Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Han Duo

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyetlen fellelhető forgatási képen Andrew Dice Clay ( Ford) és Renny Harlin ( rendező) Aki nélkül SOHASEM lett volna ekkora siker hazánkban: Nagy Feró "ESZEM,F..OM MEGÁLL UHHH"..
Han Duo 2015.09.27 00:46:20
azt nyíltan kimondja helyette Boross Péter. A volt miniszterelnök szerint a bevándorlás etnikai konfliktus, amit a nemzet érdekében minden eszközzel meg kell állítani. Szerinte a török hódoltságot követő bevándorlás vezetett a trianoni tragédiához. A sötétebb bőrszín a…..
Han Duo 2015.08.21 22:24:22
@igazi hős: Egyrészt - ahogy a híreket nézed, ez így igaz, beilleszkedés nuku. Unortodoxia, sajátnak nevezett út a semmibe. Másrészt még egyszer kérdezem, mi nem igaz?
Nekiindulni a futásnak - különösen, ha még nem elég az edzettségi szintünk -, nem egyszerű. Kis odafigyeléssel kiküszöbölhetőek az esetleges kellemetlenségek, így igazi élménnyé válhat az adott táv megtétele, ami a következő alkalomhoz is kedvet csinál. Helyszín Futni…..
Han Duo 2015.07.17 23:20:09
A múlt héten már elkezdtem kifejteni a szolgálati időre köthető megállapodással kapcsolatos rendelkezéseket. Ezen a héten azt nézzük meg, hogy mit tehet az, aki elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt, de a nyugdíjbavonuláshoz szükséges szolgálati ideje nincs meg. Ismét az…..
Az Oktatói Hálózat (OHA) meghívásának jóvoltából illusztris társaság gyűlt össze péntek este az ELTE BTK Múzeum körúti kampuszának főépületében. Olyan „jeles” személyek képviseltették magukat, mint Karácsony Gergely kiugrott LMP-s országgyűlési képviselő, Kunhalmi…..
Han Duo 2013.02.18 21:06:10
@dagiiron:

Igazad van, menjünk oda keményen a hazafiatlan szülőkhöz, akik engedik egyáltalán a gyereküket kimenni! Kezdhetnénk mondjuk a Cséfalvay államtitkáron, mert milyen dolog már, hogy az egy szem gyereke Angliában él ő meg közösből milliós fizetést vesz fel, miközben a GDP-hez egy kanyi grandot sem tesz hozzá! Meg még luxusnyugdíjas is akar majd lenni biztos!

Ha majd nagyhangon reklamáló szülők (vö. fideszes) gyerekei hazajönnek és, mint ahogy Pokorni kifejtette a két agyhalottnak a Hír TV-ben, a nálunk élő, termelő, nem itt született diplomások is elkezdik fizetni az anyaországukba az oktatási költségeiket, akkor le lehet ülni megbeszélni a dolgok további menetét.
Han Duo 2013.02.18 22:00:18
Vagy hová lettek a lánglelkű fidelitas-osok és HÖOK-osok?

2008. április 14., Forrás: Fidesz.hu

A Fidesz határozottan felszólítja a kormányzatot arra, hogy fejezze be a trükközést, a mellébeszélést, és felejtse el a tandíjat – szögezte le Ágh Péter vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A népszavazáson az emberek világosan és egyértelműen elutasították a kormány szociálisan érzéketlen politikáját. Elutasították azt az oktatáspolitikát, melynek alapja, hogy az tanulhat tovább, akinek a szülei ezt megengedhetik – szögezte le Ágh Péter, hozzátéve: eltelt egy hónap a népszavazás után, ám Gyurcsány Ferenc tovább folytatja azt a gyakorlatot, hogy nem vesz tudomást arról, hogy mi az emberek véleménye. Miközben azt hazudja, és folyamatosan arról beszél, hogy nem akar nagyon megszorításokat, eközben arról lehet hallani – sőt a miniszterelnök is erről beszélt egy kereskedelmi csatornának – hogy ismét tandíjas rendszerű oktatást szeretnének bevezetni – hívta fel a figyelmet a Fidelitas alelnöke.

