Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fanzine

62 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eperbombázó Marsitól Marsiig 2016.11.08 14:28:42
fanzine 2016.12.10 23:41:40
A Médiatanács eljárást indít a bejelentések nyomán. mediatanacs.hu/cikk/172542/A_Mediatanacs_13682016_XI_30_szamu_dontese

2010. évi CIV. törvény a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól
..
14. § (1) A médiaszolgáltatónak az általa közzétett médiatartalomban tiszteletben kell tartania az emberi méltóságot.
(2) Tilos a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek médiatartalomban történő öncélú és sérelmes bemutatása.
..
17. § (1)36 A médiatartalom nem lehet alkalmas valamely nemzet, közösség, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbség vagy bármely többség, továbbá valamely vallási közösség elleni gyűlölet keltésére.
(2) A médiatartalom nem lehet alkalmas valamely nemzet, közösség, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbség vagy bármely többség, továbbá valamely vallási közösség kirekesztésére.
Olyan régen beszéltem önfeledt boldogsággal és mérhetetlen szeretettel egy könyvről...pedig én nem csak kemény kritikákat tudok/szeretek osztani, de egy igazi könyvmoly szívéig nehéz eljutni, főleg, ha pályafutását klasszisokkal kezdte. Szóval, dobpergést kérek, itt az egyik…..
Az izraeli miniszterelnök beszéde közben közel egyperces szünetet tartott, miközben farkasszemet nézett hallgatóságával. Az alábbiakban Netanjahu teljes beszédét közöljük, magyar felirattal. A drámai jelenet a felvételen 14.45-től kezdődik, a miniszterelnök innen kezdve 45…..
fanzine 2015.10.04 14:14:44
@Bernard 01: Az Ön által említett "leigázottak" mindig valamilyen birodalom (Oszmán B., Brit B. stb.) részeként, "leigázottaiként" éltek ott, a zsidó állam hivatalos megalakítása ebben a tekintetben nem jelentett változást számukra, korábban sem az övék volt a föld. Mivel a világ államainak meghatározó többsége szavazott Izrael létrehozásáról és határainak kijelölése tárgyában, odaírhatta volna, hogy az ezt el nem fogadó Arab Liga hadseregei azonnal megtámadták az új államot. Amely megvédte magát, és a további támadásokkor valóban területeket is foglalt. Még amerikai támogatás nélkül, háborúkban, megtámadottként. A korábbi évszázadok európai háborúi során országaikat területtel gyarapító győztesek országhatárait már nem nagyon vitatja senki - hacsak nem került a 20. századi nagy háborúkban újra terítékre a korábbi konfliktus, és érintette Magyarországot is nagyon fájdalmasan a trianoni döntés, majd a 2. világháború lezárását követő békeszerződések. Természetesnek vesszük, hogy Magyarország megvédi a határait? Igen. Bármilyen polgári repülő sérti meg hazánk légterét, kikísérik vagy leszállítják a vadászpilótáink, ha nem reagál a figyelmeztetésre. Jugoszlávia felbomlásakor készen állt a magyar hadsereg, hogy biztosítsa az ország határvédelmét.

Az antiszemitizmusról pszichológia kísérletek bizonyították, hogy zsidó sem kell hozzá, nemhogy Izrael állama. Valóságtól elrugaszkodott vélekedéseken, félelmeken, előítéleteken alapul. Ha anticionizmust írt volna, annál az oktulajdonítás esetleg átgondolásra érdemes lett volna, és csak azután cáfolható.
Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy mi történt február 6-án, pénteken. A Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet vezetői lelkiismereti okokra hivatkozva beadták felmondásukat, amire válaszul Simicska Lajos nyilatkozataival felrobbantotta az internetet. De mi az értelme…..
HA VALAKINEK MEGVAN, ÜZENHETNE, ÉS FELTÖLTENÉM A KÖZ JAVÁRA, KÖSZI. Szerk.: Ego. [ifj. Pánczél János] - 9 szám. - Veresegyház, 1992-1998. - 40 p. : ill. ; A/5 . - http://d-eyes.jpte.hu/-mozgalom   Letölthető az egykori Mozgalom-honlap tartalma aster-x jóvoltából (köszi!), html fájlok stb. Néhány…..
fanzine 2014.09.25 10:53:55
@Dávid László: Elsősorban a metal zinek iránt érdeklődőknek valóban érdemes elkérni a szakdolit, én már olvastam védés előtt :)

