Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisztiantara

0 bejegyzést írt és 946 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A halak jelleme Van egy ország 2016.02.04 06:59:42
Ez az írás egy ideje érik bennem, egy, a Blaha Lujza tér aluljáró-poklán tett átutazásom kapcsán. Aztán most volt egy másik élményem is, és miután a kettő némiképp össze is függ, hát megírom együtt. A második, kellemesebb történettel kezdek. ..
Krisztiantara 2016.02.04 17:14:52
@Thoreau: Ez csak olyan emberrel "történhet meg", aki a szálló és a munka helyett a piát és/vagy a drogot választja. Vannak ugyanis karitatív szervezetek.
Krisztiantara 2016.02.04 17:17:00
@A rokkant is ember: Szerinted, akik a saját hugyukban fekszenek, szállóra AKARNAK menni? És AKARNAK olyan munkát, amelyet keresnek nekik a szociális munkások?
Habony Árpád ibizai videója percek alatt mémmé vált. Az, hogy a miniszterelnök tanácsadója már nincs (vagy csak a feje búbjával van) benne az újravágott klipben, dob egy kicsit a hírportálok kattintásszámlálóján, de a csúcs valószínűleg már megvolt. A cenzúrázás…..
JobAngel Munkavállalói ROI - 2. 2015.12.03 06:00:00
*ROI jelentése: befektetés(arányos) megtérülés Folytatódik álláskereső levélíróm számvetése álláskeresési, karrierbeli hányattatásairól. Előzmények röviden: egy kommunikációs szakember, műfordítói szintű angol tudással állást keres. És nem talál... egyelőre. (Az…..
Krisztiantara 2015.12.03 13:53:00
@Pan Modry: Pénzcsinálás? Mutyilandban? :D Le van szarva. :D Államlehúzás, Eu-lehúzás, ebből élnek. Termelés nem lényeg egyáltalán. :D Jó vicc! :D
Krisztiantara 2015.12.03 17:03:51
@Pan Modry: Már hogyne lenne hiba! :D :D :D Minden valós kompetencia óriási hiba a szerencselovagok országában! :-) Még szegénykék butusnak érzik magukat, és haragudni, netán irigykedni kezdenek még emiatt is. :-) Ma egy értelmes ember nem boldogul, csak egy hülye, aki jó stómannak, meg a rokon-haver-ismerősök. Egy értelmes ember veszélyes. Főleg akkor, ha becsületes, törvénytisztelő. :-) Éppen ezért tanácsos a mondást komolyan venni: Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Ha meg elkezdik enni, ne csodálkozzon! Ne merengjen meddő megoldásokon! Meneküljön!
Silver Fox Siker vagy stressz? 2015.12.01 17:05:42
Új munkahely több év kényszerpihenő után Boldog, várakozásokkal teli pillanat. Akár több év kihagyás után újra egy állandó munkahely. A siker édes íze után azonban szinte mindenkinél megjelenik a szorongás is. Vajon tényleg meg tudok felelni? Képes leszek ennyi kihagyás…..
JobAngel Munkavállalói ROI - 1. 2015.12.01 06:00:00
*ROI jelentése: befektetés(arányos) megtérülés Az alábbi levél íróját személyesen is megismertem, mert jó álláspályázati anyagai ellenére valamiért nem megy neki a jó állás megtalálása. Gondoltam, majd személyesen kiszúrom, hol a hiba...  De a személyes fellépése is…..
