Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peron8

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónknak nem válaszoltak, így hát hozzánk is eljutott végül a levél.Tisztelt Címzett!Tegnap (2010. 06. 01.) Vonattal érkeztem Budapestről Szolnokra, 21:45-re ért be a szerelvény. Szolnok állomáshoz  közeledve egy középkorú szemüveges, átlagosnál vékonyabb…..
A menetrend mindig egy ideális állapotot tükröz. Vélhetően a készítőinek fogalmuk sincsen arról, hogyan működik a vasút, legalábbis a magyar. Ha lenne nem csinálnának olyan menetrendet, ami soha nem tartható. lsd Kulifa lenti levelétÜdv! Beépített késés van a Keletiben.…..
 Vagy ismét a félnapos szájkarate party kezdődik?  A 2000-eshez hasonló nagy leállás körvonalazódikMár kedden megbénulhat a vasút, ha a kormány képviselőivel a mellékvonalak bezárásáról ma folytatódó egyeztetés nem a vasutas-szakszervezetek elvárásai szerint alakul…..
Peron8 2009.10.26 17:36:24
@greggrant:
A legjobb az lenne ha egy közlekedés managerre bíznák a dolgot és ne csak ilyen ad hoc jellegű ötletelgetés szintjén menne a dolog...
Biztos kiszámítható fejlődés kell, nem pedig ötletelgetés egy hozzánemértő személytől.
ennyi...
Peron8 2009.10.26 17:41:02
@Kopi3.14:
Fejlesztés..azt kell vizsgálni hogy jó pályaállapotú vonalon mennyien utaznának..gazdasági számítások..
Így Pécs eléggé elszigetelt, ha Pécs - Pécsvárad - Bátaszék vasútvonalat felújítanák, átépítenék új csatlakozások lehetnének, kelet fele lehetne tekinteni, esetleg erre közlekedhetena Pécs- Bátaszék-Sárbogárd- Budapest gyorsvonatok..jah persze ehhez szakemberek kellenének ez tény nem kóklerek.
Vajon ha be lennének kamerázva a BKV járművei (és megállói) a lenti esetekhez hasonlók akkor is megtörténnének? Az első olvasói észrevételben egy 20 év körüli srácról olvashattok, aki a busz ajtajánál az összes helyet elfoglalta, zavarta az utasokat a felszállásban. Aki…..
Helyjegyes témában két panasz születik a legsűrűbben. Az egyik, amikor egy ülőhelyre több jegyet is eladnak, a másik –ami lent is olvasható-, hogy félig üres vonatra már nem adnak el jegyet, így az utasok csak jóval drágábban, a kalauztól tudnak jegyet venni, amit késés…..
Peron8 2009.09.16 17:19:36
@Píter:
Nem szar a rendszer. Csupán védik a nemzetközi utast, ugyanis nemzetközi viszonylatra nem feltétlen kell helyjegy, valamint a nemzetközi utas a császár . De már múltkor leirtam a dolgokat erről. amúgy meg ha nincsen helyjegyem vagy pótjegyem akkor mi alapon mer valaki felszállni ? úgy látszik egyesek mindent megengednek magukank. az ilyet egy jó nagy nyaklevessel kéne lebaszni a vonatról és kész...
Undorító ahogy egyesek viselkednek!Én a kaller helyébe egy jó kis bírság, plusz rendőri segítséggel vezetettném elő az ilyeneket.
A MÁV-Startnak van egy City Szerda nevű InterCity-t népszerűsítő akciója. Ezen a napon a pótjegy ugye ingyenes, de meg kell venni azért, hogy legyen helyed. Sok olyan panasz volt a blogon, amiben utasok leírták, nem vettek pótjegyet (mert minek ha ingyenes?), ezért a kalauz meg akarta…..
Peron8 2009.09.02 17:30:53
@Ákibard!:
Hiába magyarázod úgyse értik. A nemzetközi utast védik a vasúttársaságok.
Pl anno a Dráván mikor még Velencéig közlekedett és IC volt, az olasz fél az elsö osztályon csupán az ülőhelyek 40% át adta úgymond értkesítésre a magyar félnek. Tehát ez egy 54 férőhelyes 9 fülkés kocsinak 4fülkéjének helyét lehetett értékesíteni. 5 fülke a nemzetközi utasoké.