A politikus felidézte a népszavazáson elutasított korábbi rendszer drámai következményét: több mint 35 ezer diák szorult ki a felsőoktatásból. Ezzel kapcsolatban a képviselő megjegyezte, hogy a kormány eltitkolta a felsőoktatásba jelentkezők létszámát, és csak a népszavazás után hozta azt nyilvánosságra. A népszavazáson a magyar választók egyértelműen kijelölték az irányt, ám ennek ellenére most más formában akarják bevezetni a tandíjat – szögezte le. A kormány nem azon gondolkodik, hogy hogyan lehetne pótolni a kieső bevételt – amire a köztársasági elnök világosan felhívta a figyelmet – hanem azon, hogy hogyan tudnák újra visszahozni a tandíjat a magyar felsőoktatásba – fogalmazott Ágh Péter.

A népszavazás által elutasított tandíjból évi 20 milliárd forint bevétel származott. A Fidelitas alelnöke az összeg kapcsán a kormányzati negyed példáját említette: arra a beruházásra gond nélkül költött volna akár 100 milliárd forintot a kormány. Amikor arról beszélnek, hogy nem tudnák pótolni a tandíj miatt kieső bevételt, akkor a saját kényelmükre, luxusukra el tudnának költeni kormányzati negyed formájában akár 100 milliárd forintot is, legalábbis az akarat meg volt erre – tette hozzá Ágh Péter.

A képviselő kitért az OECD-tanulmányra, melyben az áll, hogy hazánkban rendkívül alacsony a diplomások száma. Fontosnak nevezte, hogy minél több fiatal tanuljon tovább, ne kelljen bárkinek attól félnie, hogy tandíjat kell fizetni a későbbiek folymán. Ágh Péter hangsúlyozta: nem a tandíj rémisztgetésével kell motiválni a hallgatókat, hanem ösztöndíjjal.

A Fidesz határozottan felszólítja a kormányzatot arra, hogy fejezze be a trükközést, a mellébeszélést, és felejtse el – verje ki végre a fejéből – a tandíjat. Ne szolgáljanak semmi olyan előterjesztéssel, amely szembe megy az emberek akaratával, azzal a döntéssel amit több mint három millió ember hozott meg március 9-én – szögezte le Ágh Péter.

A képviselő hangsúlyozta: a kialakult válság kezelésére alkalmatlan a kormány, elvesztette az emberek bizalmát, a gazdasági élet szereplői is kiábrándultak belőle, és már a parlamenti többséget sem tudhatja maga mögött.

Kérdésre válaszolva Ágh Péter elmondta: korábban a Hallgatói Önkormányzatok (HÖOK) fejtette ki azt a véleményét, hogy valószínűleg politikai megrendelésre veszi ismét elő a tandíj kérdését a Rektori Konferencia. A testület április 22-re ígérte javaslatát, ám erről a koncepcióról miniszterelnök egy kereskedelmi televízióban már korábban beszélt.

(fidesz.hu)
sorok között A Matolcsy-változó 2013.02.15 05:17:00
Ez közel volt... Az biztos, hogy a szír hadsereg lövésze biztosabb kézzel kezeli az aknavetőt, mint Matolcsy a számokat.   A nemzetgazdasági miniszter nem is olyan régen még a növekedésre épített: A 2012 költségvetés 1,5 százalékos GDP növekedésre épül, 2,5…..
Han Duo 2013.02.15 17:47:07
@mrZ:
Azért, mert eddig erről volt szó és ez mutatta, mennyire szuperek vagyunk.

"Szijjártó szerint a GDP igazolja a kormány politikáját

A miniszterelnök szóvivője szerint a szerdán publikált statisztikai adatok alapján bebizonyosodott, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikája alkalmas a növekedés fenntartására egy törékeny európai környezetben is. Szijjártó Péter közleményében így reagált arra, hogy Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2011 negyedik negyedévében 1,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva a KSH és az Ecostat gyorsbecslése alapján. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 0,3 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék."
Han Duo 2013.02.15 22:32:04
@Lucky Larry Silverstein:

"Jogász az akad a kormányban meg a parlamentben is.

