Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsombordeak

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Égető téma lett a devizahitelesek sorsa. Miután a kormány úgy döntött, megmenti a hitelkárosultakat, elszabadult a véleményáradat. Boldog, boldogtalan elmondja, leírja, összefoglalja, mit, hogyan és miért kellene, vagy semmiképpen nem kellene tenni. A leghatározottabban a…..
zsombordeak 2013.08.08 08:36:26
@[megmondoember]: Csak szolni akartam, hogy nagyon sokban egyetertek a velemenyeddel (ezzel ellensulyozando azokat, akik csak frocsognek ellened). En sem erzem, hogy allami feladat lenne megmenteni a devizahiteleseket, akik onszantukbol spekulaltak, mert nagyobb lakast akartak, mint amit el tudnanak erni. Jol peldazza a helyzetet, hogy amikor erosodott a frank, senki nem allt sorba, hogy befizesse a nyereseget az allamkasszaba. A devizahitelesek mentese olyan, mintha mindenkinek karteritest adnank, aki nem nyert a lotton. Valamilyen segitseg esetleg beleferne (mint az arfolyamgat vagy hasonlo, illetve a gazdasag stabilizalasa, hogy ne szalljon el az arfolyam), de nagyon rombolja egy orszag moraljat es szellemi szinvonalat, ha a spekulansokat megmentjuk, mikozben a korhazakat meg a felsooktatast beboritjuk. Ha meg kene menteni valakit, azok a tanarok, az orvosok, a korhazak, stb.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Ez az egész rezsicsökkentés ügy jól megmutatta, mennyire igaza van Viktorunknak, amikor a legócskább, leghitványabb, legértelmetlenebb lépésekkel áll elő a nép boldogulását megsegítendő. Januártól csökkennek a rezsidíjak tíz százalékkal, aztán áprilisban (meg szeptemberben…..
zsombordeak 2013.01.04 10:02:18
@Dr. Furia: Én meg naivan úgy gondoltam, hogy egyszer valakinek legyen lehetősége kétharmaddal rendbe hozni az ország dolgait. Adtam nekik egy biankó meghatalmazást, amivel számomra elképzelhetetlen módon visszaéltek. Ezért fogok 2014-ben a Fidesz ellen szavazni. És bocs még egyszer mindenkinek.
zsombordeak 2013.01.04 10:06:58
@Dr. Furia: "Adtak volna minden állampolgárnak egy tucat ledet,az is jobb lett volna."

Egyetertek. Ha mar mindenkeppen torzitani akarjak a rendszert, tobb ertelme lett volna, ha megtamogatjak az energiatakarekos izzokat vagy az epuletszigetelest. Az fenntarthato modon erte volna el ugyanezt a hatast.
zsombordeak 2013.01.04 10:09:50
@Dr. Furia: Igazad lehet, bár pont az új szabályokkal épp a nagy pártokat hozza helyzetbe a Fidesz. Megint egy újabb g..ci húzás.
Kiemelkedően fontos döntés előtt áll a Nagyvezér, márciustól végre teljesen lenyúlhatja a Magyar Nemzeti Bankot is a magát kétharmadnak nevező törpe kisebbség. Jönnek is szépen a tippek arról, hogy kik az esélyesek a kamatcsökkentést csak elméletben ismerő offshorelovag…..
zsombordeak 2013.01.02 20:46:14
@Kalmár: OK, tegyuk fel, hogy van igazsag abban, amit mondasz. Csak azt mondd meg legyszi, hogy miert jo, ha egy orszagban:
1) Elkoltjuk a nyugdijra felretett penzt
2) Ugyanannyit adozunk (ossz elvonas nem csokkent), de a gyerekeink tanittatasat mar nem fizeti az allam (felolem jo lenne az uj rendszer, ha kozben csokken az adoelvonas).
3) Szavazati jogot adunk olyanoknak, akik nem adoznak Magyarorszagon (az allampolgarsaggal nincs bajom).
4) Megszuntetjuk a jogrendszer feletti kontrollt (mar az alkotmanyba akarnak alkotmanyellenes szabalyokat beleirni)
5) 9.5%-on refinanszirozzuk az orszagot.
6) Leamortizaltatjuk az orszag infrastrukturajat (rezsidij-csokkentes, stb.)
7) Tonkretesszuk a bankokat.
8) Olyan kornyezetet teremtunk, ahol senki nem hisz az orszag vezetoinek
9) Elkergetjuk a fiatalokat es munkakepeseket.
10) Ellensegkent tekintunk mindenkire, aki szovetseges lehetne (EU, IMF, vallalatok, befektetok, stb).
11) Egyparti alkotmanyt irunk, amit aztan a masik fel nem erez magaenak.
12) Kinyirjuk a fuggetlen ellensulyt kepezni kepes ntezmenyeket.
13) Megszuntetjuk a szocialis vedohalokat (miert fizetek brutalisan sok adot, hogy ha lerokkanok, semmibe vesznek es csak szivatnak ehberert)
stb., stb.

