Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kohn Troll (Altdel)

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
#380 A Nagy Hadronütköztető és az elektronmikroszkóp előtti korokban a nagy felfedezések leginkább a szerencsének, a véletleneknek, a józan paraszti észnek és a "kapja be az egyház!" mentalitásnak voltak köszönhetőek.Arisztotelész kb. 2300 évvel ezelőtt a Nap által…..
Aranyvasárnap, közeleg a karácsony, hideg szelek fújnak, a kocsin már téligumi, megy a fűtés ezerrel. Délután 5-kor kukk sötét van, a város díszekbe öltözve, nagykabátban rohangálunk fel-alá az utolsó ajándékokért, a teendők listánkon már csak pár pipa hiányzik, de a…..
Utolsó bejelentkezésünk óta sok idő telt el, és nem unatkoztunk egy percet sem (mondjuk unatkozni egyébként sem volt sose szokásunk). Ami most itt velünk történik az bizony életmódváltás a köbön, vagy akár a tizediken. A célunk ezzel a bejegyzéssel az, hogy elmeséljük mi…..
Az Európai Unió ismét "jó" példával szemléltette a központosított bürokratikus rendszerek hatékonyságának hiányát. A cukorral kapcsolatos áfacsalások ügye Horváth András nélkül nem lenne téma. A kormány ugyan a végletekig elmenne a dolog szőnyeg alatt tartása…..
TudósBlog 8/25 2013.10.06 18:04:00
Egy hete próbálom megemészteni, de nem sikerült. Az ország talán legerősebb matfiz osztálya idei 25 érettségizőjéből 8an folytatják tanulmányaikat a Cambridge-i Egyetemen. Ezen fölül persze máshova is mennek külföldre. A + értelmezés az, hogy ilyen erős középiskolai…..
Rekordot döntött a foglalkoztatottság. Az NGM nem is felejtette el kiadni az aktuális győzelmi jelentését: Az idei május-júliusi adatok lépték át először a válság kitörése előtti legmagasabb foglalkoztatottsági szintet. Azóta töretlen növekedés vette kezdetét, ami…..
A szigetlakók nem normálisak. Ezt bizonyítandó újabb videónk van a japán Babymetal formációról. Most a tokiói MetRock 2013 fesztiválról, a stílus a "szokásos": death metalt kevernek J-Poppal. A végeredmény értelmezhetetlen. Bár már párszor írtunk itt róluk, ezt nem lehet…..
A mai vendégposztunkban Kocsis Gábor András kollégám beszél arról, hogy mint már több évtizedes informatikus és kocka múlttal rendelkezve hogyan fogja leendő gyermekét bevezetni az információs technológia világába. A mostani 33-40 éves informatikus rétegnek még nem volt akkora…..
Harbin Daoli kerületében, Heilongjiang tartományban készült videó és fényképek ismét egy öngyilkossági kísérlet pillanatait rögzítették, amikor egy 20 éves nő ugrott ki 5. emeleti lakásának ablakából, de az alsó szomszédja és a lány barátja gyorsan reagált és…..
Az emberi bőr, amellett, hogy immunrendszerünk legelső védelmi vonalát képezi, hőszigetelésben is fontos szerepet játszik, és a fizikai erőbehatások ellen is védelmet nyújt. Ha speciális nagyítóval vizsgálnánk meg, megdöbbennénk, hogy mennyi baktérium hemzseg a felszínén. Szám szerint bőrünk…..
Subba Fekete lyukak vetélkedője 2013.04.04 15:31:26
Én nem tudom milyen műsort látok éppen, de ez egy C.S.O.D.A. és egyben bizonyíték, hogy az "agyhalál után is van élet"! Meg különböző kontinens: A frigid pedig olyan mint a görbe ember: Ez van, emberek. Köszi Pí!..
Kohn Troll (Altdel) 2013.04.05 09:43:48
@Behajtó70: Elolvastam. Tévedtem valahol?
Kohn Troll (Altdel) 2013.04.05 10:02:32
@nu pagagyí: basszus, erre nem is gondoltam.

@spontan: jó a videó, tetszik. :)

@regress: mi a baj? Az, hogy fennakadtam azon, hogy egy félművelt műsorkészítő próbált hülyének beállítani másokat egy kérdéssel, csak ő maga is hülye volt hozzá, hogy értelmes kérdést tegyen fel? Vagy azon, hogy egy-két kommentelő a névtelenség álcája mögül okoskodva lefitymálja a két (nyilván fizetett) színésznőt?

