Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szemétpasi

0 bejegyzést írt és 239 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jótállás és a garancia kérdése mindig izgalmas, ha mire felmerül, a cég eltűnik, vagy megszűnik. A végelszámolás alá került fürdőszobás helyén egy új bolt üzemel, ami csak ránézésre ugyanaz, a céginformációk szerint viszont semmi köze a régihez. De mit tehet itt az…..
szemétpasi 2019.05.08 18:58:01
@Fotósképző: Sajnos lehet ez már velem is előfordult. Leírtam egy kávézóról, hogy rendkívül bunkó volt a pincér és a számla végösszege sem stimmelt, de (szerintem) tényszerűen fogalmazva és trágárságok nélkül. Ergo nem hiszem hogy moderálta volna a google a nyelvezet miatt, ellenben néhány órán belül eltűnt az értékelés.

Amúgy a fogyasztóvédelmet teljesen jogosan szidják. Vicc, hogy ebben a rohadt országban nincs egy olyan szervezet akihez az egyszeri ember fordulhat a nyiltan törvénytszegő és csaló cégekkel szemben. A békéltető testület az egy semmi, egyáltalán nem alternatívája egy rendes jogkörrel rendelkező hivatalnak.
De mondjuk azt nem a fogyisok hibája, hogy elvették a jogkörüket. De az már bizony hogy az övék, hogy iszonyat lassan válaszolnak többnyire és akkor is olyan mintha el sem olvasnák, egyből megy a "menj a békéltető testülethez" sablon.
A kommunikáció egy szakma, amit tanulni kell. Ha elég sokat beszél félre egy ember, könnyen lehet belőle szómágus. Hogy működik a szómágia? Nézzük egy adott példán! Megjelent a mai napon egy MTI hír, ami így szól: Ötvenezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon – mondta Novák Katalin,…..
A komenizmus házmestertempóba oltott önkéntes rendőrségének eddigi non plus ultrája a kurucinfo volt, az az online, izé, termék, amiben az ő szellemiségüknek meg nem felelő, a csőrüket piszkáló, bögyükben benne levő, tyúkszemüket taposó újságírókat, közéleti személyeket, mindegykiket, ún.…..
Ehelyett a bőrét próbálja menteni. Hatalmas érvágás ez a főpolgármesternek, még nagyobb kár Budapestnek...
szemétpasi 2018.12.04 11:28:24
@teéjesenmindegy:
Mert mondjuk a telefonod jó eséllyel mindig működik, míg az automata bizony nem. Kényelmesebb megvenni a jegyet bármikor bárhol mintha csak adott helyen veheted meg.

Továbbá a cégnek is olcsóbb, nem kell annyi automatát és pénztárat fentartani, nincs olyan róka fogta csuka mint pl a héven, hogy köteles vagy jegyet venni, de nem minden megállóban van automata ezért ha ott szálltál fel akkor vehetsz a kallertől. Ezért mindenki Aquincumnál meg Szent István Telepen száll fel, tehát pont semmi értelme előírni az elővételt.
Amúgy is pl a bérlet rendkívül szar minőségű, nekem hónap végére alig látszik, pedig kártyatartóban van és csak akkor veszem ki amikor meg kell mutatni. Volt is vitám már belőle, hogy nem tudták beolvasni a QR kódot rajta és meg akartak büntetni. Aztán végül 20. próbálkozásra csak sikerült szóval mehettem. Egy NFC kártyával nincs ilyen.
szemétpasi 2018.12.04 11:31:02
@snel: Te vagy nagyon naív vagy vagy bérkommentelő. Nem tudom melyik a jobb.

A BKK és BKV főleg egy ekkora projektben rendszeresen jelentéssel, elszámolással tartozik a fővárosnak. Továbbá a fővárosnak joga van bármilyen dokumentumba belenézni. Szerinted mennyire reális, hogy Dabóczy tartott vissza dolgokat és a főváros azt látta minden flottul megy? Ennyire ne játszd már a hülyét kérlek... Pontosan tudtak mindent Tarlósék.