Nezd meg a statisztikakat, hol jar Lengyelorszag, Szlovakia, stb. Ezt a Fidesz szurta el, es a te verziodbol nem lesz jobb semmi. Csak meg tobben hagyjak itt ezt az orszagot.
A magyar politikai kultúra szélsőségesen személyiség- (és nem intézmény-) központú. Nem sokakat érdekel, hogy a társadalom és az állam intézményei hogyan néznek ki, hogy a jognak és a szokásoknak mi volna az optimális konfigurációja a nemzet számára -- ellenben csüggünk a…..
zsombordeak 2012.12.28 10:52:08
@Szevasztok: "Na ezért lehet BG mégis jó jelölt, mert azt adhatja amire nagyon sokan vágyunk - a lázas politizálás végét."

Nekem is pont ezert szimpatikus. Nem harcosokra, hanem nyugodt szakemberekre van szukseg. Remelem, sikerul neki.
SZOCIÁLIS ÁGAZATOK 1)       Kifogásoljuk az átgondolatlan, érdemi társadalmi egyeztetések és hatásvizsgálatok nélküli jogalkotást, a túlzott központosítást, a szociális szolgáltatások csökkenő állami támogatását és a szociális ellátások…..
zsombordeak 2012.12.17 21:11:21
@dagiiron: "Halálra adóztatni azokat, akiket rendesen bejelent a munkáltatója, s az így beszedett pénzt kiosztani az önmegvalósítóknak, az államon élősködöknek."

En is a netto befizetoi oldalon allok (kb. egy fel falut tartok el az adommal), de ezeknek a koveteleseknek a 2/3-aval egyetertek. Ezek jo resze nem szuksegkeppen arrol szol, hogy tobb penzt kell adni valahova, hanem arrol is, hogy ami penz van, azt atlathatoan, ertelmesen kell elkolteni. En benne lennek abban, hogy az en adom emelkedjen 10%-kal, de cserebe az abbol elcsalt vagy ertelmetlen dolgokra koltott arany csokkenjen 50%-kal. Meg igy is jol jarnek!
zsombordeak 2012.12.17 21:19:03
@Dagiiron: Olvasom a tobbi hozzaszolasodat is. Teljesen igazad van, hogy nonszenz, hogy 10% tarja el az orszagot. De ilyen szempontbol az egykulcsos SzJA mar jo iranyba lepes volt (bar a MANYUP-penzek lenyulas, a MANYUP-megszuntetes (ami egy mas dolog) es a jarulekplafon eltorlese nem). De meg massziv netto befizetokent is szerintem Neked (nekunk) is az az erdekunk, hogy legyen vegiggondolt felsooktatas, normalis iskolak, hatekony egeszsegugyi ellatas, ha munkanelkuli lennel, kapjal normalis ellatast, ne eszkalalodjon a hajlektalan-problema, stb. Ezek egy reszet keves penzbol is meg lehetne csinalni, csak ahhoz munka es alazat kell, nem ideologiai duh es ostoba csokonynosseg. Nem vagyok nagyon optimista, hogy a kovetkezo ket evben a racio fele halad az orszag, de a baj nem ezekkel a kovetelesekkel van foleg, hanem azzal az ostoba felfogassal, ami elherdalta az orszag lehetosegeit az elmult ket evben.
zsombordeak 2012.12.17 21:22:29
@Magyar diákok, ne bízzatok a sunyi orbáni dumákban: Egyetertek. A tandijat pedig be kene vezetni, csak elviselheto szinten kene tartani es tanulmanyi atlaghoz kene kotni. Annak tobb ertelme lenne, mint a finanszirozott helyek 80%-os csokkentesenek.
Vastagbőr Elfogadhatatlan 2012.12.12 11:21:00
Bár mostanában Szíjjártó Péter már csak a külgazdasági kapcsolatok építésével foglalkozik, amellett persze, hogy lezárt utakat ad át, régebben mint a Fidesz szóvivője tolmácsolta pártja álláspontját. Ilyen és ehhez hasonló fideszesen idézetekkel már bőven el vagyunk…..
zsombordeak 2012.12.12 22:34:09
@Kékcsillag: Oszinten sajnalom a lanyodat, es ezuton kerek bocsanatot, hogy en is bevettem a Fidesz-maszlagot es rajuk szavaztam. Soha tobbe!
zsombordeak 2012.12.12 22:34:51
@kúrórudi: Minden szavad igaz. Kösz!
zsombordeak 2012.12.12 22:43:49
@kúrórudi: A kornyezetemben eleg sokan vannak igy... Sajnos!
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
zsombordeak 2012.11.11 19:51:57
@ccactus: "És ki fizetné helyette az állami szolgáltatásokat? (Közbiztonság, egészségügy, nyugdíj, oktatás... stb)"

Ha pl. valaki azért nem fizet nettó SzJA-t, mert négy gyereket nevel, akkor azt mondanám, hogy ő a négy gyerekkel járult hozzá a "közös költséghez", a rendőrt, stb.-t meg adja be más.

