Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megmondja

35 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
viszont nevezett időpontban nem volt még szó beszámításról, hiszen az ügyfél fellebbezése akkor már beérkezett az ONYF-hez. Az egy összegben való beszámításról határozatot az ügyfél nem kapott, hiszen akkor el kellett volna utasítaniuk a fellebbezést is, mégpedig februárban…..
Tisztelt Dr. Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Miniszter Úr! Alulírott a szakmai állásfoglalását kérném elsősorban a rehabilitációs járadék törvényben meghatározott jogállásával, valamint annak végrehajthatóságával kapcsolatban, másodsorban pedig az Országos…..
Miért kell az utcán érvényt szereznünk jogainknak a bankok túlkapásai miatt? Nem vagyok sem gazdasági, sem jogi szakember, de igyekeztem kideríteni, miként alakulhatott úgy az életünk, hogy családok százezreit fenyegeti az otthonuk elvesztésének - nagyon is valós -…..
Kedves olvasóim!Tegnap este jelentkeztem a Vodafone által kiírt Főállású Angyal elnevezésű pályázatra. Nyerni úgy lehet, ha az első három, legtöbb szavazatot kapott projektté válhat a jelentkezésem.Kérek mindenkit, aki egyetért a tevékenységemmel (tevékenységünkkel, hiszen…..
A másodfokú eljárásban a kérelemhez kötöttség alapelvi szintű (Pp. 3. § (2) bekezdés) és az érdemi döntés korlátaira vonatkozó szabálya (Pp. 215. §) mellett további speciális, csak a fellebbezési eljárásban érvényesülő rendelkezés a Pp. 253. § (3)…..
A kérelemhez kötöttséget eljárásjogi alapelvként megfogalmazó Pp. 3. § (2) bekezdése szerint a bíróság – törvény eltérő rendelkezése hiányában – a felek által előterjesztett kérelmekhez és jognyilatkozatokhoz kötve van. Az alapelvi szintű szabály mellett a…..
A kérdés vizsgálatánál az irányadó eljárási szabály a Pp. 123. § második mondatában foglalt rendelkezés, mely az önálló megállapítási kereset előterjesztését kettős feltételhez köti. A hosszabb ideje kialakult és általánosan elfogadott bírói gyakorlat szerint ezek…..
A harmadik személy által indított érvénytelenség megállapítása iránti perekben a Pp. 123. §-ában foglalt feltételek vizsgálata, valamint a Ptk. 234. § (1) bekezdésének alkalmazása együttesen történik. Az eljárási törvényben írt jogmegóvási szükséglet, valamint a…..
FELHÍVÁS FÜZESABONY LAKOSSÁGÁHOZ Az Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés (ÖKETSZ) felhívást tesz közzé Füzesabony város lakosságához. Az ÖKETSZ felmérést készít a városban, valamint statisztikai adatgyűjtést végez annak érdekében, hogy meg…..
A jogcím az ő esetükben: közüzemi díjhátralék miatti árverezés. Nem megyek tovább elemzésemben az idei év történéseinél. A díjak megfizetésének szempontjából az idei év a tavalyi év decemberével kezdődik. Miért? Mert december közepén állítja ki a Tigáz az éves…..
Az Orbán Viktorhoz írt nyílt levelünket ők válaszolták meg, úgy, hogy olybá tűnik, el sem olvasták azt valójában. Megfeleltünk hát szíves válaszukra: Tisztelt Főosztályvezető-helyettes Úr! Köszönjük levelét, és azt, hogy válaszra méltatott bennünket.Úgy…..
FELHÍVÁS MINDEN MAGYARHOZ! A Munkáspárt Nőtagozatához csatlakozva, demonstrációt hirdetünk 2011.Április (Szelek hava) 16-án, 15 órai kezdettel a Kossuth Lajos térre a József Attila szoborhoz, ahol felszólalunk a magyar emberek kizsákmányolása ellen, szerencsétlen sorsú…..
