Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FuraTermék

709 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hosszú évezredeken keresztül alapvetően patriarchális társadalmak határozták meg a civilizációk fejlődését; noha nem volt ritka, hogy rövidebb-hosszabb időre nők kerültek hatalomra egy-egy országban, birodalomban, általában nem ez volt a jellemző. Mosolyával milliók szívébe zárta magát.…..
Az egzotikus országokat bemutató sorozatunk harmincötödik epizódjában újra tengerre szállunk, s meg sem állunk Óceánia délnyugati részéig - ezúttal megismerkedünk a Föld egyik legkisebb független államával. Niue partvidékét korallszirtek és korallmészkőből felépülő sziklák tarkítják. A víz idővel…..
Az egykor a Közel-Kelet Svájcaként is emlegetett Libanon hosszú időn keresztül a véres polgárháború, az azt követő bonyolult politikai megbékélés, illetve a Dél-Libanont ellenőrző Hezbollah Izraeli elleni harcairól volt ismert - az egyébként természeti erőforrásokban szegény ország az előbbiek…..
FuraTermék Blog Szarvas a bögrén 2024.04.05 13:11:41
A FuraTermék Blog szerkesztőségének tagjai egészen különleges kapcsolatot alakított ki a hazai vadvilág óriásaival, a szarvasokkal és az őzekkel. Mai posztunkban ennek az ütközésekkel tarkított kapcsolatnak állítunk emléket, egyben folytatjuk a különleges bögrék bemutatását is. A "Tovább" gomb…..
Mai posztunkban megismerkedünk az argentin haditengerészet San Juan nevű tengeralattjárójának történetével és pusztulásával - egy történettel, amelyben az emberi tragédiák mellett helyet kap a pénzhiány és a korrupció. Az argentin haditengerészet (Armada de la República Argentina) egykori…..
Mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? Mai FuraTermék-posztunkban biztos, hogy ezt a kérdést nem fogjuk megválaszolni, cserébe viszont bemutatjuk nektek a tojásos csirkelámpát teljes fényében és pompájában!..
Tavalyi, Enver Hoxhát bemutató posztunkban már szóltunk róla, hogy Albániában a hidegháború idején milyen elképesztő méreteket öltött a bunkerépítési láz. A kisebb-nagyobb bunkerek az albán tájkép meghatározó elemei még napjainkban is. (forrás: Wikipedia)   Mai írásunkban ennek a történetnek…..
FuraTermék 2024.03.19 11:33:35
@gigabursch: nyáron talán hűvösebb van benne. :)
Magyarország késő középkori és kora újkori történelmének meghatározó része volt az Oszmán Birodalommal szemben folytatott háború, amely fényes sikereket (a nándorfehérvári diadal) és ezer év talán legnagyobb katasztrófáját (a mohácsi csatavesztést) is elhozta számunkra, a százötven éves török…..
Mai írásunkban újból ellátogatunk Grönlandra, ezúttal azért, hogy megismerkedjünk a Föld legnagyobb kiterjedésű szárazföldi természetvédelmi területével. A Grönland területének közel felét elfoglaló nemzeti park jégmentes, fjordokkal és kisebb szigetekkel csipkézett part menti sávja ad otthont a…..
2024-ben is folytatjuk az egzotikus országokat, területeket bemutató sorozatunkat - Saint-Pierre és Miquelon után visszatérünk Észak-Amerika északkeleti csücskébe, hogy ezúttal megismerkedjünk Kanada legfiatalabb szövetségi tartományával. Tipikus új-fundlandi tájkép. (forrás: Wikipedia)   A…..
A FuraTermék Blogon néhány évvel ezelőtt már foglalkoztunk a furcsa hógömbökkel. Mai posztunkban (amellyel hivatalosan is megkezdjük az új esztendőt) egy kifejezetten tematikus válogatást mutatunk be nektek... ...az Afrikát megidéző hógömbökből...
1972. október 13-án Argentína és Chile határvidékén, az Andok gyakorlatilag lakatlan térségében, több, mint háromezer méteres magasságban szerencsétlenséget szenvedett az Uruguayi Légierő Chile fővárosába, Santiagóba tartó repülőgépe, fedélzetén a személyzet mellett egy teljes rögbicsapattal és…..
Szenzációhajhász cím? Talán. Helytálló a "legnagyobb robbanás" szókapcsolat? Mindenképp! Füstfelhő Halifax felett a detonációt követően. (forrás: Wikipedia)   Mai posztunkban bemutatjuk nektek a történelem legnagyobb emberkéz által előidézett, nem nukleáris robbanásának történetét...