Az anyacégeiknek ugyanúgy fingjuk nem volt 2008ban semmiről mint a lízingszövetségnek. Akkor Mo-n a fiókbővítés volt müsoron."

Ha betegek leszünk, akkor remélem Téged olyan orvos kezel, majd mint amilyen jogászok vannak a kormányban meg a parlamentben, engem meg olyan gyakorlati tudásúak, mint a lízingesek. Ezért is van az, hogy az állam szinte minden peres esetből vesztesen jön ki és az új törvényeket annyiszor kell javítani, mivel teljesen dilettáns, tapasztalatlan együgyűek írják rendkívüli önbizalommal.

A lízingcégek javának meg nincs is fiókhálózata. Összekevered a bankokkal őket.
A miniszterelnök a jelek szerint valami egészen más realitásban él - mondjuk úgy: Viktor Csodaországban -, vagy pedig tudatosan és gátlástalanul hazudik. És hogy őszinte legyek, nem is tudom, melyik a rosszabb. De attól tartok, hogy momentán a legrosszabb forgatókönyvet látjuk…..
Han Duo 2013.02.15 16:21:44
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Kedves Hölgy!

Annyiszor be volt már az alábbi link téve.

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

Ebben hol van a csökkenő tendencia, pláne, ha figyelembe vesszük a nyugdíj-einstandot is?
Han Duo 2013.02.15 18:19:31
@manhattan (c):

Volt erre pár hónapja egy OV interjú az Info rádión, ahol azt magyarázta a saját hangján, a saját szájával Vezérünk, hogy 6000 millárd lett beszedve mindenfelől, ami nem lett volna meg, ha az IMF-et engedik beleszólni. Ez szerinte a gazdaságba ment. Namármost én felajánlanék egy üveg Lagavulin-t annak, aki megmondaná nekem, hogy hová lett az a pénz (ami a GDP 20 %-a mellesleg), milyen pozitív hozadéka lett, mert se az államadósság nominális értékében, sem a gazdaság nem jelenik meg. Annyival több adót fizetünk (legalább is én), hogy elvárnám, hogy legalább egy kis értelme legyen.
A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ... ..
Han Duo 2012.12.07 21:38:52
@Blogger Géza:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen: a tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről. A tanulás a mi időnkben sem volt ingyenes - én emlékszem -: albérlet, kollégium, különórák, nyelvórák, tankönyvek... Az egyetem mellett a mi időnkben is mindig dolgozni kellett: végig is dolgoztuk. Valahogy fenn és el kellett tartani magunkat, a szülői támogatás mellett is. Éjszakánként nyomda, istálló, teherpályaudvar... Ha azonban tandíj lett volna, kedves Barátaim, az már egy elkerülhetetlen és kivédhetetlen csapást jelentett volna a számunkra. Gondoljanak bele abba, mit érezhet ma egy diplomás házaspár, vagy mit érezhet egy munkás, aki látja a gyerekében a tehetséget, észreveszi a felvillanó észt, mit érezhet, amikor azt kell mondania, jövőre nem tudom fizetni az egyetemi tanulmányaidat. Ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked! Ezt jelenti egész Magyarország számára a tandíj.

