Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TappancsNyuszi

2 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írásos bizonyítékok cáfolják az állítását. Összedőlt az összeesküvéselmélete...
TappancsNyuszi 2017.07.26 10:03:16
@Void Bunkoid: mert kell egy ellenségkèp, akitől nagybecsű vezìrünk megvèdhet. Ez most èpp Soros, mert ugye CEU meg pénze van meg mèg politikai befolyása is. Plusz zsidò, ergo könnyű démonizàlni.
TappancsNyuszi 2017.07.26 10:05:25
@David Bowman: 10-14 èvesen nyilvàn komoly befolyàssal rendelkezett...
Emlékszem már tizenéves koromban furcsán néztem a politikai vitákra. Volt szó kommunizmusról, és nácizmusról. Kádárról és Horthyról, jobboldali polgárságról és baloldali ploretárokról. A két oldal folyton csatározott, és mindenki választott magának egy csapatot, pont mint a fociban. És a csapatot…..
TappancsNyuszi 2017.07.08 09:47:52
Innen nézve a fidesz csùcsrajáratta ès maximálisan kihasznàlta az öszödi beszèdet. Az átlag polgárnak az elkùrtuk meg a hazudtunk maradt meg, nagyon kevesen làtják benne az egész magyar politika ostorozását, stb. Gyurcsàny kimondta azt, amit màs nem, ellenben minden politikusra/pàrtra igaz.
A fidesz tovàbbá maximàlisan kiaknàzza a nemzeti öntudatot, nacionalizmust- nem keverendő a nácizmussal! Pl a mostani sorosozòs kampány. Mit tud Sorosròl az átlag? Hogy zsidò. Ergo anèlkûl, hogy maga a fidesz nyìltan zsidòzna egyet, csak egy nyìlt platformot teremt hozzà.
Ugyanez vonatkozik a menekûltekre/migránsokra. Lényegében folyamatosan megteremt egy ellensègképet, aki ellen összefoghat a magyarság és akitől a fidesz megvéd. Akàrhogy csavarjuk, ez sokak számára szimpatikus, heroizálják a jelen kormányt.
Plusz tèrjünk rá a megszorìtàsokra és induljunk az első Bokros- csomagtòl. Boktos az elejèn megmondta, hogy a nép utálni fogja, tele lesz megszorìtással de, ha végigviszik, nagyjàbòl kiràngatja az orszàgot abbòl a kátyùbòl, amibe egy csak hitelekkel fenntarthatò gazdasági forma vitte. Fideszèk szèt is barmoltàk, amint lehetősèget kaptak rá és nekikezdtek osztogatni. Ez az átlagpolgárnak kellett, nem èrdekelte, hogy mi lesz holnap. Ez ma is ìgy van, azzal a különbséggel, hogy ma tènyleg egyre rosszabbul él. Mennyit visz ma haza pl az átlag magyar? 100-120 000 között, talán. Kètkeresős családban ez legyen mondjuk 250 000. Ha csak ketten vannak sem elèg tùl sok mindenre, főleg, hogy mára az ember vagy magàndokihoz megy vagy rulettezik az állami egészségügyi ellátásban.
Természetesen ezek a problémák, fidesz narratìva szerint, nem léteznek vagy eltörpülnek az aktuális ellenség ( Brüsszel, Soros, menekültek) elleni harc mellett.
MagyarTarka Autópálya? Vége! 2016.06.29 21:04:52
150 km 5 óra alatt. Azaz 30 km/h átlagsebesség. Ez volt az eddigi csúcsom Balatonról hazafelé. 30 éve járok autóval a magyar tengerhez, de még mindig képes vagyok agyvérzésig felhúzni magam a kedves tisztelt hazai autóstársak bénasága miatt. A jobbra tarts számukra totál ismeretlen fogalom! Vagy…..
