Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Niebur

0 bejegyzést írt és 479 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      S a hozzáértő, dolgozó nép okos gyülekezetében hányni-vetni meg száz bajunk.         Olyasmi a demokrácia, amilyennek József Attila lefesti? Kezd nagyon másképp kinézni. Illiberális Magyarország, valami hasonló Lengyelországban. Megerősödött szélsőjobb egész Európában. Most épp Brexit.…..
Niebur 2016.07.31 07:17:55
@Aranyi Gábor: És a többieknek is:
Látod, épp ez a probléma. Te csak annyit látsz, hogy 3 ezer meg 6 ezer. És ez neked jó. És nem érzékeled, hogy emiatt a közműszolgáltatók tönkremennek, nem tudnak fejleszteni, az állam tízmilliárdokat költ a rezsicsökkentés miatt kiesett bevételek pótlására. Ezek a tízmilliárdok hiányoznak az egészségügyből, az oktatásból, a családi pótlékokból, a nyugdíjemelésekből, mindenből ahol az államnak kellene helytállnia. Ezért kell több mint 30 új adó formát kreálni, azt behajtani. Ezért mennek tönkre technikailag a közműrendszerek, ezért nincs korszerűsítés, ami több év múlva nagyon súlyosan fog visszaütni. De Te csak légy boldog a 3 ezer forintoddal.
Már most látszik, hogy a Brexit mekkora károkat okozott Nagy Britanniának rögtön már az első napokban is, hát még ami hátra van. Ennek ellenére szerte Európában megbolygatta az unióellenesek fantáziáját. A gond az, hogy ezek egy része nálunk hatalmon van, így pár órán belül a Miniszterelnökséget…..
Niebur 2016.07.02 06:26:24
@MACISAJT: Na akkor nézzük csak:
- elszámoltatóság hiánya: Beszélj a Matolcsyk, Mészárosok, Tiborcok, Vajnák stb. elszámoltathatóságáról.
-igazságtalan választási rendszerek: hogy is van Mo-n?
-alkuk: Hogy is volt a fidesz-kdnp, fidesz-kisgazda, fidesz-kopaszok alkuja?
-törvények: Orbán vezényletével nem Mo. vállalta az Uniós jogharmonizációt?
-ellenőrizetlen határok:a belső határok eltörlése pont a rendszer egyik lényeges eleme. A külső határok egységes őrzését pont az Unió nagyobb egységét ellenzők akadályozzák.
-milyen adókat emelt at Unió? Milyet Orbán?
-mi van a klímaváltozással?
-És akkor nem is beszéltünk a Habonyokról, a Tiborcokról, a Rogánokról, a Vajnákról stb.
- Sőt: az sincs benne, hogy a közeljövő 20-50 évében minden eddiginél nagyobb népvándorlás várható. Igaz az sincs benne, hogy Európa közepén a 21. században félfeudális maffia kormány garázdálkodhat egy Eu tagállamban és ezt az Eu tehetetlenül nézi...
Erőset üzent a DK elnöke az éppen tisztújító szocialistáknak. A Demokratikus Koalíció nem csak kitette a néhai szocialista kormányfő fotóját, de párhuzamot is vont Horn Gyula és önmaga Európa-párti politikája között. Egy hasonlóság biztos van a két politikus között: mindketten nyertek választást.…..
Niebur 2016.06.26 05:49:15
@wallenberg880702: Ennyit fogtál fel az egészből? Azért jó lehet, ilyen egyszerűnek látni a világot. De azért nyilatkozhatnál a Matolcsy, Vajna, Mészáros, Tiborc stb, stb profitokról is.
Alaposan felkavarta az állóvizet az LMP társelnökének váratlan bejelentése. Nem hiszem, hogy bárki is nagy tétekben fogadott volna erre a fordulatra akár csak tegnap is. Nem csoda, hogy hiába a szép kerek (sőt. gyanúsan kerek), mindenre kiterjedő búcsúnagyinterjú, sokan, akikkel ma beszéltem, valami…..