Ha nincs külön oka, akkor persze fizessen mindenki, a minimálbéres is. A társasházban sem kap senki kedvezményt a két szép szeméért (vagy azért, mert folyton lógott a suliból és ezért nincs piacképes tudása).
zsombordeak 2012.11.11 19:57:06
@is: "Több kérdésben is hiányoznak alternatívák, a felsőoktatásban pl. a valódi tandíjas+ösztöndíjas rendszer; "

Ez nekem is hiányzott. Szerintem kéne egy alacsony tandíj, amit mindenkinek fizetnie kell, akik pedig nem ütnek meg egy mércét, azoknak sávosan (pl. év végi átlag alapján) emelni kéne a tandját, akár az összköltségig. A tandíjra lehetne felvenni hitelt. Ez méltányos és mindenki számára elérhető lenne, és a teljesítményt preferálná.
zsombordeak 2012.11.11 19:58:22
@is: Ja és persze keretszámokat is meg kéne adni, de racionálisan, minden szakra, de annyit, amennyinek értelme (l. későbbi kereslet) van.
LMP: Háromkulcsos szja-t! Nagy örömmel olvastam az amúgy még sajnos mindig fideszhívő Mandineren, hogy a gazdagoknak kedvező, a költségvetésen elképesztő lyukat ütő, a nincsteleneket még nagyobb nyomorba taszító egykulcsos adó eltörlése lesz a demokratikus ellenzék első…..
zsombordeak 2012.11.08 23:23:33
@eax_: "kishazank bolcs vezetoi kriminologiai kerdeseket is hajlamosak az adorendszeren keresztul kezelni"

Egyetertek. Klasszikus pelda, hogy szerzoi jogdijat kell fizetni az ures DVD-ert, amin nem tudom, hogy sirjak-e vagy nevessek. De a lenyeg az, hogy a torrentezok lefulelese helyett egyszerubb szetteriteni a jogdijat mindenki kozott. Csak az ertelme vesz el az egesznek. Erdekel mikor jon egy torrenten rajtakapottember ugyvedje, hog a kliense a DVD araban mar megfizette a jogdijat, ezert keri a felmenteset...
zsombordeak 2012.11.08 23:25:34
@Sunder: Teljesen egyetertek. Csak akkor a mostani sunyi politikusoknak vege lenne, meg nem lehetne hergelni a nepet baromsagokkal, mikozben mar nem talicskaval, hanem vonaton toljuk ki a penzt az allamkasszabol.
zsombordeak 2012.11.09 08:27:35
@wásztákhurwáh: Kosz a valaszt, ha jol ertem, te magad irod, hogy ezek (csalas, fizikai munka alacsony berezese) NEM az SzJA-rendszerben megoldando problemak. Akkor egyetertunk, hogy maradjon az egykulcsos ado, ugye? :-)
A skót miniszter Alex Salmond és a Egyesült Királyság minisztere David Cameron aláírtak egy megegyezést ami szerint a skótok szavazhatnak majd függetlenségükről még 2014 végéig. A körülbelül 4 millió szavazó közül egyenlőre a döntő többség nem szeretne függetlenné…..
zsombordeak 2012.11.02 10:03:27
@Lez: En ugy tudom, hogy fizetek vamot, amikor behozok valamit Amerikabol... Gondolom Kinabol is, Braziliabol is. Europan belul pedig ha kilepnenk es vamot szednenk az EU-bol jovo arura, akkor gondolom ok is elkezdenenek vamot szedni a magyar termekre. Mit gondolsz, ki pusztulna ebbe bele, az EU vagy Magyarorszag. Es melyik lenne, amelyik nem hogy nem rohogne a dolgon, de meg eszre sem venne a masik pusztulasat?
A dolgoknak ket oldala van, ha az egyiket elmondjuk (mit vesztettunk a vamokon) akkor azt is mondjuk el, hogy mit nyertunk a masik oldalon.
zsombordeak 2012.11.02 10:08:18
@Zizo1: Azokra a magyarokra gondolsz, akiknem nem tetszik a Fidesz vagdalkozasa? Ha igen, akkor egyikukkent csak szolok, hogy nem gondolom, hogy az EU-tagsagunk szolgalelkusegrol szol, es nem is gondolom, hogy barki ezt varja el. Hanem egy szovetsegrol, amelyben vannak irott es iratlan szabalyok, amelyiket nem rugunk fel. Egyik fel sem "sz@rik" a kozos asztal kozepere - de azert meg nem szolgasagrol szol a dolog. Csak a masik tiszteleterol.