mno.hu/migr/a_jovo_igennel_kezdodik__orban_viktor_beszede-371891
A KARD Viktor, az emberkereskedő 2012.10.30 11:23:05
Nálunk tényleg mindennek ára van. 250 ezer eurónyi államkötvény vásárlásával magyar állampolgárságot lehet szerezni egy fideszes javaslat szerint. „A haza nem eladó.” – hangzik el oly gyakran. De azért eladjuk. Kohn 15 év után hazalátogat, és döbbenten látja, hogy…..
Han Duo 2012.10.30 14:15:36
@altimus: Ja, csak mi az EU útlevelet áruljuk, felteszem az EU megkérdezése nélkül.
Olvasd a kormányhoz hű forrásokat, rögtön megtudhatod, hogy Orbán beszéde mennyire energikus és jó volt, a Kossuth téren lévő tömeg pedig simán hússzor (megjegyzés: az ötvenszer, százszor vagy milliószor is mehetett volna, ne romboljuk vezérünk tekintélyét, ha kérhetem!…..
Szívesen írnám Giró-Szász András kormányszóvivőről, hogy mostani szereplésével elveszítette maradék hitelét, de nem tehetem, mert már rég mínuszban volt.A Hírtelevízió Rájátszás című műsorában megmagyarázta, miért nem a kormány, hanem a szemét bankok rúgták fel a…..
Mint ahogy reggel óta lehetett sejteni: a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott követeléslista nem létezik, ez csupán egy ajánlás az IMF részéről, nem követelés vagy deklaráció, csak olyan intézkedések, amelyeket az IMF évek óta javasol, de nem feltételei a tárgyalásnak.…..
Han Duo 2012.09.07 00:27:49
@Pipas: És hol van ez ahhoz a miillárdokhoz, amit a GyF és BG felvett viszont OV költ most el. A nyugdíj lóvé beolvasztásának az volt az egyik legfőbb indoka, hogy adósságból van fenntartva. Akkor szerintem a történtek eléggé nyilvánvalóan a felhalmozott adósságból való pénz elköltése volt részben csak törlesztésre (bevonásra). A MOL egy az egyben IMF pénzből volt megvéve. A NB feltőkésítésében álló szintén adósságból való pénzt meg most fogják lenyúlni és biztos vagyok benne nem csak törlesztésre. Akkor szerinted ki a nagyobb szemét? Aki felveszi, vagy aki költi?
Han Duo 2012.09.07 08:47:29
@Ándi bácsi: Kéretik nem csúsztatni! Írtam, hogy részben törlesztésre ment, de csak (!) részben. És annyival nem is csökkent az adósság, mint amit törlesztettünk. Az ÁKK honlapon szépen látszik a nyugdíj állampapírok bevonása után nem folytatódott nagyon a csökkenés. Az egyébként bőséges maradékot meg éljük fel és közben megy sipítozás, hogy eladósítottak, de azért költik, mint az állat. :)
Han Duo 2012.09.07 08:54:51
@nu pagagyí: Ha tudtam volna, hogy 15.00-kor kikerül a netre a beszéd, 15.20-ra már új autóm lett volna. Valakinek biztosan lett is vagy 10. :) Így csak a bennfentesek tudnak spekulálni.
Egyszer, volt, hol nem volt, volt egyszer egy olyan kor ebben az országban, amiben élni annyira nem szerettünk. Legalábbis erre utal a tény, hogy 22 éve rendszert váltottunk, a kor szellemét szertefoszlattuk, és azóta elhisszük, hogy mi aztán ugyanoda soha többé. Sőt, forgattunk…..
Han Duo 2012.08.11 23:14:07
@Flúgatlan: Kétféleképpen tudnak helyben működni ezek a jóemberek.
1. Keményen átvilágítva és átlátva a gazdálkodást rendetvágnak és akkor utálja majd mindenki őket, a kari napokon plusz pont lesz a kocsijuk kromofágozása.
2. Megpróbálnak beilleszkedni, hogy ne legyen pokol minden napjuk és akkor meg el kell nézniük mindenfélét és feleslegesen ülnek ott.
Az elsőre nincs sok esély, mert az esetleges pár ismert stiklit fel lehet fedezni, de utána mit csinál? Legfeljebb felügyeli, hogy a stiklik az általa kijelölt módon menjenek. Arra hogy átlássa ejtőernyősként a gazdálkodást nincs esély kintről.
A második esetben feleslegesen van ott, egy jó kádernek sikerült jól fizetett állást kreálni.
