Regisztráció Blogot indítok
Adatok
republican

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd* ugyanott... *augusztus 20 után..
ProgBlog Unalmas ellenzék 2013.05.09 10:26:14
Az ellenzékre senki sem figyel, mert nem érdekes. Mi lett a Millából? Most még ott sem tart, mint két éve, már ami a társadalmi hatást (azaz: az események menetére gyakorolt befolyást) illeti. A benne együtt lévő szabad értelmiségiek képtelenek megvédeni még a maradék…..
republican 2013.05.09 15:45:53
A nép sosem ártatlan, ez is egy ilyen hülye mentegetőzés. A démosz el volt kényeztetve, karizmatikus, vagy annak beállított vezetőkkel - és Orbán mellett Gyurcsány is ilyen volt. Bajnai a vállalatvezető, elvezeti a céget és nem a villogással foglalkozik. Abban igaza van "kuszkusz1", hogy sokat kell terepre menni - de ehhez is meg kellett volna "csinálni", megértetni, hogy ő épp azért lenne jó, mert nem nagyot mondani hívnánk be a kormányrúdhoz, hanem csendben dolgozni, visszaépíteni Magyarország iránt a bizalmat, és idehaza a jó kormányzást, a mindennapi ügyek sima intézését kialakítani végre. Abban nagyot hibáznak, hogy mindennapjaikról nem tudósítanak folyamatosan, hogyan állnak össze a programok, ki mit képvisel,adott szakmákban mi lenne várható tőlük. Viszont itt meg NAGYON óvatosnak kell lennie, hiszen a fidesz MINDEN NAP belepök a levesbe, s csak az a biztos, hogy M.o. rohadt sokat fog fizetni kártérítésben, emelt kamatban,stb. és MEGINT nem lesz pénz még arra sem, hogy helyreállítsuk a romokat, amik a dúlás után maradnak...nemhogy újakat építsünk. Ezért javasolták sokan az elején, hogy most ne vegye át normális ember a kormányt, mert belebolondul és úgysem ér el semmit - nos én ezért örülök, hogy bajnai "dögunalmas", mert most NEM lelkesíteni kell, és nem is kétségbeejteni egy országot. S ha az "ártatlan" nép ezt nem érti meg, megérdemli sorsát, de tudni kell, hogy ahogy cserbenhagyta a tutyimutyinak vélt és láttatott baloldalt azzal helyet adott a mutyizó jobbnak - és örüljön, ha nem lesz halálesettel járó ramazuri belőle.
Ez nem igazi poszt. Ez egy rövid véleménykutatás olvasóink közt. Apropója a fent nevezett fehérjehalmaz szíves közlése és a tegnapi töri érettségi. Kérdés: mekkora egy tudatlan majom lehet az, aki ezt bírja mondani: "... a háború előtt a munkásemberek jól éltek...a…..
Az imént – pár isteni Totalcar videó után – épp lefekvéshez készülődtem. De aztán, én barom, még utoljára kinyitottam az Index címoldalát – és hagytam, hogy a Véleményvezér blog ügyeletes szerkesztője megint teljesen eldurrantsa az agyamat. Történt ugyanis, hogy a drága…..
republican 2013.05.08 07:26:36
Az öt tábor leírása kitűnő - de azért érdemes erősebben koncentrálni a médiára, amin keresztül mindezt tudjuk, ami felnagyít mindent. Különösen a "ballib"-nek nevezett társulat igen buta, rendszeresen úgy próbálja védeni (ímmel-ámmal de) vállalt politikai partnerei/védencei álláspontját, hogy gondosan megismétli, ezzel BEVÉSI az összes vádat ellenük. A másik: a politikai korrektség jegyében MINDEN alkalommal elmondják, hogy GYF, Bajnai, stb-stb megítélése "vitatott"...EZ a lehető legrosszabb bélyeg. Ezek ellen védekezni szint enem lehet, saját, korrekt média nélkül bizonyosan nem. A másik: Nem bizonyos, hogy csak helyezkedés a célja az ellenzéki vezető politikusoknak, de ha az lenne is, az vezérelheti, hogy saját, vállalt programjaikat szeretnék megvalósítani, ahhoz pedig jobb tárgyaló pozíció kell, akár egy új kormányzatban is. Ez a politika !! Ezt csinálná Schiffer is, csak ő ravaszabbnak hiszi magát OVinál, ezért kacérkodik az ötlettel, hogy vagy itt, vagy ott, de a mérleg nyelve lenne (szerintem - magánvélemény - a méreg nyelve inkább). Mindezt a sajtó előszeretettel tálalja személyes veszekedésnek, indíttatásnak, huszonéve (1989-ben már elkezdte a sajtó, mára "haladó" hagyomány). S ez is tökéletesen elegendő a Fidesznek, hogy a saját tábor maga akkora ricsajt kelt, ami egymagában eltántorít mellőlük sokakat. AZAZ. az ellenzék kétfrontos harcot vív,- az a gyér sajtója is, ami van, egy "ötödik" hadoszlop...
