Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vas Dora

39 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis létszámú csoportunkba várjuk azon felnőttek jelentkezését, akik szeretett hozzátartozójuk elvesztése után támogató, biztonságos és megtartó térben keresnek támogatást és erőt, hogy elinduljanak a veszteség feldolgozásának útján. A csoportban művészetterápiás eszközökkel is dolgozunk, beszélünk,…..
2020 sok szempontból sorsfordító év mindannyiónk életében. Egy világjárvány árnyékában szerveződnek újjá a munkahelyek. Új tudásra van szükség és rengeteg beszélgetésre. Ezért indít útjára két kommunikációs szakember egy szakmai est-sorozatot. Az első évad fókuszában a pandémia HR-kihívásai lesznek.…..
A koronavírus járvány időszakában az CX-Ray ingyenessé tette Pulse felmérését, hogy ezzel segítsék a home office-ba kényszerült csapatok hatékonyságának megőrzését. A munka hatékonyságának mérése, a csapat összetartozásának megőrzése gyerekcipőben jár tartós home office esetén. Minden tapasztalat…..
A koronavírus járvány időszakában főleg a termelő, gyártó cégek belső kommunikációját gyorsíthatja fel a CHEQ Kríziskommunikáció, mely a Talk-A-Bot fejlesztése. A járvány időszakában ingyenesen használható megoldásról Deliága Ákost a cég ügyvezető igazgatóját kérdeztem.  Mi a szolgáltatásotok…..
Elsőként is tisztázzuk: nem Schobert Norbert élő Facebook-bejelentkezésétől robbant fel a magyar internet. A magyar közösségi szcéna egyik legrégebben aktív személyiségeként megtanulta az idők során, mivel és hogyan válthat ki aktivitást a rajongóiból, de az egész internet berobbantásához ez kevés…..
Vas Dora 2020.02.04 10:31:24
@fasalle: Nekem azt mondja a két grafikon, h kb. ugyanannyi követőt veszített a Norbi Update Facebook- oldal, mint amennyit nyert Tóth Gabi Facebook-oldala. Köszi, hogy megnézted, szeretném majd jobban elemezni az adatokat, részletesebben. Azért a 6 hónapos nézetet választottam, hogy látszódjon a trend: volt egy lassú apadozás, ami párszáz, max. 1-2 ezer követő/ hónap lemorzsolódás, és a január 20-ától egy beesés, cca. 30 ezer követővel. Egyébként a Rubint Réka -oldal is nagyságrendileg hasonló trendet mutat. Sajnos, nem tudom, vajon ugyanazok a követők döntöttek a 2 oldal elhagyása mellett, de fej-fej mellett esett, miközben ugyanakkor a Tóth Gabi -oldal meg megugrott követőszámmal. Igazad van: megtévesztő a beosztás, szó sincs 100 000 -es mozgásról.
Vas Dora 2020.02.04 11:41:02
@Impulzusmomentum: Kobe -t egy mondatba tenni magyar ismert emberekkel? Két tragikus haláleset publicitását összevetni a Norbi-gate-tel? Az alapgondolatod: kell a show, hogy legyen min "gondolkodni" -enélkül is átjön.
Vas Dora 2020.02.04 13:25:07
@MEDVE1978: Ez egy nagyon jó komment, köszönöm!
krízispr Gyász a munkahelyen 2019.10.23 08:44:38
A bánat és gyász normális és természetes válasz bármilyen veszteségre. Akár egy munkahely elvesztése, egy válás is gyászreakciókat válthat ki, nemcsak egy családtag vagy kolléga halála. Minden munkahelyi közösséget érintheti a veszteség miatti fájdalom, a háromfős családi céget, és a többezres…..
Vas Dora 2019.10.23 19:16:53
@PeterKO: nem mindegy, meddig tart. Ha belefolysz, ha odaállsz, ha meghallgatod: talán gyosabban visszatalál a normál kerékvágásba az élet.
Az egyik leggyakoribb kríziskommunikációs hiba az, hogy nem vesszük komolyan az adott válsághelyzetet, nem azonosítjuk válsághelyzetként. Ez mindig a menedzsment hibája. És nagyon sokszor tapasztaljuk azt is, hogy hatalmas ára van annak, ha nem jól méri fel a vezetőség egy adott krízis lehetséges,…..
