Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neverwinter

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január 24-e, csütörtök. Gyönyörű, tavaszias idő, vakítóan ragyog a Nap az elvékonyodott ózonréteg felett, mesésen kék a széndioxiddal egyre telítettebb ég. Lelkesen köpködnek a kis utcagyerekek, vidáman csicseregnek a gurulósszatyros öregasszonyok, mély átéléssel…..
Mondjuk a Zugügyvéd most még nem tekintette át teljesen az elmúlt időszak törvénymódosításait, elképzelhető, hogy az alábbi levél írója is félreértett valamit, de ha tényleg megszűnik ez a típusú adókedvezmény igencsak megnehezíti a lakásváltást. Szia Zugügyvéd,Amit…..
Az autó nem szenved súlyos szembetegségben, sőt. A mattulásra híresen hajlamos gyári pilácsokat valaki – áldassék a neve – valamikor ezekre a jó kis Hellákra cserélte. …Chrysler Grand Voyagert. Ez van, kicsit szélsőségesen szoktunk autót vásárolni, feleségem nevén…..
Neverwinter 2007.12.23 20:16:20
Ittenem, Ittenem, mennyi felesleges tesztoszteron.

Szeretem a fórumokat, mert itt mindig olyan sok okos ember gyűlik össze, mint kólában a buborék :))

Én a magam 20 forintját az új autó mellett teszem le. Évente 60k kilométer mellett az utóbbi három autót újonnan vettem (Ford Focus I 1.6 Trend benzin, Ford Mondeo II Ghia 2.0 Tdci, Ford Focus II Titanium 2.0 Tdci) és ráadásul rá még a kiterjesztett plusz garanciát. 200k-ig mentek alattam rendesen, aztán jött a csere, mert lejárt a garancia és kezdődtek a garancián túli problémák.

Most éppen gyártásban van a legújabb, ey S-Max, mert erőteljesen bővült a család. Ennek az áráért még egy használt Impreza WRX STI is meglehetett volna, vagy bármelyik másik "p*cspótlék", amelyik után sok ember nyáladzik. Én is szívesen veretnék ezekkel egy-két kört egy lezárt reptéren - aztán pedig a három gyereket el kell vinni a rendelőbe kötelező orvosi felülvizsgálatra, és ahhoz kell a három gyerekülés.

Hozzáteszem, volt alkalmam Grand Voyagert használni a 2.5-ös dízellel. Egyáltalán nem rossz autó. Kicsit amerikai az én ízlésemnek, de tágas és jól pakolható. Még az S-Max sem ilyen tágas, csak a VW Transporter Multivan veri. De az már egy másik kategória. Aki fikázza a Voyagert, az még szerintem nem vezette, vagy pedig nem kell neki gyerekeket hurcolnia.

Csak egy javaslat a sok okos embernek: próbáljatok meg bekötni egy gyerekülést egy BMW 330ci hátsó ülésére. LOL
A Zugügyvéd a tegnapi Népszabadságban fedezte fel ezt a cikket az éhes ügyvédekről, és nagyon kiváncsi lenne, hogy az önképzést milyen vizsgarendszerrel ellenőriznék. És az is kérdés, hogy a szakmai alkalmatlanság megállapítását nem a piac önszabályozó erejére…..
Nem vagyok paparazzo, csak azért készülhettek ezek a képek, mert a Murciélago talán a leglassabb jármű volt a vasárnapi tülekedésben. Pedig ilyenkor még azok is az utcára merészkednek, akik havonta egyszer ülnek volán mögé. Szépen a nyomába eredtem a 190D-vel még a Róbert…..
Neverwinter 2007.09.23 15:51:00
Vannak itt, akik nagyon együttéreznek a két versenyző barommal. Nos, akik ennyire meg annyira sajnálják őket, azoknak kívánom, hogy naponta menjenek egy-egy menetet a Győr-Sopron közötti úton.

Ott is van egy csomó ilyen önjelölt barom, aki azt hiszi, hogy rá sem a KRESZ, sem pedig a fizika nem vonatkozik. Nos, az a szerencsésebb, amikor ezek csak saját magukban tesznek kárt. Azt nem kívánom senkinek, hogy haljon meg vagy essen súlyos baja, de volt már szerencsém olyan esethez, amikor az M5-ös bömbihez szokott illetőt egy útszéli fáról szó kellett levakarni, hogy legyen mit eltemetni.

