Regisztráció Blogot indítok
Adatok
j77

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fáymiklós Beszélni könnyű 2022.01.04 06:48:17
Nagyon tetszik a Hosszúlépés Budapesten, Koniorczyk Borbála és Merker Dávid könyve, miközben azt sem tudom, hogy nem valami mérhetetlen tunyaságból tetszik-e. Úgy értem, van ez a város, benne élünk, mozgunk és vagyunk, a szépsége majd kiüti a szemünket, mégis akkor vesszük észre, hogy hol vagyunk,…..
Az Üdvözlet Auschwitzból egy lengyel művész és kurátor, Paweł Szypulski által összeállított könyv, amely egy különleges kollekció alapján készült. Az albumban olyan képeslapok vannak, amelyeket az egykori náci haláltábor, Auschwitz-Birkenau területéről küldtek az…..
j77 2017.05.15 17:07:31
@nyelv-ész: Ki írta, hogy nem így volt a képeslapokkal? A cikket elolvastad? Éppen az a lényege, hogy a képeslapok íróit, küldőit senki nem vádolja érzéketlenséggel, sem Szypulski, sem Kurz, sem a cikk.

@Látens Inszinuáció: Nem lehet kutatni? Érdekes, ahhoz képest elég sokan kutatták/ják.
Tony Vaccaro 1922-ben született Greensburgban, Pennsylvaniában, olasz bevándorlók gyermekeként. Előbb anyját, majd apját vesztette el, addigra azonban a család már visszaköltözött Olaszországba, Bonefróba, apja szülővárosába, így Vaccarót és két lánytestvérét egy nagybácsi…..
j77 2017.01.18 15:13:03
@Audianer: Ez csak egy sűrített összefoglalása annak, utalás arra, hogy egyszerre volt katona és fényképész a háborúban - nyilván nem szó szerint értendő...

@cardiobascuralis: Alapvetően igen, de szokták szinonimaként használni (hogy helyesen-e, azon persze lehet vitatkozni).

@erőtlen emberi erőforrás: Ő olyan helyzetekben volt, amilyenekben haditudósító nem lehetett, hiszen nem is volt az, mint az le is van írva a cikkben. Cinikus megjegyzése pedig egyáltalán nem volt.
j77 2017.01.20 22:53:58
@erőtlen emberi erőforrás:
Akkor még egyszer, a cikkből: „Egy égő német tankvezető kimászott a tankból, hogy aztán a földre essen és meghaljon. Miközben lefotóztam, tüzeltek rám. Fedezékbe vonultam mellé, és elolvastam a feliratot az övcsatján: Gott mit uns.”

A Gott mit uns felirat az első világháborúban is használatos volt, de akkor a sisakjukra írták a német katonák. A második világháborúban pedig az övcsatjukra - ha beírod, hogy Gott mit uns övcsat, rengeteg képet is találsz róla.
"During the Second World War Wehrmacht soldiers wore this slogan [mármint a Gott mit uns-t] on their belt buckles, as opposed to members of the Waffen SS, who wore the motto Meine Ehre heißt Treue ('My honour is loyalty')."
Aneta Grzeszykowska 1974-ben született, 1999-ben végzett a varsói Szépművészeti Akadémián, grafikus szakon. Művészetében fotográfiát, videót, és digitális technikát alkalmaz, hogy felfedezze az intimitás és az identitás kérdéseit, illetve megalkossa a gyerekkor, a nőiség, és az öntudatosság…..
j77 2016.12.18 01:06:14
@cardiobascuralis: Az megvan, ugye, hogy ezek NEM forgatási fotók? Mivel semmiféle forgatás nem volt a képek készültekor, éppen a fotó és a film közti határvonalon mozgás miatt lehet helyes az állókép fordítás - a kontextust is érdemes lenne figyelembe venni. Mellesleg Mary Warner Marien A fotográfia nagykönyve c. eléggé színvonalas könyvében Cím nélküli filmes állóképeknek fordították, a Fotóművészet c. szintén eléggé színvonalas folyóiratban pedig találni példát a Cím nélküli állóképekre is.
Szóval, végül is, a lényeg, gondolom, hogy mindenki hülye, csak te nem. :)
Heinrich Curschmann (1846–1910) 1894-ben jelentette meg az orvosi fotográfiában mérföldkőnek számító Klinikai Illusztrációk című albumát, amelyben belső betegségek által az ember külsején okozott változásokat mutatott be fényképekkel és rövid kommentárokkal. A német orvos…..
Valahonnan marhára ismerősek, de nem tudom honnan. A megfejtésükkel nem is próbálkozom, meghagyom nektek a lehetőséget, hogy szabadon szárnyaljon a fantáziátok. Nos, mire tippeltek? A képeket amúgy Dávid lőtte Veszprémben. Kösz!..
„És mégis mozog (a föld)”, mondá a ma éppen 450 éve született Galileo Galilei, és mielőtt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték volna az inkvizítorok, bizonyságul dobbantott, hogy beleremegett a föld. Hányat is? Az a jó abban, ha valaki 450 éve született, hogy…..
j77 2014.02.16 02:02:39
@Ad Dio:

Ennél azért bonyolultabb volt a helyzet...Akkoriban - és Kopernikusz korában is - köztudatban volt a heliocentrikus világkép, lehetett róla vitatkozni egyetemen stb. továbbá pl. a jezsuita szerzetesek közül jópár jelentős csillagász került ki. Sokkal inkább politikai játszmáról(esetleg személyes sértettségről a pápa részéről, illetve az egyik bíboros gyűlölte Galileit, ő kezdeményezte a pert) volt szó Galilei kapcsán, semmint "vallási dogmák" és "tudomány" összeütközéséről.
De részletesebben lásd Arthur Koestler Alvajárók, és Paul Feyerabend A módszer ellen című könyvében.
Neked is fontosak az értelmetlen, felesleges dolgok? Te is azok közé tartozol, akik nem akarnak semmi különöset, de amellett szívesen kiállnának? Vagy egyszerűen csak eleged van belőle, hogy mások mindig valami konkrét dolog ellen vagy mellett tüntetnek? Akkor gyere velünk tüntetni!…..
j77 2009.06.19 20:29:19