Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HighTroller

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván a cím túlzó kissé, ám az biztos, hogy az amerikai városok szerkezetének képe sok esetben nagyon hasonló (vagy egyszerűbben fogalmazva, sok amerikai utca tűnik ugyanolyannak). Ennek nagyon érdekes oka van, némi „először jó ötletnek tűnt” érzéssel fűszerezve, derül ki Dániel posztjából...
A parlamenti választás ismét sokakban előhozta a külföldre költözés vágyát (ez már nem az első alkalom, hogy aztán némi idő elteltével visszaálljon az alapállapot). Legalább ilyen érdekes, milyennek látják a Magyarországhoz fűződő viszonyukat a már hosszabb ideje külföldön élők. Közéjük tartozik…..
A nemzeti ünnepek környékén rendre felmerül a kérdés, vajon külföldön élve mit jelent augusztus 20. vagy éppen március 15. Kap-e valamilyen többletjelentést vagy éppen veszít a jelentőségéből? A válasz persze nagyon személyfüggő, éppen ezért érdekes is. Ádám még alig egy éve él külföldön, így aztán…..
Habsburg Ottó hivatalosan is trónörökös (koronaherceg) volt, majd a Habsburg-dinasztia élére került. Ez a bejegyzés az ilyen minőségében végzett tevékenységét járja körül. ..
HighTroller 2020.08.13 07:45:46
Apróság, ugyanakkor sok mindenről árulkodó dolog tűnt fel a minapi tokiói főpolgármester-választáson. A jelenség lehet naivitás vagy a címben megfogalmazott „szelíd demokrácia” is...
A hazaköltözés nagy és komoly döntés, sok mindennel számot kell vetnie az embernek, mielőtt meghozza. Pláne, ha hosszú évek munkáját, megkezdett karrierjét, megszokott környezetét és bejáratott kapcsolatait kell hátrahagynia ezért, miként ez Paula esetében is történt. Te hazaköltöznél? Inkább…..
Durva három hónapon vagyunk túl és aki úgy érzi, hogy most minden visszatér a régi kerékvágásba, az nagyobbat téved, mint egyszeri buliturista a király utcában, húszezer forintos sütőporral a zsebében. Ami engem illet, le vagyok döbbenve. Nem a helyzet miatt, hanem ami az után történt. Persze maga a…..
Modorosblog A Szigetkör 2013.05.25 21:15:43
Az a tévhit él kishazánk lakosairól, hogy tunyák, rossz kondíciójúak, lusták, edzetlenek, egészségtelenek. Ám ez nem igaz. Csak egyszerűen nagyon nem mindegy, hogy honnan vesszük a mintát.  Én például a Margitszigetről veszem a mintát, és nem a sarki zenegépes, a…..
Voltaképpen akár szenzációsnak is nevezhető adatokkal állt elő a Központi Statisztikai Hivatal a napokban. Ezek szerint ugyanis tavaly évtizedes trend fordult meg, hiszen több Magyarországon született állampolgár költözött vissza, mint amennyi elment – magyarán megfordult a kivándorlás. „Az utolsó…..
HighTroller 2020.05.20 19:33:11
@desw: ha a visszakoltozes kapcsan hangzik el ugyanez az erv, akkor is rohogsz? No offense, csak kivancsi vagyok.
"...indulás előtt egy felspanolós yager, kis csík, yager bejátszott. Meg Májki betolta a kamagrát. Mire odaértek a kurvához, már olyan szinten szét voltak csúszva, hogy a picsa elhajtotta őket a redvás kurva anyjukba, ráadásul magyarul, amire Andris fel is hőkölt, hogy «Te magyar vagy, gec?» mire a…..
HighTroller 2019.05.23 18:07:12
@Spiritmonger: lesz itt meg flashback!
Pacsai életéről szóló könyv nagyban készül, ezt szeretnénk nem titkoltan promózni azzal, hogy felvezetjük egy olyan beszélgetéssel, amelyben előzetesen is választ kaphattok arra, hogy miért is akar Pacsai írni és mit várhattok a könyvtől. Az interjú után pedig a múltkori Patreon posztban debütált,…..
HighTroller 2019.01.16 18:19:50
HighTroller 2019.01.18 16:50:10
@banshee: koszonom, igazabol ezt a kinzo dilemmat probaltam valahogy megfogalmazni.
Javában tart a vizsgaidőszak, ijesztően tornyosul a tanulnivaló, és kevésnek tűnik a rá fordítható idő? Néhány jól használható tippet gyűjtöttünk össze, amelyeket tanulástrénerek, a tanulásmódszertan szakemberei ajánlanak a hatékony felkészülés érdekében! Fotó: Freepik..
HighTroller 2019.01.05 08:25:52
@Dzendör Sztadiz: altalaban x <= 1
Az utolsó két részhez érkezett az Aranyéletről szóló kibeszélünk. A posztban spoileresen beszélünk mindenről, ami a harmadik évadban történt...
Najó, NER lovag nem voltam. Ha mindenáron a középkori fordulatokkal szeretnék élni, talán fegyverhordozónak mondanám magam, vagy olyan kígyónyelvű csávónak a gyűrűk urából, aki áll a király mellett és belesúg a fülébe valami gonoszat. A Nemzeti Együttműködés Rendszere amúgy több ízben is…..
Sziasztok! Megelőzvén a kérdést; nem, sajnos nincs Jocó és rossz hír az, hogy nem is lesz. A Jocó sztorit, nem fogom befejezni, mert az élet egy kegyetlen döféssel elvette tőlem a lehetőséget rá.  A dolog kevésbé prózaibb mint gondolnátok. A helyzet az, hogy Jocót lesittelték augusztus közepén,…..
Határátkelő Magyar vagy? 2018.10.06 06:30:00
Őszintén szólva a magam részéről én soha nem firtatnám senkinek a magyarságát, mert szerintem magánügy, ki minek vallja magát. A posztot indító idézet mégis elgondolkodtató, már csak azért is, mert nem akárki mondta és főleg azért, mert nem akármilyen dolgok következnek…..
Kanada igencsak népszerű célország az Európán kívülre vágyóknak, ám hiába kifejezetten barátságos ország a határátkelőkkel, hivatalosan munkát vállalni és letelepedni mégsem olyan könnyű. Ráadásul elég sok össze-vissza információ kering a neten, úgyhogy remélem, hasznos lesz Lívia posztja, aki…..
Határátkelő Hallgatózás 2018.03.07 06:30:00
„…és akkor Józsi azt mondta…”, „képzeld, felhívott telefonon, el sem hittem, hogy ő az…”, „azt mesélte, hogy az osztrákoknál elő nem fordulhatna, hogy…”. Magyarországon az utcán, a buszon, a metrón, az étteremben óhatatlanul elkapunk egy-egy beszélgetésfoszlányt,…..
Érdekes, hogy miközben az Egyesült Államok kapcsán rendre felmerül, hogy egy olyan nagy országról nem lehet egységként beszélni, ez Kanadánál ritkábban hangzik el, pedig a nyelvi-kulturális különbségek talán még nagyobbak is, mint a déli szomszéd esetében. Erre is rávilágít Lívia posztja, aki…..
HighTroller 2018.03.05 19:53:37
Ez a felszinesseg egy erdekes kerdes - en is Vancouverben vagyok most mar kicsit tobb, mint egy eve. En inkabb ugy fogalmaznam meg, hogy van egy hatar/vonal amit baromi nehez atlepni egy kanadainal. Ha atlepted, onnantol kezdve kozel enged magahoz es olyan temakrol is beszel, amik egy tipikus ketfos vilagmegvaltos barati sorozes temaja lenne. Jo kerdes, hogy mi kell ahhoz, hogy a hatart/vonalat atlepd.