Vagy ugy gondolod, hogy ha nem rugom fejbe a buszvezetot, akkor a szolgaja vagyok? Mert kicsit ilyen szinvonalu az ervelesed (ha jol ertem).
Október 23-án TGM arról beszélt, ha ellopják az igazságot az oktatásból, akkor majd alternatív tankönyveket fogunk írni, és abból tanítjuk a gyerekeinket. Hát akkor neki is kezdhetünk. Az új kerettanterv a rendszerváltásból kiírná a demokratikus ellenzéket, a történelemből…..
zsombordeak 2012.10.26 11:20:30
@tintamin: "Nem kell izgulni, amennyien a békemeneten voltak, simán újra lesz választva ez a csürhe birkaszellemű honfitársaink által."

Sok mindennel egyetertek, amit mondasz, de szerintem mintha kezdene lenni remeny, hogy a racio es tolerancia is elojon. Bar neha tul naiv vagyok, az teny. Bar az is teny, hogy a naivitasom hosszu tavon eddig legtobbszor "bejott".
zsombordeak 2012.10.26 11:21:14
@alfacharlybravo: Eleg sok kapcsolatom van az EU-val, nem erzem, hogy verebek gyulekezete lenne. Erdemes elolvasnod ezt a mai linket.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/26/orban_nyitott_ajtokon_dorombol_brusszelben/

Szerintem inkabb itt van a lenyeg: hogy Magyarorszag evek ota folyamatosan hazudozik es trukkozik, es ezt meguntak. Nem tamadnak, csak nem asszisztalnak a tovabbi hazudozashoz. Szerintem errol van szo, nem vallas- vagy magyarellenessegrol.
zsombordeak 2012.10.26 11:22:08
Őszintén remélem, hogy a Milla október 23-i tüntetése egy hatalmas siker lesz, és tényleg megkezdődik az Orbán-rezsim lebontása. Az előjelek azonban – finoman szólva – lehetnének jobbak. Látszik ugyanis, hogy mindenki súlyosan elidőzítette magát. A Milla és a Szolidaritás…..
zsombordeak 2012.10.16 20:42:55
@vakapad: Koszonet erte, ennyire tisztan meg nem lattam egyutt a dolgokat. En sem ertettem, hogy miert ugrott meg hirtelen ennyire az allamadossag, de ereztem, hogy nem koltottunk el ennyi penzt.
Amíg csak a választási hajlandóságot zsugorította a kormány unortodox politikája, és főleg annak gazdasági következményei, addig akár hátra is dőlhetett a Fidesz. Na de most? Persze, mérnöki és természettudományokban alap, hogy két pontra illesztett egyenesből ne vonj le…..
zsombordeak 2012.10.08 09:08:03
@FireFly111: I agree.
zsombordeak 2012.10.08 09:14:23
@tede: "hogy én dolgozzak, mint a barom, az ingyenélőket meg tartsam el"

Bocs, de most is pont ez van. Eddig gyűjthettél a nyugdíjadra, 2011 óta nem, hanem megy a közös kalapba/zsákba. Az idióta Fideszes kormány mindent megtesz, hogy minél értéktelenebb legyen, amit megtermelsz (mindenkivel összeveszés, gazdaságpolitikai RND-generátor, stb.). Szerintem a jelenlegi adórendszer sokkal jobb, mint a korábbi volt, de a Fidesz minden más tevékenysége lennullázza az adórendszer előnyeit. A kommunizmus számomra két dolgot jelentett: végtelen egyenlősdit és végtelen ostobaságot. Az MSzP az előbbiben volt jobb, de a Fidesz behozta a hátrányt az utóbbiban. Ahogy többen mondták fent, ha menekülsz a kommunista koncepciótól, akkor már most vedd meg a repülőjegyet.
zsombordeak 2012.10.08 11:34:16
@KG2000: "Nem hiszem, hogy te mindig a Fideszre szavaztál és 2014-ben nem akarsz."

Hát ezt már csak jobban tudom, mint Te! Ráadásul a környezetemben nagyon sok hasonló embert ismerek: ős-Fidesz-szavazókat, akik mélységesen fel vannak háborodva mindazon, ami ma itt történnik.

A helyzetértékeléseddel egyébként nem értek egyet. Szerintem nem Görögországgal és Spanyolországgal (akik más kulturális háttérről, bérszínvonalról, stb. indultak), hanem Lengyelországgal, Szlovákiával vagy Csehországgal kéne összehasonlítani magunkat. Akkor is olyan jól állunk szerinted? Plusz vedd figyelembe, hogy abban mindenki egyetértett, hogy az ország egyik rékfenéje a kormány kezét megkötő régi, rossz kétharmados törvények voltak. A Fidesznek lett volna lehetősége ezeket jó irányba módosítani, ehelyett csak a saját maguk bebetonozásával, a pálya feléjük lejtésével és az idióta ötleteik mindenáron való átpréselésével foglalkoztak. Több hatalom több felelősséget jelent, és ebben végletesen megbuktak!