A Barangolás Blogon már nem egy alkalommal foglalkoztunk a vasúttal - mai írásunkban sem teszünk másként, ugyanis bemutatjuk nektek "A világ legmeredekebb vasútja" címével büszkélkedő vonalat. A Pilatus-hegy a közeli Vierwaldstätti (Luzerni)-tó felől nézve. (forrás: Wikipedia)   A "Tovább" gomb…..
A 20. és 21. század diktátorait bemutató sorozatunk tizenötödik részét ott hagytuk abba, hogy a Szaddám Huszein vezette Iraknak nem sikerült legyűrni a szomszédos vetélytárs, Irán ellenállását, szemben az országban élő kurd felkeléssel. Mosolygós diktátor egy 2001 januári felvételen - alig egy…..
FuraTermék 2024.01.23 15:55:07
@Ződ2000: Nos igen, az amerikaiak által teremtett hatalmi vákuum a mai napig érezteti a hatását a Közel-Keleten. Az is tény, hogy 2003 óta nem sikerült olyan stabilitást teremteni Irakban, ami az invázió előtt jellemezte az országot - bár annak a stabilitásnak a megteremtése és fenntartása is életek tíz- és százezreibe került.
Ha a 20. század végén egy nyugati akciófilmben szükség volt egy gonosz diktátorra, akinek a rendszerével szemben az aktuális főhős életét kockáztatva harcolhat, nagy esély volt rá, hogy Bagdad aktuális ura lesz az. Az elmúlt évtizedek diktátorait bemutató sorozatunk tizenötödik részében ennek a…..
Budapesti szobafestőt választani azt jelenti, hogy szakértelmet, precizitást és kreativitást kapunk. Az itt dolgozó szakemberek nem csupán festők; ők olyan művészek, akik képesek életet lehelni a falakba...
Az iroda festésének költségei változók, és számos tényezőtől függenek, mint például a festendő terület mérete, a festék típusa és minősége, valamint az alkalmazott festési technikák...
Mivel már csak néhány nap választ el bennünket az év egyik legfontosabb ünnepétől, a karácsonytól, a Barangolás Blog szerkesztősége úgy döntött, hogy ennek apropóján - és az év zárásaként - szétnéz a nagyvilágban, s közben a "Hol?", "Mikor?" és "Hogyan" kérdésekre keresi a választ az ünneplés…..
Természetesen nem múlhat el karácsony FuraTermék-poszt nélkül - még egy alacsonyabb fordulatszámra kapcsolt év esetében sem! Éppen ezért blogunk idei utolsó írását e csodálatos témakörnek szenteljük, s bemutatunk egy újabb karácsonyi furcsa termékkört... ...amely nem más, mint a karácsonyi…..
Ha megkérdeznénk egy átlag magyart arról, hogy mit tud Moldováról, jó eséllyel szóba kerülne, hogy az országban a román a hivatalos nyelv, a futballt kedvelők esetleg megemlítenék a de facto állam, a Dnyeszter-menti Köztársaság fővárosának focicsapatát, az utóbbi időben az európai kupasorozatokban…..
Ha az üzembiztonság kifejezést halljuk, valószínűleg nem India az az ország, amely elsőnek eszünkbe jut - s e sztereotip hozzáállás kialakulásában nem kis szerepet játszott egy közel negyven évvel ezelőtti vegyipari baleset, amelyet azóta is a világ legsúlyosabb ipari katasztrófájaként tartanak…..
FuraTermék 2023.12.05 16:27:40
@nemecsekerno_007: igazából a lentebb említett indiai Netflix-sorozat jelentette az inspirációt.
Az egzotikus országokat bemutató sorozatunk harmincharmadik részében - Barbados után - maradunk a napsütötte karibi térségben, mégpedig azért, hogy megismerkedjünk az egyetlen amerikai felségterülettel, ahol napjainkban is a baloldali közlekedés van érvényben a közutakon. A szigetcsoport…..
Hosszú hónapok kihagyása után visszatér a FuraTermék Blog! Eltűntünk ugyan, de nem véglegesen, ennek bizonyítéka mai írásunk, amellyel egy picit édesebbé tesszük ezt a szürke novembert. A "Tovább" gomb után nézzük meg, milyen dohányültetvényen teremnek a csokoládészivarok!..
Amióta az emberi civilizáció kialakult, meghatározzák történelmünket és fejlődésünket a háborúk - az emberi képzelet határtalan, ha embertársaink elpusztításához kell különféle eszközöket, fegyvereket kifejleszteni, vagy már meglévő, eredetileg békés céllal feltalált eszközöket a rombolás…..
FuraTermék 2023.11.23 10:05:43
@gigabursch: Köszönöm az észrevételt, pontosítottam! :-)