Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ibramel Carcosa

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Utánam soha többé nem fogsz más nőre vágyni…” A Carcosák szláv ága emberemlékezet óta a női természetben szunnyadó páros őserők letéteményese: a buja, életadó termékenységé és a szeszélyesen pusztító entrópiáé. Hogy kiben melyik nyilvánul meg a…..
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
Ibramel Carcosa 2011.11.21 17:03:36
@Szalkay János: Egy jótanács. Kézirat egyből a nyomdába, ez így kicsit elsietettnek tűnik. Előbb némi netes hírverés kéne, meg konkrét bemutatkozás. Alapszabályok letölthető formában, világleírás, tesztcsapatok toborzása, kétirányú infóáramoltatás, ilyesmi. Saját felületen vagy közösségi oldalon. A szerepjátékosok aránylag sokat nyüzsögnek a neten, használd ki a lehetőséget, hogy megismertesd velük a cuccodat.
Aubesmil Rövid történetünk két rejtélyes eltűnéssel vette kezdetét. Családunk, hogy kiaknázza a khunti gyilokliánban rejlő lehetőségeket, az alapanyag és szakértelem után a megfelelő borászati technológiáról gondoskodott. Pontosabban szólva Vonikot bíztuk meg vele, hogy…..
Tapasztalataim szerint alapvető különbség van azoknak a játékosoknak az igényei és elvárásai között, akik a csatajátékon keresztül ismerkedtek meg a szerepjátékkal, illetve akik kihagyták ezt a lépcsőfokot. Vegyünk egy példát: korábban már említettem, hogy én annak idején…..
Ibramel Carcosa 2011.08.30 15:54:11
Jönnek ki hozzá új cuccok, de a kiadó változatlanul balfasz. Lásd:

lfg.hu/44184/ismerteto/earthdawn-cathay-the-five-kingdoms-playersgamemasters-guide/

Persze ettől még a játék valóban él, hisz továbbra is sokan játszanak vele. Tisztára, mint a MÓKUS.
  „A gazt akkor is ki kell gyomlálni, ha menekülni próbál!” (Hangulatzenéért kattints ide) Keleten az európai civilizáció peremterületét a gyéren lakott rusz fejedelemségek alkotják, melyek javarészt értelmetlen torzsalkodásra fecsérlik erőforrásaikat, miközben…..
Megjegyzés: Körülbelül öt esztendeje az egyik levelezőpartnerem élénk ellenérzését fejezte ki a szerepjátékos körökben dudvaként elburjánzó giccses karakternevek iránt. Fölvetésére válaszul írtam az alábbi levelet, enyhe alkoholos befolyásoltság alatt.Mellettem az asztalon…..
Ibramel Carcosa 2011.07.05 10:48:31
@auer: Nálunk ez azért nem menne, mert az NPC-k elég tartósak: van, aki évek óta itt kolbászol körülöttünk. Ja, és sose lehet előre tudni, melyikből lesz ilyen visszatérő figura. Amikor először futottunk össze vele, Auraluna néninek minden esélye megvolt, hogy egy kaland és megy a tepsibe. Ehhez képest oszlopos szereplője lett a kampánynak.

A két cyberpunk név amúgy igen fajin. :D
„Üdvözöllek az Újvilágban!” (Hangulatzenéért kattints ide vagy ide.) Ibramel Carcosa a jövő embere. Legalábbis meg van győződve róla; márpedig őt igen nehéz eltéríteni a meggyőződésétől. A Carcosák hatalma hagyományosan a hegyvidéken fészkel, ám a levantei…..
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
Ibramel Carcosa 2011.03.31 10:14:16
@Santiago Carcosa: "A magam részéről a továbbiakban is a feladataimnak szentelem magam, a palatábla-függők türelemmel várjanak."

Nézd, Santiago, a helyedben nekem nem lenne ilyen nagy mellényem – és szenior ide vagy oda, legfőbb ideje, hogy valaki ezt közölje veled. A szeniorokat azért illetik meg bizonyos előjogok a család ügyeinek intézésében, mert feltételezzük róluk, hogy korukból és gazdag tapasztalataikból kifolyólag bölcsebben és megfontoltabban cselekednek az ifjabb nemzedéknél. Ezzel szemben te mit csináltál, amikor kikényszerítetted Williamtől azt az őrült esküt? Megzsaroltad az összes jelöltet és veszélybe sodortad a családot a választási procedúra ellehetetlenítésével. Talán csak kétbalkezesen intrikáltál, talán erőből akartad lenyomni a torkunkon a tervedet, talán egyszerűen fel se fogtad, mit művelsz – ez már mindegy, az ostobaságodat egyik sem menti. Engedd meg, hogy számodra is érthető, egyszerű frank szavakkal összefoglaljam az eredményt.

Az elektori fázisnak (a szavazás második körétől felfelé) éppen az az értelme, hogy felszabadítsa azokat a voksokat, amik az első körben még kötöttek voltak, és minimálisra csökkentse a patthelyzet kialakulásának esélyét. Az eskü viszont, amit Williamre erőszakoltál, az ÖSSZES rá adott voksot megköti az elektori fázisban, még azokat is, amiket az első körben szabadon kapott. Mivel a győzelemhez négyötödös többségre van szükség, ez gyakorlatilag garantálja nekünk a patthelyzetet. Ha William az első körben húsz százaléknál több szavazatot kap, az eskü miatt a választásnak csak kétféle eredménye lehet. Vagy patthelyzet jön létre, és kezdődik minden elölről; vagy ő lesz a zászlósúr, mert a többiek a sokadik ismétlés után kénytelenségből leadják neki a voksaikat, hogy kitörjenek az ördögi körből. (A harmadik lehetőség, hogy a választás egy teljes évi huzavona után családon belüli mészárlásba torkollik, sokkalta nagyobb sebet ütve rajtunk, mint a levitézlett régi zászlósúr ámokfutása.)