TappancsNyuszi 2016.06.30 19:50:43
@zizi77: tény, mondjuk én ilyenkor leveszem a lábamat a gázròl. Mármint, ha tùl közel jön. Aztán hisztizzen. Ez városban, azon kìvül egyaránt igaz.
Bár itthon is egyre több a minőségi étterem, még mindig akadnak olyanok, amelyek piszkos trükkökkel próbálkoznak, hogy lehúzzanak minket. Ennek azonban most vége, mutatom, mire kell figyelni. Kisadag vagy nagyadag? A legtöbb étteremben választhatnak a vendégek a kis- és a nagyadag között. A…..
Nagyon sokan próbálják megragadni a lehetőséget (CSOK), ami miatt sokan számológépet vettek a kezükbe. Azt tapasztaltam sajnos, hogy elkövetik a legtöbben azt a hibát, hogy egy jelenlegi állapotot feltételeznek és nem változnak a jövőbeli változókkal, ami egy ingatlanbefektetés esetén kész…..
A magyar állam az alaptörvény megsértésére hivatkozva kiadta az utasítást a minisztériumoknak: szerződést kell bontaniuk a Magyar Telekommal. A botrány azután tetőzött, amikor a Magyar Telekom felbontotta a szponzorációs szerződését Ákossal, miután az ismert magyar…..
TappancsNyuszi 2015.12.23 06:41:52
Az izraeli miniszterelnök beszéde közben közel egyperces szünetet tartott, miközben farkasszemet nézett hallgatóságával. Az alábbiakban Netanjahu teljes beszédét közöljük, magyar felirattal. A drámai jelenet a felvételen 14.45-től kezdődik, a miniszterelnök innen kezdve 45…..
TappancsNyuszi 2015.10.10 14:47:42
@-JzK-: vallást és politikát nem túl bölcs dolog keverni.
Mellesleg, ha már ennyire belemerülsz a vallásba: a kereszténység a zsidóságból ered, tetszik vagy sem. A zsidóság volt az első monoteista vallás, többé-kevésbé a többi hasonló rá épül.
A zsidó spiritualitásról pedig, felteszem, vajmi keveset tudsz. Érdemes bemenni olykor egy zsinagógába, nyilván teljesen más egy ortodox, mint egy neolog vahy progresszív.
A zsidóság sokszínűségét pedig a szétszóratás adja, egy askenazi nyilván némiképp másképp működik, mint egy szefárd. Ugyanúgy, ahogy a kereszténységnek is vannak különböző ágai. Az alapok egyeznek, de bizonyos dolgokat másképp értelmeznek.
A hagyományok, törvények terén vannak az ultraortodoxok, akik valóban minden törvényt betű szerint betartanak, elég elmenni MeaSharimba. Aztán vannak, akik többé-kevésbé haladnak a korral, és mondjuk fölkapcsolják a lámpát szombaton. Meg persze vannak, akik semmit nem tartanak az egészből.
Azt azonban érdemes bevésni az eszünkbe, hogy a mai Izrael egy modern állam, melynek hivatalos vallása a zsidó. Ahogy pl Magyarországnak a kereszténység. Ettől még minden más tekintetben ugyan úgy működik, mint bármelyik másik modern állam. Sok más egyéb között, a félig még középkorban élő környező muszlim országok, ezért sem ugrálnak Izraelért.
TappancsNyuszi 2015.10.12 23:48:54
@steery: vagyis két vagy több állam közti konfliktus megoldása, ha az egyiket fölkapjuk és máshova tesszük le. Valahogy így képzeled? Ugyanis Izrael ott egy állam, amit kikiáltottak, megalapítottak. Teljes létjogosultsága van. Ezt a helyzetet kell megoldani. Erre a 'menjenek onnan' nagyjából ostobább válasz, mint amit a két éves gyerekem adna. Itt a fejedben azt kell tisztázni, hogy Izraelnek ugyanakkora joga van létezni, ott, ahol van, mint pl Magyarországnak. Javaslom tanulmányozni az ottani helyzetet az elmúlt pár évtizedből. Tanulmányozni nem egyenlő az egyik oldal demagóg ostobaságainak ismétlésgetésével. Az éremnek két oldala van, ha mindkettőt vizsgáltad, kezdhetünk beszélgetni, addig csak ostoba szájtépés, amit csinálsz.