Krisztiantara 2015.12.02 10:46:38
@blasiusii: Normális ember ma Seggvégországban vagy antiszociális, vagy már kivándorolt. A cégalapítás valóban a legjobb ötlet. :-) A sok megalkuvó kis senki meg csak hadd robotoljon másnak szerezve a pénzt éhbéréért. :-)
Krisztiantara 2015.12.02 10:47:57
@Blogger Géza: Ezért megy tönkre annyi középvállalat. :D Szerintem meg egy kommunikációs szakembernek nincs szüksége egy középvállalatra. :-)
Krisztiantara 2015.12.02 12:48:49
@pippa2011: A seggnyalást nem kell "elsajátítani", mindenkinek megy, nem kell hozzá ész, csak gyomor. Ennyi pénzért, amit ebben a Nyomorországban keres a munkavállaló, nem éri meg seggvégnek lenni. Egyáltalán. Akinek ezt "el kell sajátítani", na, az valóban hülye, legjobban kihasználható szerencsétlen. Egy tanult, kommunikációban jártas ember, ne a seggnyalásra törekedjen, hanem arra, hogyan tudja a SAJÁT életét kibontakoztatni. És pénzt keresni. Magának. :-)
A társadalmi és munkáltatói elvárások között önmegerősítő spirál alakult ki a diploma szükségességét illetően. Ahhoz, hogy ezen túl tudjanak lépni, paradigmaváltásra van szükség. Emberek kereső éveiből lopunk el éveket, ha felesleges kurzusokra és záróvizsgára…..
Krisztiantara 2015.12.01 12:27:43
@nagybalfasz: Azt, hogy mihez kell oktató, meg nem TUDJA. De ez nem okoz gondot az okoskodásban. Egyáltalán. Na, ilyen egy tipikus seggvég. :-)
Krisztiantara 2015.12.01 12:28:30
@nagybalfasz: Én kérdeztem először. Bízni egy seggvégben nem fogok, úgyhogy a sorrend marad az eredeti. :D
Gyakran hallani olyan esetekről, mikor valakit úgy foglalkoztatnak, hogy nem jelentik be a tényleges munkavégzésnek megfelelően. A munkáltatók – költségeik csökkentése céljából – bevallásaikban, adatszolgáltatásaikban csak részmunkaidőt és kevesebb bért jelentenek le, a munkavállalóval pedig szóban…..
Nem konkrétan a szülői értekezletről fogok írni, mert azt Varga Ferenc József nálam sokkal jobban tudta érzékeltetni, de a szülői értekezlet hozta ki belőlem az írás kényszerét.         Inkább arról szeretnék megemlékezni, hogy a pedagógusok önérzete (hogy…..
Mindenki sokat találkozik pedagógusokkal tanárokkal, először munkadarabként, utána pedig egy másik munkadarab egyik szülőjeként. Azt megértem, hogy egy nagyobb társaság életének szervezésekor nem lehet mindenkire tekintettel lenni, így például egy szülői értekezlet…..
Krisztiantara 2015.10.19 18:05:13
1. "...de felnőtt emberekkel nem lehet (vagy nem érdemes) azt megtenni, hogy kijelent valamit, és akkor is ragaszkodik hozzá, ha az történetesen nem igaz. Azt hiszi, ettől lesz tekintélye." A főnöködnek mégis megengeded naponta, és zokszó nélkül benyalsz neki. :D
2."Egyházi iskola, augusztus legvége." Hát, igen, egyházi iskola. :D Normális, hétköznapi iskolában van vita, sőt a gyereknek tanítanak vitakultúrát. Oda jár, ahová akar. Nem?
3"...ami egy szülői értekezletnek a célja kellene, hogy legyen: lehetőleg minden érdekelt jelenjen meg." Egy szülői értekezlet nem termékbemutató. Nem a célja, hogy minden szülő jelenjen meg. Minden szülő szabadon eldöntheti, akar-e a gyerekéről többet tudni, vagy nem akar. Az ő érdeke, ha nem érdekli a gyerek, nem kötelező a részvétel.
4."Az egész erős hasonlóságot mutat a diktatúrával." Egyházi iskolába sem kötelező járni. :D
5."...nem örülök, hogy egy százezer forintos eszközt nem adnak vissza..." Taneszközként KELLETT vinni egy ilyen drága eszközt? Mire használta a gyerek az iskolában? Még jó, hogy elvették tőle, mert zavarta a tanulásban, és legalább így nem lopta el senki a gyerektől a társai közül, illene megköszönni a tanárnak.