Niebur 2016.06.01 06:34:44
@Fedor: Érdekes álláspont. Ezt mondják az áldozatot hibáztatók is. Mit is kellett volna Gyurcsánynak csinálni? Tíz éve kering a politikában néhány szlogen (a karaktergyilkosság "eredménye"), ezt ismételgeti mindenki, minden fórumon. Soha, senki nem vette a bátorságot arra, hogy utána járjon: Mit is követett el ez a "gyurcsányi"? Ismételgetjük ezt a néhány klisét és csodálkozunk az "emberek" véleményén.
Ügyes!
Kevés dolog jellemzi jobban a mezei választópolgárt, mint az arányérzék döbbenetes, totális hiánya. Ilyen szellemi környezetben nyugodtan átírhatjuk a közkeletű mondást ("Csak nagyot érdemes hazudni"), így: csak nagyot érdemes lopni. Grafikonon ábrázoltuk a Fidesz elmúlt 6 évének néhány…..
Niebur 2016.05.14 16:52:30
@Atika!!!: Mikor érted már meg, hogy a völgyhíd az Orbán kormány döntése alapján épült. Persze ettől még lehet, hogy nem kellett volna megépíteni
Zseniális ahogyan a baloldali sajtó megpróbálja kivégezni a kormányt, felderíteni a mutyikat és kiborítani a bilit. Ennél talán csak a kormány kommunikációja zseniálisabb, hiszen gyakorlatilag bemutatják az ország jelenlegi értelmi-érzelmi intelligenciájának a deficitjét. Egy pöppet kanyarodjunk el…..
Niebur 2016.04.26 17:58:12
@Ma Baker:
1. Tiltott támogatás.
2. Akkor inkább aranyat vettek volna.
3. A jegybank nyeresége a deviza hitelesek padlóra küldéséből származik.
4. A jegybank esetében értelmetlen nyereségről-veszteségről beszélni. A bank feladata a monetáris politika, függetlenül attól, hogy ez nyereséget vagy veszteséget okoz. A veszteséget kipótolja a költségvetés, a nyereséget pedig be kell(ene) fizetni az államkasszába.
Jakab István parlamenti ülésvezető elnök mondta ezt hétfőn és nem is tudta, mennyire jól beszélt...
Niebur 2016.04.19 06:36:04
@Nzoltan: Mi kell neked ahhoz, hogy megértsd:
1. Az ilyen jellegű bankok feladata nem az, hogy nyereségesek vagy veszteségesek legyenek.
2. Az MNB "többszázmilliàrdos" hasznáról pedig kérdezd meg a devizahiteleseket. Ők pedig ennyit buktak. Főleg az MNB meg a fidesz "nincs árfolyam célunk" politikája, meg a két félkegyelmű hablatyolása miatt.
Az egyre durvuló közélet mindenkiből a legrosszabbat hozza ki, így az egyre szélsőségesebb kommunikációban érhetjük tetten az országban uralkodó mentális, morális és szociális válságot. Ma már nem figyelünk oda olyan megnyilvánulásokra, melyek a hétköznapi nyelvhasználat elemeit nem elegyítik…..
Niebur 2016.04.11 05:58:33
@icipicicsipa: Na látod ez a baj. Abból a beszédből Te csak azt a három szót értetted meg.
Bizonyára sokan kezükbe vehették már pártunk és kormányunk legújabb propagandaanyagát, azt a füzetet, mely tartalmában és küllemében is mindent elmond arról, milyennek képzelnek bennünket azok, akik az adónkból ilyen kiadványokat készítenek. A kék füzet címkéje büszkén hirdeti, hogy a magyar…..
Niebur 2016.04.07 05:58:16
@tralalala: Talán próbálj meg elmélyedni abban, hogyan is működik a sávos adózás. Kevesebb butaságot írnál.