Az elemzők javában csócsálják a tegnap elhangzottakat. Gyurcsány Ferenc városligeti beszédét is értelmezik persze, van azonban egy mondata, amelyet figyelmen kívül hagytak: „A legrosszabb Mesterházy, a legrosszabb Bajnai is jobb, mint a legjobb Orbán.” Nem éppen hízelgő…..
republican 2013.05.02 17:16:46
Ez most konkrétan egy marhaság volt, kedves Zöldi úr, - a használt retorikai szerkezet távoli hasonló volta teljesen mást takar. Lukácsnak nem egy bon mot segített abban, nem az volt az "ára" hogy elismerjék. /Az ő sorsáról is, mint annyi máséról, pl Nagy Imrééről Moszkvában döntöttek, naiv és tudatlan, aki mást állít - a papírok nemsokára úgyis nyilvánosságra kerülnek/. Ami Gyurcsányt illeti, ez csak egy volt a sok "jó mondás" közül, ami frappánsan beleégette a hallgatóságba a lényeges mondandókat. Jellemző módon egyik híradó sem bírta megállni, hogy ne legerősebben Gyurcsánnyal foglalkozzon. A helyszínen még izgalmasabb volt, amellett hogy szabadon, papír nélkül beszélt, végig szoros összhangban a hallgatósággal, leginkább egy római v. görög szónok juthatott az ember eszébe. Tudja ugyanis mit beszél, világos a világnézete, szilárdak az elvei - arról meg nem sokat tehetett, hogy párttársai ugyanúgy cserbenhagyták, mint Medgyessyt, vagy horribile dictu: Csintalant /az egyetlen igazi pártszervezőjük volt! - nem véletlen, hogy megkeseredett.../, tul.képpen szinte mindenkit, aki lendületesen, de tett volna valamit egy új pártért. (S a kulcsszó az ELÁN: minden pártban (!) ferdén, gyanakvóan néznek azokra, akik gyorsabban, erőteljesebb kontúrokkal szeretnének megvalósítani dolgokat, és őket előbb-utóbb kitúrják az állóvíz dagonya-lakói.) A történelmi utalás egyébként érdekes,- de nem kellett volna GYF ellen valami fogpiszkálónyi szurkapiszkát faragni belőle. Bizony hízelgő eszmefuttatás, mert megemeli Bajnait és Mesterházyt is, beemeli a politikusságba, ami azért még kérdéses, sem a puszta "machiavellizmus", sem a "vállalatigazgatói" szakmundér nem lesz elég - mozgalmak és pártok kellenek mögéjük, s a szervezés nem folyik, a legfontosabb eszköz: a sajtó ugyanis nem áll rendelkezésre. (Bizonyára emlékszik Lenin meghatározásaira a témában; agitátor, propagandista, stb.) Nem vagyok Gyurcsány-hívő, de amiben jobb, azt nagyon sajnálom, hogy a magyar média képtelen világosan elmondani - ahogy egyébként a többiekről sem(politológusokat hagyjuk ki, mert nevetségesek, soha életükben pártok közelében se voltak, s az a tapasztalat ELENGEDHETETLEN, sajnos). Orbán tévelygései mögött is egyfajta országféltés áll, csak elemzőit rosszul választotta meg, a kinézett út és a hozzá vezető metódusok kusza társadalmi válaszok teljes káoszát hozták és hozzák. Mesterházy kicsit Orbános, elhiszi, hogy jó lenne min.elnöknek, Bajnai meg biztos jó lenne, de színtelen és megválasztatni irtó nehéz lesz. Egyiket sem "csinálja meg" a környezete, tanácsadói,ahogy egy politikust kell.
"A történelem arra tanít meg bennünket, hogy az emberiség semmit sem tanul a történelemből." Albert Einstein állítólag Pedig hát kéne, ugye. Már az is baj, ha egy nemzetnek állandóan el kell követni a hibáit ahhoz, hogy tanuljon belőle, de az már mégiscsak szánalmas, ha…..
republican 2013.05.01 14:27:17
@házelnök: mondanám, hogy nem a kinézet számít, de sajnos, igen, mert ha valaki lesz..ja a környezetét, azt, hogy ő közKereplő, és ILLIK valahogy normálisan megjelennie, vagy legalább erre látható kísérletet tenni, akkor az ezzel azt mondja: "azt csinálok, amit akarok, én vagyok az állam, meg az orrom és a tokám...ti meg senkik vagytok...én megtakarítok, ti meg TAKARÍTTOK!!
