Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dig, Lazarus!

0 bejegyzést írt és 219 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csütörtökön középkori romokat találtak a Várkert Bazár felújítása során, ezeket nem őrzik meg, hanem elbontják. Ennek oka az, hogy a lepusztult épület felújítása kiemelt beruházás, amit a kormány mindenképpen be akar fejezni jövő áprilisig ezért „nincs idő" megmenteni…..
Egy antik szobor hiányzó péniszét, illetve egy másik kézfejét hamisítvánnyal pótoltatta ki Silvio Berlusconi, mert nem tetszett neki töredékesen. A pótlásokat most eltávolították.   A márvány Mars és a mellett álló Vénusz hiányzó részeinek kipótlását Silvio…..
Dig, Lazarus! 2013.03.31 14:40:37
Teadélután A nagy leleplezők 2013.03.18 12:21:29
Le kéne egy kicsit higgadni, azt hiszem. A közéletbe ilyen-olyan módon belefolyó, nevüket a nyilvánosság előtt nem vállaló civilek vagy közszereplők leleplezése eddig sem volt ismeretlen mifelénk, de kétségkívül az Orbán kocsijába beülő névtelen erdélyi pár utáni hajsza…..
Dig, Lazarus! 2013.03.26 16:06:50
@madandcrazybird:
És nyilván viszik is (kivéve persze az angolokat) ... egyébként unatkozna a sok nyomorult, netán munkába – vagy éppen munkát keresni – járna ...
Szóval, a többi cég is príma cég (kivéve persze az angolokat) ... csak talán nem olyan szerencsések, hogy a sofôrjeiket (meg persze az "élettársukat, gyereküket, feleségüket, köcsögüket") közép-európai kormányfôk filmezgetik hóvihar után.
Piros Arannyal elôre ...

Jól tetted, hogy szóltál! :)
"leellenőriztette" Volt nekem egy isteni magyar-tanaram', aki az ilyeneket halkan, kedves, elnéző mosollyal, de kissé okítóan feddő hanggal, csak emígy korrigálta: "Robikám, le nélkül.." Vagy "be nélkül", mert jellemző volt a bepótolom vs. pótolom is ;-) Szeretettel: Tisztelt…..
Dig, Lazarus! 2012.11.10 17:00:06
@nadivereb: Nem-nem, félreértettél! Egy percig nem gondoltam, hogy a véleményem tudományos, vagy ilyesmi.

Ennyire azért nem éles a helyzet. Azt gondoltam, ahogy az életben bármi lehet felesleges (például esôkabát napsütésben), úgy egy igekötô is. De mindenki azt hord, amit jólesik. Ez talán felesleges szócséplés is ...
Dig, Lazarus! 2012.11.10 17:15:32
@ivanhu: "nem meggyôzni akartalak", "Álláspontodat méltányolom", "mindenki úgy használja, ahogy jólesik", "Szerintem nemcsak fölösleges", "talán szerencsésebb", "Szerintem itt nem ez történt" ...

Szerintem ezeket használtam. Ezek szerint fölöslegesen :)
Dig, Lazarus! 2012.11.10 17:49:57
@nadivereb: Igen, rosszul írtam. Ellenôriztem. :) "Szerintem fölösleges." – ez lett volna helyes. Pont.
Mi, a Vincent-blog szerzői és törzskommentelői – a kormánnyal, az ellenzékkel, a politológusokkal, az úgynevezett „elemzőkkel", és legfőképpen a bankárokkal ellentétben – sokat okosodtunk a kormányzati ciklus eddig eltelt két és fél évében. Eljött az idő az összegzésre.…..
A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..
Ez a James Perse Los Angelesi dizájner által tervezett asztal bevallom meghozta a kedvem egy kis ping-pongozáshoz. Bár nem vagyok egy Klampár Tibor, mégis szívesen elpötyögnék ezen az egyik legértékesebb ipari faanyagból a tikfából készült minimál dizájnú remekművön. Az ütők…..
Te mit gondolnál akkor, ha egy luxushotel női mosdójában leszbiző lányok nyögdécselését hallanád? És akkor, ha kiderülne, hogy ezek a csajok igazából fiatal kislányok? A kezelhetetlen gyerekek szülein segítő belga szervezet, az Opvoedingslijn úgy gondolta, hogy egy kandikamerás…..
Nem árulok el különösebb bennfentes titkot, ha leírom, ami egyébként is köztudott: Orbán Viktor politikai teljesítménye és képességei közül saját hatalompolitikájára különösen büszke. Ez az a terület, ahol úgy tud keménynek és következetesnek látszani, hogy közben a…..
Dig, Lazarus! 2012.04.20 14:12:47
Szerintem akkor lenne igaza a szerzônek, ha Ádert nem Orbán maga jelölte volna (ebbôl a szempontból mindegy, ha elsô szándékból valóban Kövért akarta is). Így azonban ugyanolyan szervilis kormányvédô lesz, mint frakcióvezetôként. Konszolidációra akkor lenne esély, ha tágabb kör (minimálisan a frakció) jelöli, és a vezér elfogadja.