Nagyon szürke, nagyon ötlettelen, méltatlan épület – fogalmazott egy világot megjárt építész Zoboki Gábor Karmelita kolostor mellé tervezett épületével kapcsolatban a Magyar Építőművészek Szövetségének estjén tegnap, amelynek fő vendége Lázár János volt, és amelyre állszakállat ragasztva…..
Niebur 2016.04.05 19:42:07
@blablabla123: Nagyon buta vagy. Ez azt jelenti, hogy holnap fizetjük vissza az utolsó kedvező kamatozású hitelt. Holnaputántól az Orbán kormány majd kétszeres kamatozási igényű felvett hiteleit fogjuk visszafizetni. Hogy a számokkal is tisztában légy: 2016-ra a tervezett hitelfelvétel (minden világgazdasági válság nélkül) 5 milliárd euró/dollár, ami majdnem fele annak amit a gyurcsány kormány egy világgazdasági válság miatt felvett.
A Budai Vár megújításával kapcsolatos fenntartásai miatt pár napja lemondott a Nemzeti Hauszmann Tervet jegyző Hauszmann bizottság három tagja is. A döntésük fő okaként azt jelölték meg, hogy a kormány döntéseiről az újságokból értesültek, a fejlesztésekről a testület nem folytathatott vitát, és…..
Niebur 2016.03.31 18:54:17
@Tranquillius: Aha. Az útvonal: Duna-Attila út-Margit körút
Kerítés, jogszabályok, a menekült terrorista, megmentjük a hazát, nem kellenek a bevándorlók, megvédjük a munkahelyeket, a kultúránkat, a korrupciót. Ja az már törvényes az megy szépen a maga kisvasútján. Már lassan egy éve elindult a Fidesz és Orbán Viktor a menekülteket ellenséggé tevő hadjárata a…..
Niebur 2016.03.25 07:33:41
@Trackers: Nem ment zökkenőmentesen? Mesélj arról, hogy februártól fél éven keresztül a hülye plakátokon kivül mit is csinált a kormány? Ha már februárban tudták mi lesz miért is semmit csináltak? Miért nem lett kiépítve fogadó és regisztráló állomások sorozata az egész zöld határon? Fél éven keresztül csak szájkarate meg a zemberek hülyítése ment érdemi cselekvés helyett az ismert következményekkel, most meg ezt az egész szarkupacot sikernek akarjátok eladni?
Niebur 2016.03.25 10:32:25
@Ballib Cenzúrázók Réme 6: Nem szoktam hazudni. Nem vagyok fideszes.
Talán azzal kellene foglalkoznod, hogy mit TETT a magyar kormány és nem azzal, mit mondott.
A napokban a média beszámolt arról, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az utolsó utáni pillanatban, március 17-én, késő délután értesítette Nyakó István arról, hogy átveheti a térfigyelő kamerák két héttel korábban kért felvételeit, amelyeket a Kúriának küldött felülvizsgálati kérelméhez…..
Niebur 2016.03.22 18:06:45
@Orbán kérjen bocsánatot mert elmebeteg vagyok: Találó nevet választottál.
Az oktatásügy mára a kormány egyik legérzékenyebb pontjává vált. Az ésszerűtlen központosítás, a romló színvonal, a folyamatosan növekvő forráshiány rengeteg támadási felületet jelent. A kormány oktatáspolitikája ellen tiltakozó pedagógusokkal ráadásul a magyar…..
Niebur 2016.03.21 17:27:11
@ulpius66: Mi van, a minőségi hiányosságokat mennyiséggel pótolod?
Nemigen vették észre az úgynevezett elemzők - vagy nem akarták észrevenni - de a legutóbb megjelent kutatások szerint a LMP kiesne a parlamentből. Gyakorlatilag minden kutató cég ezt méri. Schiffer András útelágazódáshoz érkezett... Nem csak az a tanulsága az évkezdetnek, hogy az Együtt, a PM, a…..
