Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MRM

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Donald Trump a milliárdos üzletember megnyerte az amerikai elnökválasztást tegnap este!  A világnak az a része akik csak a CNN és BBC híreire alapozták az információikat, ez a hír most kétségbeejtő és félelmetes, sőt hihetetlen!  Pedig igazándiból csak az történt, amit sokan sejtettünk, de…..
MRM 2016.11.12 01:23:27
@amergin: Olvasd el légyszíves amit írtam: mromvari.blogspot.com/2016/11/miert-van-fel-amerika-es-szinte-egesz.html

És ha nem teszed, ne példálózz Indexes cikkel. Az index ugyanúgy beszívta, mint a többi. Ha meg akarod érteni, mi történt... olvass utána dolgoknak több oldalról. Jobb színben fogsz feltűnni, nem egy tájékozatlan egyénnek.
Félreütött kártyás fizetéseket sem lehet elég gyorsan korrigálni bankon keresztül, a SZÉP kártyásakat pedig különösen nehéz, főleg nyáron. A Széna téri Burger Kingnek eddig 4 hónap alatt nem sikerült visszaadnia mintegy 7000 forintot: Mivel az én ügyem most lépte át a 4…..
MRM 2012.08.30 06:47:17
@vénszivar: nem csak a paprikat vettem... neztem mar kozben, hogy valami nem stimmel, de mostanaban gyakran van ugy, hogy tobbet koltok, mint tervezek. Tele volt a kosar, sejtettem, hogy valami nem ok, de hat mint irtam, sokat vasaroltam... 20Ft-os paprika???????? amit en vettem az 10x annyiban kerult... De a lenyeg, hogy a dolognak ugy kelle mukodni, ahogy az en esetemben tortent... elnezest, itt a penzed
MRM 2012.08.30 07:14:10
@vénszivar: keszpenznel sem lett volna mashogy. akkor is kifizettem volna. Kartyanal is mondja, hogy mennyibe kerul. 30%-al volt tobb igy a szamlam.
Nem hordok magamnal ennyi keszpenzt,bar abban igazad van, hogy a keszpenzes fizetes jobb (okosabb) dolog, de az en esetemben nem valtoztatott volna semmit. Nem fogja egy teli kosarnal egyenkent elmondani mindennek az arat. Szerintem o sem latta, hogy mennyi a paprika, mert lefoglalta, hogy azirant erdeklodjon, hogy mit fozok ebedre... :) Johiszemu tevedes volt es azert jo, hogy ilyen egyszeruen megoldodott. Amugy nem magyarorszagon tortent az eset... Azert is irtam, hogy nem ertem, miert kell igy bonyolitani a dolgokat...tulszamlaztak, visszaadjak. pont.
MRM 2012.08.30 16:44:26
@CID: ok, ha fizet valaki egy elore kifizetett VISA/MC/AMEX ajandek kartyaval, akkor nem 2 perc megoldani, mert azoknal honapokig is eltarthat, mire visszakeveredik a penz. Az uzlet hibaja? Igen, akkor visszaadjak kápéban. Nehogy mar a vevonek legyen kellemetlensege abbol, ha az uzlet elcsesz valamit. Ezt kellett volna a BKnek is. Elbactak? too bad... lecseszni a penztarost, hogy legkozelebb jobban figyeljen.
Folytatjuk a korábban megkezdett étlapszemlét. FB-oldalunkon erről az oldalról adtam fel rejtvényeket, amiket, lássátok be, elég rossz arányban találtatok ki: A "He is a highland garlic roast" esetében a "he is" bevezető külön rejtély. De van ám itt más is: "Cock lounger…..
MRM 2012.08.30 06:34:14
@zaftos szatira2: @krisk!: a loaded teljesen jo, talan az egyetlen jo forditas az egesz etlapon :)
loaded baked potato (ami azt jelenti, hogy az egeszben sult krumpli meg van pakolva mindenfele joval - loaded - tejfollel, vajjal, sajttal, szalonnaval es ujhagymaval altalaban.