Mondjuk anno régen volt olyan, hogy egy nemzetközi gyorson a magyar fél tett fel plusz kocsikat és csak abban lehetett utazni a belföldi utasoknak. Ilyen volt anno az Adriatica, ahol 4 nemzetközi és négy belföldi kocsi volt ami Gyékényesig közlekedett. Na a belföldi utasok csak abban utazhattak.
Ezen postok olvasásakor az ember rájön nem is volt ez akkora hülyeség. Ma is ezt kénye csinálni, vagy ha tud valaki jobbat....
A lenti kép csütörtökön készült, 21:40 után, az 1-es vágányon álló Székesfehérvár felé induló személyvonatról. A hiba az a képen, hogy a vonatnak 21:38-kor el kellett volna indulnia, de csak 22 óra után találtak rá mozdonyt, így jó 30 perc késéssel, 22:10 körül indult…..
Peron8 2009.08.29 14:49:56
@von Stirlitz:
nincs. ugyanis ha a 21,38 as vonatot annak a gépnek kell vinnie, ami pl 19,12kor tehert visz , a teher késik xy idöt, mire visszaér a gép, lesz pl22,05. szóval több ok lehet a késésre, amugy a teherfuvar a trakcionak jobban fizet és ugye itt is a minél többet fusson effektus látszik visszaigazolodni.
Peron8 2009.08.29 21:27:31
@humorpalanta:
,,Ezek nem kommunisták, hanem hatalommániások"
Dehogynem, a mentalitásuk az, meg Kiss, Lendvai nehogy már demokrata legyen ...erősen benne volt a kezük a előző rendszerben..
Erről ennyit..nézd meg az életutukat, érdeklődj és megtudod kik alkotják a maszop táborát.
Olvasónk az internet egyik sarkában talált egy levelet, amit egy BKV-s dolgozó írt. Egy olyan BKV-s, aki a cégnél eltöltött 25 éve alatt látott már mindent, és minden erejével azon dolgozott, hogy ez a cég, melyet a magáénak érez jobb legyen, jobban működjön. Látta, ahogy Antal…..
Peron8 2009.08.29 14:40:44
@városjáró:
Koalícióban csak az mszp-szdsz vezette félre a fővárost, és a fővárosi cégeket.
Olvasónk a minap az 55-ös buszon utazott. Amikor felszálltak az ellenőrök az utasok egy része lyukasztani kezdte a jegyét. Két ember nem lyukasztott, hozzájuk odament az ellenőr, de nem büntette meg őket, eltekintett a büntetéstől. A beszélgetésük végén megjegyezte: „Ezért…..
Peron8 2009.06.01 10:28:52
@Kivlov:
nos ha magán cég lenne a bkv , lehet hogy jó lenne , de szerintem nem..
ugyanis akkor csak akkor vehetnéd igénybe a szolgáltatást ha fizettél..ha nem vagy nincs nálad levágnak sőt előtte még össze is vernek ..ez kell neked ?
mondjuk lehet ez kéne a normális utazási kúlturához..
de lehet egy másik is ..nincs jegyed semmi baj uzsorásan majd adnak egy csekket ha nbem fizeted be akkor egy idő után elárverezik a házad, de hogy nem lenne ekkora bénázás a összeg behajtása körül az is tuti...
Peron8 2009.06.01 10:37:10
@Kivlov:
De ha a magán cég felhatalmazza őket hogy joguk van hozzá, és pl inkálosok látják el a feladatot akkor akár erövel is lehetne ez ellen tenni..akkor meg az fájna a libsiknek hogy micsoda erőszak hogy részeg randalirozó, a gettobol jövö többesben nagyhangú eröszakos népség, szegény kisebbséget nem engedjük ingyen utazni, hisz ök szerencsétlenek , persze az hogy te adódbol tarják el őt és persze te majd megfizeted mindezt..na ezt utálom ...
szóval aki utazik fizessen ..le kéne szokni arról elvégre 20 éve demokrácia van hogy majd a másik megfizeti a te utazásod is...
nah igen akkor mivel kampányolna az szdsz , meg a maszop ?
Peron8 2009.06.01 10:38:35
@kadaj01:
Nem álldogálok sehol sem,max utasként találkozhatnánk...
amúgy ismerös mondta ezeket nekem hogy ő miket csinált, jah és én is osztottam neki az észt...