Druszám, ez az oldal is meghalt nagyjából (a lustaságom miatt), mint több más fórum stb., úgyhogy nagy érdeklődésre nem számíthatsz, sajnos. De örülök, hogy őrzöd a lángot, komolyan. Üdv, kl
Aki követi a közélet eseményeit, az tudja, hogy a Miniszterelnökség felkérésére az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnökeként én koordináltam a holokauszt-emlékévhez kapcsolódó Civil Alap – 2014 pályázat döntési folyamatát. Éppen ezért érthető módon…..
A Nemzeti Kulturális Alap alelnökeként közleményt adtam ki az elmúlt pár napban a sajtóban gyors karriert befutott Kárpátia-ügyről. Ezt azért tartottam fontosnak, mert úgy érzem, politikai jellegű támadás érte az alapításának 20. évfordulóját idén ünneplő NKA-t. Hogy az…..
fanzine 2013.09.20 14:31:54
A politikamentes döntés jó elv (bár a kuratóriumi tagok kiválasztásánál eleve borul ez, de legalább nem olyan nyíltan egy irányba tolódva, mint az új kánont óhajtó Kerényi Imre teszi), de mi a helyzet a Kárpátia énekesének gyűlöletkeltésre alkalmas kifejezéseivel, melyeket a zenekar népszerűségének köszönhetően nagy nyilvánosság előtt követte el?
Nyilván nem kötelező azokról tudniuk a nem szélsőségek iránt érdeklődő kuratóriumi tagoknak, de éppen a Kárpátia ismertsége miatt nehéz lenne azt állítaniuk, hogy sohasem hallottak még ilyesmiről a zenekarral kapcsolatban. Utólagos kiderült tényeknek nem nevezheti, sajnos, aki ebben az országban nyitott szemmel jár, olvas.
Ha más hatóság nem lép fel a kétértelmű (egyértelmű, de félig bújtatott) rasszista kitételek ellen, persze, miért kellene az NKA-nak?
Ha a pornólapok ellen ágált L. Simon László, nem kellene ugyanezt tennie a "nemzeti rock" zenekarok közül a bizonyítottan rasszisták ellen is?
Mert például a "cigányozás" elítélése nem politikai döntés.
Vagy a zenekar rasszista megnyilvánulásait dokumentált újságírók cikkei nem fogadhatóak el, mert biztos szocialista, liberális stb. (további szitokszók) ellenzékiek, csak mert felfordul a gyomruk? A szociális érzékenység, az antifasizmus rég nem csupán baloldali tulajdonság.
Ám mi van a zenekar énekesének gyűlöletkeltésre alkalmas showelemeiről tanúskodó koncertfelvételekkel?

Az NKA tudatosan, vagy döntésük nyilvánvaló következményét egyáltalán nem mérlegelve (rosszabb esetben: nem megértve) állást foglalt azzal, hogy támogatta ezt a zenekart. Megtehették, indokolni is tudják a döntésüket. Vagyis amit a Kárpátia képvisel (a lemezein, szúrhatja rögtön közbe bárki, hiszen lemez kiadására kérték a támogatást), az támogatandó ma hazánkban.

Ideológiai nevelést én sem szeretnék Magyarországon, de az iskolai erkölcstan órákhoz nagyon jó tankönyveket kellene kidolgozni, és (szociálpszichológiai) továbbképzéseken felkészíteni a pedagógusokat, hogy merjenek pozitív életszemléletű, nemzeti, de nem soviniszta , nem destruktív értékrende(ke)t közvetíteni.
fanzine 2013.09.20 19:44:34
@Namir: A konkrét ügyben nincs igaza, mert emlékszem rá, hogy Andrassew Iván a Népszavában is elhatárolódott az ilyen felelőtlen közlendőktől, s szigorúan megbírálta Barangót a Magyar Narancs is.
ÉS azonnal eltávolították a rádióból, mely szintén bocsánatot kért. (Egyébként maga az "elkövető" is többször.) Nem kitüntették, pénzzel támogatták továbbra is. És nem folytatta bátran, hivatalos megerősítéssel a gyalázkodást.
Gondolom, érthető az igen jelentős különbség.
fanzine 2013.09.28 10:39:38
@Namir: Egy részeg punk egyetlen szélsőséges mondata miatt nem kell rettegnie, akárhogy szimpatizál vele a bulvársajtó egy része. Nyugodjon meg, nem jelent veszélyt a sok éve elhangzott mondat, akkor sem, ha a Kuruc időnként felmelegíti.