FELHÍVÁS! Az Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés (ÖKETSZ) Mentor Irodája felhívást tesz közzé, statisztikai adatgyűjtés céljából. Az adatgyűjtés célja, hogy a kilakoltatási moratórium lejártának vége előtt megközelítően pontosan meg tudjuk…..
Az ÖKETSZ megalakulásának előzményei:Már két éve állunk az adósságspirálba keveredett családok rendelkezésére az interneten indított, több honlapjainkon és e-mail elérhetőségeken. A honlapokon felvilágosító kampányt végzünk a szerződések törvény által előírt…..
Az 1924-es Genfi Nyilatkozat fogalmazta meg először a gyermekek védelmének általános igényét. Kimondta, hogy az éhező gyermeket táplálni kell, a beteget gyógyítani, a szellemi fejlődésben elmaradottat támogatni, a züllés útján lévőt új útra téríteni, az árva és elhagyott…..
1/2010. (VI.28.) PK vélemény foglal állást a szerződés érvénytelenségére vonatkozó szabályainak alkalmazása során a polgári peres eljárásban felmerült számos jogalkalmazási kérdésben. A Legfelsőbb Bíróság az ezzel kapcsolatos PK.32. sz. állásfoglalását meghaladottnak…..
Az Öpt. 30.§. (2.) bekezdése kimondja, hogy a pénztár a fedezeti alap terhére a befektetési tevékenység és a szolgáltatások teljesítése kivételével harmadik személyekkel szemben kötelezettséget nem vállalhat. A 36.§. (7.) bekezdése szerint a pénztár váltót,…..
A cégek belső életében előforduló vagyon elleni bűncselekmények közül a sikkasztásnak van jelentősége, a hűtlen kezelés mellett. A sikkasztó a vele szembeni bizalmat lopja meg, amikor eltulajdonítja a rá bízott értéket. A sikkasztás elkövetésekor a tulajdont olyan irányból…..
OBH 2958/2006. sz. állásfoglalása. Kapcsolódó ügyek: OBH 2763/2006., 2963/2006., 3740/2006.Az Országgyűlési Biztosok Hivatalához érkezett több beadvány szerint a panaszosok 2003-ban az OTP Bank Rt.-től lakásvásárlási kölcsönt (Forrás-hitelt) vettek fel. A szerződéskötéskor a…..
Felhívás a BHKE károsultjai részére! Az Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés felhívást tesz közzé magánszemélyek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek, egyesületek, alapítványok és vállalkozások részére.Várjuk azok jelentkezését, akik a Banki…..
Tisztelt Rogán Antal Úr !   Az Ön kerületében tegnap történt, idős házaspár botrányos kilakoltatására hivatkozva, tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az ügyben nyilvánvalóan csalás történt , idős gyanútlan emberek sérelmére, akik teljesen vétlen áldozatai a…..
Hogy a hitelszerződésekkel a nemzeti kis-, és középvállalkozások tönkretétele, valamint az ingatlanhitelekkel a lakosság kifosztása biztos legyen, a bankjog klasszikus szabályait felrúgva belefogalmazták a hitelszerződési blankettákba a bankok egyoldalú szerződésmódosítási és…..
Megalapítottam az Üzleti Bloggerek közösségét az Inda-n. Majd egy hét múlva rájöttem, hogy ezzel akkor foglalkozni is kellene kicsit.Először is szemet szúrt, hogy egy régi (nem túl szerencsés) blogomat adtam meg mint weboldal, amit nem kellene talán...Majd kiküldtem egy twittet a…..
A felelősség beálltához a károsultnak (felperes) kell bizonyítania: a kárt (ideértve általában annak mértékét is - kivéve általános kártérítés, Ptk. 359.§), a károkozó magatartását, és a kettő közötti okozati összefüggést, valamint azt, hogy a kár elhárítása…..
A teljesítési határidő megjelölhető naptári nappal, több hónapból, napból álló időszakkal vagy valamilyen eseményhez kötve is. A teljesítés elmaradásának jogkövetkezményei csak a határidő utolsó napjának elteltével állnak be. A napokban megállapított határidőbe a…..