Olyan ez, mint amikor az óvodás kisfiú pökhendi módon osztja a társát:
- De hülye vagy?! Nem is tudtad, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot?!
- Hanem ki?
- Hát az angyalok, te nagyon ostoba!
:))))))
Egyre többször felmerülő kérdés: egy szép, interaktív megoldást flashben vagy html5-ben érdemes megvalósítani? A válasz jelenleg azt hiszem elsősorban hit kérdése, vagyis ha a kreatív csapat hisz a html5-ben, akkor arra adja a szavazatát, miközben a flash is jól láthatóan éli…..
Régóta nem volt cikk. Felmerül a kérdés, hogy miért. Nos a válasz rémegyszerű, csupán lustaság és időhiány miatt. Nemrég írtam egy hosszabb cikket, de a blog.hu-nak (és részben az én figyelmetlenségemnek) köszönhetően elveszett az egész. Nagyon dühös votlam ott hagytam a…..
sorok között A béke másik arca 2012.12.11 18:28:00
Az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnöke vette át hétfőn Oslóban az EU nevében a 2012-es Nobel-békedíjat. A legtöbb uniós tagállam vezetője is részt vett az eseményen. - A három európai "tenor" vette át a Nobel-békedíjat - Kitekintő A…..
Kohn Troll (Altdel) 2012.12.11 22:07:44
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Kohn Troll (Altdel) 2012.11.19 15:27:11
@Stöki: szívni fogtok így az összesítéssel, de hát Ti akartátok. :)

Wizard of Wor (C64)
Raid over Moscow (C64)
Impossible Mission (C64)
Supercan (C64)
www.gb64.com/game.php?id=9181
Pitstop 2 (C64)
Duotris (C64)
Tetris (PC)
DynaBlaster (PC)
TORCS (PC)
Wolfenstein 3d
Doom 1
Doom 2
Quake 1
Quake 2

Egyelőre ennyi jut eszembe. :)
Ilyen is van! ..
Kohn Troll (Altdel) 2012.11.14 11:18:51
@Lapos Elemer: a szegedi építmény az Aradi vértanúk terén hiánypótló. Régen valóban nyilvános wc volt, de éveken át senkit sem láttam, hogy használná. Azóta éjjel-nappali gyorsbüfé lett, úgy is hívja a város apraja-nagyja, hogy Budiburger. :)

Éjjel részegen buli után nagyon jó, hogy van hol enni-inni valamit, ami életben tart.

Csak azt nem értem, hogy miért nem veszi fel hivatalosan is a Budy Burger nevet, vagy valami ilyesmit. Copyright az enyém, stipistopp. :)
Égi Zenekar Fesztivál címmel koncertet rendeznek a magyar rockzene történetének három kiemelkedő gitárosa, Radics Béla, Bencsik Sándor és Barta Tamás emlékére szeptember 30-án a fővárosi PeCsa Music Hallban. Mindhárom zenészhez kapcsolódik idén egy-egy kerek évforduló: Radics…..
Manhattanben vett új házat az Esküdt ellenségek Emmy- és Golden Globe-díjas sztárja. A színésznő és férje 10,7 millió dollárt fizetett a nem akármilyen ingatlanért, amit van szerencsénk most megmutatni nektek. A New York-i ingatlan 1900-ban épült pazar helyen, a Central…..
Döbbenetes, mennyire gyorsan avulnak az új kütyüink. A SonyEricsson Xperia Arc telefonom nincs egy éves (bár egy éves maga a modell), de már nagyon "gagyi" a mai modellek mellett. Picit több, mint egy éve használom a Galaxy Tab-em, és hát sem sebességben, sem egyéb dolgaiban…..
 Kedves barátaim,   ameddig a szakma szerencsétlenkedett az epub körül (szabványossága ellenére  sincs két platform, ami ugyanazt a publikációt ugyanúgy adná vissza, nincs teljes generáló eszközkészlet stb.) addig az Amazonnál sem pihentek. A mai bejelentéssel már régóta…..
Kohn Troll (Altdel) 2012.01.12 08:48:26
html5+css?

Már látom magam előtt az animált fejezetcímeket, az eseményvezérelt kiadványokat. Mire is lesz ez jó? Lehet majd sok csilli-villi bannert tenni a háborúésbékébe? Meg lehet majd lövöldözős játékot játszani az egri csillagokban "István Dobó versus Jani cár" jeligére?

És vajon ez a formátum nyitott lesz-e? Vagy csak az Amazon olvasóival tudom elolvasni azt, amit ilyen formátumban tudok megszerezni?

Ha zárt, akkor eleve nem akarok hallani se róla.

Ha nyílt formátum lesz, akkor lesz egy csomó reader, ami tudja, meg egy csomó, ami nem. És a legrosszabb, hogy lesz egy csomó, ami csak tudogatja. Ahány reader, annyi formátumbug. Lehet majd reader-független ebook-okra törekedni, mint pár éve a böngészőfüggetlen html esetében.

