Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FuraTermék

626 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember sokszor kerülhet kellemetlen helyzetbe, ha meghívása van egy rendezvényre, programra, nem kívánt randira, amelyre nem szeretne elmenni, de mégis képtelen kitalálni egy jól hangzó kifogást - vagy éppen ellenkezőleg: választani kellene a rengeteg jó mentség közül, de egyszerűen nem…..
Benito Mussolini hosszú ideig volt egyfajta példaképe a náci Németországot megteremtő, majd romba döntő osztrák ex-festőnek, de az olasz diktátornak is megvolt a maga ideálja, mégpedig az egykori Római Birodalom képében. Irányítása alatt Olaszország megpróbálta a kétezer évvel korábbi dicsfényt…..
FuraTermék Blog Túlélőbögre 2022.12.02 08:58:03
Elgondolkodtál már azon, mi lenne, ha eltévednél a vadonban mindenféle előképzettség vagy felszerelés nélkül és az egyetlen mentsvárad egy bögre lenne? Nos, mi sem, de mai FuraTermék-posztunkban egy kicsit elmélázhatunk ezen a kérdésen (is). Következzen a túlélőbögre (ami lehet túlélő bögre is)!..
A himnuszok a modern kori nemzetek fontos jelképeinek számítanak - közös éneklésük (vagy mint legutóbb az iráni férfi labdarúgó-válogatott esetében láthattuk: nem éneklésük) erősítheti az összetartozás érzését, segíthet kifejezni a hazaszeretetet. A világ legrégibb himnuszaként számon tartott…..
FuraTermék Blog Bundás lámák 2022.11.25 10:08:52
A lámás plüss naplók és a lámás portörlők után mai FuraTermék-posztunkban újra előszedjük a Dél-Amerikából származó, a tevefélék családjába tartozó párosujjú patásokat - mégpedig nem más célból, mint hogy otthonunk éke-dísze váljék belőlük! A "Tovább" gomb után következzenek a bundás lámák!…..
Talán nem véletlen, hogy éppen Latin-Amerikában értek el hihetetlen népszerűséget az úgynevezett szappanoperák - úgy gondolhatnánk, hogy az itt felvillantott kapcsolati hálók (ki kivel van, ki kit csal meg kinek a kijével) csak a képzelet szüleményei; ezzel szemben az Egyesült Államoktól délre fekvő…..
A webtárhely olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi szervezetek és magánszemélyek számára, hogy weboldalt vagy weblapot helyezzenek el az interneten. A webtárhely vagy webtárhely-szolgáltató olyan vállalkozás, amely biztosítja a weboldal vagy weblap interneten való megjelenítéséhez szükséges…..
A televíziózás hőskorában, amikor egy-egy adó még nem sugárzott a nap huszonnégy órájában, az adás kezdetét és végét is jellegzetes szignállal jelezték. De mi a helyzet egy olyan adóval, amely folyamatosan sugároz? Az 1980-ban elindult, azóta nemzetközi hírnévre szert tevő non-stop hírtévé, a CNN…..
Néhány évvel ezelőtt a magyar kiskereskedelmi piaci szereplők idehaza is meghonosították az angolszász országokban olyan népszerű karácsony előtti, úgynevezett fekete pénteki (Black Friday) extra leárazásokat, ennek köszönhetően a már a boltok nyitása előtt kígyózó sorokban az ajtók előtt várakozó…..
A 20. és 21. század diktátorait bemutató sorozatunk tizenegyedik részében visszatérünk a fekete kontinensre, hogy megismerkedjünk Közép-Afrika egyik leghírhedtebb államfőjének életútjával. Mobutu Sese Seko Bernát holland herceg társaságában 1973-ban. (forrás: Wikipedia)   Következzen Zaire első…..
FuraTermék 2022.11.08 18:27:25
@gigabursch: csodálatos gyöngyszeme lehetett a hazai internet előtti kommunikációnak. :-)
FuraTermék Blog Termosz a felniben 2022.11.04 17:29:34
Néhány évvel ezelőtt már bemutattunk nektek egy furcsa termoszt - akkor a fényképészeknek kedveztünk, mai írásunkkal pedig az autók iránt rajongóknak szeretnénk kedveskedni. Következzenek a felni formájú termoszok!..
Óceánia szigetekkel benépesített délnyugati részét (Mikronéziát és Melanéziát) a 19. század második felében fokozatosan gyarmati uralom alá vonták a térségben megjelenő európai hatalmak: az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország.  A korábban Új-Hebridák néven ismert Vanuatu…..