A frusztrációi, elégedetlenségei, irigységei, kilátástalanság miatt ellenséget kereső szélsőjobboldali fiatalok viszont többször megmutatták már, hogy felelőtlen (vagy nagyon is tudatos) példaképeik-vezetőik könnyen mozgósítják őket egyes csoportok ellen.
Úgy tűnik a Magyar Narancs szerkesztőségében kiadták a kilövési engedélyt Schiffer Andrásra. Történt, hogy Schiffer annak a véleményének adott hangot az LMP sajtótájékoztatóján, hogy a Fidesznek ki kellene zárnia Bayer Zsoltot az elhíresült uszító publicisztikája miatt.…..
fanzine 2013.01.09 10:12:36
@bogardus: "Mélyszegénység, kilátástalanság, munka és lehetőségek hiánya, és az ezzel járó morális züllés. A Magyar Narancsnál azonban ezen tények kimondása továbbra is tabunak számít."

Hogy ezek ne lennének kimondva-leírva a Mancsban, az egyszerűen hazugság.
fanzine 2013.01.09 12:02:00
@Szevasztok: Az a baj ezzel, hogy a cigányság kapcsán folytatott vitában mondta. Vannak a bűnözők közt cigányok is, látható volt többször, hogy konfliktushelyzeteket hajlamosan tömegesen, agresszíven kezelni - az ilyen problémák valóban megoldásra várnak, s HA a cigányságra jellemző szocializációs kérdés (nem tudom, és nyilván nincsenek is ilyen statisztikák), akkor a "felzárkóztatási stb." programok eleme kell hogy legyen.
De hogy csak a cigányok közt lennének bűnöző( családo)k, akik kihívóan megszegik a törvényt, az nem igaz. Szerintem ezért nem volt szerencsés, amit Schiffer AKKOR, kizárólag a cigányokra vonatkoztathatólag mondott. Amit mondott, az hihető/nem vitatható.
 Debrecenben, 50-100 példányban terjesztette hagyományos ragasztásos technikával készült lapját Rácz Mihály, hogy „vágást ejtsen” a hivatalos kultúra testén, ám a csekély példányszám, valamint az azok többségét precízen begyűjtő debreceni rendőrkapitányság élénk figyelme és fenyegetései miatt az…..
 1989 legelején a „hírhedt” Fekete Lyuk is kiadta a Lyukság (A Lyuk hivatalos tájékoztatója) című lapjának első számát. Bár felelős kiadóként a művelődési ház igazgatója van feltüntetve, és felelős szerkesztőként a klubvezető, Nagy Gyula, a szerzők révén erősen kötődik a fanzinekhez, hiszen a…..
 (Screaming Mouse 'zine)    Szerk.: Gyökér Erika, Broder Ferenc. - 3 szám. - Budapest, 1991-1993. - 40 p. : ill. ; A/5   #1. - 30 Ft  (disztro: Második Látás #7. , GSZD3 , Életjel #2. , Visszhang #2. , Szeméttelep #2. , Ártalom , the Last Post #1. )   #2. - 30 Ft . - [ letölthető:…..
 Radical Roots : Street Punk - Oi! - Ska fanzine  "Világ punkjai és skinheadjei egyesüljetek!"    frissítés: A RudeTown Könyvtárban megtalálható hat szám. (2017. július)     Szerk.: Kovács Gábor. - 9 szám. - Dunaharaszti, 2000-2007. - Tartalom + borítók        #1. - 2000. november. - 24…..
 1987-ben három számot élt Debrecenben a – Millenáris Park 2004-es szamizdatkiállításán is szerepeltetett – Mély Vágás, majd Rácz Mihály rendőrségi figyelmeztetésre beszüntette publikálását. A Második Látás (Direkt akció kulturális magazin) első száma még szintén Debrecenben jelent meg 1988-ban, de…..
