Regisztráció Blogot indítok
Adatok
f10

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Tiszán is lehet pörögni” – olvasom (félre) távolról a telefonfülkén elhelyezett plakát szövegét. Gondoltam hazánk második legnagyobb folyóját népszerűsíti a reklám. Egy lány meg egy fiú éppen beugrik a vízbe a stégről, hátulról látjuk őket. Csak akkor jöttem rá,…..
Mindannyian tudjuk; a parkolási szabályozás kaotikus, különösen igaz ez a kerékbilincs alkalmazási lehetőségeire. Volt időszak, amikor csak a KRESZ-t megsértőkkel szemben jártak el ily módon, míg egy időben (és a tapasztalatok szerint mostanában is) lejárt parkolójegyért is…..
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
  „Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból” – írta kollégánk pár perce, hazaérkezve a munkából. „Ráadásul visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni.” A pesti belváros frekventált és…..
Szerintem két dolog miatt hajoltak meg a brüsszeli maoista technokraták Orbán Viktor előtt. Egyrészt azért, mert elkezdték kinyomtatni gyurcsány ferenc vádlott számára (a saját kérésére, nem az ügyészek ennyire hülyék, hanem a fletó, meg a törvény) a sukorói ügy negyvenezer…..
 Libamáj, kaviár, zsenge fürjhús finom mártásokkal bolondítva. Desszert  gyanánt banánhajó csillagszóróval és színes cukorreszelékkel. Mértékletes zabálás, utána pedig mértéktelen mennyiségű pezsgő és rövid. Alulöltözött pincérlányok, félhomály,…..
Nem csoda, hogy a poloskák szeretik a meleg, nedves helyeket, inkább az a furcsa, hogy a helyi szállodások nem akarják megzavarni a populáció természetes gyarapodását: Márciusi wellness hétvégénk történetét szeretném megosztani veletek. Négyen indultunk neki a 180 km-es útnak,…..
Konzervatórium Hülye magyar 2012.04.24 07:30:00
Aki ma alacsonyabbnak születik, annak az esélye arra, hogy kosárlabdában jó legyen, jóval kisebb, mint magas társaié. Aki ma soványabbnak születik, annak az esélye elhanyagolható abban a tekintetben, hogy szumóbajnok legyen. Aki ma szegény családból származik az egész világon,…..
f10 2012.04.25 10:48:14
@Never: Ha azt szeretnénk, hogy a roma polgártársak is így éljenek, ilyen szépen és értékesen, ahogyan Te és kis családod, akkor a segíteni kell nekik.
A konzervatív nemzeti oldal elképzelései alapján ezt, olcsó közmunkával, munkatáborokkal (jobbik), jegyrendszerrel, a gyermekek nevelőotthonba zárásával (jobbik), a családok feldúlásával, a hogyományos roma tásadalom maradványainak erőszakos eltörlésével kell elérni.
A konzervatív nemzeti felfogás szerint, a roma nem képes a társadalomba beilleszkedni, ezért jogunk van őt oda kisbaltával belefaragni. Az eu most valami hasonlót tesz a magyarokkal, akik az ő felfogásuk szerint az európai értékrendbe képtelenek beilleszkedni. Hálásak lehetünk, hogy nem a konzervatív nemzeti felfogás szerint teszi.
Gréczyblog A blokád első napja 2012.04.25 06:55:00
Miközben Orbán Viktor mégis csak gyarmattá tette Magyarországot, és az adócsökkentés kormányából az adóemelés kormánya lett, Gyurcsány Ferenc fontos beszédet mondott az Alkotmánybíróság előtt. Ám mielőtt erre rátérünk, íme egy idézet 2010 márciusából "A kormány…..
f10 2012.04.25 11:04:02
@barli: Az elmúlt 5 éveben az építőiparhoz kapcsolódó állami feladatok egyikét végző állami intézménynél dolgoztam. A változás 2010 óta jelentős. Elárulom neked, hogy 2012-ben eddig nyomorult négyzetméternyi ipari beruházás nem történt. 2007-2010 között még télen a minusz 10-ben is kint dolgoztunk, mert annyi munkánk volt. Még a válság alatt is. Ez az állami vállalat a kevés nyereségesen működő között volt, ezért nem szüntették meg, csak a pénzt talicskázzák ki folyamatosan.
Hiába csökken az államadóság, ha nincs beruházás, ha nincs gazdasági növekedés.
A munkanélküliségről meg annyit, hogy 2010-ben még 200-nál is többen dolgoztunk ennél a vállalatnál, ma jó ha vagyunk 70-en, ebből 50 pártalapon került ide 2011 folyamán. Ja és a feleségemet, aki saját pénzből képezte magát erre a munkára felsőfokú szinten, szó nélkül kitették, mert a helyére a fideszes vezető családi bartáját kellett behozni.
Egyszóval nekem a NEFMI összes szánalmas statisztikáját belinkelheted, akkor sem fogsz meggyőzni.
