Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inquisitor007

48 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A VDA levélben kérte a kancellár közbenjárását az Európai Bizottság (EB) tervével kapcsolatban, amely szerint 2025-re a 68 és 78 gramm közötti sávba kell csökkenteni az új gyártású gépkocsik átlagos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátását. Ezt a célt akkor lehetne…..
A csempészalagutaknak köszönhetően már a Gázai övezetben is élvezhetik kedvenc sült csirkeszárnyaikat a Kentucky Fried Chicken amerikai gyorsétteremlánc szerelmesei. Persze a "gyors" itt viszonylagos fogalom, hiszen több óráig is eltarthat, mire a szomszédos Egyiptomból házhoz…..
A szíriai konfliktus két évvel ezelőtti kezdete óta Katar minden más országnál több pénzzel, eddig már mintegy 3 milliárd dollárral támogatta a fegyveres ellenzéket - írta pénteki számában a Financial Times (FT) című brit gazdasági napilap. Több tucatnyi, Szíriában és…..
Elkezdhetné esetleg a katolikus egyház is szétosztogatni vagyonát, ahogy például Bill Gates és Warren Buffet is teszi. A világgazdaság reformját és a szegények segítését sürgette Ferenc pápa csütörtökön mondott beszédében. A pápa a Vatikánban fogadott nagykövetek előtt…..
Tavaly összesen 5,1 milliárd eurót ért annak a 11 szlovákiai multimilliomosnak a vagyona, akiket a Forbes magazin szlovákiai kiadványa Szlovákia és Csehország legtehetősebb embereinek 30-as listájába sorolt. A Szlovákiában mintegy két és fél éve megjelenő magazin először…..
inquisitor007 2013.05.16 14:25:16
inquisitor007 2013.05.16 14:34:37
@Távmunka blog: van benne valami. :)
A nyugdíjba vonulás megrendíti az egészséget, a depresszióra 40 százalékkal jobban hajlamosít az azonos korú, még dolgozókhoz képest - olvasható egy brit tanulmányban. A brit gazdaságkutató intézet felmérése szerint mind a szellemi-lelki, mind a fizikai egészség megsínyli a…..
Ha valaki például francia informatikus, jól beszél angolul, amerikai tartózkodási vízummal rendelkezik, de a munkaadója húzódozik támogatni, segítségére lehet az új rendszer. A reform tervezete a kongresszus előtt van, a javaslatot várhatóan a nyár végéig elfogadnak. Az új…..
Nagyon kíváncsi lennék, hogy vajon mivel vették erre rá a lakásukat önként elhagyókat... Tavaly csaknem 35 ezer ingatlant tűztek ki árverésre a végrehajtók, de ebből a 3 ezret sem érte el a valóban elárverezettek száma. A kényszerértékesített ingatlanok fele volt…..
inquisitor007 2013.05.14 00:48:08
@Csii:

Felteszem neked az eldöntendő kérdést:

Te ismered a gazdaság működését?

Te milyen szektorban dolgozol?

Elmúltál már 25 éves?
inquisitor007 2013.05.14 00:51:13
@Csii:

"A Frank árfolyamát szerinted a gonosz Csányi tornázta föl?"