Már többször átrágtuk a témát, hogy a levelezős diákhoz kell az igazolás. Persze még mindig rengetegen vannak, akik erről nem tudnak. Viszont Imre most rátapitott arra a lényegi pontra, hogy miért nem tájékoztatják a diákokat erről az intézmények? Illetve miért nem kérik a…..
A címben szereplő szöveg egy MÁV plakáton volt olvasható évekkel ezelőtt. Így próbálták népszerűsíteni az első osztályú kocsikat. Tegnap míg vártam a vonatomat a Déliben, kicsit körbenéztem, milyen vonatok állnak az állomáson. Feltűnt egy szerelvény, aminek szinte az…..
Peron8 2009.05.29 18:02:11
@esef:

folyamatosan javítják a kocsikat kis, il nagyjavítás keretében.
ez a kocsi valóban mnegérett a nagyjavításra...
Az index.hu-n megjelent cikk szerint a MÁV a kedvezményeken spórolna. Részbeny egyetértek, hiszen ha az összes kedvezményt nézzük, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy óriási összeget vesz ki az állam és a vasú zsebéből; De biztos, hogy az említett kedvezményeket ily' módon…..
Peron8 2009.05.18 19:56:53
@rickyramirez:
Némi öröm, hogy a Magyar Igazolványos kedvezmény eltörlése napirenden van. Gondolkodás nélkül eltörölni! A tomboló, eszetlen nacionalizmus vezethetett oda, hogy ez egyáltalán létezik, hogy a Magyarországon élők nem kapnak annyit, mint a külföldiek.

Az ilyen undorító egyoldalú szövegtől felfordul a jó izlésű ember gyomra...
Képzeld Szlovákai, Románia, Ukrajna ...és a többi állam is ad kedvezményt ..pl a Magyarországon élő ronánok kettös állapolgárok és ugyan úgy beleszólhatnak az ottani politikába..ember ez egy gesztus hogy te is magyar vagy hiába szorultál Erdélybe, nem felejtettünk el ..amúgy nem ők akartak románná válni, de ugye ez politika anno Trianon egy csúf dolog volt..ezt igy valahogy kompenzálták..
Amúgy meg nem nagyon jönnek Erdélyből vonattal Magyarországra a 65 éven felüliek, az a 4 alkalom ami lehetőséget biztositana nekik...szóval mondom ennek inkább jelképes szerepe van ...
Peron8 2009.05.18 20:03:59
@petya.bacsi:
,,A vasutasok kapjanak bérletet, tőlem ingyen is utazhatnak országhatáron belül mindenfele 2. osztályon. A vasutasok családtagjainál azonban nem lennék ennyire engedékeny. Tőlük az ingyen utazást megvonnám, a közalkalmazottakhoz hasonlóan évi 12 kedvezményes utazásra jogosító papírt adnék nekik, szigorúan ellenőrizve. Mikor ez lejár, akkor vagy fizessenek teljes árú jegyet, vagy kapjanak valamekkora kedvezményt."

az, hogy melyik vasutasnak melyik kocsiosztályra jár a jegy, ezt az iskolázottsága dönti el ill az eltöltött idő ezen nem érdemes változtatni, csak feszültséghez vezetne.
viszont vannak dolgok , ötletek amik valóban hasznosak lennének és utasbarátnak mondható..:))
Na most megkapom, hogy kocsogemeszpes takarodj, de ha egyszer igaza van? És tényleg. Éles hangvételű nyílt levelet ad ki az MSZP fenntartható fejlődés munkacsoportja, amelyben a vasutasok tervezett sztrájkja ellen szólít fel. A Szanyi Tibor csoportvezető által jegyzett levélben…..
Megint a bringások. Jön a jó idő, aki teheti bringára pattan és pattanjon is. Csak számoljon vele, hogy nem biztos, hogy a vasút maximális partner lesz benne. Vannak ugyan kiváló kezdeményezések, amelyek a bringásoknak kedveznek, egyre többen vannak és látszik nem elég. Ideje, hogy…..
Peron8 2009.04.15 20:41:29
@Benbe:
Te ezt honnan tudod ?
az állam ok megrendel egy szolgáltatást, de abba nem szól bele hogy milyen fordával bonyolitsa le a vaút ...
Amúgy azért jár Bp Eger között 7 végén ill most már BP Hatvan között személyként Flirt hogy ott is szokják...
