Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marchellow

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig különleges alkalom, amikor egy magyar csajt tudok megmutatni nektek, hiszen mégiscsak nálunk vannak a legszebb lányok, ráadásul sokkal izgalmasabb ugye az az alma, amibe akár bele is haraphatnánk, mint ami az óceán túlpartján van, üvegbúra és lézerfegyveres őrizet alatt,…..
A nemrég lezuhant Air France Airbus körüli hírverésben egyszer már felemlegették a Lost című sorozatot, akkor, amikor a gép még úgy volt, hogy nyomtalanul eltűnt, és a közelében pont volt egy sziget, aminek a tengerpartja kísértetisen hasonlított Hawaii azon partszakaszára, ahol…..
Az autós műsorok non plus ultrájának tartott brit Top Gear tegnap este azzal indította a még a hozzám hasonló gépjárművek ellen beoltott laikus lámerek számára is rendkívül szórakoztató műsor 13. évadát, hogy leleplezte a Stig nevű, eddig csak bukósisakban mutogatott…..
marchellow 2009.06.22 16:28:51
@norbi2k: szerintem ez pont fordítva van. azért adhatják feliratosan, mert a lakosság nagy százaléka beszél angolul.
A l'Equipe szerint a doppingvétséget a Francia Tenisz Szövetség is megerősítette, úgy tudják egy akkreditált laboratóriumban a megengedett érték közel háromszorosát mérték. Richard nem járult hozzá, hogy hajmintát vegyenek tőle. Ebből azt is meg lehetett volna állapítani,…..
marchellow 2009.05.10 14:42:21
@dd aka kertagrár: inkább úgy mondanám, hogy aki erre vetemedik, azt nem tudom sajnálni.

@flegmatic: nem állította senki, hogy akinek nem jön az eredmény az "kokózgasson". viszont Gasquet ezt választotta. illetve nem tudom hogy mi volt a háttérben csak találgatni lehet.
vagy nem számolt hogy pont őt ellenőrzik, vagy számolt csak leszarta, nem lehet tudni. majd megmondja.
ez is az egyik különbség kettejük között.
(vagy Fedex megvárja míg visszavonul és utána kokózgat :D)

marchellow 2009.05.10 14:59:09
@Caedy: értem, amit mondassz ha lesz gyerekem én is elbeszélgetnék vele, ha ilyet tenne, de, írod, hogy:

"Dobálóznak itt egyesek, ugyan felszívott pár csíkot!! Az agyam eldobom, drogról beszélünk! Kokainról ami függőséget okoz, hosszú távon halált!"

most a kokain helyébe írd be szépen az alkohol szót és a mondatod még mindig helytálló lesz. csak az egyik gyorsabban öl és drasztikusabb, de a lényeg ugyanaz.
az alkohol is tiltólistás, igaz csak verseny közben, de ugyanúgy tiltott.

még egyszer mondom, hogy büntit neki, mert ilyet nem lehet csinálni, de ne évekre!

Tudja valaki, hogy ezeket Roger miért kapta a meccs végén?Úgy néz, mintha ő sem tudná pontosan :)..
Természetesen nem láttam Ági valamennyi meccsét az elmúlt másfél évben. Az eredmények ismereteében bátran mondhatom, hogy hála Istennek. De azért láttam jónéhányat. És azok közül amiket láttam, ez volt a leginkább előremutató szett. Messze...
1991-ben tért vissza 34 esztendősen Björn Borg. A nem túl jól sikerült comeback első mérkőzését azzal a Jordi Arresevel vívta, aki nem egészen egy esztendő múltán nagy meglepetésre szerzett olimpiai ezüstérmet Barcelonában.6/4 6/2 lett a vége, Borg mentségére váljék, hogy…..
marchellow 2009.04.23 21:24:23
@Mathiask: Borgal azért nem ez történt.
ő _tényleg_ a csúcson fogta magát és lerakta az ütőt. huszonhathét nemtomhány évesen.
majd pont akkor tért vissza, amikor visszavonulni szokás.
Hát ha ez tényleg így működik, akkor megérte ütőt cserélni. :)Brilliáns alakítás. ..
marchellow 2009.04.15 12:25:45
@Esticsapás: és ez mégis hogyan kapcsolódik egy Head reklámspothoz?
Üveggömbünk a Porto két gólján kívül mindent kiválóan jelzett, így a nem rossz felvezetést követően elégedetten várjuk a ma esti kiváló főelőadás(oka)t. Ebben a szakaszban az első mérkőzéseken nem feltétlenül várja el az ember a hármas gólátlagot, így megbecsüljük…..
Az alábbi videó is bizonyítja, hogy van ám napos oldala is a kőkemény élsportolói létnek. Ez az idei Lorenzo Agius-féle dubai fotózás CNN-es riportja, a tavalyi képeket már láthattátok. Nincs benne semmi extra - kivéve persze kedvenc CNN-es sportriporterem, Pedro Pinto, aki miatt…..
marchellow 2009.03.21 02:40:52
sólyomszemről itt tudtok tájékozódni:
en.wikipedia.org/wiki/Hawk-Eye
www.hawkeyeinnovations.co.uk/