William riválisai mindhárman idősebbek és tekintélyesebbek nála – sőt, nálad is. Nem beszélhetek a nevükben, de kötve hiszem, hogy repesnének az örömtől, amiért ilyen kényszerhelyzet elé állítottad őket. És valószínűleg azt se látnák túl szívesen, ha otromba zsarolásod következtében William személyében egy olyan családtag kerülne a zászlósúri posztra, akinek a levoksolt támogatottsága messze meghaladná a ténylegeset, s hatalomra jutásának körülményei miatt oly mértékben a lekötelezetteddé válna, hogy csupán dróton rángatott bábu lenne a kezedben.

Erre persze azt mondanád, hogy túl sötéten látok: amennyiben tényleg visszatérő patthelyzet alakul ki, a szavazás megismétlésekor William támogatói átpártolhatnak valaki máshoz, és ha a voksaránya húsz százalék alá csökken, az elektori fázisban nélküle is össze lehet hozni a négyötödös többséget. Csakhogy ezzel egyrészt a saját szavaid őszinteségét kérdőjelezed meg (hiszen nagy hangon bejelentetted egy olyan jelölt támogatását, akit éppen az általad kierőszakolt eskü fog a biztos bukásba kergetni), másrészt megfeledkezel arról a lehetőségről, hogy William esetleg MÁR MEGKÖTÖTTE a maga javára az első körös szavazatok több mint húsz százalékát. (Mivel összesen négy jelölt van, ez egyáltalán nem elképzelhetetlen.) Ez azt jelentené, hogy a szavazói a megismételt fordulókban csak becsületvesztés árán állhatnának el a támogatásától; mehetnének az árva ágra, nem a maguk hibájából, hanem a te primitív zsarolási manővered miatt! És ami engem illet, semmi kedvem a Bűnösök Ostora alá kerülni, csak mert az ibériai szenior úgy ront be a nagytanácsba, mint rinocérosz a fajanszboltba!

A napokban sokat emlegettek itt olyan fogalmakat, mint felelősség, becsület, a család szolgálata. Nagyon jól tennéd, Santiago, ha vennéd a fáradságot és kicsit elmélkednél rajtuk, mielőtt legközelebb kinyitod a szádat, hogy ránk dörögj a fellegekből.

Ibramel Carcosa

P. S. Rigorel bátyám: Tisztelettel és türelemmel várom a protokollumodat, és nem áll szándékomban további vitákat gerjeszteni, de ezt feltétlenül tisztáznom kellett az ifjabb családtagok kedvéért, akik talán nem látják át azonnal, miféle ráció és mennyi alapos megfontolás rejlik első pillantásra bonyolultnak tűnő választási rendszerünk mélyén, és milyen könnyű már-már orvosolhatatlan sebeket ejteni rajta hasraütéses alapon történő, felelőtlen belepiszkálgatásokkal.

Ibramel Carcosa
Ibramel Carcosa 2011.04.20 10:32:18
@Santiago Carcosa: "Ha feloldhatatlan patthelyzet alakul ki a sokadik szavazási kör után, akkor azok is osztoznak velem a felelősségen, akik Williamre adják újra-meg-újra, a győzelem reménye nélkül a szavazatukat."

A képmutatás magasiskoláját produkálod nekünk, Santiago. Miközben fellengzősen szónokolsz felelősségről és egyebekről, tisztában vagy vele, hogy akinek a szavazata kötött, annak nincs lehetősége a mérlegelésre: oda kell leadnia a voksát, ahová elkötelezte magát, a körülményektől függetlenül. Nem az írott törvény kötelezi erre, hanem az íratlan, amit becsületnek hívnak, és amire te is gyakran hivatkozol, noha szemlátomást fogalmad sincs róla, mi fán terem.

"Én nem aggatok Rád egyetlen jelzőt sem, csak annyit kérdeznék meg, csendesen, választ nem várva: vajon melyik zászlósúr-jelölt érdekeinek megfelelően írtad eme khm., leveled?"

Hogy miért fakadtam ki ellened? Azért, mert időközben az én voksomat is megkötötték. Ha Emmanuel arra utasít, hogy Williamet támogassam, nekem mindenképpen őrá kell szavaznom, még akkor is, ha teljesen nyilvánvaló, hogy ez ismétlődő patthelyzethez vezet. Egyszerűen nem tehetek másképp. Illetve igazad van, dehogyisnem: sutba vághatom a becsületbeli kötelességemet, és átszavazhatok valaki másra. Csak éppen ezzel nem csupán magamra hoznék szégyent, hanem az egész levantei ágra, Ben bácsi pedig azonnal kitagadna és az árva ágra küldene. A te eszelős hőbörgésed miatt kerültem ebbe a kutyaszorítóba, és nem egyedül.

"Szavazatom nem kötött, még William számára sem! Az esküben erről szó sem volt."

Szánalmas nézni, hogyan próbálsz kibújni az egész család előtt tett nyilatkozatod alól, amivel egyértelműen elkötelezted magad William mellett. De hát neked mindig is ez volt a módszered, nem? Másokat rángatsz le a szarba, miközben te makulátlanul tiszta maradsz. Kár, hogy ezúttal a családon belül műveled.

Ibramel Carcosa
Megjegyzés: Declan Carcosa személyében az első olyan családtagot tisztelhetjük, aki a blog indulása óta csatlakozott a Carcosa-kampányhoz. A nyitócikk névlajstromában tehát hiába keresnék őt az olvasóink – alább viszont mindent megtalálnak, amit első megközelítésben…..