Amire szükség lehetne egy pár értelmes, képzett szakember aki ellenőrként körbejár az intézmények között. 3 ember egy hónap alatt átnézi a könyvelés nagyobb részét, a beszerzéseket, a megkötött szerződéseket, megjelöli a hibákat, a hibázókat példásan megbünteti és megy tovább. 5 ilyen brigád rendbe vághatna mindent, ha lenne ebben az országban 15 megfelelő ember. De nincs.
Így az intézmények pont olyan módon fognak üzemelni, mint eddig.
Az MTVA már az Olimpia első napján kitett magáért, minden kétkedőnek bebizonyította, hogy az emberkínzó ex-ügynökök, zenetévés műsorvezetők és a feleségverésért jogerősen elítélt Knézy Jenő képes a közmédia eddigi színvonalát is alulmúlóan, a magyar sportolókat és…..
„Ha egy mérnök óvatosan kifejtette ellenvéleményét, értelmiségi aggályoskodásnak bélyegezték. „A vasúthoz nem diploma kell, hanem józan paraszti ész!”– jelentette ki az egykori miniszter. Ugyancsak őróla mesélik, hogy a máriafürdői kisvasút vonalának kijelölésénél…..
Han Duo 2012.07.25 09:53:46
@midnight coder: Azért ennyire sosem ment a kiáramlás. Eddig a többiektől el voltunk maradva fajlagosan ebből a szempontból, viszont minden rekord most dől meg ezzel kapcsolatban. Mostanság inkább olyan hírek jönnek, hogy a vidéki hagyatékosoknak megdöbbentően megugrott az elköltözők lakásfelszámolása a munkájukban vagy bevallottan kétféle ember jár nyelvtanfolyamra már csak; akinek a diplomájához kell és aki el akar menni. Rebesgetnek párezer építészt meg építőipari szakembert is, akinek meg muszáj lesz menni, ha nem akar itt éhendögleni.
A KFC-ben is ezt hallani, hogy pultosok közül ki hova lép le. Szomorú ez. Sajnos nem lehet mindenki holnaptól programozó (bár akkor a túlkínálat miatt ők is éhenvesznének). Kint valóban több a kereset, de fajlagosan is egyre több, mert itt a bérek lefelé a megélhetési költségek meg sokszor megmagyarázhatatlan okból felfelé tendálnak, mint azt biztosan észrevetted.
Kormányzati jó hír, hogy így viszont statisztikailag csökken a munkanélküliek száma.
Meglepetésként érhette azokat, akik rendszeresen tanulmányozzák a költségvetés helyzetét, hogy a megszokott siralmas adatok helyett, ezúttal a büdzsé 290 milliárd forintos többlettel zárt. Ez mintegy 210 milliárd forinttal több, mint tavaly áprilisban - ami több mint meglepő. Az…..
Han Duo 2012.05.09 12:19:29
@peti6: Nem érted sajnos. A hiány az egy létező, kimutatott dolog, ami nyilván változik, de az adott pillanatban annyi volt. Pont. Ez meg nem bevétel vagy siker, hanem a egy kiadás elhalasztásából fakadó könyvelési trükk, ami mögött nincs egy huncut forint sem (na jó megengedve a bizalmat valamennyi lehet, de biztos nem ilyen rengeteg). Találó a kamatmentes kölcsön kifejezés. Amúgy a trükk jó, de ha alkalmazottként a munkáltatód általi fizetésed ettől függ, akkor ráfáztál. Gondolom állambácsi csecsén hízol, mert amúgy értenéd.
Han Duo 2012.05.09 12:25:31
@7papsajt: Az a gond, hogy nem a patkányok menekülnek, hanem értelmes, jól képzett, szakmai tapasztalattal rendelkező, esetlég még nyelveket is jól beszélő emberek.
Han Duo 2012.05.09 12:45:08
@hümhüm: Remélem tényleg kiderül, mert ezt a "bevételt" a belföldi fogyasztás ilyen mértékű, arányos növekedésének kellett előidéznie. Lehet, hogy én maradtam le valamiről, de nem hallottam ilyesmiről mostanság a sikerkommunákició közepette sem.
Örülünk, Vincent? A tündér 2012.05.03 15:00:00
Bóbita, Bóbita táncol, Körben az angyalok ülnek, Béka-hadak fuvoláznak, Sáska-hadak hegedülnek. Az orbánizmus apologétáihoz és haszonélvezőihez szólnék most, röviden. Mondok egy vicceset: önből is lehet Ángyán. Ön erre most legyint, és én megértem önt. Megértem, hogy…..
Han Duo 2012.05.04 06:53:45
@tundrazuzmo: Jól kezdődik nap. :) Egy jó írás és a hét vicce:
"- A Fidesz nem komcsi gyökerekkel rendelkezik,.. " Ja, ahol mindenki eljutott legalább a Kommunista Ifjúsági Szövetség titkári posztjáig. Komolyan jó. De tényleg. :)