Kiegyezés annyiban várható, amennyiben az esetleges, EU miatti módosításdömpinget kulturáltan és szakszerûen (tehát, elôdjéhez képest profi módon), jelentôségét minimalizálva kell levezényelni. Ez egyben segíthet a devalvált elnöki poszt reputációját is olyan szintre hozni, ami a tekintélyt visszaadja, de (a szerzô vélekedésével ellentétben) olyanná nem képes tenni, hogy igény legyen az újraválasztására.

Mert az én tippem szerint (is) ezt magának tartogatja a vezér, csak a decemberi pánik miatt korán indította meg a Plagi-offenzívát. És Áder örülni fog, ha idejét kitölti, és békében visszamehet Brüsszelbe ("Eszter majd segít") ...

Sólyom László ügyében is vitatkoznék – nagyjából Merras-szal értve egyet –, a sértettség, frusztráltság és megalázottság igenis rányomta a bélyegét mûködésére, talán, ha a konstruktivitáshoz elengedhetetlen lelki békéjét nem dúlják fel ennyire, (minden tiszteletem ellenére) nem az önfejûség mintapéldányaként rögzült volna a nemzet legfôbb méltósága.

Persze, ma már ez is csúcsteljesítménynek tûnik ...

U. i.: Tényleg ilyen az aláírása? Ne vegye sértésnek, de úgy tûnik, e téren még közös platformon vannak a hajdani szobatárssal ...
Csak kicsit módosítani kell rajta. Egészen pontosan kétkulcsossá kell tenni! Kell egy értékhatár, amely alatt nulla, vagy nagyon alacsony legyen a kulcs, afelett meg mehet az 1%. Ez az értékhatár lehetne mondjuk 200ezer forint. Ha valaki egy tranzakcióban ennél több pénzt utal, vagy…..
Dig, Lazarus! 2012.04.13 13:33:46
Az rendben van, ha egy szerzô úgy érzi, kötelessége alányalni a királyi rendelkezéseknek. Az is érthetô ezek után, ha az egykulcsos SZJA megôrzése végett minden mást többkulcsossá tenne. Az szinte kézenfekvô ezen a Nívón, hogy a 3 ezer forintos csekk, meg a 200 ezres (miért pont ennyi?) utalás után a 10 millás vásárlás a következô kategória. Az is illik a képbe, hogy szakelemzô helyett (pl. www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/ez_nem_tranzakcios_ado_hanem_egy_uj_afa.165636.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox) politikai véleményekkel hadakozik.

De miért kell tódítani a baromságon, nem elég durva az magában? Szó sem volt 1%-ról (az bizony nem kevés!!), 1 ezrelék lenne a mértéke, maga Matolcsy is szó szerint ezt mondta: "legfeljebb 1 ezrelék"!!! Erre a sajtó szétkürtöl egy számítást, ami a tranzakciók száma (és nem az összege) alapján kalkulál átlag 430 forintot. Egy másik rögtön a miniszter nyilatkozatát követôen számol úgy, hogy egy átlagos család havi rezsijének utalásakor a 80.000 Ft után (hogyan is elég akkor megélhetésre a 47.000?) 800-at adózik.