A Facebook, az Instagram térhódításával nemcsak a mindennapi kapcsolattartás, a születésnapi és névnapi köszöntések terepe lett a közösségi média, de a részvétnyilvánítások is kommentekben érkeznek. A digitális korban  a gyász kifejezésére csak íratlan szabályok vonatkoznak. A gyászfolyamat…..
Általában a nyár uborkaszezon az iskolai témákat tekintve, most mégis két iskola körüli botrány is bejárta a médiát augusztusban. A szekszárdi Garay gimnázium egyik tanulóját a mai napig üldözi az intézmény igazgatójának bosszúja egy, az iskoláról készült viccesnek szánt videó miatt. A másik…..
Végigélni egy kapcsolat minden mozzanatát a nagy nyilvánosság előtt: átlagemberként nem is gondolunk bele, mennyire fárasztó lehet. A nyilvánosság ugyanis hat a kapcsolatra, és ez alól nagyon nehéz kivonni magát egy-egy ismert párnak. Nádai Anikó Aurélióval való szakítása után fogalmazta meg: mivel…..
Néhány nap múlva rajtol a Konyhafőnök új évada, ráadásul két új zsűritaggal, ismét mezei versenyzőkkel, nem celebekkel. Egészen egyszerűen nem tudom elvonatkoztatni ezt a tényt attól, hogy Orbán Ági Konyhája Facebook-posztjában (március 20-án) a húsvéti nyulakkal kapcsolatos poszttal került az…..
Velkovics Vilmos a diáktüntetések után Kálló Dánielt, a Független Diákparlament szóvivőjét látta vendégül az EchoTV -n. Kínos és fájdalmas a beszélgetésről készített videó: pökhendi és arrogáns hangvételű alázás folyik a stúdióban, amit a téma iránt érdeklődőként nézni is kényelmetlen. Sokan…..
Vas Dora 2018.02.07 18:38:46
@444: Itt hagyom a kommentedet, nem kell többet írnod. Remélem, boldogság:)))
Vas Dora 2018.02.08 06:46:52
@Edit exnolbloggerina: Kosz a kommentedet. Nem érzem, hogy lekicsinylően fogalmaznék az interjúalanyról, de valóban, személy szerint nem Ő érdekelt. Ötletelni azért ötletelek, mert ez egy olyan blog, ahol bemutatok elrontott kommunikációs helyzeteket, és leírom, hogy hogyan hozható helyre. Ez úgy, hogy megköveti a csatorna az interjúalanyt és bocsánatot kérnek Tőle. Önkontrollal jól állok, ha követed a posztot, láthatod, ami kommentet lehetett, itthagytam:) Béke.
Vas Dora 2018.02.08 09:14:58
@SándorO: Köszi, hogy számolod, biztos screenshotokkal is tudod igazolni, meg forráskóddal és itt ülsz tegnap délelőtt 8.44 óta, amióta éles a blogcikk:) Minden kommentet törlök, ami nem tetszik, vagy beleütközik a blog.hu keretszabályzatába: rassziszta, káromkodás, egymás értelmetlen anyázása, stb. Igen, ez így korrekt. 444-et 3 hozzászólásából egyet töröltem. Vedd le a fülest, ott ül melletted, aztán kérdezd meg, mit írt.
A jó időzítés a kríziskommunikációban kulcsfontosságú. Az, hogy egy támadás, védekezés, vagy ellentámadás mikor történik, nemcsak a harcászatban döntheti erre vagy arra a mérleg nyelvét, de a kommunikációban is. Shane Tusup Az Év sportolója gálán tartott köszönőbeszéde tökéletes időzítésű, brilliáns…..