amugy senki nem emlitette a fungal deert, hehehe, ez a gombas nem az a gombas (nem mindegy hogy gombas szelet vagy gombas lab)
MRM 2012.08.30 16:32:10
@adamsky21: a stuffed belulrol toltott (turkey stuffing), a loaded pedig megpakolt. a rakottra valoban nem jo a loaded, arra nem is figyeltem. My bad. :)

a loaded baked potato egy etel, de nem az, amit ok irtak.
www.myrecipes.com/recipe/loaded-baked-potatoes-10000000223049/
USA-ban ugyanolyan mindennapos etel (ezen a neven - loaded baked potato), mint a french fries.

:) de a gombas azert nagyon durva, meg nem tettem magam tul rajta, magyarul ugyanaz a szo, de az ertelme teljesen mas. a fungal az beteg gombast jelent, gombas oz... fungal deer, ha egy angol anyanyelvu olvassa, akkor egyertelmuen gombas betegsegben szenvedo allatot jelent, nem hiszem, hogy szivesen megennek... :)
Nem Amerika sötét oldaláról lesz ma szó, noha a történet Évi tollából onnan érkezett – sokkal inkább az emberi természetről, amely családon belül is képes egészen elképesztő dolgokra. Én mégis, mindezek ellenére is, Évi utolsó mondatát olvasva arra gondoltam: sikerülni…..
MRM 2012.08.20 16:22:20
OFF: Tenyleg elkeserito az emberek modortalansaga, de hat ez van... ok ettol erzik jol magukat...
ON:
Tipikus magyar gondolkodas.
@Zedder: "hogy ha nem kapott fizetést, akkor be sem volt jelentve, ergo senkinek sem volt egészségbiztosítása? Az azért nagy lutri ott kint a nagy vízen túl! "
Az USA-ban nincs egeszsegbiztositasod attol, hogy a munkaltato bejelent (egyelore), nem szocialis orszag. Az egeszsegbiztositast mindenkinek maganak kell megvenni. Attol, hogy be vagy jelentve, egyetlen dolog valtozik: fizeted az adot.

Sokan irtak, hogy a poszt irojanak is el kellene menni dolgozni. Attol, hogy a ferjnek van allampolgarsaga, sajnos a csaladot meg nem jogositja arra, hogy dolgozzon. Valoszinuleg a gyerekek feketemunkat vallaltak. Meg kell kerni a zoldkartyat es munkavallalasit az egesz csaladnak csaladegyesites alapjan, de az penzbe kerul, nem is kevesbe, valamint ha a ferj nem tud 2 evere visszamenoleg hivatalos adozott keresetet felmutatni, ami akkora osszeg, hogy el tud belole tartani egy 5 tagu csaladot, meg se lehet probalni, bele se neznek az ugybe. Szponzor kell, azt meg nem olyan egyszeru talalni...
Ha csak ESTA-val utaztak (nyilvan csak a ferj utazott allampolgarkent) nem lehet statuszt valtoztatni, dolgozni, munkavallaloit igenyelni stb, bar ha igy volt es nem kertek vizumot, az ciki.
Ha kertek, akkor is nehez elintezni a hivatalos statuszt 4 emberre es rengeteg penzbe kerul.
Tanacs: el kell menni San Franciscobol, az orszag legdragabb resze. Persze, szep, de abbol nem lesz kenyer az asztalon. Meg Los Angeles is nagyon drada. El kell menni Phoenix-be, Las vegasba (bar a munkaugy eleg szar, kezd ebredezni az epitoipar) vagy valahova, ami nem ilyen draga. 5 embernek egy 150 nm2-es lakas San Franciscoban 2500 dollar havonta. Vegasban 1000. Nem mindegy.
Egy kocsit mar 1500 dollarert lehet venni. Persze ha nincs bevetel, akkor az is rengeteg, de valoban nem a jegyek megvetele volt a megoldas. Magarorszagon sem lesz jobb a helyzet, kiveve, hogy lesz barat, rokon, akiknek el lehet panaszkodni a tortenentet, de ettol megintcsak: nem lesz kenyer az asztalon. Szerintem rossz kornyeken probaltok megelni. Mindenestre tanulni kell a dologbol es talpraallni. Segits a ferjednek munkat keresni, kuldj el oneletrajzokat minden lehetseges cegnek, munkakozvetitohoz, adj be jelentkezest mindenhova, ami csak szoba johet.
nem lesz konnyu, de kitartas es sok sikert.
MRM 2012.08.20 16:45:24
De jo, elveszett, amit beirtam...
Na megegyszer:
Valoban elkeserito emberek modortalansaga..