Niebur 2016.03.04 06:06:47
@wallenberg88051005: majd hat év teljhatalmú fidesz kormányzás és az adósság ellen folytatott harc után jelenleg (2016.01.31.) 25.180,3 milliárd Ft. Ezt sikerült összehozni válság nélkül, 3000 milliárd Ft nyugdíjpénz, 5000 milliárd ft. Eu támogatás, 27 % ÁFA, béka segge alatti bérszint mellett. Kifejtenéd, hogyan sikerült?
Ötven éve kutatunk intelligens földönkívüliekre utaló jelek után, de a galaxis csendes. Pedig statisztikai alapon nem csak, hogy hallanunk kellett volna az idegenekről, de egy (vagy több) fejlettebb civilizáció már régen kolonizálhatta volna a Földet. Néhányan úgy gondolják, az emberiségnek aktív…..
Niebur 2016.02.28 18:27:33
@Roy: Az általunk jelenleg ismert (elég nagy) világegyetemben ugyanazok az anyagok, ugyanazon fizikai, kémiai folyamatok játszódnak le mint nálunk.
Fordítsd meg a bizonyítási folyamatot egy gondolat kísérlettel:
Adott 7 milliárd élőlény. Fele hím, fele nőnemű. Van köztük kicsi közepes és nagy, fehér, sárga, vörös, fekete, fiatal, középkorú és öreg stb., de általános jellemzőik megegyeznek. Szerinted mennyi esélye van annak, hogy a 3,5 milliárd párból csak egy képes utódnemzésre?
Százmilliárdos nagyságrendben beszélünk galaxisokról, ezekben százmilliárdos nagyságrendben csillagokról. Mennyire valószínű, hogy csak egyen van élet?
Niebur 2016.02.28 19:21:41
@kopasz barmok országa: Igen? Bizonyítsd be, hogy élet vagy, nem pedig egy program a számítógépben.
A 2010-es választások előtt sok ismerősöm és még több blog, portál osztotta meg az alábbi videót. A szerzőként megjelenítetett Dogbytról ma már semmit nem találni a neten, csupán egy blogot, ahol 2010-óta nem volt bejegyzés. Kissé érthetetlen, hogy miért nem vállalta fel akkor a Fidesz, hogy az ő…..
Niebur 2016.02.28 18:08:02
@Hajdú Peter: Ennyire nem érted meg azt amit olvasol? Egy világgazdasági válság utáni évhez viszonyítani a "sikereket" nagyon gyenge érv. Nézzük csak mi történt 2010 óta:
-"megvédtek" 3000 milliárd forint nyugdíjvagyont;
- elköltöttek netto 5000-6000 milliárd forintnyi Eu támogatást;
-6000 miliárd forinttal nőtt az államadósság;
-27 % ÁFA;
-hátulról vezetünk a bérekben;
Mit eredményezett ez?
-majd 4 milló szegényt
-fél millió külföldre menekültet;
-csődben levő egészségügyet;
-romokban levő oktatást;
-a stadionokon kívűl gyakorlatilag nincs építőipari tevékenység;
-nincs környezetvédelem;
-a tavaszi árvizeknél majd látható lesz az árvízvédelem helyzete;
-eszköz és állomány nélküli hadsereg;
- a kevés eredményt az egyik legérzékenyebb terület, az autógyártás biztosítja, annak minden kockázatával együtt;
Lehetne tovább sorolni azokat a területeket, ahol az államnak kell(ene) helytállni, de minek. Az ország lélegeztető gépen van, de mi olimpiázunk, atomerőművezünk, milliárdokat adunk a Vajnának meg a Mészárosnak,kiáruljuk a nemzeti föld vagyont, látványpékséget üzemeltetünk.Hirtelen ennyi.
A Nemzetgazdasági Miniszter diadal jelentése volt a hír a napokban, miszerint a GDP növekedése meghaladta az elemzők által várt értéket. Annak, hogy hazánk gazdasága növekszik természetesen nagyon örülök, de mindig az a lényeg, hogy mihez képest? Mert bizony, ha ahhoz képest nézzük, hogy az Európai…..
