Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cyr

648 bejegyzést írt és 1224 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkinek a saját csemetéi a legfontosabbak, és ezért szeretnénk a legnagyobb biztonságban tudni őket. Ez természetes, mégis sokszor túlbonyolítjuk a saját feladatainkat, teleaggatjuk a lakást biztonsági eszközökkel, agyonfertőtlenítünk mindent és úgy általában megszakadunk, hogy úgy nézzünk ki,…..
Cyr 2019.05.09 11:44:35
@anyahero: Szívesen. Én kb 3-4 évig műveltem ezt a fajta mosást és takarítást. Saját mosószert is készítettem, de magam készítettem még a toalett tisztító gélt is. :) Aztán szép lassan beszivárogtak a lakásba az öko tisztítószerek, magyar gyártású, környezetbarát mosószerek. Nagyjából másfél évvel ezelőtt, és ebben nyilván az is közrejátszott, hogy addigra már hozzáférhetőek voltak.Így utólag azt mondom, hogy kellett. A közérzetemnek, a nagyobb tisztaságnak, a mindennapok rohanásának 4 gyerek mellett. Természetesen továbbra is használok ecetet is, szódabikarbónát is és citromsavat is, készítek szappant és arckrémeket, a deo-kat is magam készítem, kerülöm a parabeneket, mesterséges illatanyagokat, amennyire lehet, de nem parázok rá. Már nem gondolom azt, hogy kizárólag az általad felsorolt alapanyagokat kellene használnom. Mindent mértékkel. (A vadgesztenye héjában különben ugyanúgy szaponin található, mint a mosódióéban. Ráadásul magad is tudod gyűjteni, az ideszállításával pedig egészen biztosan nem terheled a környezetet.)
Reggel munkába menet, a gúnyhatár szélén eső koszos kisvárosom vasútállomásán találkoztam Zsuzsával. Róla azt érdemes tudni, hogy mikor még a NER-nek gályáztam aprópénzért, akkor ő az egyik kiemelt aktivistája volt a körzetemnek, de olyan szintű elvakultságot még nem láttal, ahogy Zsuzsa nincstelen…..
Cyr 2019.04.10 19:01:58
@MAXVAL bircaman közíró: Nagyszerű. Tehát új szimbólumra lesz szükség. Miért van az az érzésem, hogy már nagy erőkkel faragják a NER műhelyében? (Egyébként legalább olyan lassan bukik Soros, meg a libsibolsik, mint Orbán. Pedig napi rendszerességgel teszi mind... :)
Cyr 2019.04.10 22:18:37
@MAXVAL bircaman közíró: Minden elmúlik.
Az egyik legtöbbet fogyasztott italunk, a gyerekek kedvenc italának, a reggeli kakaónak a fő összetevője. Puding, madártej, tejbegríz, turmixok elképzelhetetlen lennének tej nélkül. Tudtad, hogy az egyetlen élőlény a Földön, aki a gyerekkorban elfogyasztott anyatejen túl, felnőtt korában is iszik…..
Nem érted, mire ment el megint a fizetésed egy része, pedig nem is költöttél extrára? Hó végére valahogy mindig lenullázod magad, pedig szeretnéd, ha lenne megtakarításod? A pénz “eltűnésében” szerepet játszhatnak azok az apró, de gyakori költéseink, mint a dohányzás, vagy a buliban megivott…..
Cyr 2018.10.13 08:01:19
@Dezsike: A hozzászólás véleményem szerint teljesen átgondolatlan. A leírtakból úgy néz ki, az igények nem igazán vannak köszönőviszonyban a lehetőségeitekkel. Klíma igen, éttermi étkezés, házhozszállítós kaja igen, egy főzőlap, egy serpenyő és egy lábos már nem? Ha a jogosítvány is hitelből van, az autó és a benzin miből? Bérminimumból nehezen... A tömegközlekedés Budapesten, két embernek nem egészen 20.000 Ft. Ha mindenhova autóval jársz, az drágább. (Az autónak ugyanis, a tévhitekkel ellentétben nem áll meg ott a fenntartása, hogy tankolni kell.)
Az első posztban írtuk, hogy teljes felújítást igényel a házunk. De milyen is volt az eredeti állapot, és egyáltalán, hogyan néz ki ez a ház? A házunk egy L-alakú parasztház, a rövidebb oldal közepén kapuszínnel, ami két lakrészre osztja. Ezeket nevezzük a továbbiakban találóan kisháznak és…..
Cyr 2018.08.19 14:21:32
@Genius2: Én azt érzem, itt a hangsúly sokkal inkább a múltőrzésen, mintsem a piacképességen van...