Valószínűleg szolnoki tréfarépa, legalábbis a Dall-ass szerkesztője azt állította. Gyanús, hogy a miniszterelnök neve szerepel felelős kiadóként :)   "Felelős kiadó: Boross Péter". - 1 szám. - [Szolnok], 1994. április. - 20 p. : ill. ; 21 cm. - 40 Ft. - [ letölthető zip: 3 MB ]     Lopj! ,…..
Rock & art: irodalom, film, zene. Összművészeti rock'n'roll lap.   Szerk.: Arató Mátyás, Rakk László, Libisch Károly. - 3 szám. - Szentes, 1992-1993. - OSZK: HA 8.536/x (2. sz.)  Kapcsolódó tétel: Életjel, Kétballábas bakancs   #1. - [1992 március után]. - Az Életjel kiadványa. - 28 p. :…..
Nézem ezeket az ilyen-olyan rendű és rangú könnyűzenei előadókat, akik nyilvánosan elkötelezték magukat a magyar jobboldal mellett, és akár tetszik, akár nem, be kell ismernem, hogy igen jól tartják magukat, fizikai állapotuk határozottan javult, vagy konzerválódott azóta,…..
 Nyápic kiadó [Kinga a Gondolkodó Autonóm Antikváriumban] - 1996. - ill. ; A/5  #. - 1996. - Barangó versek, dalszövegek és rajzok. - 20 p. [ letölthető: 2 MB ] - OSZK: HA 8.538/x  . - Eredeti forrása: Ártalom #1. # . - Dead Kennedys: Give Me Conveniecve or Give Me Death (Győzz meg vagy ölj…..
Hardcore fanzine Szentendréről (UCHC), halálos autóbalesettel :(  Szerk.: Sabján Bence, Virág Csaba. - 3 szám. - Szentendre, 1999-2002. - : ill. ; A5  . - www.extra.hu/uchc, xbencex/et/freemail.hu, viracs/et/matavnet.hu   #1. - 2000. [január] - 28 p. - 150 Ft. - [letölthető zip: 6 MB…..
Antinaci időszakos lap /  "Világ nyulai egyesűljetek!!!!"   Szerk.: Á.A., S.G. - Kiadja: a KAP. - Támogatja: az AFA és a FIT.  - 1(?) szám. - Budapest(?), 1993. - 12 p. : ill. ; A/4. - [ letölthető: 22 MB ]     Tartalomból: AFA, antirasszizmus, anarchia, kapitalizmus, képregény, magyar…..
Anarchopunk fanzine Egerből, sok külföldi együttes dalszövegének fordításával.    Szerk.: Németh Tibor. - 6 szám. - Eger, 1990-1993. - mail: naszi/et/agria   #1. - 1991. [március]. - 36 p. : ill. ; A/5. - [ letölthető: 10 MB ]   Tartalomból:    dalszövegek: Crass; The Ex   sztori: MDC,…..
XviktorX szép dizájnú hardcore lapja.  # 1. - 2007. augusztus. - 32 p. - [letölthető zip: 18 MB] interjú: Splitting Headache, DJ Podolvski (Guilt Lust, Last In Line, Irritators) koncert: Fluff Fest (FC Five, Maroon, 108, Ritual, Set Your goals, Victims, Vitamin X, Rise and Fall, Converge,…..
Hardcore fanzine. Keményen, tisztán. Szerk.: Bencsik Gábor. - #1. - 2008. november . - 28 p. - [ letölthető zip: 3 MB ] - kontakt: http://www.myspace.com/path9200  Tartalomból: interjú:  Motivation, Liberal Youth, Don't Need Society, One Step Ahead, Don't Say A Word, Tango…..
Alternatív hardcore thrash punk kiadvány Jugoszláviából 1987 nyaráról, nyolc oldalon (vagy annyi maradt az utókorra), a magyar fiataloknak jugoszláv együttesekkel megismertetése céljából. Szerencsére magyarul készítette Ferenci Attila - mint alább látható angolul és németül is levelezett, a szerb és…..
"Ennek a fanzinnek az a célja, hogy bemutasson minél több magyarországi rap együttest. Úgy gondoltuk, hogy legjobban úgy tudjuk bemutatni az együtteseket, ha az interjú mellett leközlünk egy számszöveget minden együttestől, és egy fényképet is róluk." Szerk.: Dzsenesz és A Másik Ember. - 2 szám. -…..