Nem egészen tiszta naiv ügyfél problémája, de annyi biztos, hogy a DHL-lel beküldött gép két hétig kavargott, mire a szervizbe ért. Állítólag azt mondták neki, hogy a céges számlája miatt nem fér bele a 15 napos javításba, de hát azt amúgyis bukta a szállítás miatt, meg…..
f10 2012.04.24 13:01:16
@Xezs: KÜRT Kft. A NASA-nak is dolgoztak már állítólag, de lehet ez csak urban legend.
comment:com A nap képe 2012.04.12 15:30:00
(via facebook)..
f10 2012.04.24 10:56:18
Varánusz A mérték-adó Orbán 2012.04.24 05:20:00
 Egyszer volt, hol nem volt, éppen tegnap volt amikor egyszeri fideszesekkel is megesett az elképzelhetetlen: Szeretett Vezetőjük le se szarta őket. Képviselőik a hazai hírportálok videóstábjainak bizonygatták, az ágazati különadókat áthárító találgatás ellenzéki métely…..
Kövér úr rühelli az MSZP-seket, aminek gyakran hangot is ad. Kövér úr azt mondja róluk, hogy a szocializmus túlélő söpredéke, akiknek nincs helye a magyar ég alatt, pláne a T. Házban. Kövér úr nem szereti az ilyesmit, ahogy ez gyakran hangoztatja is, kész szerencse, hogy a FIDESZ…..
Igen nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor a rendszerváltás utáni Magyarország tíz legocsmányabb eseményét próbáltuk rangsorolni, hiszen a Harmadik Köztársaság teljes története nem más, mint ocsmány pillanatok feszes sorozata. Gyalázatos volt a kikiáltása, annak körülményei…..
Fotó: hvg.hu Hétfőn a parlament elfogadta a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosítóit, amelynek segítségével egyszersmind módosították a közbeszerzési törvényt js. Kedden a parlament tárgyalta, az örökségvédelmi törvény módosítását, és a földmérési és…..
f10 2012.04.05 14:20:30
@Cang: Látszik, hogy abszolút nem értesz ahhoz, amről írsz. A beruházónak van választása, ugyanis a régész előre megmondja neki,hogy mi fog előkerülni, meddig fog tartani és mennyibe fog kerülni a feltárás. Egyébként a teljes beruházáshoz bekerülési összegéhez képest töredék pénz a régészeti feltárás összege. Az időhatárok bevezetése nem ördögtől való, de a jelenlegi szabályozás betarthatatlan és értelmetlen. Egy érintett területet nem lehet részben feltárni mert beláthatatlan mértékű adatvesztéshez vezet.
A legfontosabb! A régészek NEM adják el a leleteket, ez aljas és hazug rágalom, kollégáim és az egész szakma nevében visszautasítom! A lelőhelyek többségén nem kerül elő ékszer vagy nemesfém (még a temetőkben sem gyakori a telepeken meg egyenesen kuriózumszámba megy), de a kulturális örökség védelme nem anyagi haszonszerzés kérdése. Nem kincsvadászatról szól hanem ismeretek szerzéséről. A hazai régészettudomány a kutatási eredményei, magas szintű tudományos tevékenysége miatt elismert világszerte. A múzeumok pedig nincsenek zárva, annak ellenére, hogy súlyos anyagi gondokkal küzdenek, a magyar muzeológusok európai színvonalon dolgoznak. Havi 100-120 ezer forintos fizetésér, sokszor a hétvégéiket ingyen beáldozva szerveznek gyermekprogramokat, konferenciákat, sokszor saját zsebből vásárolják a múzeumi órához a ceruzát, színespapírt, fénymásolatot, benzint stb... Úgysem tudom ezt megmagyarázni olyannak aki a kultúrából és a tudományból a suskát hiányolja...komolyan szánalmas vagy...abba is hagyom mert kezdek elborulni.
ad 1. Először is, hadd gratuláljak a Zuwachshoz (mi, svábok csak így mondjuk). Szaporodjon, sokasodjon a Magyar ezekben a nehéz órákban. Felőlem akár keverék is lehet, csak neveld jó magyarnak. Persze az europid-keresztyén vérvonal mindig örömtelibb IMHO, de most nem ez a lényeg. A…..
  Az aktuális kábítószerügyi és prevenciós helyzet lehangoló. A 2009-ben elfogadott – érvényben lévő – Nemzeti Stratégia vállalhatatlan az új kormány számára, az új stratégia elfogadása a távoli jövő ködébe vész. Nem készült el az akcióterv a 2009-es…..
f10 2012.03.06 17:44:33
@kosher gázkamra: Ja, csak az igazságszolgáltatás hatásának nem addig kéne tartania, amíg a kiszabott büntetés tart. És nem ártana vizsgálni azt sem, hogy a börtönben töltött idő milyen szinten korlátozza az elítélt további életlehetőségeit, nem löki e tovább a kriminalizálódás felé...