De a 80.000 1 ezreléke az 80 Ft könyörgöm! Ha miden forgalmat nézünk (fizetés, családi pótlék, vásárlás, törlesztés, készpénzfelvét stb.), így is több száz forintra jön ki, miért kell még fokozni az 1%-os ôrülettel?! Hátha méltányolják a döntéshozók, és valóban 1%-ról rendelkeznek majd? Esetleg kegyesek lesznek, mondván, a barmok 1 százalékról vitatkoznak, akkor 1 ezrelék helyett verjünk rájuk kettôt?!

És ha nagy lesz a felzúdulás, akkor majd fizetett, a középosztályhoz felzárkózni kívánó posztolók segítségével tereljük el a lényegrôl a szót ...
Szajlai Csaba gazdasági újságíró, ECHO TV műsorvezetője, a Magyar Hírlap főmunkatársa. Korábban a Magyar Nemzet rovatvezetője volt, a belpolitikai, valamint a gazdasági rovatot vezette. Nyilvánvalóan akkora reakciós lehet, mint a szegény Dr. Tulassay rekor, aki a Professzorok…..
Dig, Lazarus! 2012.04.05 22:28:49
@rozsdamentes arcél: Így igaz, az Analízis igen korrekt mûsor. Csodálkozom is minden alkalommal, hogy még megy :) ... sajnos itt se nagyon érdekel senkit ...
Andrea Masiello beismerte, hogy tavaly szándékosan lőtt öngólt a Lecce-Bari olasz első osztályú mérkőzésen,  nézze meg milyen a tőrőlmetszett csalás. Masiello, a Juventus egykori reményteljes neveltje a már biztos kieső Bari játékosaként fogadott el 50.000 euró körüli…..
Miután mára teljesen világossá vált, hogy a doktori címétől megfosztott Schmitt Pál tényleg nem hajlandó önként lemondani, egyetlen izgalmas kérdés maradt: miért nem vonja meg a bizalmat tőle a kormánypárti többség? A legutóbbi bejegyzésben már adtam egy lehetséges…..
Khmmm... Ha jól értem, Schmitt Pált a miniszterelnök a pénteki nyilatkozatában már-már a római pápákat idéző sérthetetlenséggel és tévedhetetlenséggel ruházta fel. Ez esetben viszont Orbán Viktor szerint Orbán Viktor nem lehet más, mint maga a jóisten...Az MTI tudósítása…..
Kezdettől fogva nem értettem, miért van szüksége Orbán Viktornak, aki azért mégiscsak valaki, Schmitt Pálra, aki nyilvánvalóan senki. A kormányváltás heteiben még arról fantáziáltam, hogy Orbán megtartja elnöki székében Sólyom Lászlót, úgy képzeltem, hogy a nagy…..
Dig, Lazarus! 2012.03.28 23:44:23
Például azért lehetett rá szüksége, mert ahogyan csak lepusztított, provinciális országban tud uralkodni, úgy csak egy devalvált, eljelentéktelenített köztársasági elnöki pozícióban bizonyíthatja, hogy itt rá van szükség. Mert nem kétséges, ezt a posztot magának tartogatja (vészhelyzetre is, de a nagy menetelés utáni megpihenésre is), na most tiszteletre méltó, tekintélyes elnökök után miért ô kellene?

És ahogy az országot is – a biztonság kedvéért – ô maga pusztította le, úgy választott (erôszakolt) államfônek egy jellemtelen bábot. Valószínûleg pont ô tudta róla a disznóságot (ezt is), és a decemberi, összeomlás-közeli helyzetben úgy döntött, megnyitja a menekülôutat. A törvényt is ripsz-ropsz meghozták ugye, ami szerint az álamfônek már most járnak a kiváltságok, nem kell a min. 2 évet kitöltenie (augusztusig).

Most alighanem lázasan keresi az újabb strómant, hiszen neki még korai a trón, viszont a doktor úr az újévi beszédet már nyilvánvalóan nem mondhatja el. Ellenben nemigen vállakozik már épeszû ember, hiszen látja, milyen sors vár rá. (Ez egyben intô jel a vakhitûeknek – ugyanaz a sors vár a szolgákra, mint az ellenségekre. Csak a cél számít!) Plagibá most nem mond le, de amint meglesz az utód, kijelenti majd, hogy nem bírja tovább a méltánytalan támadásokat. Meg a családja stb.

Egyébként már minôsítette saját magát – természetesen anélkül, hogy tudatában lenne: "írtam egy dolgozatot a legjobb tudásom szerint".