Niebur 2016.02.27 05:20:59
@pamut: És nyugodtan kivonhatod azt a 6000 milliárdot, amivel nőtt az államadósság.
Orbán harmadik megpuccsoltatása  1998 és 2002 között Orbán Viktor első országlása alatt először lakhattak jól a csokoládégyárban az odalátogató kisdiákok (Fidesz klientúra). A vége felé már jónéhány panaszkodott, hogy hiába a frissen épített csodavilla a Rózsadombon, a két Mercury motorral hajtott…..
Niebur 2016.02.24 18:24:51
Évtizedekig kell majd magunkról tisztítanunk azt a mocskot, amivel Orbán Viktor miniszterelnökként beszennyezi hazánkat. A hétvége német sajtója újra attól volt hangos, hogy a magyar miniszterelnök éppen szétverni készül az Európai Uniót. Történelmi kár ez, ami történelmi lemaradást fog okozni. Nem…..
Niebur 2016.02.16 07:10:10
@fidesz maszop dk egykutya: Ne írj ilyen számokat, mert mindjárt megkapod, hogy a 836,4 nagyobb, mint a 4,5.
Morálisan egyre lejjebb dolgozza magát az Orbán-kormány, ettől még akár meg is nyerhetne egy előrehozott parlamenti választást. A kérdés már csak az Magyarországon, mi kell ahhoz, hogy az emberek felocsúdjanak "Hoffmann Rózsika álmukból". A kormány elveszi a jövőt a fiataloktól azzal, hogy pénzt von…..
Niebur 2016.02.11 07:55:20
@Pipas: Örülök, hogy minden állításomat igazoltad. A többi csak magyarázkodás.
Niebur 2016.02.11 07:57:33
@midnight coder: Talán próbáld meg megérteni azt a beszédet.
Niebur 2016.02.11 16:06:55
@KDNP a selejtek gyűjtőhelye: Az autóra gondoltam.
A válasz szinte triviális, de nem a leadben fog elhangzani - különben el is lehetne felejteni a bejegyzés további részeit. A kérdésre a választ Újpétery Elemér (1911-2001) fogja megadni, aki 1987-ben megjelent visszaemlékezésében diplomáciai karrierjét eleveníti fel az utókor számára.…..
Múlt hét pénteken mutatta be L. Simon László a Huszmann Terv részleteit, bár maga a bemutató elég egyoldalú volt, mert az egész mozgatórugóját jelentős kormányzati negyed építési projektelemekről nem nagyon óhajtott beszélni. A legdurvább azonban az volt, amikor a beruházás költségiről azt mondta,…..
Niebur 2016.02.08 16:52:25
@Aki nincs velünk az SOROSBÉRENC: Csak egyet hibázott. Te, maradtál.
Úgyismint: Miniszterelnöki Kabinet. Tudniillik, hogy ki a bánatos francok lehetnek azok az emberek, akik mindenféle leveleket írogatnak nekik, petíciókat írogatnak alá, és aztán még az utcára is vonulnak...
A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. Továbbra is elmondható, hogy a korrupciót állami szinten űző kormányzat intézkedéseinek köszönhetően az Unió egyik legkorruptabb országának mondhatjuk magunkat. S nemcsak a Transpareny International gondolja így. A…..
Niebur 2016.02.03 05:14:00
@öreg_répatorta: Ha már öregnek nevezed magadat, illene ismerni a privatizáció magyarországi történetét és nem leírni olyan butaságot, hogy a szocik 1996-ban eladtak mindent. Tanulnod kellene még. Egy kis segítség:
oknyomozo.wordpress.com/2009/12/26/privatizacio-magyarorszagon-1988-1999-1000-adasvetel-jegyzokonyve-2/
Vagy csak egyszerűen hazudsz?