Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szianita

47 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kata 2020 – menni, vagy maradni? Kata mostanáig 2013 óta választható a kisadózó vállalkozások tételes adója, közismert nevén a kata. Bevezetésével létrejött egy olyan adónem, ami egyszerű, átlátható, könnyen tervezhető, akár vállalkozásbarátnak is nevezhető. Az ezt választók havi 25, vagy 50 ezer…..
    A bejegyzés átköltözött a honlapunkra. Kattints ide érte.        ..
A bejegyzés átköltözött a honlapunkra. Kattints ide érte...
Mire kell figyelni év végén a következő évet érintő adózási lehetőségekre vonatkozóan ? Minden év decemberében kell eldönteni, hogy a következő évben egy adott vállalkozás például: alanyi mentesből áfás szeretne lenni vagy éppen áfásból szeretne átmenni alanyi…..
A bejelentési kötelezettség jogszabályi háttere a 23/2014-es számú NGM rendelet. Kire vonatkozik? Azokra az adózókra, akik számlázó programot és/vagy online számlázó rendszert használnak. Mi az a számlázó program? Mit értünk online számlázó rendszeren? Számlázó…..
Reklámadó – kit érint? Ami biztos, az annyi, hogy teljes a bizonytalanság. A reklámadó törvény szerint kétféle reklámadó van. Az egyiket annak kell fizetni, akiknek az éves nettó árbevétele meghaladja az 500.000.000 ft-ot, azaz jellemzően nem a kisvállalkozásoknak. Az adó…..
Még mindig nem merünk sima PDF-ben számlázni 2014.06.24, Ruszin Zsolt, Forrás: Verlag Dashöfer (http://www.dashofer.hu) Az EU számlázási irányelve alapján Magyarország is megszüntette az elektronikus aláírási kötelmet, mégis lépten-nyomon beleütközhetünk abba, hogy az…..
A diákok nyári munkavállalása a szülőknek is sok gondot jelenthet. Hogyan lehet a tapasztalatlan, a munkaerőpiacon jóval kiszolgáltatottabb gyermekeket jól fizető, korrekt munkához segíteni? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ehhez nyújt segítséget a diákmunka adózási…..
A Növekedési Hitelprogram módosított Terméktájékoztatója tartalmazza a Monetáris Tanács április 8-án bejelentett egyes döntéseinek részletszabályait.  A forgóeszközhitelek maximális futamideje 3 évre emelkedik A forgóeszközhitelek maximális futamideje 1 évről 3 évre…..
Vállalkozói alapismeretek – vállalkozói képzés – Vállalkozás Okosan Eldöntöttük, hogy vállalkozók leszünk. Merre induljunk? Melyek azok a lépések, amelyeket meg kell tenni, ha vállalkozást szeretnénk indítani? Először is ki kell választani a vállalkozási formát. Lehetünk egyéni vállalkozók vagy…..
Vállalkozói képzésünk teljes összegét elszámolhatja! A képzés tematikája Részvételi feltételek Jelentkezési lap Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központ (továbbiakban: BFKHMK) a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról…..
Ügyfeleink írták: Tisztelt „Vállalkozás okosan”! Weblapjukról tájékozódtunk tevékenységükről. Bizalmat ébresztettek bennünk az egyszerű és ésszerű ismertető oldalaik, leírásaik.Tisztelt Hölgyem/Uram!  Nagyon tetszik az oldaluk!Tisztelt Címzett! Rengeteg tapasztalattal…..
Hallottad már ezeket a szavakat, hogy startup, workshop, proaktív, prosperáló, kompetencia, win-win helyzet, perspektíva, sztereotípia, inspiráció, ambiciózus, motiváció, stratégia, innováció ... és még folytathatnám reggelig. (megnéztem 5-6 "sikeres vállalkozásról" szóló…..
Ha autót szeretnénk vezetni, szükségünk van jogosítványra, ezt mindenki tudja. Ha vállalkozók szeretnénk lenni - akár egyéni vállalkozó, akár ügyvezető igazgató egy cégben - semmilyen tanfolyamot nem kell elvégezni, bátran mehetünk a falnak, legalábbis ez történik, ha nincs…..
Vállalkozás indítása előtt egy igazán fontos kérdés eldönteni, hogy vállalkozásunkat áfásan indítsuk vagy se? Mit jelent az, hogy alanyi mentesek vagyunk az áfában? Katás csak alanyi mentes lehet vagy áfás is? Miért jó és miért nem jó, ha áfásak vagyunk?   ÁFA - általános forgalmi adó, azaz -…..
Tudta, hogy a szünetelés kezdeti időpontja után meghatározott időn belül különböző adatbejelentőket kell elküldeni a hatóságok részére? szünetelés alatt bevallást kell…..
Pánikkeltés vagy tényleg félnie kell az ügyvezetőnek 2014.03.15 után? Ha adótartozása van a vállalkozásnak, elárverezhetik az ügyvezető lakását? Ha állami megrendelést kapunk, és az állam nem fizet időben, a vállalkozás felszámolás alá kerül, mert nincs miből kifizetni…..
    A bejegyzés átköltözött a honlapunkra. Kattints ide érte.  ..
Induló vállalkozások mindegyike, de a működő vállalkozások közül is sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy hogyan, hol találják meg számukra a legmegfelelőbb könyvelőt? Sokan úgy gondolják, van egy barát, ismerős, családtag, majd ő olcsón megcsinálja nekünk. Ne…..
   TÁJÉKOZTATÓ   az online pénztárgépek üzembe helyezését követően nem használható, hulladékká vált pénztárgépek selejtezéséről, kezeléséről, átvételéről   A 8470 vámtarifaszám alá tartozó, a továbbiakban a jogszabály rendelkezései…..
Adóváltozások 2014 2014. évi adótörvény-módosítások   Személyi jövedelemadó Az elfogadott törvény értelmében mégsem változnak a külföldi pénznemben megszerzett jövedelemnek az adókötelezettség megállapításához szükséges, forintra történő átszámítására…..
EFER – Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer Az állami adó- és vámhatóságnál az adófizetési kötelezettségek egy összegben történő megfizetése a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó pénzforgalmi számláját vezető, az Elektronikus Fizetési és…..
  A bejegyzés átköltözött a honlapunkra. Kattints ide érte.    ..
SZJA BEVALLÁS 2013 A személyi jövedelemadó bevallások leadási határideje magánszemélyek részére 2013. május 20. Ne várjon az utolsó pillanatig. Ha visszaigényelendő adója van, a bevallás leadásától számított 30 nap múlva juthat hozzá. Személyi jövedelemadó bevallások…..
  A vállalkozások likviditását javítja a pénzforgalmi áfa bevezetése Azok a vállalkozások, amelyek a számviteli törvény hatálya alá tartoznak, jelenleg akkor is kötelesek a kiállított számlájuk áfa tartalmát az adóhatóság részére bevallani és megfizetni, ha még…..