Amúgy ok, tegyük fel Dabóczy volt a hunyú és meghamisított dolgokat. Hol a vádemelés? Miért nincs előzetesben? Ez komoly bűncselekmény.
Sokszor eszembe jut ő. Vajon, mi lehet vele. Sok sok éve már, hogy nem találkoztunk, sok sok éve már, hogy nem tudom, merre vitte sorsa.  Nem akart engem. Mindig kihangsúlyozta, ha összevesztünk, hogy csak "véletlen" gyerek vagyok, egy olyan apától, akit sosem szeretett, sosem ismert. Egyéjszakás…..
Hajlék. Nyugalmat, biztonságot nyújtó fedél. Hajléktalan. Egy ember, akinek nincs ilyen. Senki nem él önszántából az utcán. Aki elveszti a biztonságot nyújtó otthonát… azt mi nem tudjuk átérezni min megy keresztül nap, mint nap. Mit érezhet az az ember, akinek nincs olyan, hogy haza menni. Akinek…..
szemétpasi 2018.10.15 07:57:53
@Exploiter: Ezek tök jogos kérdések, csak nem jó oldalról közelíted meg. Van egy probléma, ami akkor is fent áll, ha a kormány a törvény betűjét veti be ellene. Ezt valamilyen módon kezelni kell, mert szimplán attól, hogy hoznak egy szabályt rá nem fog megoldódni semmi, csak több ezer ember jogilag bűnözővé vált.

Senki sem sem az aluljárókat összeszaró csövesekért küzd, meg a buszon ordítva hányókért. Azokért küzdenek akiknek pl van jövedelme, mert dolgoznak ilyen-olyan ideiglenes munkákat, de annyi pénzük nincs, hogy tudjanak lakást/szobát bérelni, mert az utcán lakva igen nehéz összeszedni több százezer kauciót. Olyanokért akiket mondjuk frissen raktak ki a lakásukból és nem 10 éve az utcán élő lecsúszott félőrültek.

Attól hogy valaki hajléktalan lett még ugyan úgy állampolgár és ember, kéne hogy járjon neki szociális védőháló. Az, hogy "menjen szállóra" meg igen gyenge érv, mert még Budapesten sincs elég szálló (a téli ideigleneseket ne számoljuk hozzá az állandó férőhelyekhez) és ezek egy része nem is fogad be "állandó" lakókat, egyszerűen közlik, hogy akkor most 1-2 hétig ne jöjjön vissza, mert kell másnak is hely. A cuccok megsemmisítése meg pláne abszurd. Nekem van egy büdös, gyűjtögető szomszédom. Rá miért nem rúgják rá az ajtót, mert veszélyes amit csinál?

De megközelíthető a probléma onnan is, hogy biztos, hogy a rendőrség a legalkalmasabb erre? Van elég kapacitás arra, hogy a csöviket vegzálják? Jobb lesz ettől bárkinek is?

Megint az a baj a kormánnyal, hogy egy tolvonással akarnak megoldani valamit, de se nincs átgondolva, hogy ez eléri-e a kívánt/kommunikált célt vagy, hogy a feltételei megvannak-e. MInt a mindennapos tesi. Tegyük fel van haszna (bár kétséges mert tesióra nem egyenlő a normális sportfoglalkozással), de a feltételei nagyon nagyon kevés helyen vannak meg és nem is úgy néz ki, hogy szeretné ezt a kormány megteremteni. Ha párhuzamot vonunk: Még akár jó is lehetne, hogy a kormány foglalkozik a hajléktalan megoldással, de sikerült kb a legszarabb megoldást megvalósítani úgy, hogy még normális feltételek sincsenek megteremtve hozzá, mert nincs elég rendőr, szociális háló, férőhely és úgy semmi, ami ehhez kellene.
Az online vásárlásnak megvannak a maga előnyei (bővebben előző cikkünkben olvashatsz róla), például hogy elkerülheted a szupermarketben előforduló legbosszantóbb vásárlótípusokat és a totálisan lehangolt eladókat. Készítsd be a popcornt, ugyanis összegyűjtöttük minden idők legirritálóbb és…..
szemétpasi 2018.10.14 16:14:12
@sure_shot: Nem tudom neked ez miért fáj? Persze ha még 5 órát elmegy utána és nem halad a sor miatta akkor arréb rúgdalom én is, de pl jajj elfelejtett valamit elszalad még 1 margarinért miközben 2-3-an állnak előtte azzal nincs gond. Olyankor elé tolakodni szimpla taplóság, ha ott állna a sorban sem lenne neked jobb.
Szerző: Horváth Zoltán Prőhle Gergely távozása a Petőfi Irodalomi Múzeum éléről már nem csupán szóbeszéd. A hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma erősítette meg közleményében. Prőhle a Magyar Idők által kezdeményezett, saját embereiket kinyírni hivatott kultúrharc egyik első célpontja volt,…..
szemétpasi 2018.10.06 09:32:16
@maxval balcán bircaman: Bezzeg a balkánon mi?