Állítottam ilyet? :)
Azonban ahogyan ebben a blogban is írta a szerző, kelet-európai szemmel nem egyértelműen nagyon rossz a spanyol lakosság helyzete. Vasárnap ismét ezrek vonultak Spanyolország mintegy húsz városának az utcáira, hogy újabb rendezvényeken tiltakozzanak a magas…..
Vizsgálatot kezdeményezett a Bloomberg hírügynökségnél az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, a pénzügyminisztérium és néhány ügyfél amiatt, hogy a hírportál újságírói nem megengedett módon bizalmas információkhoz jutottak a hírügynökség ügyfeleiről. A…..
És valószínűleg nemcsak pénzügyi műveltségünk, hanem pénzünk sincs. Magyarország gazdasági kilábalásának, fejlődésének útja elképzelhetetlen a lakosság, a családok pénzügyi műveltségének fejlesztése nélkül - mondta az Állami Számvevőszék elnöke pénteken…..
Ez derült ki az Intrum Justitia belső kutatásából. A követeléskezelő vállalat közleményében ismerteti: az esetek felében a munkanélküliség volt a fizetésképtelenség oka, összességében pedig 75 százalék jelölte meg az alacsony, vagy nem létező jövedelmet a nemfizetés…..
A Vatikán utáni második legkisebb állam a Cote d'Azur előtti tengerrészből hódítana el egy darabot. Egy hasonló terv csábított Monacóba nagy neveket már 2008-ban is: Norman Foster és Daniel Liebeskind sztárépítészek az akkori befektetőkkel 15 hektáros földnyelv…..
inquisitor007 2013.05.09 09:47:01
@na4: Nagyon valószínű, h tuttira mennek!
inquisitor007 2013.05.09 13:21:00
@doggfather: nyilván "hatalmas" lesz a károkozás.
Ha szóba kerül a személyvédelem, azaz a testőrmunka legtöbben vagy a celebekre vagy a sztárokra gondolnak, akik gyakran csak presztízsből tartanak „body guardot”. Ez a kívülállók szemében egy viszonylag egyszerűen strukturált hivatás látszatát kelti. Pedig a professzionálisan…..
inquisitor007 2013.05.09 13:17:45
@pkrisko: pontosan! :)
inquisitor007 2013.05.09 13:18:24
@Shopping: Magyarországon tényleg... :)
Svájc után Németországban is bevezethetik azt a szabályt, hogy a részvényesek korlátozhatják a cégvezetők fizetését. A német kormány szerdai ülésén elfogadott törvényjavaslat szerint a tőzsdén jegyzett társaságok részvényesei minden évben határozhatnak arról, hogy mennyi…..
Az euróövezet már több mint egy éve kettős mélypontú recesszióban van, és egyelőre korántsem tekinthető magától értetődőnek a fenntartható növekedés elérése belátható időn belül - mondta keddi londoni előadásában Andor László, aki úgy vélte: az euró…..
Csak beruházásokkal - "az emberekbe és a betonba" - lehet beindítani a gazdasági növekedést Csehországban - jelentette ki Milos Zeman cseh államfő kedden Prágában, a parlament alsóházában mondott beszédében. "A cseh gazdaság mélyen alul van finanszírozva, a cseh gazdaság…..
Több hamis forintbankjegyet vontak ugyan ki a forgalomból 2013 első három hónapjában a megelőző negyedévhez képest, pontosan 661 darabot, az adatok azonban továbbra is kedvezőek - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) napokban publikált időközi jelentéséből. A forgalomban lévő…..
Januártól március végéig 10,4 százalékkal több használt gépkocsi cserélt gazdát, mint 2012 első negyedévében -ismerteti a Weltauto a Datahouse adatai alapján, egyben hozzáteszi: 50 százalékban továbbra is az öreg, olcsó autókra van kereslet. Az MTI-hez eljuttatott…..
Évekig tarthat még az euróövezeti államadósság-válság, de az államháztartási fegyelemre épülő válságkezelésnek nincsen alternatívája - mondta a német kancellár hétfőn Berlinben. Angela Merkel egy gimnáziumban tartott fórumon diákokkal beszélgetve úgy vélekedett,…..
Magyarországra az Európai Uniótól - az odautalt pénzeken felül - 1,1 milliárd  euró érkezett az idei első negyedévben, és ez volt a legnagyobb tétel a  devizatartalékok növekedésében, derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemrég  közzétett időközi…..
Minden eddigi rekordot megdöntött a németek vagyonának gyarapodása tavaly, elsősorban a részvényárfolyamok emelkedésének köszönhetően. A Bundesbank pénteken közzétett adatai szerint egy év leforgása alatt 157 milliárd euróval nőtt a háztartások készpénzben,…..
inquisitor007 2013.05.04 17:20:35
@Don Quixote de la Ferko: azért a lerablás erős kifejezés. Ha nem lennének jók a cuccaik, akkor baszhatnák.
inquisitor007 2013.05.04 19:25:52
@zembertelen: Majd a német választások után... :D
inquisitor007 2013.05.04 20:02:50
@zembertelen: Nem. Akkor fogja Merkel Orbánt csuklóztatni.
Ahogy az várható volt, a megszorítás-alapú válságkezelés fokozódó kritikák kereszttüzébe került, az állítólagos Excell-hiba miatt.  Fellángolt a vita a válságkezelés helyes módjáról azok után, hogy Reinhardt és Rogoff hivatkozási alapul szolgáló tanulmányát…..
inquisitor007 2013.05.04 18:32:47
@sárkányfő: hasonló a véleményem.
Az intézkedéssorozat keretében például 30 ezer közalkalmazottnak mondanak fel, a nyugdíjkorhatárt 66 évre emelik fel és az állami alkalmazottak a jelenlegi 35 órás munkahét helyett 40 órát lesznek kénytelenek dolgozni.  Portugália miniszterelnöke péntek este, országosan…..
Fizetésemelést ad egy New York-i cég azon dolgozóinak, akik magukra tetováltatják a vállalat logóját. A béremelés nem kevés, 15 százalékos, cserébe a kis fájdalomért. A cégembléma nem hatalmas, csak pár négyzetcentis,  így a tetoválással járó fájdalom is…..
inquisitor007 2013.05.03 14:46:05
@Nemzeti trafikos: Uj Péter meg a Heti Válasz címlapját fogja magára varratni, ha kiderül, hogy tényleg Bajnai pénzeli... :D