Vas Dora 2018.01.12 16:16:09
@Gandosz: A poszt fontos eleme az, hogy Shane amerikai. Talán olvasta, hogy pont azért Katinkának ad igazat a közvélemény, mert ő a "mi lányunk", Shane meg megtanulni sem hajlandó magyarul. De írjon kérlek olyan példát, amikor egy ekkora horderejű ügyben -- olimpiai bajnok, világbajnok klasszis otthagyja az edzőjét (amire azért volt példa korábban a magyar sportban, nem is egy...) --- az edző nem sértett büszkeséggel vonult el duzzogni és nem várta el, hogy visszakuncsorogjanak hozzá -én konkrét példára emlékszem, de olyanra, hogy az edző ekkora nyilvánosság előtt ismerte volna el hibáját-- nem tudok példát. Szerintem a magyar edzőtársadalom általános közmegítéléséről ne nyissunk vitát, én azt írtam, amit saját környzetemben tapasztalok erről, kutatásom nincs, de ha esetleg Önnek van olyen kutatása, érdemes beidézni, mit gondol egy átlagmagyar egy átlagos magyar edzőről...
Rájár a rúd a Magyar Postára. Hatalmas emberhiánnyal küzdenek, ráadásul egyre kisebb merítésből kell új kollégákat toborozni, hiszen aki akárcsak kettőig tud számolni, van két füle és bárhova máshova felveszik (raktárosnak, pénztárosnak) már megy is a jó melegbe "üldögélni", nem pedig az utcákat…..
  Dohányiparban szerezte meg a kríziskommunikációs tapasztalatait. Hogyan látja, 2017-ben nehezebb dolga van egy dohányipari cég kommunikációs vezetőjének, mint 20 éve volt?A dohányipari cégek kommunikációs helyzete sokkal nehezebb ma, mint 20 éve volt. Ennek az egyik oka, hogy sokkal szervezettebb…..
Nehéz órák után született meg a KFC mintaszerű közleménye. A közlemény nyugvópontra fogja vinni a rendkívül kellemetlen és megdöbbentő krízishelyzetet, és csökkenti koradelelőtt óta erősödő nyomást a KFC-n. Szinte minden ott van a közleményben, aminek lennie kell. Sebtében készült (nyelvileg…..
Vas Dora 2017.10.25 13:32:22
@NYJetsTD: Szia! Ha ez perverzió, hogy érdekel minden kommunikációs krízishelyzet, én bevállalom:) Miért halnék éhen? --ezt kérlek, világítsd meg. Ha van érdemi véleményed az ügyről, írd ide nyugodtan:))) Készül egy nagy, összegző poszt a teljes ügyről, ha van olyan szempontod, ami szerinted érdekes lehet, vesd fel! Az valóban érdekes, hogy milyen gyorsan elült az, de ez annak köszönhető, hogy a KFC igenis komoly válságkommunikációt folytatott, és a tőlük telhetőt megtette azért, hogy rendezzet az ügyet. Nyilván, kérdőjelek maradtak, de egésze addig, amíg nem lesz újabb balhé, újabb vendégverés és ilyen szépen vásárolgatják a főoldali index-bannereket, nyugi lesz:)))
krízispr Panaszkezelés KFC módra 2017.10.16 14:50:03
A Szabó Z. -vel történtek új szintre emelhetik a biztonsági őr -fóbiát, pedig a sztoriban az üzletvezető a hunyó. KFC, véresre vert újságíró: szomorú valóság az ügyfélpanaszok kezelésének magyarországi hétköznapjairól. A posztot frissíteni fogjuk a KFC Magyarország reagálásával. BRÉKING: 19. 30…..
Vas Dora 2017.10.16 18:18:57
@wiener: Szia, azért írtam meg, mert nagyon érdekelnek az ügyfélpanaszok, + kedvelem Szabó Zoltánt. A meetupra Téged is szeretettel várlak. Jó lenne, ha megismerkednénk és utána tudnád megítélni, amit csinálok:))
Vas Dora 2017.10.16 19:38:51
@röf: meglesz, én is alig várom, hogy érdemben reagáljon a KFC
Vas Dora 2017.10.16 19:40:53
@body_andras: Szia! Igazából három reklám: 1.meetup az ügyfélpanaszok kezeléséről 2. Posztértesítőre való feliratkozás 3. Kríziskommunikációs tréning. Ha megnézel néhány posztot visszamenőleg, mindegyik végén ott találod:)
  Néhány tanács, mielőtt Mihalik Enikővel, Jennifer Lawrence -szel, vagy éppen Mága Zoltánnal készítenél otthonodban (vagy munkahelyi gépeden) közös fotót. Sőt, a Streisand-hatásról is olvashatsz. (A fotón a Streisand-hatás egy nevezetes példáját láthatjátok: az előző francia elnökről, Francois…..
