Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P.O.E.

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak négyszer lehet ezentúl vizsgázni? A professzorok "élet-halál urai" lesznek? A hallgatói képviseletek tiltakoznak, pedig a magyar felsőoktatás problémáinak megoldásához a KISZ-utód HÖK-öt kell először felszámolni. Felzúdulást váltott ki a hallgatói…..
P.O.E. 2010.10.27 11:57:14
Nohát, micsoda indulatok. Én az ELTE TTK-ra járok és a TTK HÖKben afféle vezető pozícióban. A BSc-t három év alatt végeztem el, a 180 kötelező kredit helyett 213 teljesített kredittel, amiből egy jó pár egy másik TTK-s BSc végzése közben szereztem, a fő szakomon voltam már UV-n, de mindent megcsináltam abban a félévben, amelyikben kellet. Záróvizsgám 4-es lett, a szakdolgozatom meg 5-5, úgyhogy azt hiszem nehezen vagyok vádolható azzal, hogy melegedni járok az egyetemre. Azt is hozzátenném még az elején, hogy én a saját Önkormányzatunkon kívül nem ismerek másikat, és én is hallottam már barátságtalan történeteket.
A HÖKnek valóban megvannak a problémái. A tipikus külsősnek fogalma sincsen arról, hogy mi folyik a HÖKön belül, bár megjegyzem, hogy egy tipikus külsősnek az Egyetem működéséről sincs semmilyen fogalma. A legnagyobb problémája pontosan az, hogy Magyarországon überciki politizálni, a HÖK nyilvánvalóan = KISZ, tehát a közelébe sem megyek. A Közgázos barátomnak, aki időnként szidja nekem a HÖKüket, mindig azt mondom, hogy akkor miért nem indul a képviselő választáson?
Ugyanis szögezzük le, a HÖKre szükség van. Az oktatóknak rengeteg dologra nincsen kapacitásuk. Sok mindenre a TO-nak sincs. Nálunk a beiratkozást, a diplomaosztókat, a gólyákkal való foglalkozást hallgatók szervezik meg. És tegyük hozzá, hogy aki fiatal az szeret bulizni és a legnagyobb bulikat is a HÖK szervezi meg (ráadásul úgy, hogy a szervezők olyan baromi jól nem szórakoznak közben).
Valóban néha a hallgatók és a képviseletük el van távolodva egymástól (bár kérdem én, az országos politikában a területi képviselődet egyáltalán tudod kicsoda? beszéltél már vele a problémáidról?). Sokakat egyáltalán nem érdekel, hogy mi történik, és ezzel nehéz bármit is kezdeni. De tavaly mi például kérdőíveztünk a végzettek körében, hogy mi volt a probléma a kissé sebtiben összedobott BSc-s tantervekkel, és lám a tanárok rácsodálkoztak és egyetértettek a változtatásokkal (és félreértés ne essék, nem felpuhult, legalábbis az én szakomon).
Biztosan van min javítani (én is tudok olyanról, amin érdemes), de indulni kell a választásokon gyerekek, ha valami nem tetszik, mert a HÖK olyan, mint akik csinálják. Ha talpig becsületes emberek dolgoznak benne, akkor a HÖK is az, ha meg nem, hát akkor nem. Ha a nem HÖKösöket jobban érdekelné, hogy mi történik az egyetemen, akkor valószínűleg nem születnének ilyen rémtörténetek, amiket felírtatok ide.
Mellesleg, nekem mindig az jut eszembe arról, hogy valaki a HÖKöt szidja, mert kevés a szoctám, amit kap, hogy van az a fajta hallgató, aki nyilvánvalóan sosem hibás abban, hogy megbukott, mert természetesen a tanár volt szemét.
Ez most így kicsit azt hiszem random lett, de a lényeg benne van, és végül is, egy blogcomment nem épp hivatalos nyilatkozat:) (Jah igen, arra nem tudtam semmi meggyőzőt írni, hogy nem lopok, de ugye az nem sokat segítene ha azt írnám ide, hogy „és nem is lopok”:). Pedig egyébként tényleg nem.)

Hogy a többi dologra is reagáljak: rendes felvételi kell, és nem-fejkvóta alapú finanszírozás. Ez megoldaná a minőségi problémák egy jó részét.
P.O.E. 2010.10.29 08:31:39
@sanyix: csak puszta érdeklődésből megkérdezhetem, hogy a "haver" milyen szakra jár?
Így oktattok ti Feljelentő 2007.11.20 16:33:00
Nosztalgiát érezve az elmúlt 60 év iránt, és a vizsgaidőszak közeledtére tekintettel elindítjuk az Oktató Blog feljelentő rovatát. Várjuk az euforikus, kiborító netán a pikáns beszámolókat mindenről, ami vizsga közben, illetve azzal szerves összefüggésben előtte/utána…..
P.O.E. 2010.09.26 17:02:57
@Lolek: : Én gondosan megálltam annál a félmondatnál aminél tartottam, és megvártam amíg felébred és folytattam mintha misem történt volna:)
Eddig ez a legjobb módszer, amit láttam. Főleg ha működik. Semmi méreg, semmi por vagy büdös lötty. Most már csak azt kéne kitalálni, hogy a döglött csótányok hogyan tűnjenek el a lakásból úgy, hogy az ottlakó semmit ne vegyen észre az egészből.Via Newlaunches..