A rosszabbik eset, ha az ilyen barom az ártatlan szembejövőt löki árokba vagy nyírja ki. Nekünk is volt már szerencsénk olyanhoz, hogy kedves kis rallye-matricás autó (mármint egy rallye-autót vittek tréleren, és azt követte úton egy másik rallye-autó) nekünkjött, mert nem tudott visszamenni időben az előzésből (természetesen beláthatatlan kanyarban előzte a kocsisort).

Nos, egy szemernyi együttérzést nem tudok összeszedni az ilyenekkel kapcsolatban. Mi van, ha egy kisebb autó jön szembe? Mi van, ha éppen egy Trabi? Akkor azok dögöljenek meg? Mi van, ha óvodásokat szállító kisbusz, vagy egy fiatal család? Egy ismerősöm édesanyja tört össze egy életre (szó szerint és lelkileg is) egy ilyen barom miatt, aki szembe jött velük.

"Ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra és ossz frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő..." Hány ilyen baleseti hírt kell még olvasni, amíg valaki egyszer elkezdi becsukni az ilyen embereket, vagy legalább elvenni a jogsit? Nálunk a rendőr még tiszteleg is az ilyen kopaszfejű kigyúrt kokszolt barmoknak. Szégyen.
Sajnálom, de csalódást kell okoznom. 14 789 kilométeres óraállással indultam útnak, 17 700-zal érkeztem haza, és az autóval nem történt semmi baj. Háromszor tankoltam bele útközben, jártam vele sziklagörgetegen, autópályán, középkori utcácskákban, és nem…..
Úgy látszik az APEH azért sem hagyja magát.  A Zugügyvéd már olvasott nyilatkozatot APEH vezetőtől, hogy a vizsgálat során képviselőként eljáró – szerintük etikátlan – ügyvédek ellen lépéseket tesznek, de már akkor sem akart hinni a szemének. És sajnos…..
Neverwinter 2007.09.08 11:33:43
Mint gyakorló ügyvéd, sajos találkozom mind a blog-bejegyzésben, mind pedig a kommentekben leírt problémákkal.

Csak állandó megbízóknak vállalunk APEH-ügyeket, mert szabályszerűen félünk az APEH-től. Nem azért, mert fekete pénzekkel dolgozunk. NEM FEKETÉZEK. Minden ügyfelem társaság, nagyrészt német nyelvterületről. Ők nem dolgoztatnak feketén. Ők nem dolgoztatnak szürkén. Mindent pontos elszámolás alapján, minden pontosan dokumentálva. Ennek ellenére rettegek attól, hogy az APEH kijön hozzám.

Tapasztalatom szerint ugyanis ahova jönnek, ott találnak. Bármit. Mindent. Ha azt látják, hogy van mit vinni, elviszik. Aztán támadd meg a bíróságon, vidd el az ügyet felülvizsgálatra a Legfelsőbb Bíróságig, aztán utána - évek múlva - talán - nagyon talán... - visszakapod a pénzedet, ha nagyon sokat dolgoztál rajta és még nem döglöttél bele abba, hogy elvitték minden pénzedet.

Nem hiszem, hogy ma Magyarországon nyugodt lehetne, ha kijön az APEH. Ebből eredően az APEH mint fenyegető eszköz komolyan működik. Nem vicces. Mindenki gondolja végig, hogy a saját nevén, pontos adataival merné-e kritizálni az APEH-et, akár ezen a fórumon is. Én nem.

A lényegre visszatérve: a blogban említett kolléga teljesen korrektül járt el, a szakma szabályai szerint. Ha kiadta volna az adatokat, megsérti a szakmai szabályokat és az ügyvédi esküjét. Ami nem vicces, nem azért mondjuk el az eskütételkor, mert az olyan baromi jól néz ki és olyan "májer" dolog. Hanem ún. "elv". Sok ember nem tud elvekkel mit kezdeni, mert azok csak arra valók, hogy más embereket akadályozzák a mutyizásban, és akkor nekik szabad a pálya.

És befejezésül: annak idején hatalmas felfordulás volt, hogy nem szabad egységes adatbázist készíteni az állampolgárokról. Nem szabad egységes nyilvántartási számot adni, nem szabad személyi számot használni. Most pedig egyetlen központi hivatal kezel minden, bármilyen vagyonunkkal, munkánkkal, jövedelmünkkel, betegségünkkel (táppénz-elszámolás) kapcsolatos adatot. És ha nem tetszik neki valami, akkor jön a fekete autó....