Ha nyílt lesz, és lesznek hozzá konverterek, akkor a konverzió során mit veszítek? Csak eltűnik a címlapról a betűk vetett árnyéka, vagy nem fogom látni a könyvben a magyarázó ábrákat?

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de szerintem a következő formátumokra van szükség formázott szöveghez:
- irodai dokumentum: továbbszerkeszthető, sok metainfót tud tárolni (változáskezelés, kommentelés, stb.), példa: ODT
- statikus nyomtatásra való: nem szerkeszthető tovább, mindig ugyanúgy néz ki, akár nyomtatom, akár elektronikusan olvasgatom, példa: PDF
- dinamikus megjelenítésre való (PC-n, okostelefonon, ebook reader-en, stb.): áttördelhető, a megjelenítés paraméterezhető (betűtípus, méret, sorköz, szín, stb.), stb, példa: ???

Szerintem ezt az utóbbit kellene megalkotni, de nem úgy, hogy elvisszük a könyvet a PC irányába, és előhozunk egy csomó új problémát, hanem úgy, hogy a meglévő hiányosságokat orvosoljuk. A cél, hogy azt tudja 100%-ig, amire való, nem pedig minden mást egy kicsit.

Szerintem.
Ha fiú, vegyünk neki Barbie-babát, ha Chicago Bears-szurkoló, kapjon Green Bay Packers mezt, ha pedig négyéves, adjunk neki dezodort vagy fogkrémet, aztán kenjünk mindent a Télapóra. Jimmy Kimmel az ABC egyik esti talkshow-jának műsorvezetője tavaly hirdette meg azt az akcióját,…..
Kohn Troll (Altdel) 2012.01.07 00:27:11
Nekem két kislányom van, 4 és 6 évesek, én pedig az apukájuk vagyok. Voltunk hármasban kb. 1 hónappal karácsony előtt a Természettudományi Múzeumban, dínókiállításon, de volt ott sok más látnivaló is. Nagyon élvezték, természetesen a dínókat leginkább. A végén titokban megvettem nekik egy lovas és egy dínós könyvet, mert a nagyobbik imádja a lovakat, és a másik könyv is jónak tűnt.

Karácsonyi ajándékbontás, egyszerre bontják a könyveiket, mindkettő nagyon izgatott. A nagy hamarabb jön rá, hogy lovaskönyv az ajándéka, és ujjongani kezd. Ez mondjuk nem lepett meg. A kis 4 éves is bontogatja a dínós könyvet, az izgalom miatt kicsit ügyetlenül. A feleségemmel lélegzetvisszafojtva figyelünk, hogy egy kicsit azért örül-e majd neki.

Aztán amikor felismeri, hogy ez olyan könyv, amit hetekkel korábban látott a múzeumban... hát... látnotok kellett volna az arcát. :) Hatalmas szemek, megszólalni is alig tud, habog, kapkodja a levegőt, és elmagasodó hangon, széttárt karokkal kérdezi a világtól: De hát honnan tudta a Jézuska, hogy szeretem a dínókat???

Csak magamban mondtam, hogy ha a Jézuska nem is tudta, de Papa azért egy picit sejtette. :)

A feleségemmel felnevettünk, így tört ki belőlünk a várakozás feszültsége. Nagyon jó érzés volt látni, ahogy magához öleli a könyvet, aztán kicsit eltartja, hogy újra megnézze, aztán megint magához öleli, és közben csak mosolyog.

(Lehet, hogy szentimentális kis buzi vagyok, de most is meghatódtam, ahogy ezt leírtam. :))

Namost ehhez képest elképzelem, hogy mit szólt volna egy... darab krumplihoz? Szivacshoz? Nem értette volna a kicsi, de a nagyobb sem. Csak várta volna az ajándékbontás végét, hogy hátha kap valami mást is, aminek jobban örül. A végén pedig lassan elszomorodott volna, ahogy összeállna neki a kép, hogy nem kap. A legvégén valószínűleg nem csak szomorúság, hanem igazi, keserves sírás is lett volna, hogy ő hónapok óta valami szép meglepetésre számított...

Hát, hogy én ezt
1: megtegyem a gyerekemmel
2: a feleségemmel együtt röhögve lefilmezzem
3: közzétegyem interneten vagy tévében
... hát én nem hiszem, hogy ép lelkű lennék. Mennyi gonoszság és rosszindulat van abban a szülőben, aki ezt megteszi a gyerekével? Sajnálom, ha nem tudja átélni az ajándékADÁS örömét...