Regisztráció Blogot indítok
Adatok
haverka

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos tudjátok - ki ne tudná - hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek. A szerkesztőségtől kapott információink szerint az Indexen semmilyen…..
Sárdobáló Kiképzett bűnözők 2012.02.20 07:00:00
Rendszeresen visszatérő konzervatívnak tetsző nosztalgia az általános hadkötelezettség visszasírása. Mert azokban a régi, szép időkben minden férfi igazi férfi volt, bírta a kiképzést, rendet tanult, és ez még a lányoknak is tetszett. Persze mások máshogy emlékeznek: a…..
haverka 2012.02.20 12:59:26
@comes: Szentkirályszabadján 300 építőipari szakmás fiatal volt a én szintén tartalékos hadnagyi beosztásom alatt, szerszám és anyag nélkül hetekig egy építkezésen. Egyszer megjelent egy civil, hogy ő tiszt és kéne neki anyag és ember a nyaralója építéséhez. Mondtam neki, ok, de írja be az építési naplóba. Erre elsomfordált, de rövidesen hívott a laktanyaparancsnok, hogy ezt nem szoktuk így intézni. Csak azért írom, mert konkrétumot akartál. Egyébként a katonaságnak nem a nevelés vagy képzés a lényege, hanem a gondolkodás nélküli parancskövetés, csak akkor működik. A helyet ugyan Szentkirályszoppattyának csúfolták, de valóban kirívó bántás senkit nem ért, de minden előnynek ára volt. Akkor is, most is úgy látom büntetésben voltunk bűn nélkül. Ez az abszurdítása a dolognak. Sajnos másfelől be kell látnom, hogy ha valaki fegyvert fog rám, jobb ha nálam is van és jobban értek hozzá.