Cyr 2018.08.20 07:34:41
@Genius2: Az emocionális életnek is megvannak a maga szépségei. Élményben mindenképpen többet ad, mint a racionalitás :) De hogy ne offoljuk szét teljesen: maga a ház az én szememben gyönyörű, a vállalás pedig elismerésre méltó. S hogy nem a könnyebbik vége, az biztos.
Cyr 2018.08.21 09:10:53
@Kara kán: Hogy megéri-e valakinek valami, az nem annyira pénz- mint inkább prioritás és értékrend kérdése. Lehet valakinek rengeteg pénze, mégsem akar ilyesmivel foglalkozni. És elég jóval kevesebb is, ha ez az álma. Szóval nem feltétlen hegyezném ki erre a dolgot. Genius2: Nem tudom, valójában mennyi idős ez a ház, nyilván utána lehet nézni és talán a blog gazdája meg is tudja válaszolni a kérdésedet. De talán a lényeg szempontjából mindegy is, hogy csak 350 vagy pontosan 400 éves-e. :)
A 400 Éves Ház Belevágtunk! 2018.07.19 07:35:00
Belevágtunk egy házfelújításba, egy új életbe, és ezzel együtt ebbe a blogba is. Vasiak vagyunk, de a fővárosban élünk már régóta. Egy ideje azonban hol komolyabban, hol komolytalanabbul játszottunk a gondolattal, hogy jó lenne vidékre költözni. Mármint rendesen vidékre, nem…..
Cyr 2018.08.19 14:12:20
Egy olyan érdekes esetről szeretnék most írni Önöknek, amivel nemrégiben találkoztam egy ügyfelemmel kapcsolatban. Köztudottan - a szebb jövő reményében - sokan vándoroltak ki Magyarországról külföldre az elmúlt években. Néhányan azonban visszatértek Magyarországra, ügyfelem is közéjük tartozott.…..
A lelkész 6 napon át láthatatlan, a hetediken érthetetlen – mondják a rosszmájúak. A lelkész vasárnap dolgozik 1 órát, de máskor mit csinál???  ..
Cyr 2017.10.04 07:34:50
@vbn: Örömmel. Bár remélem, kívánságod nem válik valóra. Nem mintha nem lenne szép egy dús, hosszú szakáll, de legyen ez inkább a másik ivar privilégiuma. Én amolyan konzervatív ember vagyok :)
Cyr 2017.10.04 08:06:09
@Hortenz: Mind a négy gyermekünk egyházi iskolába jár. (nem is mind ugyanoda) Nincs se középkori dogmaoktatás, se kirekesztés órájuk. Persze, az is lehet, hogy szerencsések vagyunk, azért nem szerepel az idei tantervben sem. :)
Cyr 2017.10.04 09:14:40
@az igazi nano: De, van hittan, egy szóval sem állítottam, hogy ne lenne. Csupán középkori dogmaoktatás és kirekesztés nincs. Ezek a közvélekedéssel ellentétben ugyanis nem szinonimái a hittanórának :)
Cyr 2017.05.06 15:27:20
@élhetetlen: Nem kell tele lennie a városnak olyan ismerősökkel, akik kiadnak neked lakást. Csak egyet kell találnod. :)
Tudom, hogy fura kérdés, de azt a variációt egyébként el lehet képzelni, hogy a termőföld mellé egy ház is tartozik, nem csak sátor?
Egyébként azt is mondtam, hogy lakást vásárolni nem feltétlen rossz befektetés abban az esetben, ha VALÓBAN befektetés és nem csupán holt tőke, amiben benne laksz. Vagy lehet lakást vásárolni olyan esetben úgy, hogy benne is laksz, ha ezen kívül van olyan megtakarításod, amiből ha bármi gond van, simán ki tudod váltani a felvett hiteledet. De úgy, hogy minden megtakarításodat meg a 20 éves kvázi bevételeid nagy részét is beleölöd előre a négy falba, felelőtlenség. Sokkal nagyobb felelőtlenség, mint bérelt lakásban lakni úgy, hogy van megtakarításod.
Cyr 2017.05.06 19:35:20
@élhetetlen: Ezért aztán ne legyen rossz napod, nekem sincs. Valóban ezt írtam, mert így történt és válallom is, mert enélkül a döntés nélkül most valószínűleg én is ész nélkül ugranék bele a lakáshitelbe, beletolva minden megtakarításomat, ahogy akkor tettem. Ez 2007-ben volt. Tíz év telt el azóta, tanultam belőle, ma már nem tennék így, és épp ez az, amiről beszélek. Nem kell elhinned, hogy nem adtak forinthitelt, nem akarom én neked bizonygatni, hiszen senki nem fizet érte :) Elég, ha én tudom, hogy így volt. Te meg azt hiszel, amit akarsz, nem fogom úgy érezni, hogy fecséreltem a betűket. Tisztában vagyok vele ugyanis, hogy a véleménycsere távolról sem jelenti azt, hogy te szépen hazamész a véleményemmel én m eg viszem a tiédet. Ütköztettük, de nem volt felesleges. Nyilván nekem is van gondolkoznivalóm azon, amit te írsz, de szerintem neked sem válik károdra, ha eltűnődsz azon, hogy az, hogy a te tapasztalataid és következtetéseid nem egyeznek a másikéval, nem feltétlen azt jelenti, hogy az a másik mindent rosszul gondol.