De azt akkor sem értem hogy a hagyományos csikos felújitott bhv s kocsis egeri 11.05 ös gyorsot miért adják ki 2 db flirttel holott köztudott hogy a flirt az előváros: Bp Tatabánya, Komárom Györ, igaz ez már nem elöváros de elfogadható hogy nyugat felé ne rozzant vonatok járjanak..de az nem ok hogy Egerbe is és Füzesabony Eger között is flirt közlekedjen.
Nem állnának a déliben hiszen érdeke a vasútnak hogy közlekedjen hiszen hibák jobb ha minél előbb fellépnek, hogy aztán azokat még garanciálisan -a gyártó - javittatni lehessen.
Új MÁV blog Dudvisztán 2008 2008.08.19 10:13:42
Remekbeszabott kötöttpályás óriásunk ismét kitett magáért, hogy egyes állomásokon az ember safarin érezze magát. Biztos drága a kasza.... Persze még tavasszal kezdeményeztem, hogy amolyan retekkommandó 2.0 keretében, nézzük már meg a parlagfüvet, illetve managerekkel karöltve…..
Két hete utazom naponta a Szépvölgyi út - Pázmáneum útvonalon és rengeteg pozitív és negatív tapasztalatra tettem szert. A legtöbb jegyvizsgáló tényleg korrekt, kedves. Viszont sokszor a kedvesség mögött más áll. Folyamatosan látom, hogy zsebbe vándorolnak 200 forintok persze…..
Új MÁV blog Közvetlen kocsi:) 2007.12.07 09:47:43
Egyik szemünk sír, a másik meg könnyesre röhögi magát. Na jó, ha valaki tud erre magyarázatot szeretettel várjuk!Találtam egy érdekes gyöngyszemet az új menetrendben. A Kassára tartó közvetlen kocsi pár perc híján egy napot várakozik Hidasnémetiben, mert az aznapi Kassára…..
Új MÁV blog Menetrendszerváltás 2007.12.04 10:23:58
A menetrend körüli vita tovább növekszik. Nézem a jövöévi menetrendet,és ledöbbenek.Lehet hogy van,amit még nem vettek észre a Mávosok?hát megirom nekik,csak hogy tudják... jónapot kívánok,megszeretném kérdezni,hogy komolyan gondolják-e azt a menetrendet,amit az elvira.hu-n…..
Eljött hát ez a pillanat is. Véget ért a nagy őszi késés contest. Hurrá lezárult egy korszak és eljött a várva várt eredményhirdetés ideje. Sajnos nagyon kevés pályamunka érkezett, talán ez tudható, hogy a contestet nem reklámoztam eléggé.De legyen:Körülbelül 20 pályamunka…..
Peron8 2007.12.04 17:11:34
Hahó ismét felsővezetékszakadás.... Egyébként a kalauz köteles az azonosításához szükséges adatokat átadni, ha kéred! Ez benne van az üzletszabályzatban. Egyébként a lapon, amit adott ott van az azonosítója, ha elküldöd talán tudok segíteni. Szia!   A munkatársam…..
Andrea kiakadt a sztrájk miatt. Igaza van! Észrevételemet a vezetőségnek, a szakszervezetnek és minden egyes MÁV dolgozónak küldöm! Nincs arra kifejezés, hogy mennyire felháborító ez a folyamatos sztrájk sorozat! Sztrájkolni persze van joguk, de mi a céljuk? Az, hogy növeljék a…..
Logisztika, logisztika, logisztika. Üdv, Minden pécsi tudja, hogy milyen jó dolog a Keletibe járó Intercity: az amúgy is röhejesen hosszú, 2 óra 50 perc körüli menetidőhöz most még kb 20-25 perc járul. Sajnos, így az sem megoldott, ha véletlenül valaki elkési a vonatot, akkor…..
Hat ezt így hogy? Na jó még ha el is kérheti, de nem viselkedhet a kalauz fölényesen. Tisztelt Szerkesztőség! Nem tudom mennyire ide tartozó az én esetem, ezt az oldalt ajánlották, így bizalommal fordulok Ön(ökhöz). Ma ( 2007.11.19 ) a 923-as gyorsvonattal utaztam…..
No comment:) Szia! Újabb rövid történetek az 1-es vonal aktájához. 1.) MÁV-mutyi mindenfelé: a) 10:25-ös vonattal jöttem (Déli pu. 10:25 - Oroszlány) haza, és több rendellenes dologgal is találkoztam. Kezdjük szép sorban. A motorvonat második szerelvényében (kettő volt…..