TappancsNyuszi 2015.10.13 09:08:49
@Ana Tot: a nagyobb baj itt a helyzet ismeretének hiányával van. Nehéz objektívnek lenni, tudom, de törekedni kell rá. Sokan csak a sajtó azon részével foglalkoznak, amelyik Izrael reakcióiról számol be. Az a része, hogy azt a történést mi váltotta ki, már csak egy szűk réteghez jut el. Az is része a történetnek, hogy Izrael nagyon fiatal állam, sokaknak nehéz feldolgozni. Illetve az, hogy zsidó államról beszélünk, megint csak zavart okoz a fejekben. Nem tudják Izraelt modern államként értelmezni. Hiába van az arab világ közepén, Izrael egy modern demokrácia, ami szellemiségében maximálisan a nyugati világ értékeit vallja.
Mi lehet annál cikibb jelenet, mint amikor bőszen zsidózó magukat nemzetinek nevező ifjak, kimennek balhézni egyet a Keletibe, de sajnos nem tudják elénekelni még a magyar Himnuszt se? Mert, hogy tegnap este Jobbik szimpatizánsok jelentek meg a Keletinél. Tették azt, amihez értenek:…..
Mélyen lement kutyába Tiffán Zsolt a Fidesz Baranya megyei elnöke, miniszteri biztosa és országgyűlési képviselője. Orbán kedvenc borásza azon akadt ki, hogy ellátogattam Beremendre és leírtam a tapasztalataimat. A Facebook oldalán úgy fogalmazott, hogy szerinte ez hazaárulás,…..
Elterjedt a magyar médiában a menekültekről, hogy állatok! Persze ez nem most terjedt el először, hála a magasságos mindenhatónak, vagyis Orbán Viktornak és az ő jól fizetett köpönyegforgató írástudó zsoldosainak. Minap, amikor a Horgosi határátkelőnél „muszlim hordák”…..
Kedves migránsok, migránsvédők és Facebookon sápítozó wannabe migránsvédők, talán még senkitől nem hallottátok, és én leszek az első, aki a rossz hírt közli veletek: senkinek nincs "joga" a jobb élethez. Együttérzek a menekültekkel. Ezt nem iróniából írom. Szívből…..
TappancsNyuszi 2015.09.16 23:55:18
@Xezs: igen, itt a kulcs: a csempész kommunikált vele, mutatott egy kiutat. Ezért hallgat rá. Ostobaság, de ezt teszi. A kommunikációt a legális szerveknek kellett volna kezdeni, az általam leírtakkal, mielőtt a csempészek nekiálltak volna gigaüzletet csinálni mások szerencsétlenségéből.
TappancsNyuszi 2015.09.16 23:59:05
@Xezs: hogy honnan veszik Németországot, nem tudom. UK már nem opció, Németország pedig közismerten erős állam. Illetve van nekik egy beteges kényszerük arra, hogy a világ szenvedőinek problémáit magukra vegyék, gondolom Hitler utóhatása. Igen, szörnyű dolog történt 70 éve, az én családomból is végezték páran a Dunában, élték végig a gettót, de akkor is lapozni kéne és a németeknek túl kéne jutni ezen a kollektív bűntudaton.
TappancsNyuszi 2015.09.17 09:59:24
@Xezs: na ebben maximálisan osztom a véleményedet. Migráns/menekültellenesnek lenni nem nácizmus, amíg nem tömény, etnikai, vallási alapon nyugvó gyűlölet folyik az ember szavaiból. Az iszlámtól tartani nem nácizmus.
