Regisztráció Blogot indítok
Adatok
h p

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy részletezés nélkül: mindeni olvassa el az Archdaily ismertetőjét, nézze meg a rengeteg képet! A finoman lejtő hatalmas tető, a terepreillesztés (belső nagy ülő-lépcső), az oszlopok kidöntésének ravaszsága (merevítés és toldás!), a burkolatok komponáltsága és…..
zappa pont Beatrice 1981 2012.07.31 07:00:00
Jerikó Motorizált nemzedék Santa Maria Kifakult sztár Éljen, éljen , hurrá! (Üzenetek II.) Üzenetek I. Kislány boogie Mit akarok még Topis blues Minek él az olyan Nagyvárosi farkas Túl az Óperencián, Megismerni a kanászt Topis zenész (mulatós nyitás) Térden állva…..
A Dezeen híre: hat épületet neveztek az idei RIBA Stirling Díjra, köztük van a Londoni Olimpiai Stadion (terv: Populus), Chipperfield egy mukája és az OMA két terve is. A nevezettek: The Hepworth Wakefield, Yorkshire by David Chipperfield Architects; London Olympic Stadium by…..
a részletes ismertetést lásd a green press blogon! Lám, visszakacsint a gang.. :-) Ami a következők miatt jön jól a háznak: jól definiálhatóvá,. belakhatóvá, beláthatóvá, sajáttá teszi az udvart, mint potenciális hőhíd leválik az épület termikus burkáról a finom…..
Tervezte: Zalavári Lajos, átadás 1982-ben - a Fővárosi blog cikke. Érdemes elolvasni a részletes visszatekintő cikket - ahogy más ismertetők, ez a szöveg is kitér az épület "palotahomlokzatára" és illeszkedési szándékaira. A magam részéről nemigen tudok a házra másként,…..
A messzi svéd lankákon (szigeten) szállhatnak meg a turisták ezekben a kis háromszögekben. >> Dezeen. A tervező Jagnefalt Milton stockholmi építész - az oldalfalak lehajthatóak, így a lakók annyira teszik ki magukat az elemeknek, amennyire épp kedvük van. Komoly lyukon…..
2012-ben Maribor lesz Európa Kulturális Fővárosa, és a nemzetközi pályázat megnyerése után a város új művészeti galériáját  Lévai Tamás, Jószai Ágnes és munkatársaik: Árva József valamint Haász Ferenc tervezték - a dolog szomorúsága hogy az hivatalnak…..
Maribor, Tržaška cesta 1.;tervezés: njiric+, 1997; képek és szöveg: a njiric+ iroda honlapjáról; a térképünkön itt; nyitva: h-p.: 7.30 - 20, v.: 8 - 15. A városszerkezeti koncepció az amerikai hipermarketek beépítettségi jellegének kifordítása. A közlekedés…..
Az ausztriai Frohnleiten területén épült fel Reinhold Weichlbauer és Albert Josef Ortis, a Weichlbauer Ortis Architects építészeinek alkotása, a műfűvel borított családi ház. A szintetikus zöld falak és az  Escher képeket idéző részletek minden bizonnyal határozott kontrasztot…..
h p 2012.05.04 16:22:17
@bertrollnok:
ha mondjuk leveszed a lépcsőket és a műfű helyett valódi zöldhomlokzatot képzelsz oda változik a véleményed?
h p 2012.05.04 16:34:45
@Momina: értem és megértem az érveidet, mindenkinek jogában áll olyan házat építeni amit akar.

de a jogszabályok garmadái nem alkalmasak harmonikus környezetteremtésre, ez mindannyiunk feladata ÉS felelőssége.
ebbe a házépítéstől az utcai szemetelésen keresztül a viselkedésig minden beletartozik.

ebben az értelemben az építés bizony közügy.
hogy demagóg legyek, te az egyén mindenek felett állásának biztos tudatában elismerően csettintesz mondjuk az újonnan épített duna parti házsor láttán?
h p 2012.05.04 18:28:58
@Momina: igen, én is érzem, hogy ugyanarról beszélünk, csak más oldalról közelítünk hozzá.

a jogszabályok nem esztétikai kategóriák. illetve hogyan tudnak azok lenni? kell e, hogy azok legyenek?
le kell e szögezni, hogy ide csak olyan házat építhetsz, amin van egy kétszer két méteres narancssárga négyzet? vagy ez legyen inkább az egyén felelőssége? ( és akkor beszélhetünk rengeteg ide kapcsolódó témáról )

valóban határmezsgyén járunk, de talán éppen ezért érdemes feszegetni.
jó, hogy felhoztad a kis falu zsákutcáját. a vita kedvéért én nem kezelném külön a Duna partjától. itt is ott is ugyanazoknak az elveknek kell működnie, nem?