Amúgy megint ferdítesz, mert ez legfeljebb felső vezetői szinten igaz, egy multinál jó és hatékony munkával igen magasra fel lehet jutni ha nem vagy egy szociális vaddisznó vagy egy mulya balfasz.
szemétpasi 2018.10.06 14:05:51
@maxval balcán bircaman: Thats where you are wrong kiddo
“Mutimotiváció” vagy egy kialakulóban lévő modern cafeteria rendszer lehetősége?   Egy, a közelmúltban készített interjúban egy kkv vezető elképzelése a fiatalok motivációjáról a következőképpen hangzott: „az embereimet úgy kell nevelnem, hogy organikus módon mindenki úgy gondolja, ahogy én…..
szemétpasi 2018.09.09 17:15:37
@Meridian74: Nem, nem az. De igazából én itthon nagyon sok cégnél látom ezt, főképp olyan középvezetőktől vagy kisfőnököktől akiket csak nagyon nagyon sokára léptettek elő és ezért frusztráltak, ki a akarják élni a parancsolgatási, ugráltatási vágyaikat.

Amúgy nem értek veled egyet, igen is van különbség a generációk között. Pl az, hogy egy bizonyos bérszinten túl egy csomó Y generációst nem mozgat a több pénz, nem lehet befogni a szájukat valami kamu emeléssel. Ez a 40-es korosztályban remekül működik, ha elégedetlenkedés van, mert szar az egész rendszer akkor kapnak bruttó 10k emelést, aztán megint 1 évig kuss van.
A fiataloknál ez sokkal kevésbé megy, főleg ha már keresnek annyit, hogy nem hónapról hónapra élnek. Továbbá a fiatalok sokkal könnyebben lelépnek külföldre ha itthon nem boldogulnak, sokkal kevésbé jellemző rájuk a honvágy és a hazafias öntudat.
Továbbá én azt látom, hogy a munkára nem szükséges rosszként tekintenek, nem azért dolgoznak mert muszáj, hanem mert ez is simán lehet egy beteljesülés ha megfelelő a cég. Én nagyon szeretek ott dolgozni ahol most vagyok, mert jó a cég, jók a kollégák, jók a folyamatok, nem baszogatnak feleslegesen, van lehetőségem fejlődni, nyelvet tanulni és gyakorolni, a pénz pedig elég arra, hogy megéljek és még marad egy pici. Ergó én vigyorogva megyek be dolgozni és amikor +20%-ért mehettem volna máshova nemet mondtam, mert azt tudom hogy egy szemét szarrágó cég kicsinyes vezetéssel és a miénknél kb 5x nagyobb fluktuációval.
Carantén Még egy öt percre se! 2018.08.17 15:00:00
Egy darabig még biztos nyár lesz, és ugye nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, milyen durva fiziológiai hatásai is lehetnek a nyárral járó melegnek. Nem is baj, ismétlés a tudás anyja, valamiért mégis minden áldott évre jut legalább egy hír arról, hogy a kánilkulában, teli napfényben…..
szemétpasi 2018.08.19 16:11:15
@midnightcoder2:
Egy mozgó jármű teljesen más tészta, a menetszél jelentős hőelvonást eredményez a külső felületen így a belső sem melegszik fel annyira. Plusz azért nyitható ablak is van a legtöbb járművön (öreg villamosok, öregebb buszok) ami szintén segít abban, hogy a jármű belseje annyira mégse legyen meleg.
De amúgy egyet értek, szerintem 2018-ban szégyen, hogy a járművek jelentős részén nincs légkondi, vagy nem működik. (bár az utóbbit én ritkán veszem észre, szerintem nem olyan gyakori)