Köszönjük meg a Kedves Vezetőnek, hogy Magyarország bajba került. Hogy minket utál Európa fontosabbik négyötöde, és hogy ha eddig egyetlen menekültnek nem gondoolt arra, hogy nálunk terrorkodjon, akkor most már ez simán eszébe juthat. Olyan kizárt, hogy valamelyik, innen…..
Azt kérdezik kedves olvasóink, hogy egy katona ugyan már, miért ne védhetné meg a hazáját az illegális határsértőktől. Ha kell fegyverrel is. Éleslőszerrel. Akár meglőve a menekültet. Vagy megölve. Hát legfőképp azért, mert az illegális határsértő nem ellenség. Nem…..
Tegnap Feri kidobolta amit ki kellett. A menekült ügyet felhasználva szidta Orbánt ahogy kell, üzent Európának, hogy ő támogatná a kvóta rendszert, minket szívünk kinyitására kért, és mondott olyat is, amitől a jobb és szélsőjobb a migránsinváziónál is sokkal jobban…..
TappancsNyuszi 2015.09.14 14:23:58
@vakapad: zseniális :)
A cél szentesíti a bevándorlót, vagy a bevándorló szentesíti a célt? A történtek fényében szinte mindegy. A volt miniszterelnök lépésének mindet kétséget kizáróan humánus voltát gyanakodva figyelem. Elsősorban 23 millió okból kifolyólag. Alig egy napja az ATV robbantotta a…..
TappancsNyuszi 2015.09.08 22:09:12
@Szemita Anti: lehet, te pedig a kereszténység alapjaival nem vagy tisztában, kisfiam. Tanulmányozd még egy kicsit Jézus tanításait. Gyere vissza, ha már van némi fogalmad a kereszténységről, addig ne égesd a jókeresztényeket ostoba fecsegéseddel.
TappancsNyuszi 2015.09.09 21:01:26
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: olvasom, olvasom, mégse látom benne a kerítést. Idéznéd, kérlek? Ha már mindenki hazudozik, legalább te légy őszinte ;)
TappancsNyuszi 2015.09.10 13:13:10
@maxval bircaman megbízott szerkesztő: idéuni nem tudsz, csak szövegelni. Na szép. De persze mindenki hülye és hazudik. Nem unjátok még, hogy sorra derül fény a ferdítéseitekre, ballépéseitekre de közben folyton másra mutogattok? Birka vagy, az is maradsz.
MHE Orbán két nagy tévedése 2015.09.08 14:36:24
Tegnap két olyan esemény is történt, amely kapcsán a címbeli kijelentés igaz. Az egyik a nagyköveti beszéd, a másik pedig Hende Csaba honvédelmi miniszter lemondásához kapcsolódik. Kezdjük a nagyköveti beszéddel, mert az a kisebbik baj. Hát... Kezdjük a jóval, 5%-a kitűnő.…..
TappancsNyuszi 2015.09.09 23:42:43
@midnight coder: Kínáról: szociális háló nélkül, embereket kizsákmányolva nem nagy kunszt dübörögtetni a gazdaságot.
TappancsNyuszi 2015.09.09 23:45:25
@Kázmér kacsa: ez egy komoly észérv ám...
Miközben nagyjából senkinek sincs fogalma arról, mi is lesz hosszabb távon azokkal az emberekkel, akik elhagyják a hazájukat – akadnak, akik a kerítésépítésen, börtönön, kitoloncoláson (lelövöldözésen) túl is új ötletekkel állnak elő. Az egyik leggazdagabb egyiptomi…..
TappancsNyuszi 2015.09.09 23:25:27
@nu pagagyí: nem tudom, hogy viszonyulsz a menekültekhez, de nem is érdekel. A hozzászólásod megfogalmazza a legnagyobb problémát az ötlettel, ami miatt lényegében eleve elvetélt gondolat. Egyiptom pedig, amennyire tudom, eddig sem ugrált a menekültekért, erősen kétlem, hogy hirtelen befogadná őket. Aztán persze lehet, hogy tévedek.