6. A meghunyászkodó társadalom már rég kinevelve, csak azokkal szemben mer keménykedni a birka, akik áldozatosan dolgoznak, például a tanárokkal szemben. A tolvajok lopnak szabadon.
7. Nem vagyok tanár. Hála a jó égnek! :D
Egy-egy beszédnek sose szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani, de nagyon úgy fest, hogy Orbán tegnap igen komolyat alkotott a TV2-nek adott interjúban. Rég volt ennyire jó formában és egészen elképesztő hatékonysággal, rég látott kevés csúsztatással és hazugsággal…..
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása. Az önzés az egyik legellenszenvesebb tulajdonság. Tisztességes, magát erkölcsi alapokon állónak tartó ember jól teszi, ha naponta lelkiismeret-vizsgálatot tart: nem voltam-e kicsinyes, szűkkeblű, adtam-e annak, aki kért, bebocsátottam-e, aki…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Leírnám a történetemet, hogy lássam, én vagyok-e csupán "hülye" vagy alkalmatlan, vagy valóban nagyon szemétül bántak-e velem? Tanítóként egy idősebb kolleganő mellé kerültem alsós osztályhoz. Pályakezdőnek számítok, bár munkában…..
Hétfőn megszavazta az országgyűlés  a Fidesz az új felsőoktatási törvényt, amely szeptembertől gyakorlatilag bábszínházzá silányítja az egyetem eddigi vezetését. Mostantól valójában  a kormány által odaültetett konzisztórium irányítja majd a felsőoktatási…..
Krisztiantara 2015.07.07 22:15:51
@Makkasz: Nagy tévedés. A közalkalmazottak TANULT része mindenütt jól keres. Mármint a civilizált országokban.
Krisztiantara 2015.07.07 22:17:15
@nemecsekerno_007: Mert a gazdaság kizárólagosan csak kapitalista lehet? :DDDD
Krisztiantara 2015.07.07 22:18:32
@különvélemény2: Valóban kellene a megszüntetett szakok helyett valami más. Mivel így csak leépítés történt újra a gyakran emlegetett átszervezés helyett.
Megkezdődött Kína Yulin nevű városában az éves kutya és macskahús fesztivál, így ezrével viszik a nyerészkedők a ketrecekbe zsúfolt élő kutyákat és macskákat a húspiacra.   Brutális tradíció az, ami minden nyáron júniusban ismétlődik Délkelet–Kína Guangxi nevű tartományában Yulin városában,…..
Krisztiantara 2015.06.25 12:16:55
@Celtic: Én anyázom az embertársaimat itt? Nézzen meg egy-két hozzászólást, és láthatja, ki dühöng. Én csak jókat nevetek közben a sok jó emberen. :DDD
Krisztiantara 2015.06.26 23:04:42
@Celtic: Én nem nézek le senkit, Önnek viszont komoly önbizalomhiánya lehet, ha a magázódásról ez jut eszébe. Csak a rokonaimat, barátaimat, ismerőseimet tegezem. Számomra ez az illendő, a szokásokkal meg nem foglalkozom. Sem a hagyományokkal. Tiszteletet adok a neten is, és nem anyázok senkit sem, még akkor sem, ha ez itt arctalanul megszokott lehet. Nekem nem tetszik az oktalan lazaság. Ennyi. A magam életét élem, nem másokét, hogy ki mit gondol erről, nem érdekel. :-)
De azért bevallom, véletlenül néha megesik, hogy tegeződve írok. Nem figyelek eléggé, és tükrözöm a másik embert. Nem jó szokásom ez, igyekszem kerülni. :-)
Krisztiantara 2015.07.03 01:17:48
@Yobbágy Fery: Na, pereljen be gyorsan! :D Attól még nem lesz ám "jó ember". :DDDD
A mai poszt ugyan a Magyarország és én pályázatra érkezett, de lehetne Franciaország és én is, sőt, ha még mélyebbre tekintünk, akkor valójában a beilleszkedés nehézségeiről szól. Vicky és családja ugyanis négy év franciaországi lét után döntött úgy, hogy…..