Üdv: Egy régi Fidesz-szavazó, aki 2014-ben elmegy szavazni és valaki másra fog szavazni
A morgás joga Mire számíthatunk? 2012.10.03 04:28:23
Mikor jön a feketeleves? Kérdezi sok gazdasági szakember, válasz egyelőre sehol. A kormány vetít - a költségvetési lyukakat betömő valódi megszorító intézkedéseknek még körvonala sem látszódik, helyette réteg-intézkedéseket hoz - például kedvezőbb lesz a 35 év alatti…..
zsombordeak 2012.10.04 10:33:47
@Bokortalan Hajléktalan: "Azt még nem döntöttem el, hogy cinikus, harácsoló geciknek vagy komplett idiótának gondoljam őket."

Bar a vegeredmeny szempontjabol nincs sok jelentosege, de ezen en is sokat gondolkodtam! Egy ideje (MANYUP-lenyulas es ehhez szukseges alkotmanymodositasok) az elso verzio fele hajlok.
Egy remek írás jelent meg a Toronto Star című oldalon, ami egyébként Kanada legnagyobb online hírlapja. A Claudia Capos nevű szerző hosszabb időt töltött a tóparton és számos helyi jellegzetességbe beleszeretett, aminek mi itt az I love Balatonon nagyon tudunk örülni. A cikk azzal…..
zsombordeak 2012.09.24 12:56:00
@Célkereszt: Nekünk kisgyerekeink vannak, és szerettek volna elmenni nyáron a tengerhez, de amikor végiggondoltuk, hogy két napig ülünk az autóban, ismeretlen helyen szállunk meg, aztán egész nap sós a bőrünk, akkor úgy döntöttünk, hogy maradjon a Balaton. A gyerkőcök végtelenségig élvezték az egész nyarat!
Örülünk, Vincent? Mi százezren 2012.06.28 11:49:00
A magánnyugdíj-pénztári szektor fölött elült a lőporfüst, a Nemzeti Dúlás kormányának seregei épp más vidékeken menetelnek dicsőségesen a semmibe. Március 31-ével lejárt a magánnyugdíj-pénztárakban maradt, alig százezernyi tag törvényi határideje az állami…..
zsombordeak 2012.06.28 15:12:37
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Nekem nem tetszett ez a manyup,hogy lépjek be és majd kezelik a pénzemet.Nekem hálistennek nem volt kötelező.Így ezzel nem is szívok.
De sok emberrel kibasztak rendesen. Elbaszták azt a pénzt a semmire."

Ellentétben az állami nyugdíjrendszerrel, amelyikben ugye szépen nyilván van tartva a befizetésed és lakat alatt őrzik, hogy nehogy valaki elkótyavetyélje...
zsombordeak 2012.06.28 15:31:06
@dr. mesterseges szinezek: Szerintem vissza kene hozni a nyilvanos akasztast, legalabbis politikusoknal. En adnek nekik kutya nagy fizetest, de nagyon kemeny elszamoltatast, es az esetukben eltorolnem a halalbuntetes tiltasat. Akkor rogton rendbejonnenek az orszag dolgai...
zsombordeak 2012.06.28 15:33:58
@nixe: "A kormányzatnak nagyjából szíve joga, hogyan gondolkodik erről,és mit kíván meglépni."

Igen, ez szive joga. Es akkor ott kene lennie az erkolcsi/jogi/stb. felelossegenek, hogy ha valamibol 13 evet mar lehuztunk, akkor nem szuntetik meg tarsadalmi vita nelkul, teljesen varatlanul, a programjuk elleneben, magyarul a demokratikus rendszer alapjainak megkerdojelezesevel. Itt volt a masik nagy problema (azon kivul, amit irtal...)
Matolcsy György szerdán bejelentette azokat az új adóváltoztatásokat, amelyekről már korábban is rengeteg információ szivárgott ki. A telefonadó, a tranzakciós adó, és a kibővített társasági adó talán elnyerte végleges formáját. Megmutatjuk, miként is valósulnak meg az új…..
zsombordeak 2012.05.11 12:30:28
@_zulu_: OK, elfogadom, hogy nem fekete-fehér a dolog, de azért az sem teljesen tiszta, hogy azért, mert eddig nem kellett adóznia valakinek (értsd: nem kellett kifizetni a közös költséget), azért most erkölcsi alapon fröcsög, hogy miért kell neki mégis beletenni pénzt a közösbe.
zsombordeak 2012.05.11 12:38:47
@VT Man: Egyetertek. Sunyi es gerinctelen dolog a magas, de legalis keresetueket beallitani a tarsadalom rakfenejenek, mikozben jelentos reszben ok tartjak el a tobbieket (pl. adocsalo minimalberesek).
zsombordeak 2012.05.11 12:52:03
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): "Bennem csak az a kérdés merül fel, hogy azok a választók, akik anno Őszöd kapcsán holmi morális dolgokról beszéltek, iletve legitimitásvesztést emlegettek a választók átverése kapcsán, most vajon miért lelkendeznek, miközben a választót nyilvánvalóan átverő, azoknak folyamatosan hazudó, és nem mellesleg a választókat(nyilván okkal és joggal) hülyének nézőkről van szó?"