Most éppen Dél-Koreában képviselt minket. Mindannyiunkat ...
Dig, Lazarus! 2012.03.29 00:08:41
@livengood: Hát, ócska ember van elég, ez igaz. De beszari még több. Különben nem itt tartanánk.

Hogy mást ne mondjak, nem lenne ez az alak köztársasági elnök ...
A Hír Tv Versus című műsorában – ahol kormánypárti szereplők is gyakran meglepődnek Csermely Péter valódi kérdésein – legutóbb Pozsgay Imre arról beszélt, hogy „tudtam azt is, hogy a hetvenes évek közepétől engem is megfigyelnek, azt is kinyomoztam, hogy a…..
Mást mond híveinek, mást a tárgyalópartnereinek – itthon és a világban is egyre többen vetik ezt Orbán Viktor szemére. Tagadhatatlan, azaz legfeljebb egy hivatásos szóvivő tagadhatja, hogy nehezen összeegyeztethető az, amit a kormányfő – például…..
Annak az embernek a neve, akivel kapcsolatban ilyen-olyan beszélgetésekben az elmúlt időszakban gyakran csak „az ember, akinek nem szabad kimondani a nevét” megfogalmazás hangzott el, egyre többet szerepel a hírekben. Simicska Lajos és a sajátos "szerzőpárosává"…..
Dig, Lazarus! 2012.03.13 12:58:54
A "Békemenet II." koordinátoraként a KIM-et jelölték meg. Ezt azután a KIM tévedésnek minôsítette.

A "Békemenet I."-rôl több olyan információ (video is) jelent meg, miszerint fizettek a résztvevôknek, utazást térítettek nekik stb. Ezt Bayer Zsolt tagadta, és elmondta, hogy mindenki a saját költségén érkezett, az óriásplakátokra is ôk dobták össze a pénzt, egyéb kiadás pedig nem is volt.

A belügyminiszter cégei sorra nyerik a sokmilliárdos állami megrendeléseket, szerinte azonban ebben semmi kivetnivaló nincs.

A vele felettébb visszafogottan vitatkozó Zázrivecz faji (ha úgy tetszik, genetikai) alapon ritkítaná kábé harmadára a nemzetet. Ellenben cáfolja, hogy ô rasszista lenne.

Tévedés, nem úgy volt, ésakkormivan?, nem igaz – hangzanak az autentikus cáfolatok, barátságos vállonveregetéssel támasztva alá a szerzô azon megállapítását, hogy "ennyiben mindenképpen helytálló a Fidesz azon érvelése, hogy ez a ciklus egyelőre ezen a téren alapvetően "tiszta"". És ilyen alapokon az is marad ...

Felemelô, ahogy a cikk által sugalltak megkapóan egybecsengenek Lászlóné gyönyörû hitvallásával, Tisztelt Bíróság! És mivel a Defend volt felügyelôbizottsági tagja cca. 600 milliárd alkalmas helyekre juttatásáról gondoskodik, törekvése – a posztéval egyetemben – tökéletesen átérezhetô:
"Nagy kihívás ésszerű működést biztosítani egy ilyen fontos minisztériumban úgy, hogy egyszerre érvényesüljön a kormányzati érdek és a jogszerűség, miközben tudomásul kell venni, hogy léteznek kormányzati háttérrel is rendelkező, kemény érdekérvényesítő lobbik. Ez nem könnyű mutatvány. Főleg ha az a holdudvar komolyabb politikai erővel bír, mint maga a miniszter".
Szpókember Párszázadvég 2012.03.01 00:19:00
Sokan örülnénk egy olyan párszázas ajánlatnak, mint a Századvég. Bárcsak olyan rátermett lehetnék, hogy annyi pénzért kutassak és osztogassak tanácsokat, mint az említett alapítvány. A honlapot nézegetve 16 kutatót találtam, és úgy látom néhány volt diák jó helyre került…..
Már a tegnapi, Oszama bin Ladennek Whitney Houstonhoz fűződő gyengéd érzelmeiről szóló cikkünk után is a Hírcsárdát emlegette egyik olvasónk a Facebookon, és bár becsszó, hogy nem direkt vadásszuk a képtelen sztorikat, itt egy újabb meglepő hír: a sztárszakács Jamie Oliver…..