Harvey Weinstein:
Nyilván költői túlzással élt, mert egy 120 fokos kemencében konkrétan azonnal megég az ember, percek alatt komoly égési sérüléseket lehet szerezni, nem csak külsőleg, hanem konkrétan az ember tüdeje is megég. A szauna is csak 80-90 fokos maximum, plusz ott a levegő párataltama miatti intenzív izzadás sokat számít.
Amúgy egy napon állló autó nem 50 fokos, hanem jóval melegebb (pl én mértem itthon a kertben napon álló kocsimban 73 fokot is).
Plusz onnantól, hogy a testhőnél melegebb levegőt lélegzel be, elkezd nőni a maghőmérsékleted, az pedig egyenes út az ájulás és a komoly keringési problémák felé. Szóval nem, nem lehet simán kibírni. Elviselni el lehet rövid ideig egészségi állapottól függően, de a fél óra már nagyon megvisel egy egészséges felnőttet is.
KultúrSokk Mamma Mia! 2018.07.26 21:06:22
Miért irritáló a Mamma Mia!? Meglepő a kérdés, hiszen a blogban számtalan bejegyzés született már musicalekkel, illetve zenés filmekkel kapcsolatban, így sejthető a műfaj iránti személyes elköteleződés. Azonban mindig szokott lenni egy kivétel, ami erősíti a szabályt. Pontosan 10 évvel ezelőtt…..
szemétpasi 2018.07.27 22:33:53
@szendeszundi: Naponta munkások százai, ezrei rúgnak be a legolcsóbb, alacsony minőségű szeszes italoktól a kisbolt előtt állva. Ők ezt nagyon szeretik, jól érzik magukat tőle, fülig ér a szájuk. Ergo teljesen rendben van, holnap is mennek inni.

Érzed az indoklás értelmetlenségét? Attól nem lesz jó egy film, hogy van akinek tetszik. Nekem is van pár szar film amit szeretek, de attól még tudom, hogy szar filmek, nem védem őket.
JogÁsz Sorozatbarát 2018.07.21 21:07:02
Ugye önök is szoktak sorozatokat nézni? Akkor azt is tudják, hogy a sorozatok úgy „fejeződnek be”, hogy a rendező szinte mindig hagy lehetőséget arra, hogy a véget nem érő történetet egyszer még újabb epizódokkal folytathassa. Nos, ezért nem merem leírni, hogy a Btk. legújabb módosításának tervezete…..
szemétpasi 2018.07.22 14:55:23
@Kelly és a szexi dög: A megölés az zaklatás? Ha valaki olyan szinten elborult, hogy képes gyilkosságot elkövetni azt pont nem fogja érdekelni a törvény, és nem hiszem hogy a rendőrség egy ilyen nem kiemelt ügyben elég gyorsan cselekedett volna.

Ez teljesen nyilvánvalóan arra szolgál, hogy továbbra se kelljen semmilyen nekik nem tetsző médiának nyilatkozni és mégússzák a bújkálást meg sunyulást. Egyszerűen kijelentik pl a parlementből kijövet, hogy most épp nem dolgoznak, ergo nem lehet őket kérdezni.