Csak a sajat nevemben tudok valaszolni: En Gyurcsany es a hazugsagai es gumilovedekei (bocs, nem Oszod - de ez egy mas tortenet) miatt masszivan moralis problemakat lattam, es ezert 2010-ben a Fidesz-re szavaztam. Es most naluk latok hasonlo, vagy meg nagyobb moralis problemakat (MANYUP, Alkotmanybirosag, Schmitt Pal, stb.). Ugyhogy 2014-ben akarkire szavazok, de a Fideszre nem. Ok nalam teljesen eljatszottak az erkolcsi hiteluket, pontosan azert, amit Te is irsz.
Az állam államosítaná a babakötvényeket:  http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/10/a_kormany_a_babakotvenyt_is_allamositana/ . Miről is szól röviden a babakötvény történet? Van egy nagyon korrekt kezdeményezés, miszerint minden újszülött gyermek után ad az állam egy fix…..
zsombordeak 2012.04.11 10:29:09
@Szevasztok: Egyetertek, hogy kell a nepnevelo hatas. De miert nem ugy, hogy a kormany rakenyszeriti a babakotvenyt nyujto bankokat, hogy pl. MNB alapkamat +1%-ot nyujtsanak, kulonben nincs allami tamogatas. Es persze bankok kozott szabadon atviheto. A 10 parodbol mind a tiz ott toporzekolna a rosszul teljesito banknal, hogy azonnal vigye at mashova a szamlat. Ez tenyleg nepnevelo hatasu lenne. A jelenlegi rendszer torz es ostoba. MIlyen nepneveles az, hogy nyuzzuk a bankokat, kozben ellenuk hergeljuk a nepet? Hogy a tozsde ellen hergeljuk a MANYUP-tagokat, hogy Matolcsy elkothessen 3000 milliardot. Csak azert, hogy egy evvel kesobb kelljen szembeneznie a valosaggal. Hogy nincs hosszutavu, stabil koncepcio. Hogy evente valtoztatjak a megtakaritasok preferalasanak modjat. Bocs, de en itt nem latok korrekt nepnevelest, csak kaotikus viszonyokat, ahol a zavarosban halaszasra neveljuk az embereket.
zsombordeak 2012.04.11 10:48:34
@Szevasztok: "Szerinted milyen piaci környezetben lehet hosszú távon kigazdálkodni MNB alapkamat feletti betéti kamatot? (Ne gyere az akciós kamatokkal, mert az ügyfélszerző marketing)"

Bocs, lehet, hogy ez tulzas volt, nem vagyok szakember, csak eleg tajekozott maganbefekteto. De azt hiszem, hogy igazam van:

1) Ha jol ertem, a befekteteseket a bakok kiadjak hitelbe, a ketto kozotti marzson nyernek. Ha 7% alapkamat mellett 8%-ra fogadnak be penzt, majd azt kiadjak 12%-ra hitelbe, akkor meg mindig marad 3%. Es ezek a mostani szolid ertekek!
2) Megforditom: ki az, aki MNB alapkamatnal alacsonyabb hitelt is elfogad? Az az erzesem, hogy az MNB alapkamat kornyeken allampapirt is lehet venni. Nincs olyan bank, ami biztosabb, mint az allam, tehat ki az, aki alacsonyabb kamatert nagyobb kockazatot vallalna?
3) A fentieket igazoljak a jelenlegi tenyek is. Az FHB nemreg meg 9.5%-os, a CIB 8%-os kamatot ad 12 havi lekotesre. A CIB ezt nem csak uj penzre, hanem a banknal levore is. Ez mar nem a par honapos betetcsalogatas kategoriaja.

Osszessegeben szerintem rosszul latod: igenis lehetseges MNB alapkamat feletti hozamot elvarni es kigazdalkodni, kulonosen amikor hosszu tavu penzrol van szo (a babakotvenyekre a bank evtizedeken keresztul szamithat). De a lenyeg nem is a konkret osszeg volt. En csak azt mondtam, hogy az allam kikothetne egy piaci szinten is komoly kamatot az allami tamogatasert cserebe. Csak ezert fel kene adnia par dolgot, pl. az ingyenpenzt a bankadobol...
zsombordeak 2012.04.11 10:49:46
@Szevasztok: Bocs, 12% - 8% = 4%, tehat 4% marad.
Mindig is kíváncsi voltam, hogy egy olyan takarékos-zamatos, gondos-okos-megfontolt gazda, mint a Magyar Állam mihez kezd, ha egyszer az életben rászakad a világ legnagyobb lottófőnyereménye, 3000 milliárd forint.Ehhez még nyugodtan tegyük hozzá a nyugdíjvédelmi nagyasszony, Selmeczi…..
zsombordeak 2012.03.26 18:13:29
@VT Man: "Pontosítok: Apa és anya nyitott egy megtakarítási számlát a gyereknek, amire havonta beraktak 20 ezer Forintot. Csak egy gond volt: ha a kiadásaikat összeszámolták (albérlet, étel, ital, BKV), akkor az a 20 ezer Forint pont hiányzott a családi kasszából.
Mit csinált apa és anya? Elment a bankhoz, és felvett hitelt. Havonta épp 20 ezer Forintot. Így kipótolva a hiányt. Teltek múltak a hónapok, a havonta befizetett 20 ezer Forint 4%-on kamatozott, míg a család hitelállománya havonta 20 ezer Forinttal plusz 10% hitelkamattal nőtt. De nem baj, gondolták, hogy milyen jó lesz majd, ha a gyerek egyetemista lesz, és akkor nem kell többet hitelt felvenni, és félretenni sem. A gyerek egyetemista lett, megkapta az összegyűlt 10 millió Forintot egyetemre, a család pedig 20 millió Forint adósságban úszik. A hülyének is megéri, ugye?"