sima háromszögelés elvén alapul. a pálya mellett telepítve van minimum 4 (de wimbledonban pl 10) nagy sebességű kamera (egyesek szerint 120 fps, de erről nem találtam hivatalos adatot). namost ezeknek a kameráknak a helyzete ismert, ugyanis rögzítve vannak, ezek veszik folyamatosan a labdameneteket.
ha egy kamera 120 képet rögzít másodpercenként, akkor a következőképpen határozzák meg a labda helyzetét: a szoftver megkeresi a képen a labda középpontját, ezekből lesz egy x és egy y (tehát 2D) koordinátája.
az ugyanebben az időben a többi kamera által rögzített képkockán elvégzik ugyanezt a műveletet, mindenhol kapnak egy 2D koordinátát.
mivel a kamerák helyzete ismert, ezért ezekből a 2D koordinátákból már elő tudják állítani a 3D koordinátát, ergó el tudják helyezni a térben a labdát.
mivel másodpercenként legalább 120 kép kész készül, a szoftver minden egyes kamera által rögzített egy másodpercen belül 120-szor meg fogja keresni a labda középpontját és a másik 3 kamera segítségével 120-szor el fogja helyezni a térben. ez alapján pedig megrajzolják azt a szép animációt, amit a tvben is láthattok.

ha az egyszerű számolás kedvéért veszünk mondjuk egy tenyerest ami 100 km/h-val küldi meg a labdát (további egyszerűsítés kedvéért mondjuk, hogy konstans ennyivel megy nem számolunk gyorsulással/lassulással), akkor a labda másodpercenként kb. 28 métert tesz meg.
van továbbá ugye másodpercenként 120 koordinátánk, amit ezen a 28 méteres "röppálya szeleten" el kell helyezni. ez azt jelenti, hogy durván 23 centinként (2800/120) lesz egy pont amit a 4 kamera kiszámolt nekünk.
szerintem ez túl sok, biztos vagyok benne, hogy több pontot számolnak ki ezek a kamerák, tehát másodpercenként több képet rögzítenek.
(ez mind csak durva számolás, ennyire nem sima azért)

ha valaki hibát lát, vagy mást gondol az szóljon, nyitott vagyok a vitára :)

ja még az esethez csak annyit, hogy a sólyomszem volt a "legvétlenebb" a dologban, a labdánál nem hibázott, bent volt az.
az már másik kérdés, hogy a rossz lepattanást nézettek vissza rajta...

na ennyi, bocs, hogy hosszúra nyúltam, csak ez a sólyomszem sokszor téma.

üdv:
marchellow
marchellow 2009.03.21 11:42:40
@noriega77: teljesen jogos amit mondassz. én úgy gondolom, hogy minimum 1000 képet kéne rögzíteni / másodperc, de inkább többet! (vannak már több 10000 fps-es kamerák is).
igen, a szinkronizáció is nagyon fontos, GPS helymeghatározás-nál atomórát használnak ennek a kiküszöbölésére, itt talán megteszi valami jobb kvarcóra is.
szerintem, amúgy salakon a legegyszerűbb tesztelni a hawk-eyet. simán ütnek egyet, megnézik a nyomot és összevetik a visszajátszással. tuti megcsinálták pármilliószor ezt mielőtt pályára engedték a kütyüt. keménypályán meg gondolom befestették a labdát, vagy ilyesmi.

még a becsapódáshoz: annyiban szerencsés, hogy nekünk igazából a röppályának csak ez a része a fontos, hogy a labda az ütés csúcssebességéhez képest itt már lelassul valamennyire, így "besűrüsödnek" a mért pontok. no nem drámaian, de azért egy picit igen. persze szervára ez nem érvényes, az elég gyors lesz becsapódáskor is.

a kilapulást figyelembe veszi a szoftver, meg még egy sor mást is:
Wind (and therefore camera wobble);
Bright sunlight at different times of the day;
Shadows covering part or the majority of the court;
Dark or overcast conditions;
Artifical floodlights.