Az alábbi érdekes, polgármestereknek címzett írásra bukkantam pomázi tűzoltóparancsnok tollából. Mielőtt felsőbb utasításra végleg eltűnne, szó szerint közlöm. Tisztelt Polgármester Hölgyek és Urak!2012. január 1-vel a tűzoltás és a műszaki mentés megszűnt…..
A március 15-i tüntetéseket a kormány úgy próbálta megakadályozni, hogy Budapest összes tüntetésre alkalmas terét lefoglalta. A felháborodás után február 17-én a KIM, a Főváros és az Egymillión a magyar sajtószabadságért civil mozgalom megállapodtak, hogy mégis megkaphatja…..
f10 2012.03.01 12:30:26
@Kalmár:
A FIDESZ kormányban szakpolitika helyett is pártpolitika folyik. A legalsó szinteken is hűséges káderek, percemberkék döntenek pillanatnyi érdekeik alapján. A vidéki középiskolák, megyei múzeumok élén elismert szakemberek helyett inkompetens frissdiplomás fidelitaszos gyerekek ülnek (lásd Heves megye). Lehet, hogy sok embernek 4-5 000 forint nem számít, de sajnos az új adórendszer pont nem ettől a rétegtől von el. A drogpolitika, ha már említetted, szintén nem arról kéne, hogy szóljon, hogy neked meg a szomszéd bácsinak mi tetszik, ez egészségügyi kérdés elsősorban, másodsorban kriminalisztikai. Mindkét témának sok jeles szakértője van, egyikük se gondolja hogy az irány jó, vagy hasznos lenne.(Zacher Gábor, Csernus Imre) A gazdaságpolitikával kapcsolatban, már sok jobboldalhoz köthető szakember is kifejezte nemtetszését (lásd Mellár Tamás). Az eu-val kapcsolatos folyamatos hangulatkeltés és köpködés pedig egyszerűen kontraproduktív és semmivel nem segíti ezt az országot.
Ha mindezektől eltekintünk és mondjuk a kormánynak mindenben igaza van, az arogáns stílus, a lekezelő hangnem, a határontúli magyarok kultúrfölényének folyamatos hangoztatása, az "enyém az egyedüli és teljes igazság" biztos tudata akkor sem elfogadható és felháborító minden szabadságát és méltóságát szerető ember számára.
Poldi bácsi megmondója 92,9 MHz 2012.02.28 21:57:00
Ahh, szóval akkor a probléma így volna rendezve, kedves Miniszterelnök Úr? Mint tudjuk, Magyarországon a bíróságok függetlenek, döntésüket nem befolyásolhatja senki, legkevésbé a magyar kormány, még annál is sokkal kevésbé Magyarország miniszterelnöke. Hillary Clinton…..
Schmitt Pál köztársasági elnök nem tud helyesen írni (ahogy a poszt szerzője sem), L.Simon László anno trágár verseket írt, Deutsch meg káromkodik a neten. De tényleg ezek a legfontosabb problémák? Lehet azt mondani ezek a szavak, kifejezések jól reprezentálják a Fidesz…..
f10 2011.03.31 13:15:23
@NemAnonim: Nem ezt úgy értem, hogy a múzeumok az alulfinanszírozottság miatt nem tudnak részt venni a közbeszerzésekben így kénytelenek a munkát leosztani különböző alválallkozóknak. A régészeti feltárásokra szánt pénz pedig működési költségekre költik. A gond nem az, hogy a jogokat visszaadták, hanem az hogy a jog mellé nem biztosítottak anyagi forrásokat. A Kösz pedig ha másra nem arra jó volt, hogy az ország különböző pontjain 2-3 hónapos munkára felvett régészeknek állandó munkahelyet biztosított, és a gond itt is az hohy a múzeumokban erre nem teremtette meg a lehetőséget. A leleteket egyébként MINDENHOL krumplis pontosabban rasel zsákba gyűjtik a feltárásokon.
f10 2011.03.31 14:23:30
@NemAnonim: Az a legnagyobb baj, hogy az örökségvédelemmel foglalkozók, sem tudnak egy értelmes alternatívát felmutatni. Néha valaki egyik, vagy másik politikai oldaltól befolyásolva, egyéni sérlemeire alapozva kitálal a sajtónak, ahol persze a szenzációt kibogarászva, átszűrik a tényeket. Az a törekvés, hogy ne hagyjuk a megyei múzeumi rendszert tönkremenni, nagyon jó lett volna, csak az a baj, hogy a megyei önkormányzatok IS csak a pénzt látják a régészeti feltárásokban, ezért ha egy-egy ilyen bejött a megyei szervezetnek, akkor a befolyt pénzt a negyei levette az éves költségvetésből, aztán persze nem adta vissza a projekt lejárta után sem. Ez a tendencia odáig vezetett, hogy mára a megyei múzeumi szervezetek közüzemi számláikat sem tudják fizetni, emiatt csökken a kiállítások száma, a nyitvatartás ideje.
A kösz gazdálkodása egy védhetetlen dolog volt, mivel sajnos tényleg pártkasszára dolgoztak, de maga az alapötlet nem volt rossz.