Lázár János szerint nincs arra bizonyíték, hogy a trafikpályázatok győzteseit politikai alapon választották volna ki. Micsoda feltételezés ez kérem? Mindenesetre a kormány mindent meg is tesz annak érdekében, hogy bizonyíték ne legyen. Ha minden igaz, akkor a magyar…..
republican 2013.04.30 16:09:42
@Pan Modry: Fordítva megy a dolog: azok mentek fityeszesnek, akik ilyen alpári módon bánnak nőkkel, gyerekekkel, mások pénzével, alkotmányával, rokkantnyugdíjával, oktatásával stb. Ahogy megsejtették az előző fityisz kormány stílusát, most odagyűltek...ne feledjük, hogy maga Ovi bácsi válogatta ki a képviselőjelölteket felcsúti házában, az ámbituson, s tartott nekik eligazítást: "ha azt teszitek, amit mondok, lesz lóvé, ha nem, ti sem lesztek..." De öröm az ürömben: ezek fogják először visítva megtagadni és feladni a rendőrségen, bíróságon.Lesz hangzavar kormányváltáskor. Akármilyen kormány lesz, ha nem Ovi a főnök, akkor besz.t a halott, senki mással nem érzik majd magukat biztonságban, mert a Főnök garanciája számít a többi macskajancsi (vagy pofátlan lázár), egy szavukat se hiszik, hiszen olyanok mint ők. Kurzuslovagok. Az a gondom, addig szemtelenkednek, hogy nem egyszerű politikai leváltás lesz, hanem nagyon megpofozzák őket az emberek, ki kit helyben, s joggal. Érik a verés. De bemutatták a "békés utat" ők maguk, a fülkeharcosok: lesz majd ügyész, rendőr, rabszíj - s náluk MEGÁLL majd minden, mert ebben is dilettánsok, bőven lesz mindenre bizonyíték.
Nem, nem fogja megúszni sem Mesterházy Attila, sem Bajnai Gordon, sem a magyar társadalom, hogy rehabilitálják Gyurcsány Ferencet. Ez a poszt nem Gyurcsányról szól. A rehabilitáció alatt pedig semmi különöset nem kell érteni, csak higgadt, tisztességes szembenézést azzal a…..
Critical Biomass Ujjszámeredet 2013.04.15 21:58:26
A béka hátsó lábában, a gekkók melső végtagjában és a mi kezünkben a számtalan homológ csontocska mellett is feltünő egy, fontos, közös vonás: mindannyiunknak öt ujja van. Az öt ujjúság a szárazföldi négylábú gerincesek nagy közös vonása, olyannyira, hogy egy…..
Kedves Vincent Olvasók! Azért fordulunk Önökhöz, mert ismét jelentős döntések előtt állunk. Talán még emlékeznek: mi, vincentesek úgy határoztunk, minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielőtt döntéseket hozunk. Együtt határoztunk a Vincent honlap…..
Amikor véget ért a Rendszerváltás és kialakult a Magyar Köztársaság közjogi rendszere és Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor sokan, akik részt vettünk ebben a kalandban nyugodtan hátradőltünk a székükben. Most a földről látjuk csak tisztán, hogy nem volt…..
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Ehhh, megint egy pár személyes emlék... persze jónéhány évtizeddel a fotó utáni korszakból. Erről a képről (még) nagyon hiányzik valami. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
republican 2013.03.02 16:16:35
@huzzadneki shakespeare: tudták, és örültek neki, hogy odavághattak a magyar földesuraknak, a Tiszáig akarták a magyar területeket annektálni, addig is még a mentőautókat is elvitték Budapestről, amikor itt kellett hagyniuk...Volt már itt minden, csak az emlékezet rövid és mítoszoktól homályos.
A hvg.hu röpítetette világgá a hírt a minap, miszerint ennek a mostani magyarországnak szeretve tisztelt miniszterelnöke fenséges jóvoltából volt szíves annyira hülyének lenni, hogy összekeverte Márait Ottlikkal. Elmondjuk mostan, miért is baj ez. Most abba ne menjünk bele, miért…..
republican 2013.02.25 10:44:20
@Humperdickk: Nem a citátumon egyen/százon bukhat, hanem az egyik lehetséges forgatókönyv szerint szándékosan, egy msik szerint hanygaségból hagyja a környezete ténybeli tévedésekkel, könnyen cáfolható hibákkal tele a nagy érdkelődéssel várt, hónapokra meghatározó szereplését (a rádiós nem számít igazán, mert bár idézik, ott nem látják annyian,studióban van, nem azt a hangulatot közvetítik a képek stb. ez is PR). Akármelyik igaz, azt mutatja, hogy valami a kommunikációs oldalon nem stimmel, s ez az erózió dolgozik. A bukéshoz az vezet,m hogy rájön arra, valami a Környezetében nem (sem) stimmel, elvesztették a bizalmukat benne stb. ezért radikálisabb - s ezzel eygütt meggondolatlanabb lépéseket tesz, támogatás nélkül, sőt annak ellenében. Nem véletlen, hogy nem engedik vitázni senkivel, nem a legyőzetéstől fél, hanem attól féltik, hogy hirtelen kitör és pillanatok alatt nyilvánvalóvá lesz vállalhatatlan személyisége. Túlzottan féltik az ellenőrizetlen vitáktól, ez nem véletlen. Meg fog borulni. Vóna is erre játszik. (Kiabálás Ángyánnal csak a kezdet volt.)
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
republican 2013.02.24 12:31:10
Megszólalt a Rikkancs című köztéri szobor ügyében eddig önmagának nyilatkozási tilalmat elrendelt Rogán Antal V. kerületi polgármester, de lehet, hogy jobban járt volna, ha továbbra is őrzi a szobor titkát, amit csak ő ismert - ebben a formában legalábbis.Az előzményekről:"–…..