De te továbbra sem fogod megérteni, hogy miért ilyen kevés az örökbefogadó.

Talán majd néhány hét múlva - ha sikerül a saját kis világodból kitekinteni egyszer - újra eszedbe jutnak a hozzászólásaim és végig gondolod, hogy milyen szemszögből nézem én a kérdést és miben próbáltam segíteni neked. Akkor talán felsejlik valami...

További szép estét.
Szabadrúgás Foci-abszurd 2015.08.03 10:27:54
Nem tudom, milyen ultrának lenni. Nem is szeretném megtapasztalni. Nem tudom miért jó, ha egy focipályán katonai alakzat részeként vagyok jelen. Nem tudom miért kellene lesnem meccsnézés közben a "vezénylő tisztet", hogy elordítsam magam, amikor beint? Miért kell azt kiabálnom, amit…..
Amikor néhány hete egy jókora pókcsípéssel a nyakamon ébredtem megfogadtam, kiűzöm az összes bestiát a lakásból. Ugyan a pókokat nem annyira csípem (ellentétben velük…), az szóba se jöhetett, hogy kárt teszek bennük. Kis kutakodás után akadtam rá a következő…..
apriliars 2015.06.08 11:21:47
Azért remélem szereted ezt a fajta bogarat: hu.wikipedia.org/wiki/Ez%C3%BCst%C3%B6s_pikkelyke mert a pókok a lakásban többek között ezek számát tartják karban :)
Bármerre indulunk is autóval, motorral, vagy akár gyalogosként, előbb-utóbb szinte biztosan furcsa, megmagyarázhatatlan forgalmi helyzetre bukkanunk. A Kresz Klub videójában - amelyet Pető Attila KRESZ-oktató készített – a világ talán leghülyébb közlekedési lámpáját…..
apriliars 2015.05.16 21:43:36
@Sang Lee:

Mert ha más is így csinálja akkor már rendben van?

Szerintem meg milyen hülyeség, hogy sehol nincs senki, de az egyenes haladónak lassítania kell?
Környezet védelem nem fontos? (Fék, visszaváltás, plusz gáz gyakorlatilag mindegyik autónál?)
Betegként számos lelet, ambuláns lap, zárójelentés, orvosi feljegyzés kerül a kezünkbe. Megőrzésre, továbbításra bízzák ránk őket. Ki ne lenne kíváncsi a tartalmukra? Ám, laikusként többnyire csak elolvasni tudjuk ezeket, értelmezni egyre kevésbé. Ennél is nagyobb gondot okoz, ha a dokumentumot a…..
Mielőtt bármelyik filmről is írnék, előre leszögezem, hogy az alábbi lista leginkább az én korosztályomnak szól, vagyis annak a generációnak, amelyik a 80-as évek második felében, illetve a 90-es évek első felében volt kisgyerek. A most következő filmek ismerősek és kedvesek…..
apriliars 2015.02.11 20:39:47
@Lev-IT-acio:

Ja és még kihagytam a Terminátort, Vissza jövőbe, Cápa, Indiana Jones sorozat, Die Hard, Dupla dinamit, és még biztos egy kupacot. :)
Az Apache Tomcat egy végtelenül egyszerű java webszerver (pontosabban servlet container). Előszeretettel használják pl. fejlesztésekhez, de éles alkalmazások is visz szép számmal. Lehet belölet kattingatos telepítőt is használni, de mi most a "portable" változatot fogjuk megnézni.…..
Ha Monodevelop-ot telepítünk Lubuntu alatt, majd létrehozunk egy asp.net projektet nem fog sikerülni futtatni, ugyanis szolidan az ablak alján a következő hiba üzenet jelenik majd meg.  Could not launch web server. The "xsp4" web server cannot be started. (És ebben a szellemben…..