Kedves Őszinte Ingatlanos! Jelenleg Budapesten egy albérletben lakok párommal, de szeretnénk saját lakást venni. Mivel hosszú távon gondolkozunk, egy 3 szobás, legalább 56m2-es újépítésű vagy újszerű lakást szeretnénk, amihez 5 millió forint önerővel rendelkezünk (CSOK-ot nem szeretnénk igénybe…..
Cyr 2016.06.28 16:14:48
@kártékony: Ennyire. 2007-ben is ugyanígy dübörgött az érdemesebb venni mint bérelni. Nem csupán 5M-val rossz döntés lakást venni, hanem egyáltalán hitelből rossz döntést ingatlant venni kizárólag lakhatási célra. Az újabb közelgő válság is igencsak agyon van hallgatva....
Cyr 2016.06.28 16:46:08
@Kicknick: 5 év kamatperiódus. És utána mi újság van? Nem emelkedhet a törlesztő duplájára, triplájára? De. Nem lehet olyasmi az apróbetűk apróbetűjében, amire most még álmában sem gondolna az ember, akár még a kamatperiódus lejárta előtt is? De. Soha nem történt még meg olyan, hogy apróbetúkre hivatkozva változtattak meg valamit? De. Szerintem mielőtt a bankok karjaiba futna az ember újra meg kéne nézni, hogyan is kezelték azokat a bizonyas svájci frank ALAPÚ hiteleseket (nem svájci frank hiteleket, mert az teljesen más, olyan nemigen volt ebben az országban), illetve hogyan is történt az a bizonyos "elszámoltatás". Ezek után pedig jöhet a bizalom az újabb szépen kezelhető hitelek felé...
Kezdetben vala a probléma, s a probléma leginkább egy feszítő érzés vala, ami az embert megoldás keresésére, egyúttal gondolkodásra és munkára sarkallta. Embernek, problémának egyaránt jó volt ez, utóbbinak azért, mert maga is jobban szeretett megoldva lenni. Később az egyre…..
Én nem vasalok. Azaz, de, kábé negyedévente egyszer tíz percet, ha valami hacacáré miatt muszáj az ing, a szép ruha. Egyébként úgy vásárolok ruhát, hogy ne kelljen vasalni, teregetni meg ügyesen tudok. A gyerekeim tiszták, rendesek, a ruhájuk nem úgy fest, mint ami két hétig…..
„Magyarország jobban teljesít az emberek mindennapi terheinek könnyítésében.” Nem először, és nem is utoljára használjuk ezt az Orbán idézetet. „Ma több szegény él Magyarországon, mint a Bokros-csomag idején, a kormány három év alatt nem tudta megfékezni a 2008-ban…..
 A jól ismert négyféle személyiségtípus (a szangvinikus, a kolerikus, a melankolikus és a flegmatikus) elevenedhet meg, vagy ha úgy tetszik, "csőrmentén" is szemléltethető ezekkel a Waldorf-madarakkal. Ha megértjük, mi több, gyermekünknek is játékos formában bemutatjuk - akár…..
Cyr 2012.06.16 15:07:10
@Intizar: Igyekszem mihamarabb előkeresni, hol olvastam, bár - újfent hangsúlyozom - nem a madarakról szól a poszt. Illusztráció. Lehet vitát indítani Waldorf pro és kontra, és bizonyára lényegi rálátást jelenthet a teljes módszerre az, ha egy rokon Waldorfba (ovi? iskola? itthon? külföldön?) jár, de most nem erről van szó...
Mint ismeretes, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottsága ülést tartott devizahitel ügyben és tárgyalást kezdeményezett a témában érintett szervezetekkel február 27- 28-án, ahová meghívást kapott blogunk szerkesztősége is. Civil szerveződésünk képviseletében el is…..
Cyr 2012.03.18 10:28:13
@antiorbanista:
"Azonban azt megkérdezném, hogy azok a devizahitelesek, akik mondjuk 175 Ft/CHF árfolyamon vették fel a hitelt, majd az árfolyam leesett 150-160 Ft-ra, hányszor ajánlották fel a banknak az árfolyamnyereségük egy részét? "

Válaszolok szívesen, bár én 145 körül vettem fel. Azokban az időszakokban, amikor az árfolyam miatt csökkent a törlesztőm - tehát árfolyamnyereségem lett volna - érdekes módon emelkedett vagy a kamat, vagy a kezelési költség. Úgy látom tehát, ez esetben a bank felajánlotta magának a lehetséges nyereségemet...