Kezdődik a nyár, kezdődik a diákmunkások szezonja. Lassan izzanak az esti fények az ezüstparton, előkészületben azok a nyári történetek, amikkel majd jót lehet "házalni" a "azok a nyári napok" megemlékezésekben. Ha diák vagy akkor még csak sejted, ha már túlmentél ezen, akkor…..
Krisztiantara 2015.06.17 17:00:11
@_B_: Aha, a Mekiből aztán csak az jut tovább, aki nő, fiatal, szép, és van gusztusa széttenni a lábát egy öreg, pénzes szivarnak. Aki meg "jó családba" születik, az hírből sem ismeri a Mekit.
Krisztiantara 2015.06.17 17:01:48
@molnibalage: Reméljük, egy fiatal sem hisz abban, hogy ebben az országban családi, rokoni kapcsolatok vagy szereposztó dívány nélkül létezik karrier. Remélem, nem használja ki szegényeket egy gusztustalan alak az ingyenmunkával előrejutási lehetőség helyett.
Krisztiantara 2015.06.17 17:03:08
@Ártatlan leányka: Ingyen csak akkor dolgozz, ha fiatal, szép nő vagy, és nem vagy túl válogatós. Ez utóbbi esetben van esélyed az előrejutásra. Ha nem így van, akkor csak kihasználnak.
Több éve teszteljük a balatoni és a Balaton környéki vendéglátóhelyeket, és szerencsére egyre hosszabb a szuper helyeket bemutató toplistánk. Egyre könnyebb jó helyeket találni, akár a kalóriavadászat, akár csúcsgasztronómiai élmény a cél. A szubjektív lista természetesen…..
Egy hónap késéssel a 444-hez is eljutott az a videó, amin a SzupiMester nevű Youtube-felhasználó bejelentette: fiús külseje ellenére valójában nő, Gulyás Katalinnak hívják. Ezt bizonyítandó be is mutatta személyijét, és elmondta: folyton fiúnak nézik, és nem tudja, hogy…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Kedves Munkahelyi Terror Blog!   Egy kedves kis élményt szeretnék…..
Krisztiantara 2015.02.27 15:28:54
@igazi hős: Hát, igen, ezek szerint minden hatodikos lehetne programozó. Miért is ne? Ezek szerint ehhez a szakmához ennyi tudás kell ma ebben az országban. A valóban értelmesek már úgyis külföldön dolgoznak.
Krisztiantara 2015.02.27 15:32:02
@EZAZ: Bizony, bizony, az agyatlanabb ötödikeseket ki lehet így szűrni.
Krisztiantara 2015.02.27 15:33:16
@gályarab: Gratulálok. :-) Okos kis hatodikos lettél. :-)
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi Terror blog és kedves olvasók!   Lassan vége az évnek…..
Krisztiantara 2015.01.06 20:43:55
@monddazigazatmar: Már megint fals és légből kapott információk. Gattyán a csoportok számára "jótékonykodik", azonban, ha megnézzük, milyen csoportok számára, kiderül, hogy mindben érdekeltsége van, magyarul magának visszajótékonykodja a saját pénzét. Mily nemes cselekedet ez a nép szegény fiától! Mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet a szemem sarkában. A nyugdíjasok meg sokkal jobban élnek, többet költenek az átlagnál, holott ők már nem nevelnek gyerekeket.
"Jóval alacsonyabb a nyugdíjasok szegénységi kockázata, mint a társadalom többi tagjáé, a jövedelmi szegénység csupán 4,4 százalékukat érinti – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal elemzéséből. Egy átlagos nyugdíjas egy főre jutó éves költése 950 ezer forint volt, 16 százalékkal több az átlagnál. Nehezebb körülmények között az egyedül élők vannak. "
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/kevesebb-a-szegeny-a-nyugdijasok-kozott-1251132
Ébredj, királyfi!