Szükség is van erre, amíg ilyen Rezsiszilárd értelmi szintű beszélő disznósajtok képviselik a kormányt akik még a betanított böfögéseket se mindig tudják helyesen visszaadni.
A Google Mapsen a Rákóczi téri (valójában Józser körúti) nagyposta képén a melléküzletági termékeket bemutató gondolák tömkelege mellett az a legfeltűnőbb, hogy egy nagyon szépen felújított, hívórendszerrel is modernizált postáról van szó.  Ki gondolná, hogy XXI. század ide, 2018 oda, a korszerű…..
szemétpasi 2018.07.10 16:55:23
@FF: Egy 1 dolcsis cuccra simán elkérnek 15-20 eurós szállítási díjat. Megéri? De még egy 20 eurós cuccot sem éri még 20 euróért futárral kérni, gondolom érthető miért. Plusz ha korábban minden rendben volt akkor miért is kéne futározni?
Ez kicsit olyan mint ha lerobban a BKV majd a főnök azzal jön miért nem indultál el korábban, mert elofordulhat....
Napjainkban egy új típusú demográfiai csoport jött létre, elsősorban az Y és Z generáció képviseletében, akiket a magas kockázatvállalás és felszínesebb interperszonális kapcsolatok, ugyanakkor erősebb szülői függés jellemez. Gyakran nem hajlandóak vállalni a felnőttkorral járó felelősségeket,…..
szemétpasi 2018.07.10 13:41:15
@Terézágyú: Szerintem teljesen jól érthető, veled lehet a probléma.
A magyar csapatokban játszó futballistáknak nem kell túlságosan félniük attól, hogy a sok meccs és a nagy terhelés következtében a július végén kezdődő hazai bajnokságra teljesen kifacsart állapotban lesznek: szerencsénket és tudásunkat tökéletesen leírja a tavalyi Beitar Jerusalem-Vasas meccs, ahol…..
Vajon miért nem talál olyan sok pasi magának társat, ha reggeltől estig fent vannak a társkeresőkön, és ahol csak lehet ismerkednek? A leginkább releváns választ pont azok tudják megadni, akikkel szeretnének megismerkedni, a nők. Éppen ezért figyeltem a kommenteket, kérdeztem a nőket, hogy vajon…..
szemétpasi 2018.07.07 11:49:13
Én még 30 alatt vagyok, de egyetem után, jó állással, saját lakással, átlagos kinézettel. Nem szokott különösebben gondom lenni a csajozással, ennek ellenére oda jutottam, hogy jobb egyedül. Miért jutottam ide?

A korombeli nőkből 2 fő típus van:
1. Még ki akarja élni magát, buli, utazás, barátnőzés, flörtölés még úgy is, hogy elvileg kapcsolat van és szóban komolyabbak a szándékai. De látszik rajta, hogy még nem kész magát lekötni semmilyen mértékben, csak a szülői/társadalmi nyomás miatt kell mellé egy jó hapsi. Olyan mint egy cuki táska, vagy egy szép fülbevaló, lehet mutogatni a képeit a kollégáknak akik majd irigykednek, ha szerencsés akkor a pasi majd még költ is rá jó sokat, de ez végülis nem elvárás, csak hagyja "élni".
2. Görcsösen akar már családot, a gyerek, a fészekrakás áll mindenek felett. Nagyon hamar elkezdi pedzegetni a házasság kérdését és folyamatosan érződik rajta, hogy ketyeg a biológiai órája.

Ezen kívül persze még van sok más típus is, de 20-30 között ez a kettő a meghatározó.
Van aki ezt marhára élvezi, hiszen mind a két típust könnyű megfektetni ha édes kis hazugságokat súg az ember, úgy tesz mintha ugyan azt akarná/nem zavarják a dolgok. Én személy szerint és a legtöbb hasonló életkorú/státuszú barátom is így van ezzel.

