Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kohutnemarti

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Mivel hallottatok Jézusról és az igazságról, ami rajta keresztül jött el, vessétek el a régi bűnös természeteteket és a korábbi életformátokat, amely kényelemmel és megtévesztéssel van megfertőzve. Helyette hagyjátok, hogy a Szentlélek megújítsa a gondolkozásotokat és…..
"Hiszen mindenkinek saját magáért kell felelősséget vállalnia." Galata 6:5 (EFO) A döntéseid sokkal erősebbek a körülményeidnél. Talán nem tetszik, hogy ilyen bonyolulttá vált az életed... De néhány kivételtől eltekintve, senki nem kényszerít téged arra, hogy…..
"Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!" Zsoltárok 133:1 Isten szándéka az, hogy együtt tapasztaljuk meg az életet. A Biblia ezt a megosztott tapasztalatot hívja közösségnek.Ennek ellenére mára ez a szó szinte teljesen elveszítette biblikus…..
"Mert ő szabadított meg minket, és kiválasztott az ő szent munkájára, nem azért, mert kiérdemeltük volna, hanem az ő terve alapján."(2 Tim. 1:9, LB alapján) Isten azért szabadított meg, hogy szolgáld Őt. A Biblia mondja, "Mert ő szabadított meg minket, és kiválasztott az ő…..
"Látta, hogy nincs ott senki, és elámult, hogy nincs, aki közbelépjen..." (Ézsaiás 59:16) A legtöbb imádságunk hasonló az ételrendeléshez, vagy inkább a gyorséttermi rendeléshez.Lefékezünk a "drive-in" feliratnál és kiáltunk Istennek, elsorolva a kéréseinket és elvárjuk,…..
"Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság." (1. János 1:8) Közülünk nagyon sokan egyfajta álarcot viselnek. Nem akarjuk, hogy bárki is meglássa a valódi énünket; nem akarjuk, hogy bárki is lássa a hibáinkat.Gyakran…..
"Megerősített várossá teszlek ma téged: vasoszloppá és ércfallá az egész országgal szemben, Júda királyaival, vezetőivel, papjaival és az ország népével szemben." (Jeremiás 1:18) A következőket olvasd ma imádságként.Hiszem, hogy igaz rám mindez:Isten által én egy…..
"Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága"."(1. Péter 2:4) Isten azt mondja, hogy nemcsak elfogad Téged, hanem értékesnek is tart.Mit gondolsz, mennyit érsz? Nem a vagyonodra gondolok, hanem arra,…..
"Isten pontosan tudta, mit tesz a legelejétől. Kezdettől fogva elhatározta, hogy ugyanolyan módon formálja az övéinek az életét, ahogyan a Fiáét. A Fiú a helyreállított emberiség első tagja. Benne láthatjuk életünk eredeti és eltervezett formáját." Róma 8:29 (MSG…..
"A te Mennyei Atyád már tökéletesen tudja, mire van szükséged és megadja majd neked, ha Őt teszed életedben az első helyre és úgy élsz, ahogyan azt Ő szeretné." (Máté 6:33 LB fordítás) Amikor gyerek voltam, bármire volt szükségem, csak apukámhoz futottam és egyszerűen…..
"Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek." (Jer. 1:5) A Jeremiás könyve 1:5 azt mondja el nekünk, hogy Isten azért alkotta Jeremiást, hogy a Teremtő üzenetét átadja a nemzeteknek. Isten…..
"Az ÚR a világosságom és megmentőm, nem félek senkitől; az Úr megvéd engem minden veszélytől; soha nem kell félnem." (Zsolt. 27:1, TEV fordítás) Az elutasítástól való félelem két dolgon alapszik. Az első, hogy mindenkinek szüksége van arra, hogy szeressék - ez tény.…..
"Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, szétosztották mindenkinek: ahogyan éppen szükség volt rá." (Apostolok cselekedetei 2:44-45) Ez a gyülekezet növekedésének olyan titka, ami túl ritkán hangzik el. A szerető…..
"Egész indulatát szabadjára ereszti az ostoba, de a bölcs végül is lecsendesíti." (angolból fordítva: "A lázadó dühösen ordít; a bölcs ember kézben tarja természetét/hangulatát/kedvét, és lecsillapítja azt.") (Példabeszédek 29:11) Ha mérges vagy, ne válaszolj…..
 "Szeretteim, ha pedig a szívünk nem ítél el, bizalommal szólhatunk Isten előtt." (1Ján 3:21)Bizonyára észrevetted, hogy a bizalmad hullámzó. Olyan, mint az apály-dagály jelenség. Nagy változások történnek benne egyik napról a másikra – egyik nap fent, másik…..
"... Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." (Zsidók 12:1b) Hogyha Isten fel fog használni minket az Ő céljaira, összpontosítanunk kell az életünket. A Biblia az…..
"Mert ha akkor, mikor ellenségei voltunk, megbékéltetett minket az Isten önmagával Fia halála által, akkor miután megbékéltettünk, még inkább üdvözíteni fog élete által." (Róma 5:10)(Angol NLT szó szerinti fordítása: "Mivel ha akkor, mikor ellenségei voltunk, az…..
"Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára." (Filippi 1:6)Isten Igéje soha nem fogja megváltoztatni az életed, amíg nem hagyod, hogy személyessé váljon számodra. Nem a szomszédodnak szól, vagy a…..
"A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon." Kolossé 3:16aAhhoz, hogy olyan formában tanulmányozd a Bibliát, ami megváltoztatja az életed, nem kell egy halom drága eszköz. Nincs szükséged kommentárokra vagy bibliatanulmányozó szoftverre. Valójában, ha egy lakatlan…..
"De mindezt valóban tegyétek is, mert tudjátok az időt, hogy itt van már az óra, amikor fel kell ébrednetek az álomból."Róma 13:11Gazdálkodunk az időnkkel; pazaroljuk az időnket. Eltöltjük az időnket; időt spórolunk. Azt kívánjuk, bárcsak itt lenne az ideje; azt…..
"Drága kincs és olaj van a bölcs hajlékában, az ostoba ember pedig eltékozolja azt." Példabeszédek 21:20A mai igeversünk bemutatja Isten IQ tesztjét. Lássuk, mennyire vagy okos: a bölcs emberek megtakarítanak a jövőre, de az ostobák elköltenek mindent, amit csak…..
"Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom." Lukács 14:26 Isten nem akar osztozni az iránta való ragaszkodásunkban senkivel, még a saját családunkkal sem. Ha…..
"Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát." Efézus 6:16Az Efézusi levélben Pál apostol elmondja, hogy a negyedik dolog, amit a szellemi hadviselésben tennünk kell, az a hit pajzsának a magunkra öltése. Isten teljes…..
"Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!"  Péld. 3:5Minden alkalommal, amikor hit ébred bennünk, támaszkodunk valamire. Ha egy székben ülsz, a szék gyártójára hagyatkozol, abban bízva, hogy olyan dolgot alkotott, ami megtart téged. Mikor az…..
"...És állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." Zsidók 12:1cMár sokszor elmondtam, hogy Istennek terve van az életeddel. De hangsúlyozni szeretném, hogy az ő terve, amit Pál a mai igében versenypályaként ír le, személyreszabott a Te számodra, és csakis a…..