Magyarországon ma mindenki dühös. Háborog a futballhuligán, a migráns, a kormánypárti szavazó, a jobbikos, a liberális, a baloldali, a civil, az együttérző, a kirekesztő, az eddig semleges szemlélő, és dühös az is, aki egyszerűen felelősséget érez ezért a hányatott sorsú…..
TappancsNyuszi 2015.09.05 21:22:33
@MHE: Alfréd cikke és a te hozzászólásod után már nincs mit mondani, összefoglaltátok a lényeget ;) na jo, még csak egy szösszenetnyi átlagfidesz logika:
Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét." Nemzeti hivallás, 2011. április 25. (Alaptörvény-részlet.)
2015: a menekült nem tartozik ebbe a kategóriába, mert se nem magyar politikus, aki a luxusvillájában vegetál, sem pedig annak haverja.
TappancsNyuszi 2015.09.05 21:28:52
@answ: ha futotta stadionra, Ráhelke elopott telefonjának sikertelen kutatásár, villákra, stb, akkor ezen igazán ne akadjunk már ki! A többihez képest aprópénz
TappancsNyuszi 2015.09.06 12:58:18
@answ: itt arról volt szó, hogy ki fizeti a járulékos költségeket. Legalább azzal légy tisztában, mit írtál, amire a választ kaptad.
A fene enné meg, de a végére belém beszéltétek, hogy én egy baloldali liberális blogger, megmondóember vagyok. Holott a kezdetektől fogja állítom, hogy függetlenként függetlenül gondolkodom és írom meg a véleményemet. Ezek a vélemények állítólag néha balra, néha jobbra,…..
TappancsNyuszi 2015.09.06 08:57:29
Szerintem két féle ember van, politikai meggyőződéstől függetlenül: a gondolkodó és a birka. A birka nem tud észérveket felhozni, csak vagadlkozik. A gondolkodó információt gyűjt egy adott helyzetről, lehetőleg mindkét pólust megvizsgálva, aztán véleményt alkot, melyet tényekre alapoz. Ennek megfelelően érvel, ésszel, sárdobálás nélkül. Én pl liberális vagyok, ami számomra azt jelenti, hogy, bár a menekültekkel szolidarítok, képes vagyok elfogadni, hogy sokan nem teszik, értem, miért látnak bennük veszélyt. Azt sosem fogom megérteni, elfogadni, aki örül 71 ember kínhalálának, mert az egyetlen, megmásíthatatlan elvemmel, az emberi élet rasszizmus nélküli tiszteletével, szöges ellentétben áll. Az nem helyes, hogy sok liberalista csakazértis mindenkit beengedne. Az nem járható. Vagyis egy dologban megvan a közös nevezőm a konzervatívokkal: a határon átjövőket ellenőrizni és a státuszukat elbírálni kell. A hogyan már más kérdés. Az autópályán vonulás, szerintem egyenes következménye az utóbbi napok eseményeinek. Nem jó? Nem, nem az, mindenkinek extra szenvedést, kényelmetlenséget okoz. Megoldás? Nem tudom, mi lenne járható. Az autópálya a legrövidebb, legegyszerűbb út Ausztriába, a menekülteket leterelni katasztrofális következményekkel járna.
Akit pedig nem idegesít, hogy áll a dugóban, ezért, az vagy annyira humanista, amennyire én sosem leszek, vagy hazudik. Mellesleg, szerintem, ez egy újabb eszköz arra, hogy az embereket a migránsok ellen uszítsák. A dugóban araszolók ugyanis elenyésző része fogja azok anyukáját szidni, akik impotens hozzáállásuk miatt, felelőssek a kialakult helyzetért.