Egyébként meg imádom azokat, akik a partvonalról osztják az észt a devizahiteleseknek és pontosan tudják azt, hogy mit kellett volna tenniük hitelfelvétel helyett vagy a futamidő során, és azt is, hogy a bankok mit tettek, bár a havi elszámolólevelet nem az ő postaládájukba dobták....
Gyerekszoba Ezeket se madár tojta 2012.02.17 14:12:00
Eszement bájos társaság, nem igaz? A chilei kézművesek által lószőr poncsókba, sapecokba, miegymásba öltöztetett műgyanta fülestojás-banda - fene hinné - ráadásul limitált szériás műfaj.Le merném fogadni, hogy a gyűjtők néhány éven belül rakásra gyilkolják majd…..
Gyerekszoba Akár a szobrászok 2012.02.16 19:05:00
A francia származású, jóvágású képzőművész, Patrick Martinez kirakósa nem csak a LEGO-n nevelkedett gyerekeket szegezheti hosszú időre étlen-szomjan a nappali padlójához.A csemeték szobrászhajlamú - a LEGO-t csupán halk, anyázós éjszakai belelépésre használó -, felmenői…..
Gyerekszoba Gyümölcsözön 2012.02.13 12:19:00
Ha valahogy rá tudnám venni C. jelű Vadat, hogy némi nyers gyümölcsöt és zöldséget is tunkoljon magába, ne csak a lekvárokkal szemezzen, becsszó' azonmód nyilvánosan csűrdöngölnék, bárhogy is kelljen azt járni.Jelenleg azonban a bottal - se - piszkálás stádiumában vagyunk,…..
Gyerekszoba Hajtogatott ülőkék 2012.02.10 08:00:00
A mezei műanyag ülőkék ugyan nem az örökkévalóságnak készülnek, ám némi fazonírozás után akár trendivé avanzsálhatnak azok számára is, akik nem ápolnak szorosabb kapcsolatot a retróval.Ausztrál zsenialitás következik alant, origami módra, mi szerint, ha nincs széked,…..
Gyerekszoba Szörnyjelző 2012.01.18 16:48:00
Könyvjelzőből szerintem soha nem lehet elég. Mifelénk a már olvasni tudó apróvad-állomány egyszerre minimum négy-öt könyvbe képes beleásni magát. Tudja fene, kitől lesték el ezt a rossz szokást, mikor pedig a magam részéről mindjárt befejezem az egyik könyvet, és akkor már…..
Gyerekszoba Fa-levél 2012.01.17 12:15:00
Ha valamikor egyszer majd kertünk lesz - márpedig lesz, ez bizonyos, hiszen az erre váró Vadaknak régóta be van ígérve kutya-macska-csörgőkígyó-krokodil és elefánt -, éppen ilyen tölgyhintát szeretnék bele - bár fémből sem lenne rossz. Egyszerűt, könnyedet, játékos,…..
Gyerekszoba Kölyöklámpák 2012.01.16 12:51:00
Bájzsák-kupac az összes, néven nevezhető és vidám családba tömörülő Gimmö lámpa, bár, hogy mennyire az, azt ki-ki döntse el maga. Én személy szerint az alapállapotra tenném a voksomat, ha már. Kissé kísérteties fényt árasztanak ugyanis az idiótán bumfordi figurák…..
Cyr 2012.01.17 06:55:02
@groni: Nem szándékos a megtévesztés, csak átsüt rajta a sarki fény... :))))
Gyerekszoba Anya melle fénye 2012.01.05 14:27:00
Disznó szerencsém van, ez már többszörösen megállapíttatott. Tűréshatáros szöveg következik, éjszakánként többszörösen ébredő, zombimód bolyongó anyák, kérem, most ne nézzetek ide.Az éjszakai szoptatások számomra ugyanis nem okoztak annak idején túl nagy…..
Cyr 2012.01.06 08:15:42
@groni: Az anyának. A helyes mellre tétel az első időszakban, pláne az első gyereknél nem reflex, igényli az odafigyelést. Egyrészt. Másrészt viszont kiválóan lehet azon hergelődni a halovány pilács mellett, hogy hajnali fél három van, már fél három múlt tíz perccel, már fél öt, basszus, mennyit eszik ez a gyerek, vagy én aludtam közben? :)
Cyr 2012.01.16 05:27:53
@Figyel Castro: Öööö.... Gratulálok. Én azonban nem erőről beszéltem. Technikáról. A különbség a szavakban rejlik :)
Cyr 2012.01.16 10:08:56
@Figyel Castro: Bizonyára. Mi másra gyúrtunk reflexből. Igaz négyszeres merítéssel, tehát lehet, hogy tévesen. :)