Egy gondolat még hozzá. Ha multi feleannyiért épít pl. autópályát és még a minősége is jobb, akkor a multinak kell építeni. Pont. Az effektív munkát, úgyis helyi cégek végzik. Az hogy "hazai"az nem lehet indok arra, hogy méregdrága és vacak lehessen bármi. A Közgép szédítő haszonkulcsából meg semmi nem jut el az igazán hazai vállalkozásokhoz.

Neked a jó amúgy, nem kell gondolkoznod. Nézed a hat betűt és eligazít az életben. Ülsz benn egy szép narancssárga hajó gyomrában ablak nélkül és nem kell vele foglalkozni, hogy mi az úticél. Ha meg esetleg mégse arra megyünk amerre valamikor elindultunk, vagy éppen pont az ellenkező irányba fordulunk, nem számít, lényeg hogy meg van a hajó.

Tak. Az avatarod legalább jó lett. :)
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Azt mondja a Magyar Villamos Művek vezérigazgató helyettese, hogy nehéz helyzetben van a negyedik mobilszolgáltató. Tudjátok, az, amelyik március végén alakult az állam pénzéből. Vagyis a miénkből. Hát ez bizony probléma!Azt is mondja Bánfi László, hogy életbevágóan fontos,…..
Han Duo 2012.04.28 23:14:26
@szobatars:

Honnét vetted, hogy rettegnék? Én amiket általában írok, azok tapasztalalataimból fakadnak. A vaksi szememnek jobban hiszek sajnos, mint az MTV híradónak.
Az emigrálást majd az államcsőd előtt 3 órával tervezem, illetve mielőtt éppen kilépnénk az EU-ból és lezárják a határt. Addig egyelőre örülök neki, hogy a szakmám a keresettek között elég jól áll itt is, külföldön meg pláne.
Jó ezt hallani, amúgy narancsos oldalról. Micsoda felháborodás volt amikor a pirosak mondták. Ebből is látszik, nincs különbség.

Nem is lenne rossz, mindenki elmenne, aki úgy érzi, hogy átverték a NER-ben. Nagyjából úgy működhetne az ország, ahogy KEH működött. Nem volt ott egy írástudó sem, de legalább mindenki megbízható volt. :)

Úgy látom, nálad a demokrata az, aki szó nélkül, bárgyún vigyorogva hagyja, hogy vágóhídra vigyék. Akkor bizony nem vagyok demokrata. Én azt hallottam, csak a buta és fantáziátlan emberek nem félnek. Te gondolom nem félsz, mert demokrata vagy.

Utolsó kérdés: Természetesen nem, és aki ilyet tesz, azt élet- család- és vagyonelkobzással kell honorálni. A vágyaim nem a megjelölt irányban keresendők, politikához nincs közük.