Ez azert sok sebbol verzik. Ha a koltsegvetes nem nullszaldos, akkor szerinted az az egyetlen megoldas, hogy nem gyujtunk egyetemre? Szerintem az, hogy:
1) Kevesebbet koltunk. Teliszalami helyett parizsi, Passat helyett Focus, stb. Szerintem sok helyen meg lehet fogni a penzt ugy, hogy maradjon az egyetemre. Ez lenne az (ertelmes) megszoritas, amitol a Fidesz menekul (de ugy tunik, hiaba).
2) Jobban odafigyelunk a befektetes hozamara. Ez az allam szintjen azt jelenti, hogy jobban szabalyozzuk a MANYUP-penztarakat. Ehhez tudod mi kell: 51% a parlamentben. Az azert megvolt a Fidesznek...
3) Jobban odafigyelunk, hogy a legalacsonyabb kamatra vegyunk fel hitelt (pl. az IMF-tol).
4) Mindent megteszunk azert, hogy novekedjek a bevetelunk. Oktatas, (ertelmes) beruhazasok, jogi kornyezet tisztazasa, korrupcio letorese, stb. Na errol a Fidesz sokat beszel, csak nem tesz erte semmit.

Ezek mind jobbak lennenek annal, mint hogy feleljuk a nyugdijvagyont es remeljuk, hogy lesz mibol fizetni a nyugdijat (vagy hogy nem teszunk felre egyetemre, aztan majd csak lesz valami).

By the way, hogy jott ki a 2-szeres kulonbseg (10 M vs. 20 M) a 6% (4% vs. 10%) hozamkulonbsegbol? Szerintem ez nem nagyon realis, bar elhiszem, hogy ha valaki hosszutavon ezt csinalja, akkor osszejohet.
zsombordeak 2012.03.26 18:20:06
@Meridian74: "Zero, még mindig nem fogod fel azt, hogy ha nem nyúlnak a magánnyugdíjpénztárhoz, akkor most csőd van és csőd esetén a semmibe ugrik a magánnyugdíjad összege is?"

Ez a Fidesz magyarazkodasa. A Bajnai-kormany intezkedesei rovid tavon helyreraktak az orszagot, csak az kellett volna, hogy egy komoly felhatalmazassal biro ero hosszutavon is rendet tegyen. Pl. szarnyvonalak megszuntetese, vizitdij, oktatas javitasa, stb. Csomot nyertunk volna a csokkeno finanszirozasi koltsegeken. Sokan, akik a Fidezsre szavaztak, azert szavaztak rajuk, hogy vegre legyen valakinek alkotmanyos felhatalmazasa az erdemi javitasokra. Nem pedig azert, hogy atnevezzek a Moszkva teret, es plane nem, hogy eltoroljek a jogallai korlatokat (alkotmanybirosagi jogok, stb.) es elszorakozzak a nyugdijmegtakaritasokat.