Ezenkivul nagyon magyar fejjel gondolkozik itt mindenki, ami persze ertheto, hiszen a hozzaszolok tobbsege Magyarorszagon el.
pl
@Zedder: "Kapásból az ugrott be, hogy ha nem kapott fizetést, akkor be sem volt jelentve, ergo senkinek sem volt egészségbiztosítása? Az azért nagy lutri ott kint a nagy vízen túl! "
Attol mert valaki be van jelentve, meg nincs egeszsegbiztositasa (egyelore). USA nem szocialis jellegu egeszseguggyel bir, azaz ha valakit bejelentve dolgozik, attol csak annyi valtozik, hogy adozik a keresete utan, eu biztositast mindenkinek maganak kell megvennie (munkaltaton vagy magancegen keresztul)
Mas: attol, mert a ferj allampolgar, attol meg a feleseg nem dolgozhat hivatalosan, fekete munkat pedig kapcsolatok nelkul nem olyan egyszeru talalni, mert mindenki ker Social Security szamot. Ahhoz, hogy a feleseg dolgozhasson, meg kell igenyelni a zoldkartyat es a munkavallaloi engedelyt. Ez csaladegyesites utjan lehetseges, de szukseg van a ferjnek legalabb 3 eves megszakitasmentes adobevallasra, ami bbizonyitja hogy el tudja tartani az 5 tagu csaladot, ami nem keves. Ha ez nincs meg, akkor kell a szponzor, akinek a sajat plusz az 5 tagu csalad eltartasahoz kell eleg jovedelemmel rendelkeznie... Azt pedig nem olyan egyszeru talalni (foleg ilyen testver eseten)
Ha a csalad tobbi tagja ESTA-val jott ki, akkor ott nem is lehetseges statuszt valtoztatni, csak akkor, ha VIZUMOT igenyeltek... ESTA-van nem lehet dolgozni. De sima turista vizummal sem. Ha letelt a 90 (180) nap, akkor illegalisak, attol fuggetlenul, hogy a ferj allampogar-e vagy sem... Ha elkezdtek is az ugy intezeset, es a zoldkartya folyamatban, ha a ferjnek nincs jovedelme, a gyerekek es a feleseg nem fogja megkapni a zoldkartyat.
Mas: Nagyon rossz teruleten probalkoztok megelni. SF az orszag leges-legdragabb helye (Nw Yorkkal egyutt), ez valahogy olyan, mintha csorokent az ember azon sirankozna, hogy nem tud sajat erobol lakast berelni a rozsadombon. Egy 150 nm2-es lakas/haz 2500 dollar havonta. Legalabb. Los Angeles sem jobb sokkal. Phoenix, Las vegas, SLC, stb 1000. A munkaeropiac sehol sem jo, de kezd eledezni ezeken a teruleteken.
Azzal, hogy megvan a repulojegy es hazamentek, mi lesz jobb? Azon kivul, hogy lesznek baratok es csalad, akiknek el lehet panaszkodni a tortenetet es szidni a testvert (aki megerdemli), de ettol nem lesz kenyer az asztalon. Korul kell nezni mas reszeken az orszagban. Es azt kitalalni, hogy mikent lehetne elintezni a hivatalos statuszt a felesegnek es gyerekeknek.
Welfare-t kell felvenni, Food stampet igenyelni, minden goverment segitseget, amit csak lehet meg kell igenyelni. Aztan kocsit venni es elmenni egy "more affordable" helyre, nem a rozsadombol keresgelni. Na csak ennyit akartam.
MRM 2012.08.20 16:46:16
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..
A haverokkal Augusztusban elutazunk 2 hétre nyaralni. A helyszín kiválasztását minden évben általában egy hosszas procedúra előzi meg, mert az egy dolog hogy 5-en vagyunk, de mindenki máshova akar menni. Én ugye Las Vegasban a Stripen akarok meghalni, Dave mindenképpen Dubaiba akarna…..