Jó egyszerű lehetsz, ha csak skatulyázással vagy képes elhelyezni magadat és ehhez képest másokat a világban. Gondolom valami kommunikációs tréningen tanultad a formát.
Han Duo 2012.04.28 23:31:42
@Mészáros Laci: Nem csak az egyéni vállalkozókra vonatkozik ez. Ha valaki nagyban kezdi és befektetőket talál, akkor azok szintén a sajátjukat teszik bele, felelősséget és kockázatot vállalva, illetve megbízva az ötletben és a hozzá kapcsolódó szaktudásban, ami valószínűsíti az jó ötlet megvalósulását. Hol látni itt ilyet?
Han Duo 2012.04.29 00:03:28
Amúgy meg:

"Az első lépés, amely kivezet abból a válságból, amelybe a szocialisták sodortá k
Magyarországot, hogy megteremtjük a széles társadalmi támogatottságon nyugvó demokratikus politizálás feltételeit . Ez olyan kormányzást jelent, amely nem alattvalónak tekinti az állampolgárokat, hanem példaként szolgál az emberek mindennapi életviteléhez, amely minőségében más, mint amit az elmúlt években tapasztalni lehetett. Ehhez vissza kell állítani a demokratikus intézményrendszerbe vetett bizalmat : azonnal véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az igazságszolgáltatást politikai támadások kereszttüzébe állítják, illetve hogy a kormány közérdekű adatok nyilvánosságra hozatalát akadályozza saját hatalmi ambícióitól vezérelve, és végül vissza kell adni a tisztességes munkával elért eredménynek járó tiszteletet és erkölcsi támogatást. ..."

"... A társadalom általános bizalomvesztéséhez az elmúlt években nagy mértékben hozzájárult az állam és a közszféra minden szegmensét behálózó korrupció és nepotizmus . Tűrhetetlen, hogy az állam javaira úgy tekintsenek, mint politikai zsákmányszerzés tárgyára . Elfogadhatatlan, hogy a
közjavakkal törvénytelenül és erkölcstelenül sáfárkodók az államot mint
magánvállalkozást kezeljék. Fontos, hogy a társadalom tagjai felel ős és megbízható partnerként tekintsenek az államra . Mára a közhatalom működése alapjaiban nélkülözi a kiszámíthatóságot és a stabilitást . A szétzilált és leépített közigazgatás nemcsak a mindennapi lét kerékköt ője, de a gazdasági fellendülés akadálya is, ma mind a piaci szerepl őknek, mind az állampolgároknak csak terhet jelent, nem segítséget." ...

A személyes kedvencem:

"Vissza kell adnunk az adott szó hitelét . Felelősen, az emberek bizalmára építve csak úgy lehet kormányozni, ha az ígéretet valóságos tettek követik . Ezzel a bizalommal tehát élni is kell, mégpedig olyan módon, hogy vissza kell térni a hiteles kormányzáshoz. Mivel szilárdan hisszük, hogy a legjobb kormányzás csakis a demokratikus kormányzás lehet, minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely erősíti az átláthatóságot, el ősegíti a hatalom ellenőrizhetőségét, és példaként szolgálhat állampolgári kapcsolatainkban .
Újjá kell építeni a joguralomba vetett hitet : Magyarország alkotmányos demokrácia, a működését elősegítő jogszabályok ugyanakkor csak abban az esetben érnek bármit, ha mindenkire egyaránt érvényesek. Nem lehet újra megerősíteni az országot, ha az emberek azt látják: szomszédjuk nem tartja be a törvényeket, és ezért nem kell senki előtt felelniük. A törvények szelleme megköveteli, hogy az írott szabály ne legyen tekintettel vagyoni státusra, politikai hovatartozásra, vagy más, egyéni tényezőkre."
 A juhásznak jól van dolga,Egyik dombról a másikra.Terelgeti nyáját, fújja furulyáját,Bú nélkül éli világát.Népdal  Hát, megint hazudott…Ma Orbán, miután találkozott Barrosoval, ezt mondta: „az akadályok lényegében elhárultak”… Rá…..
Han Duo 2012.04.25 00:44:52
@Nash vs. Keynes: Te se zavarodj össze, de azt tudod, hogy az előző kormány által felvett hitelek jó részét ez a kormány költi el. A nyugdíjpénztáras 3000 milliárd elvételekor az egyik legfontosabb szólam az volt, hogy hitelekből van fenntartva. Gondolom az ott lévő pénzecske egy jó része direkt hitel lerakat volt ebből kifolyólag. Vagy pl. az állami részvényvásárlások is mind a kormányváltás előtt felvett IMF felvett hitelből voltak. Jó része pénznek még meg van az MNB feltőkésítése miatt, de arra szintén szemet vetettek már. Szóval nem olyan egyszerű ez. :)
Hát végre ezt is megérhettem: hétfőn Brüsszelben törzsanyag lettem. És nem akárki plagizált ám mindenféle forrásmegjelölés nélkül, hanem maga a Főnök. Igen, Orbán Viktor személyesen.Éppen egy hete írtam arról, hogy mintha valami kísérleti laboratórium lenne az ország,…..
Han Duo 2012.04.24 14:32:26
@cassopo2: Az mekkora pofáraesés lesz, ha nem! :)
  „Bemászok ablakon, kimászok kulcslyukon, Előttem tágul az akadály, Figaro remekül viszi az ügyeket, Figarót veheted, hívhatod, viheted, A munka szépen megy a kezében, Ő megcsinálja, te meg csak állj! Mert előtte tágul az akadály!” Gioacchino Rossini/Cesare…..
Han Duo 2012.04.19 11:24:44
@Larry Silverstein: Bizony jobban mutat a cipőn, hogy made in EU, mint a made in China hidd el és ez pénzt ér, már csak a vámok miatt is! Majd gyártanak itt 3000 gumicsizmát és a megszerzett jogosultsággal a Kínában előállított 3 000 000 000 db-ra is felkerül az eredetjel. Nem túl bonyolult, a kínaiak azért nem teljesen hülyék és egyéb indokot nem nagyon látok, hogy idejöjjenek, amikor a rezsijük otthon a logisztikával együtt is alacsonyabb, mint itt. Mi most a kiskaput áruljuk a védővámok mögé. Korrekt dolog, biztosan megszeretgetnek érte.
Han Duo 2012.04.19 11:36:50
@Larry Silverstein: Így van, textiltől a vascsövön át karácsonyfadíszig minden. Mégis ide jönnek, ha lehet hinni a híreknek. Szerinted miért? Olyan jó itt a klíma? Mert haszontermelésre a környékükön sokkal kedvezőbb lehetőségek vannak. Segélyszervezetnek nem igazán hiteles egy kínai befektető.
Han Duo 2012.04.19 12:40:24
@Larry Silverstein:

"... Lehet ebből is hasznot húzni, okosan. "

Pont emiatt kellene jobban aggódni. :)
A bizottság megtette a jelentését Schmitt Pál plágiumügyében. De kérdem én, minek?? Mi itt a Nívó blogon eleddig nem foglalkoztunk a plágiumüggyel, de most már nem tudom megállni. Demokráciákban az a szokás, hogy ha alakul egy szakértői vizsgálóbizottság, egy olyan bizottság…..
Han Duo 2012.03.29 07:02:42
@Viktor_Viccnélkül: Van egy rossz hírem. Ez az ország annak, aki nem egy narancssárga ködön keresztül szemléli a világot, kezd egyre élhetetlenebbé válni. Minden kvalitást megelőz mostanság a párthűség.
Han Duo 2012.03.29 07:16:47
@Viktor_Viccnélkül: Az a rengeteg csata, amit már megnyertünk az államadósság elleni harcban, nem nagyon ad karakteres kéet itt:

akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

Látszik az árfolyam ingadozás benne, de lefelé nem nagyon megy a beszedett rengeteg pénz ellenére sem. Ráadásul az összetétele egyre rosszabb. Nem régen nyilatkozott egy AKK vezető, hogy nincs gond még, mert az adósság átlagos kamata 5,5%. Most meg 7-9%-on szedjük fel. Nem jó tendencia, mivel az idővel kifutnak az olcsó hitelek a maradék meg kitermelhetetlen.
Han Duo 2012.03.29 07:23:42
@FILTOL: Ezt hívják elszámoltatásnak. Biztosan hallottál már róla. Manapság nagy divatja van, legalábbis a szavak szintjén.