Bocs, de 2014-ben mar ne kerjek a szavazatomat...
zsombordeak 2012.03.26 18:22:53
@Lrdx: Bocs, de ne extrapolaljuk mar az elso feleves hozamot eves szintre, mintha mindig ugyanaz lenne a hozampalya... Az azert eleg durvan hangzik tozsdei korokben, hogy ha fel ev alatt vesztettel 20 szazalekot, akkor azt evesitsuk es tekintsuk 40-nek. Ez nem igy mukodik.
ProgBlog Az igazi ellenség 2012.03.25 23:05:00
„Az igazi ellenségünk még nem mutatta meg az arcát.”Michael Corleone szavai a Keresztapa c. film III. részéből – 1990  Ki lesz a (ma még megszervezés előtt álló) ellenzék igazi ellenfele a 2014-es választásokon?Könnyű lenne erre rávágni, hogy „a…..
Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjogosultsága annak a…..
zsombordeak 2012.03.20 12:42:47
@kewcheg: Rossz hirem van. Mostmar a maradok is ugyanannyit fizetnek a feneketlen zsakba, mint a nem maradok (ld. fenti megjegyzesemet).
zsombordeak 2012.03.20 12:58:34
@Sieg: Elfogadom, mindketto OK, es a befizetesaranyos a konzervativabb/kedvezobb/kevesbe sumakolhato. Ami a legrosszabb, az pedig a nagy kozos kalap, a befizeteseddel nem aranyos nyugdij, az atlathatatlan viszonyok, az allando valtoztatgatas. Vagyis minden, ami az allami nyugdijrendszerre jellemzo.
zsombordeak 2012.03.20 13:06:14
@Zabalint: Az tenyleg jo lenne. De akkor nem lenne tobb szazmilliard, amivel a politikusok kedvukre jatszadozhatnak es csurhetik-csavarhatjak, hogy szavazatokat vasarolhassanak vele. Az egeszen ugy lehetne valtoztatni, hogy megfelelo oktatassal megemeljuk a penzugyi kulturat, aztan nem fog mindenki minden hulyeseget megszavazni (ld. Svajc: a nepszavazason elutasitottak a kotelezo szabadsag emeleset). De itthon csak egyre hu..ebbeket kepzunk, hogy azokat jol lehessen manipulalni a politikanak.
Miről szól ez az ünnep? Szerintem arról, hogy nagy "Ü"-vel írjuk. Nekem sajnos ez most nem megy.Nem megy, mert amivé mára ez lett, az minden, csak nem Ünnep. Nem arról szól, hogy kik és mit tettek annak idején, mit áldoztak fel, milyen eszmét éreztek maguknak. Ezekről…..
zsombordeak 2012.03.14 14:22:23
@The butcher strikes back:
Felesegem szerint a varban ingyenesen latogathato a Hadtorteneti Muzeum es ki lehet probalni csakokat, stb. A Szechenyi Konyvtarban pedig eredeti nyomdan lehet 12 pontot nyomtatni. Mi oda megyunk a gyerekekkel. Tuntetes kizarva.
zsombordeak 2012.03.14 14:36:00
@The butcher strikes back: Azert csekkold le, mielott veglegeset terveznel. Csak fel fullel hallottam, hogy a felesegem ilyeneket mondott...
Manapság kedélyes téma a jeges Dunát fotózni, de milyen lehetett akkor? (via zsir.tumblr.com/ ..
zsombordeak 2012.02.16 17:22:19
@Atrox: "ebben a helyzetben egy ilyen kicsiny ország nem maradhatott ki a konfliktusból, ez egyedül Svájcnak sikerült"
Igen, es nekik is foleg azert, mert olyan magas hegyeik vannak, hogy senki nem akart rajtuk atmasirozni...
Egy közösségi portálon bojkottra szólít fel egy bejegyzés, amelyben a Wizzair-t jelölik meg a Malév csődjének elsőszámú okozójaként. Szerinte a fapados légitársaság volt az, aki feljelentette a Malévot az Európai Bizottságnál. Mint ismeretes, tavaly novemberben és decemberben…..
zsombordeak 2012.02.09 14:39:18
@orient: Nem akarok kotozkodni, de amikor legutobb Bruszelbe kellett mennem uzleti utra, a Wizzair mementrendje stimmelt legjobban az enyemhez, ugyhogy veluk mentem... Teny, hogy az ar nem erdekelt.
  Hogyan képes korrigálni egy alapvetően ideológiai karakterű, magát szimbolikus beszéddel kifejező kormány az elhibázott gazdaságpolitikáját? Csak úgy, ha a pragmatikus irányváltást is ideologikusan és szimbolikus beszéddel magyarázza. A kockázatok és mellékhatások…..
zsombordeak 2012.01.27 18:23:03
@pucros: Egyetertek. Elobb meg kene nezni, hogy a korabbi rendszer, amikor a minimalberre bejelentett simlis egyaltalan nem fizetett SzJA-t, a nemzetkozi versenyben kiemelkedot teljesitot meg 40%-kal adoztattak, igazsagos volt-e. Szerintem az egykulcsos ado a durva igazsagtalansagbol a kevesbe igazsagtalan iranyba valo elmozdulas volt. Sajnos ez volt a Fidesz egyetlen esszeru lepese.
zsombordeak 2012.01.27 18:23:25
@vezér01: "Havi 2 milliós jövedelem felett akár 50%
is reális lehetne.Kíváncsi lennék azok reakciójára,akik ugyan jól jártak /32% helyett csak 16% adó/a FIDESZ rossz törvényével, mégis tele szájjal fújnak rájuk.Akkor mit fognak mondani?!"

Nem fognak semmit mondani, csak felhivnak egy nemzetkozi koltozteto ceget, es masnap mar Ausztriaban fizetik az adot a joval magasabb fizetesuk utan. Te meg jol megszivattads magadat. Lasd be, hogy senki nem fizet havi 2 millat hulyeknek, csak olyanoknak, akiknek a munkaja meger annyit. Es ezek az emberek jellemzoen a nemzetkozileg legkeresettebbek. Es van akkora IQ-juk, hogy tisztan lassak a helyzetet, hogy most a masik 9 haver megszavazta, hogy mindenkinek ok fizessek a soret a kozos sorozesen. Nem hiszem, hogy nagyon szivesen belemennenek...