Az a vicc, hogy vagy a sokkal fiatalabb (max 20-ig) és az idősebb, 30 feletti nőkkel jövök ki legjobban, és ezekkel a korcsoportokkal voltak a legjobb kapcsolataim. Az előbbi még nem görcsöl, még nem pánikol, hogy "nem volt fiatal", az utóbbiban meg már lecsengett ez.
Az, hogy Kósa Lajos közjegyzői okiratba rögzíttette az édesanyjának "járó", 800 milliós ajándékot, az ügyészség szerint nem veti fel a bűncselekmény gyanúját. Egy kérdésünk maradt: akkor mi?..
   A régészet egy olyan speciális tudományterület, mely számos más diszciplína módszereit használja fel pl. genetika, anyagtudományok, földtudományok, stb. Alapvető módszere az ásatás és a tárgyi hagyaték elemzése. Célja ezzel az emberi történelem, az emberi történetek megismerése, feltárása és…..
A keresztyén jelképek közterületi használata kapcsán világszerte gyakran lángolnak fel viták, legyen szó például a hivatalokban, bíróságokon, iskolákban kifüggesztett keresztről vagy feszületről, a betlehemezés megengedhetőségéről vagy éppen a Mikulás mellett feltűnő…..
A Magyar Ateista Társaság tagjai hívták fel először a közvélemény figyelmét a ma megválasztandó EMMI miniszter, Kásler Miklós tudományellenes kijelentéseire, melyeket a fundamentalista keresztény 777blog.hu által szervezett, „Isten és tudomány szolgálatában” beszélgetésen tett. Ugyan számtalan…..
szemétpasi 2018.05.20 10:43:40
@Ésszelteli:
Ősrobbanás csak egy teória, ezt senki sem fogja tudni sohasem bizonyítani.Mert előzőleg kellene bizonyítani, hogy valóban volt ősrobbanás illetve milyen erő hatására jött ez létre. Milyen folyamatok voltak előzőleg. Nem találgatni kell, hanem bizonyítani!

A tudományos teória és a hétköznapi szóhasználatban a teória igen mást jelent. Ergo egy tudományos hipotézis megfelelő vizsgálat és bizonyítás után válhat teóriává. Tehát az ősrobbanás elmélete nem egy borgőzös estén született vad fantazmagória, hanem sok lábon álló, tényekkel alátámasztott dolog. Természetesen mindig van rá esély, hogy félreértelmezzük a megfigyelt jelenségeket, de a tudomány mindig nyitott a hibás elméletek megváltoztatására. Amúgy ha bárki be tudja bizonyítani, hogy úgy ahogy van hülyeség az egész, akkor hajrá, és bejelentkezhet 1-2 nobel díjra.

Kik azok az Ateisták?

Azok akik nem hisznek abban, hogy létezik egy egy mindenható, mindentudó és mindenütt jelen lévő entitás.

Vajon előzőleg bizonyították, hogy nincs Isten vagy ez is csak egy újabb hóbortos teóriájuk? Azt kellene bizonyítaniuk, hogy Jézus nem élt, nem volt keresztre feszítve és nem támadott fel és nem emeltetett fel a menybe és nem töltötte be a próféciákat. Valaki küldje át az Ateista társaság erre vonatkozó bizonyítékait, mert úgy tűnik csak szélhámosok klubja és semmi több a gyülekezetük.

Neked milyen bizonyítékod van a fentiekre? A Bibilia? Az a könyv ami részben jóval Jézus előtt született (Ó-Testament) részben jóval utána ( Új-Testament: A legfrissebb evangélium olyan 30-60 évvel krisztus halála után született, a többi része pedig még jóval később sokadkézből származó történetek alapján). A többi írástudó kultúra miért nem tesz említést Jézusról? Tudod azok a fránya rómaiak elég sok mindent leírtak, pl innen tudjuk, hogy olyan cenzus mint ami az egyik evangéliumban van említve (merthogy ugye még csak az evangéliumok se képesek konzisztensek maradni egymással) soha nem volt... Szóval ha bizonyíthatóan részben egy fantasy story a Biblia, akkor ki a megmondója, hogy mi volt valós és mit költött oda az aki írta?
Egy ateistának nem kell és jellemzően nem is célja bebizonyítani, hogy nincs Isten. Amikor azt mondod, hogy szerinted nem léteznek sárkányok, unikornisok vagy éppenséggel a görög panteon akkor úgy érzed ezt be kell bizonyítanod? A bizonyítási kényszer mindig azon van aki állít valamit, nem azon aki ezt nem hiszi el bemondásra.
Ha őszintén körülnéz az otthonában, Ön is felfedezheti, mi az, amihez hónapok, vagy akár évek óta hozzá sem nyúlt és csak a helyet foglalja. Ha módszeres végigmegy a listán és leselejtezi az elavult, felesleges holmikat, meg fog lepődni, mennyi hely felszabadul az otthonában.…..
szemétpasi 2018.05.17 12:07:59
Ez egy jó nagy hülyeség lett az éttermi menük kivételével.