Tavaly februári posztunkban egyszer már foglalkoztunk a furcsa ajakbalzsamokkal - akkori írásunkban azonban még hagyományos kialakítású, azonban nem hagyományos ízesítésű ajakbalzsamok kerültek terítékre. Mai írásunkban a forma lesz különleges: következzenek a francia buldog formájú…..
Egy egészen rövid (röpke egy éves) szünetet követően folytatjuk a második világháború távol-keleti hadszínterének eseményeit bemutató sorozatunkat. Ausztrál páncéltörő tüzérek lőnek egy japán harckocsit a malájföldi harcok idején. (forrás: Wikipedia)   Mai írásunkban a japánok egyik…..
Azt gondolnánk, hogy a filmek a legtöbb bevételt a mozijegyek árusításából termelik - ez sokszor így is van, viszont egy nagy népszerűségnek örvendő film(özön) további dollár-százmilliókat tud a konyhára hozni a mindenféle kiegészítők eladásából (ezt igazán George Lucas fejlesztette tökélyre a már…..
Az, hogy pontosan hol volt a magyar őshaza, a mai napig vita tárgya a kutatók és az egyszerű emberek között is; a legnépszerűbb elmélet szerint ez a terület valahol a mai Urál hegység környékén helyezkedett el. De nem csak a ma emberét izgatja, hogy honnan érkezett a Kárpát-medencébe a magyarság -…..
"Itt van az ősz, itt van újra..." - írta Petőfi Sándor több, mint másfél évszázaddal ezelőtt. S ezek a csodás gondolatok évről évre aktuálisak, különösen, ha kitekintünk a természetbe, s megpillantjuk a sárguló lombkoronákat az erdő szélén. Mai posztunkkal szeretnénk itt, a FuraTermék Blogon is…..
Az egzotikus országokat bemutató sorozatunk következő részében nem egy, hanem két területet mutatunk be nektek - ennek oka végtelenül egyszerű: Guernsey (plusz Alderney) és Jersey múltja, jelene és jövője is annyira össze van kötve egymással, hogy nyugodtan kezelhetjük őket egyetlen…..
FuraTermék Blog Stresszoldó csiga 2022.09.30 09:08:47
A FuraTermék Blogon már számos alkalommal foglalkoztunk különböző, stresszoldásra kifejlesztett, furcsábbnál furcsább termékekkel - mai írásunkban pedig folytatjuk e szép hagyományt, remélhetőleg mindenki legnagyobb örömére. A "Tovább" gomb után nézzük meg a stresszoldó csigákat!..
Egyet fizet, kettőt kap akciónk keretében a 20. és 21. századi diktátorokat bemutató sorozatunk tizedik részében két, meglehetősen véreskezű zsarnok élettörténetét vázoljuk fel röviden - apáét és fiáét, akik hosszú évtizedeken keresztül nyomorították meg egy egyébként is koldusszegény ország népének…..
A világon a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer a WordPress. A weboldalak 30%-a WordPress alapú, hiszen egyszerű a telepítés, folyamatos frissítések állnak a rendelkezésünkre, és mindemellett SEO barát a felület. Szinte minden dizájnra találhatunk egy sablont, nem beszélve arról, hogy több ezer…..
Barangolás a világban Új atomkor 2022.09.19 16:45:19
A 2022. februárjában megkezdődött orosz-ukrán háború kapcsán kétszer is szóba kerültek atomerőművek: először a már inaktív csernobili létesítmény oroszok általi elfoglalásával (majd feladásával), majd az Európa legnagyobb, egyben legkevésbé biztonságosnak tartott atomerőműve szintén oroszok általi…..
A Ferdinand Gross név mára már csaknem összeforrott a megbízható és kiszámítható kötőelem ellátással, így remek hír, hogy kínálatuk rendkívül magas minőségű, saját fejlesztésű vegyi anyagokkal, a GRIZZLY termékcsaláddal is bővült. Legyen szó akár védelemről, ápolásról, tisztításról, vagy igényeljen…..
Svédország több, mint kétszáz éve deklaráltan katonailag semleges állam - habár az orosz-ukrán háború eredményeként nem zárható ki, hogy ez hónapokon belül meg fog változni, és a skandináv állam csatlakozik a NATO-hoz -; habár Stockholm sikeresen maradt ki mindkét világégésből, a svéd katonáknak nem…..
FuraTermék 2022.09.14 07:44:34
@geegee: korábbi belga gyarmatként sok helyi település kapott francia nevet. 1960 után át is nevezték őket.
Ha valami jó és működik, miért ne lehetne összekeverni egy másik valamivel, ami szintén jó és működik? - tehette fel a kérdést magában Victor Frankenstein, mielőtt létrehozta "szörnyszülöttjét".  Mai FuraTermék-posztunkban is hasonló kérdésre keressük a választ, csak éppen a barack segítségével...