MRM 2012.07.11 16:12:13
@Scala: 25 kilot
MRM 2012.07.11 19:38:48
@Scala: Nincs mit :) Miota megszabadultam tole, nem vagyok olyan gatlasos. :) Nem volt konnyu, de sikerult :) Konnyen beszippantja az embert a gyorskajak es junk-ok orszaga...Persze nem szeretem az altalansitasokat, hogy az amerikaiak csak szemetet esznek, mert itt is meg lehet talalni a jot. Dobozban/konzervben/porban nem vettem semmit 2 eve. Hus, hal, gyumolcs, zoldseg, gabonak, magvak, tejtermekek es viz, ebbol all a bevasarlas:) nagyjabol. Ha cimkeje van, akkor mar fenntartassal veszem meg, de csakis alapos tanulmanyozas utan. Light/0% fat, Sugarfree termekeket nem veszek. :)
MRM 2012.07.11 20:32:04
@zerolime: koszonom :)
Most kezdtem el nézni, Michael Palin: Utazás a Csendes-óceán körül című sorozatát. Aki még nem látta, annak nagyon ajánlom, érdemes megnézni. Gyönyörű felvételeket láthattam benne, elsősorban Kamcsatka fogott meg a vad szépségével, rengeteg vulkánjával, gejzírjével.…..
A véleményes hétvége kezdetéül íme Diána beküldése.ez az első beküldésem, bár rendszeres olvasó vagyok. azonban ezt nem tudom szó nélkül megállni... a "can't wait" klasszikus félrefordításáról van szó, melyet az fűszerez, hogy egy viszonylag színvonalas könyvben…..
 Hatalmas fölénnyel nyert talos jégmadara, gratulálunk! ..
MRM 2011.01.12 05:53:05
  csoki: ledfa Mikrobi89: Bokeh Gyuri74: Karácsony az oviban Mollysz: Ünnep bence93: Bazilika karácsonyi fényekkel James Cage: Kellemes Ünnepeket! MRM: Ajándék vlm: Ördögi színjáték II. MRM: Danbo készenáll az ajándékok bontására :)..
Közeledünk a karácsonyhoz, ez tükröződik a felhozatalon, téli és ünnepi hangulatú képekkel volt tele a fal, de még mindig közöttünk vannak az ősz fotói is (nem baj, tavaszra kikopnak:)   LEGKEDVELTEBB KÉPEK A HÉTEN   vlm: Ördögi színjáték jupiter-8: Vonatozás a…..
Ebben az őszi hajtásban úgy tűnik keddre csúszott a hétfő. Most is a múlt hét legkedveltebb képeit bocsátjuk szavazásra. Ezen a héten is az őszi hangulat uralkodik - de elnézegetve az időjárás jelentéseket, hamarosan váltunk sárgásbarnásvörösből fehérbe, mert hétvégén…..
Jelen hét képe, a múlt hét legkedveltebb képe az Indafotófalról, a szavazás győztese pedig nem más mint: scherer - eine Richtung című képe, gratulálunk! ..
Veronica Sawyer Fizetes 2010.07.25 20:40:59
Hell!Mar egy ideje megint nem jelentkeztem, dehat csk a szokasos dolgok tortennek. De nemsokara augusztus...durva, a tabor felenel jarunk. Roviden h mik tortentek eddig. Lassan kb mindenki a fizetes utan erdeklodik. Anna egy Apple MacBookra palyazott, ezert rakerdezett mennyit keres. Ugye meg az…..
Kajatanya (Sajtos)kifli 2009.10.22 04:51:00
És akkor közkívánatra a kifli recept :) Hozzávalók (kb. 20 db-hoz): -3 cup (kb 800g liszt) -1 ek cukor -másfél kiskanál (kk) só -1 kk tejpor -2 kk vaj -2.6 dl víz -másfél kk élesztőpor-annyi tepsi amennyid csak van    Elkészítés: A hozzávalókat bepakoljuk a…..
MRM 2010.07.29 05:31:21
Lehet nem úgy tűnik, mert nem írtam már egy ideje, de mostanában rákattantam a főzőcsatornára. Ott láttam először ezt a receptet, mondtam is magamban, na az amcsik is feltalálták a rántott husit, aztán Christine-nél is olvastam, hogy tényleg működik a dolog, így ma…..
Mérleget készítünk a nyaralás előtt: a Szörcsháttér pályázaton 20 hét alatt 273 fotós 4718 fotója indult, ebből 229 fotó került be a szavazásba. Gratulálunk mindenkinek, szép munka volt! Most viszont a pihenés és az erőgyűjtés ideje következik - adunk mindenkinek (így…..
MRM 2010.07.10 16:02:31