Videókazetta, DVD: Bár az előbbit már nem érdemes gyűjteni, de nem is hiszem, hogy lenne még olyan akinek 5-6 darabnál több van. A bedigitalizálás nem olyan egyszerű ám, főleg jó minőségben. Vagy kifizet az ember rengeteg pénzt érte valami profinak, vagy jó pénzért megveszi ami kell hozzá és rengeteg ideje elmegy. Inkább normálisan tárolva az az 5 családi kazetta elfér bárhol.
A DVD/BD meg aki szereti az gyűjteményt képez. Nekem több száz filmem van, jól esik rájuk nézni, a mozi sarok hangulatának része.

Könyv: Ezt nem kell kifejteni... Egy szép könyvespolc a lakás dísze és intellektuális érték. Persze ha csak be van hányva egy kupacban az asztalra az más tészta és vannak könyvek amiket nem érdemes megtartani (pl utikönyvek 10-20-30 évvel ezelőttről, nagyszüleimnek van vagy 50 ilyenje) de ez "vedd meg ebookban mert most ez a trendi" egy baromság.
Iratok: Ezzel még egyet is értek, de nem azért, hogy jobban érezd magad, hanem eleve érdemes ezeket normálisan, kereshetően tárolni. A digitalizálást feleslegesnek tartom egy átlagembernek nem lesz annyi irata, hogy digitális adatbázist kelljen építeni belőle, 2-3 lefűzős mappába simán belefér 5 évnyi irat. Annál tovább meg nagyon kevés dolgot kell megtartani.

Falinaptár: Ez egy dekorációs elem. Nagy szép naptárak vannak és sokszor jó az, ha csak rápillant az ember és látja, hogy ünnepnap lesz, vagy esetleg valakinek névnapja van. Mennyi ilyen van egy lakásban? Max 2 (egy fali és egy álló az íróasztalon). Ezek kidobásával most komolyan annyival szebb lenne a lakás? Maaaargit?

Éttermi menük: Ezzel mondjuk egyet értek. Sokszor már eleve elavult amit a kaja mellé raknak, sok étterem zár be, változnak a számok, adatok stb. Valóban felesleges megtartani, főleg nagy mennyiségben.

Csetreszek: Ez is teljesen igaz. Főleg az ajándékba kapott szarokat érdemes kidobni egyből vagy túladni rajta. Csak fogják a port és nagyon el tudnak szaporodni a lakásban. Én pl eddig 1x kaptam olyat ami nekem is tetszik és megvettem volna magamnak, az első adandó alkalommal tovább lett ajándékozva vagy eladva.
Pocsék zenék mindig voltak, igénytelenség mindig is létezett. A kilencvenes évek második felétől azonban olyan folyamat indult a fősodratú könnyűzenében, ami teljesen átalakította az addig ismert popműfajt. Korábban a nagyközönség előtt valamiféle zenei tudással és/vagy tartalommal felvértezve…..
Az egyik legfontosabb és talán legrégebbi kiegészítő a férfiak ruhatárában az öv. Nagyon sok esetben elkerülhetetlen egy öv viselése és nem azért mert különben csúszkálna rajtad a nadrág. Na de hogyan is kell helyesen viselni ezt a kiegészítőt?..
szemétpasi 2018.02.26 16:18:35
@Burgermeister: 1500-2000 Ft-ért lehet kapni sokszor a Lidl-ben bőrlyukasztót. Azzal pont olyan szép lyukat csinál az ember mint a cipész. Teljes készlet, különböző méretek, formák, vágóél kialakítás. Egyszeri befektetés, fémből van az egész, szerintem még az unokáim is használni fogják :D
Felejts el mindent, amit a gízai nagy piramisról az általános iskolában tanultál, mert az elmúlt években, fejlett technikai eszközökkel végzett helyszíni vizsgálatok egészen új megvilágításba helyeznek mindent, amit eddig tudni véltünk az építményről és környezetéről. Vegyünk sorra néhány…..