Vas Dora 2017.09.18 13:40:58
@Indriq: Szia! Igazad van. Beleírom a posztba, hogy torzít, köszönöm az észrevételt!
Vas Dora 2017.09.18 16:14:20
@Androsz: Igen, ez is ide tartozik, igazad van. De az alapsztori, hogy azzal hívod fel a figyelmet valamire, hogy megpróbálod eltüntetni. Streisandnak nem sikerült, máig látható az archívumban a fotó. Csak a pereskedés előtt senkit nem érdekelt, míg utána mindenkit. A Mága Zoltán+ Streisand fotó is akkor lett sokkal érdekesebb, amikor leszedték. és persze gyorsan kirakták megint. Köszi, hogy olvastad:)))
Kemény munkahét van a TESCO-nál, és most mindenkinek hét napból áll a hét. Magyarországon nagyon ritka az ilyen átfogó, országos sztrájk. Kicsi a szakszervezetek érdekérvényesítő képessége, és mintha senki nem is tartaná fontosnak, hogy tért, képernyőt, súlyt kapjanak.   A TESCO-nál a sztrájk…..
Hazánkban többen olvasnak egy-egy fogyiblogot, mint kortárs szépirodalmat. A kellően kitartó és kellően megosztó alternatív életmódváltók előbb-utóbb mainstreammé válnak. Hatalmas rajongótáborral rendelkező, fiatal YouTube, Insta, Facebook-életmódváltók közül választhatunk. De Schobert Norbi…..
Vas Dora 2017.09.08 18:22:29
@Bastet: Szia Bastet! Persze, nagyon fontosak az érzelmek ezt jól látod. Azt gondolom, hogy a sebezhetőség kimutatása soha nem jó. Az, hogy a vásárlók szemszöge helyett saját magáról beszélt a videóban, ez nem vitatható. Attól még, hogy rövid távon valami "bejön", nem biztos, hogy hosszabb távon is jó stratégia. Nekem Szafi eddig komolyabb piaci szereplőnek tűnt, ezért is furcsálltam a kirohanást. Köszi, hogy olvasol, gyere vissza később is :))
Pintér Dániel Gergő a public relations fiatal generációjának meghatározó képviselője. Kérlelhetetlen maximalizmusával és sokoldalúságával nehéz lenne felvenni a versenyt. Kríziskommunikációs portrésorozatunk második részében ő mesél szakmai kihívásairól. Rengeteg energiát fektetsz a tanításba, az…..
Találkoztál már zsíros hajú, gyűrött ingű  vagy erős emberszaggal rendelkező ügyintézővel? Ugye, ugye. Hazánkban, ahol egy flip-flop pacskerban is tolják a bizniszt, van mit fejleszteni az üzleti megjelenésen. Éppen ezért imádok minden formalizálást, öltözködési protokollt  és arculati előírást. Egy…..
Ez egy nagyon egyszerű kérdés. A rövid válasz: SOHA. A posztból kiderül, hogy miért.   Nem ültem Szabó Kimmel Tamás és Lakner Dávid mellett, amikor a Magyar Nemzet Kultúrgrund rovatának készített interjú kapcsán találkoztak (Színészként nem Sorossal kell foglalkoznom). De minden interjúalany azt…..
1. Cicás képek megosztása Az információk terjedésének megakadályozása, ezáltal a rendőrség munkájának megkönnyítése, illetve az áldozatok, sérültek személyiségi jogaira való figyelemfelhívás egyaránt megokolja, hogy spanyol felhasználók a twitteren cicás fotók megosztására ösztönzik egymást. A…..
Bőhm Kornél, kríziskommunikációs szakértő a Spindoc Kommunikációs Hálózat alapító vezetője. Kríziskommunikációs blogja komoly beágyazottsággal rendelkezik a magyar blogszférában(www.spindoc.blog.hu). A Magyar Public Relations Szövetség Kríziskommunikációs Tagozatának elnöke. Rendszeresen publikál a…..