A kulvilag kizarasat pedig kivaloan ellensulyozzak a lokalpatriotizmusukkal. Itt minden hetvegen van valami nagyobb program, az ujsagban megnezheted a szupermini jegkorongliga legfrissebb eredmenyeit, az iskolak kozti bajnoksagok allasat, stb. Itt ez a tema, nem az, hogy Europaban mi van. Nekik ez nem fontos, viszont ami itt tortenik, az annal inkabb.

Egyebkent pedig:
- tenyleg iszonyu draga (berelni is), ha nem szulettel kokainbaronak akkor a sajat ingatlant felejtsd el
- lassan ugy nez ki, mint Peking agglomeracioja (van, hogy en vagyok az egyetlen nem-azsiai a buszon)
- a tomegkozlekedesre nincsenek jelzoim (legalabbis szalonkepesek), es nem vigasztal, hogy Eszak-Amerikaban allitolag az egyik legjobb...
- drogosok/lecsuszottak/zuros arcok valoban vannak, de ahogy en latom a tobbseg egyebkent csak kisiklott sorsu szerencsetlen, en nem erzem, hogy barmelyik egne a vagytol, hogy megkeseljen es kiraboljon - nyilvan vannak ilyenek, de valahogy a lecsuszottak is ilyen canadian polite emberkek

Na de majd egyszer osszeszedem magam es irok egy posztot ha van ra igeny.
Talán emlékeztek még Balázs történetére, aki 11, Kanadában töltött év után döntött úgy, hogy visszaköltözik Magyarországra. Miután megírta történetét, rengeteg több érdekes vélemény, hozzászólás, saját tapasztalat érkezett reakcióként a Határátkelő oldalára, úgy gondoltam, ezeket érdemes lenne…..
A Roast az a műfaj, amit a magyar közélet, vagy inkább tévénézői kör elég nehezen emészt meg, ráadásul nem is egyszerű megfelelő alanyt találni hozzá. Az egész Amerikából indult, 1910-ben volt az első olyan rendezvény, amikor egy ismert embert több ismert ember, pályatárs, haver és humorista…..
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..