Üdv
TappancsNyuszi 2015.09.06 12:41:51
@♔bаtyu♔: a különbség abban áll, hogy nem egysíkúan begyűjtött infók alapján döntöm el, mit gondolok a dolgokról. Ha elolvasod, amit írtam, hogy ellenőrizni, státuszt eldönteni kell, ész nélkül mindenkit beengedni öngyilkosság. A kormány által választott módot vitatom.
JogÁsz Meddig tűrjük? 2015.09.03 14:01:11
„Magyarországon meg kell előzni, vagy meg kell akadályozni a népvándorló hordák agresszióját. Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot a határaink megvédésére. Az idő közeleg.” Már azt is szégyellem, hogy idéznem kell ennek a - magát politológusnak álcázó…..
TappancsNyuszi 2015.09.04 22:44:19
@asebes: korrekt megnyilvánulás. Liberális vagyok, a szó azon értelmében, hogy igyekszem megérteni és elfogadni mások álláspontját, a magaméval egyenrangúnak tekinteni, amennyiben az gyűlöletmentes észérvekre épül. Ritkán találkozom fórumokon olyan, konzervatív, hozzászólóval, aki kulturáltan képviseli értékeit, Ön pont közéjük tartozik. A migráns/menekült kérdésben pedig, szerintem, az észszerűség a kulcs. Aki ellenőrzés nélkül beengedne mindenkit, annak öngyilkos hajlamai vannak, menjen terápiára. Egy szervezett, alapos ellenőrzés, majd az alapján státusz megadása, stb igenis szükséges. Aki nem akar ellenőrzést, csókolom, EU-n kívül is van élet. Mellesleg ehhez kéne az EU tagállamoknak segítséget nyújtani anyagi illetve munkaerő formájában. Szerintem egyébként erre vevők is lettek vol a "nagyok", ha élből ezt kommunikáljuk, nem pedig a csirkedrótot.
TappancsNyuszi 2015.09.05 08:57:50
@asebes: igen, ez egy működőképes gyakorlat :)
Pár nap alatt Orbán Viktornak sikerült lezúznia, amit nagy nehezen felépített. A menekültekkel megvert, Európát hősiesen védő, a magyar munkahelyéért borzasztóan aggódó miniszterelnökből pár nap alatt a holokauszt felidézője, egy embertelen, igazságtalan és közönséges…..
TappancsNyuszi 2015.09.04 14:17:18
Nem gondoltam volna, hogy egy szeretők és kapcsolatok blogon érintőlegesen a migráns kérdéssel kell foglalkozzak, de látván ezt a gyűlöletet muszáj megosszak veletek egy történetet, amit soha nem jutott volna eszembe leírni, ha nem lenne aktuális. Egyre-másra hallani olyan…..
TappancsNyuszi 2015.09.03 22:20:59
@nairof: szerintem vannak bizonyos alapvető normák: nem ölünk, lopunk, hazudunk, lépünk félre. Vis mayor esetek vannak, amennyiben saját életünk forog veszélyben, nyilván.
TappancsNyuszi 2015.09.03 22:23:57
@nairof: annyi tény, hogy az európai mércével mért boldog, vegyes, kapcsolatok a nyugati világon belül vannak. Nem kizárt más verzió, de igencsak ritka. Az ember tömegben birka és akaratlanul is azonosulni kezd a közvetlen környezetével. Kivételek persze vannak.
TappancsNyuszi 2015.09.03 22:25:00
@Ésszelteli: menekülteket félretéve, ebben maximálisan igaza van.
Vagy integrálunk, vagy ártatlan tömegek halálában leszünk részesek, és akkor biztosan elsöpörnek bennünket a menekülők. Itt a válasz mindazoknak, akik eddig azt hitték, hogy a magyar–szerb határra húzott kerítés megállíthatja a menekültáradatot, s ezzel Orbán Viktor…..
TappancsNyuszi 2015.08.23 20:42:06
@Ad Dio: eddig ez az egyetlen, ténylegesen értékes megnyilvánulás... Like