vagy másképp mondva: a kis falusi zsákutca az ott élő közösség szempontjából pont olyan fontos, mint fővárosiaknak a Duna part látványa.

nem akarok idealizálni semmit, de azért tanulságos, hogy mennyire megváltoztak az értékeink. egy száz éves falucska ( mindenféle szabályozás nélkül ) harmonikus utcaképet adott, az emberek nem akartak ( vagy nem így ) kitűnni a közösségből. ezt a többség "szépnek" látja.

aztán menjünk végig pl. Biatorbágyon. szabályozott, pénz van, néhol ízlés is. nagyrészt mégis vizuális terror.

mindezt veled egyetértésben írtam.
Szóba került valakikkel nemrégen a Magdolna utca 33. szám alatt álló társasház - Janesch Péterék munkája (szó esett már a pályázatokról korábban itt is). Az elkészült épület nem volt publikálva sehol, a tervek viszont elérhetőek a tervezők honlapján: >> Team0708. A…..
h p 2012.04.26 13:43:06
epiteszforum.hu/node/1393

ugyanarra a pályázatra ugyanaz a csapat másik pályaműve
Rejtvény: hol áll az épület? - Kelenföld, Ildikó tér mi a funkciója? - református templom ki tervezte, mikor? - Szabó István, felszentelés: 1981. a verseny eredménye: Fruzsina Csaba Timi Dorka Péter Michael Schumacher (motorhiba miatt kiállt) Köszönjük a…..
OMA - Rem Koolhaas Porto, Portugal, 2005 Hogyan építsünk komoly épületet az ikonok korában? Hogy építsünk középületet - épületet a KÖZ-nek - a piacgazdaság korában? Nosztalgia, sőt: a Modern Építészet utáni nosztalgia nélküli épületet? Európai épületet egy…..
Még egyetemistaként találtam valamelyik magazinban Nari Gandhi indiai építész egy munkájára: a földből kinövő, erőteljes, mégis könnyeden formált hatalmas téglaívek, felette súlytalan, lebegő tetők, gazdag tér- és fényjáték, a külső és belső terek izgalmas párbeszéde... A nevet megjegyeztem, ahogy…..
Az építészeti kritika (épületismertetés) egy következő műfaja, ha az ember újrafordítja a házat "bemutató" cikket. Ez történt most - az "eredeti" az építészfórumon. Az épület a tervezők honlapján (sajnos már csak fotók, a rajzok eltűntek): Zanderroth Architekten.* A…..
h p 2012.01.18 19:52:48
zappa pont Hot Rats videókritika 2012.01.03 09:00:00
A jelek szerint nagyon kritikáracsábító a Hot Rats lemez - a korábbi magyarvélemények után itt egy videóvélemény: szuggesztív tekintet, tréfa, apró vizuáltrükkök és megmondás - kész is a kritika. Zenei illusztráció gondolom jogi okokból nincs, de a YouTube-ról csatoltam. Jó…..
  A valószínűleg az '50-es, '60-as években készült fotón látható budapesti ház még ma is áll. Bár ismerős volt, én elsőre nem tudtam elhelyezni (ami azt illeszti, sokadszorra se). Budapestiek és Budapest-ismerők, ti rávágjátok, hol van?A válasz legkésőbb holnap…..
Olyan linkek gyűjteménye, amelyeket gyakran használunk, amelyeket gyakran kéne használnunk, vagy anmelyeket ajánljuk egymásnak gyakori használatra. Béta-verzió, kisded állapot, kéretik hozzá- és nekem szólásokkal gazdagítani! Ezt az ajánlót állandó linkként szeretném majd…..
h p 2011.03.19 17:14:13
Szia Bá!

Ezennel linközönnel támogatom a csapatod:)

-spanyol arc összeszedi a legfrisebb dolgokat
afasiaarq.blogspot.com/

-azt hiszem japán oldal, dizájn, építészet agymenés napi frissítéssel.
www.designboom.com/eng/

-dél amerikai archdaily
www.plataformaarquitectura.cl/

-ugyanaz városos dolgokkal
www.plataformaurbana.cl/

-cseh építészfórum, kaotikus, de vannak érdekességek
www.archiweb.cz/

-a sógorék építészfóruma "ungarn" füllel:)
www.nextroom.at/

Végül személyes kedvenceim:

japán finomság:
www.ryujinakamura.com/z_material/work/mont%20blanc/00.html

norvég finomság:
www.rintalaeggertsson.com/

germán:
www.c18architekten.de/

indiai:
www.studiomumbai.com/

üdv p :)