Krisztiantara 2015.01.07 23:53:28
@monddazigazatmar: Gattyán nem jótékonykodik, csak úgy tesz, mintha... Nem nehéz átlátni, ha megnézi valaki, kiknek fizet. :-) Nem az őt fényező baromságokat kellene csak olvasni.
Nem nagyon látom, hogy bármit is letett volna az asztalra ez az üres szemű és fejű idióta. A világ nem jobb, hanem rosszabb lesz általa ugyanis. Az, hogy magának több pénzt csinált apukáéból, nem nagy dicsőség. Regresszálja szegény dolgozóit a kötelező szeánszain, hogy érezze szegényke, hogy uralkodhat. Szerencsétlen nem hogy letett valamit az asztalra, egy sérült ember.
A pénz önmagában nem érték, csak eszköz. Attól válik csak értékké, mit teszünk vele. Gattyán értéket nem hoz létre a pénze segítségével, sajnos.
Szerinted miért nem születnek ebben az országban gyerekek? Én sem szülhetek például, mert a munkámból nem tudnám eltartani. Ahogy sokan mások vannak még ezzel ugyanígy. Nem vállalok felelőtlenül gyermeket a bizonytalanba. Mert szeretem őket.
Az idősek mindenkinek elhisznek mindent baksisért. Rontják itt a levegőt csak, sajnos, az önzésük miatt.
Anyám tényleg jól él, soha nem volt nagy nehézség az életében, pedig világ életében lusta és önző volt, ugyanígy a korosztálya zöme is. De persze a fiatalokat tudják szidni. Vajon mire lehetnek büszkék? Hogy ezt a világot teremtették? Ahol a Gattyán féle beteg szerencsétlenek a példák?
Én minden jót kívánok Neked, ahogy másoknak is. De a valóság sajnos az, amit látok. Az nem látja, aki aranykanállal a szájában született. Nem vádollak a tudatlanságodért.
Krisztiantara 2015.01.07 23:54:08
@Őrült Ló Nagyfőnök: Igen, és eladják a gyerekeik jövőjét bagóért.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Abszolút egyetértek az írással, én is teljesen hasonló tapasztalatokkal…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Azért én kíváncsi lennék a másik oldal verziójára is - még…..
Krisztiantara 2014.12.20 23:03:25
@Fekete Pestis: Aha, akkor a jó zombikat keresik. Igazuk is van. :D
Krisztiantara 2014.12.20 23:08:08
@droid_: Mindenki válogathat a számára jobbnál jobb állásajánlatok közül. Már aki gondolkodik is, nem kisiskolai feladatoknak örül.
Az, hogy Magyarországon kevés fiatal vállalkozik, nem nagy meglepetés. Unalomig ismételték már, hogy több állami támogatásra volna szükség, vagy hogy a bizonytalan jogi-szabályozói környezet csírájában lehetetleníti el a vállalkozásokat. De mi van akkor, ha a magyarázat ennél…..
Krisztiantara 2014.12.16 00:05:51
@Mannlicher: Hát, az biztos, ideje lenne már tenni valamit az oligarchák ellen. Ellenkező esetben tisztességes vállalkozó nem marad meg a piacon.
Krisztiantara 2014.12.16 21:33:49
@Fekete Pestis: Gondolom, azért nem árt előtte némi kezdő tőkét szerezni. Na, ez az elnyomott fiatalságnak nem túl könnyű.
Krisztiantara 2014.12.16 21:35:48
@Fekete Pestis: Absztrakció mit sem ér analizálási képesség és szintézis felállítása nélkül. Na, erre viszont a birkásító műszaki sulik nem alkalmasak. Tisztelet a kivételnek.