(innen: www.hawkeyeinnovations.co.uk/?page_id=1011&PHPSESSID=36dc042a4bcf20521e14cfea9c43610b)

szerintem nem engedték volna játékba, hanem tesztelik előtte milliószor, millió körülmény között.
Mindig elmerengek a nagy amerikai tornák előtt, hogy hogyan merik bevállalni a szervezők, hogy a labdaszedőik nem gurítják a labdákat, hanem dobják. De ha jobban belegondolok, ott, ahol ilyen labdaszedők vannak, ez nem nagyon merülhet fel kérdésként.   ..
marchellow 2009.03.11 19:33:09
Januári premierek az amerikai mozikban, itt és most. Természetes, hogy nem erős hónap ez - ezért is adhatják újra a Sötét Lovagot (1, 2, 3 írás) -, de akad várni való. Lássuk.Bride Wars - A csajok háborúja: Romantikus vígjáték, Anne Hathaway és Kate Hudson főszereplésével. A…..
Pokoli dilemmába’ vagyok. Most már komolyan ráfeküdnék a pulzusmérésre, de nem tudom, mivel. A sima táv- és tempómérést kicsit már unom. A környékemen már szinte minden lehetséges kombinációt lemértem, azt is tudom nagyjából, hogy ha kényelmesen csoszogok, az 6,4-es…..
Persze, lehet puffogni, hogy mi a büdös francot keresnek a horvátok meg a törökök egy Eb-negyeddöntőben, csak tök felesleges. Mert hát nem az számít, hogy a horvátok játékát fáj nézni, vagy az, hogy a törökök általában 70 perc semmittevés után kezdenek el játszani, hanem…..
Melyik jelenleg a világ legerősebb csapata? A spanyolokat legelvakultabb rajongóik sem tennék most az első öt közelébe sem, az olaszoknál égszakad és földindul éppen, a Bayern ellenőrzőjéből pedig kilóg az oroszból kapott hatalmas karó, a többiek pedig szinte szóra sem…..
Miután a Barcelona Scholes elintézte, hogy már idén legyen 39. forduló külföldön a PL-ben, máris újabb háromnapos dzsembori előtt állunk. Nagyon számolgatni senkinek sem kell. Aki benn akar maradni, annak nyerni kell. Aki bajnokságot akar nyerni, annak nyerni kell. Aki meg akarja…..
marchellow 2008.05.03 14:52:21
Nou San Trafford Kösz, Fergie. 2008.04.24 00:14:00
A két veretlen csapat pusztító mételyt vetett a tegnapi támadástól legyengült immunrendszerünk megmaradt állásaira, mely csapás súlya alatt görnyedve bőven szórjuk az átkokat mindenkinek a fejére, akinek köze volt a Bl-elődöntők első meccseihez. Hogy rogyassza az ég erre a…..
Itt terítheti ki a Kedves Olvasó az eheti tercét, és ahogy az utóbbi időben mindig: bármit a hétvégéről, de csak hármat. (Na jó, ha valakinek pókere van, az is jöhet..)1. Ha a spanyol bajonkságból indulnánk ki, azt hihetnénk, hogy a hispán egér néha macskát eszik,…..
1. A spanyol bajnokság még tartogathat meglepetéseket, kár, hogy a tavalyi évhez hasonlóan nem feltétlenül két remek, egységes, taktikus csapat versenyfutására gondolunk, hanem arra, hogy a kevésbé gyenge győz majd a végén. 2. Groteszk módon a Juventus elleni Roma-vereségnek…..
Nincs kérdés, a Tevez-Rooney-Ronaldo hármas jó úton van affelé, hogy a focitörténelem kötelező látnivalója legyen, ha éppen nem az már most. Szerintünk igen, még megveszekedett latinfoci-rajonkóknak is! A United trónfosztást és tollfosztást rendezett az Old Traffordon, 45 perc…..
Bigyóblog GPS lesz a PSP-ből 2008.01.09 14:10:14
Jó hír az Európa szerencsésebbik felén élő PSP-tulajdonosoknak, hogy tavasztól a Go!Explore-ral a kütyü GPS-sé alakítható. Rengeteg térképet lehet letölteni majd a készülékre, köztük 3D-seket is. A kiegészítő 175 dollárba kerül majd, használható az Egyesült…..