Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ritakovacs

111 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan közeledik Halloween. Nem tartozik éppen a kedvenc ünnepeim közé, de lassan belopta magát a mi jeles napjaink közé is. Egyre többen készítenek tököt, vagy egyszerűen csak az alkalomhoz illően feldíszítik az otthonukat. Most én is bemutatok néhány ötletet, ami segíthet…..
ritakovacs 2012.10.30 18:12:08
@sixeol: Valóban így van, igazad van. :) Személy szerint én sem ünneplem, sem a családom, ahogyan a Valentin napot sem. Jobban szeretem a saját hagyományainkat. Egy korábbi bejegyzésemben erről már leírtam a véleményemet. :)De egyre inkább bővül azoknak a köre, akik átveszik ezeket a szokásokat. Ezért nem lehet elítélni senkit sem. :) Köszönöm a hozzászólásodat!
ritakovacs 2012.10.30 18:12:51
@Nóra ALDI Háziasszony: Köszönöm, hogy megosztottad velünk! :)
Kreatív fészek Tököljünk! 2012.10.28 06:00:00
A Halloween elengedhetetlen kellékévé vált a töklámpás. Az elkészítése  nem bonyolult és a kicsik is segédkezhetnek az elkészítésében. Nagy élmény együtt lapátolni a tököt a héjából. A kicsiknek garantáltan tetszik. Biztosan van olyan is, aki nem szeretne igazi…..
Imádom az őszt! A színeit, az illatát, a hangulatát, mindent, úgy ahogy van. Ezt a csodát pedig szeretem bevinni az otthonomban minden formában. A nagyszerű az benne, hogy nem igényel sok munkát és mégis fantasztikus eredményeket lehet elérni néhány termés, falevél és egy pici…..
Mindig problémám van a fürdőszobai szőnyegekkel. Leginkább az, hogy gumi az aljuk általában. Ez pedig gyönyörűen letapad a járólapra és iszonyatosan nehéz fölvakarni.Katasztrófa. Ezt nagyon jól ki lehet küszöbölni egy olyan darabbal, amit mi magunk készítünk. Van esetleg…..
Nekem az ősz a kedvenc évszakom. Imádom a színek aranyos-rozsdás, színes kavalkádját, a száraz falevelek zizegését, a nap fátyolos ragyogását és a tagadhatatlan igazi, őszi illatokat. És a természet szép ajándékának tartom, hogy az ősz fantasztikus terméseiből nagyszerű…..
Egy korábbi bejegyzésemben már bemutattam azt, hogyan készíthetünk szebbnél-szebb tojásmozaik darabkákat. Abban azonban biztosan mindenki egyet ért velem, hogy önmagukban ezek a szép, színes mozaik darabok nem sokat érnek. Meg kell találni a megfelelő helyet, felhasználási módot a…..
Szinte minden alkalommal, amikor a neten nézelődöm, valahogy felbukkan a tojásmozaik. Mivel ennyire gyakran akadtam bele, úgy döntöttem, hogy egy kicsit nagyobb figyelmet fogok neki szentelni. És addig nem nyugodtam, amíg teljesen utána nem jártam a dolognak. Miközben pedig…..
Mikor megláttam ezt a videót, egyből a csütörtöki bejegyzésem jutott az eszembe, ahol hajráf, hajcsat dekorálásának az ötletét mutattam be. És akkor azt mondtam, hogy tényleg! Miért is ne lehetne a virágokat gombból készíteni? Annyira jól mutatnak. Az pedig már hab a tortán,…..
Ez az ötlet tipikusan az általam zseniálisnak kikiáltott kategóriába tartozik. Magamtól az életben nem találnék ki ilyet, de így, hogy találkoztam vele, egy kerti bulin, biztosan nem fogom kihagyni. Egyszerű és mégis fantasztikus. Sőt! Állíthatom, hogy ennél olcsóbb…..
Ez az ötlet nekem annyira megtetszett, hogy eldöntöttem, meg fogom csinálni a kisfiamnak. Mivel nagyon érthetően és jól le van írva lépésről-lépésre az ötlet megvalósítása, ezért nem láttam értelmét ismét leírni. Sokkal egyszerűbb, ha belinkelem ide az oldalt. Az egyetlen…..
Minden drogériában kaphatók egyszerű hajráfok, csatok és hajgumik. Ezek mégsem olyan vonzóak kislányok számára. Ami pedig vonzó, annak az ára nem annyira az. Találtam egy nagyon klassz kis ötletet, amivel az olcsón vásárolt hajba valókat fel lehet dobni és igazán kislányos…..
Kreatív fészek Fali dísz CD-ből 2012.08.01 08:14:10
Azt hiszem mindenki háztartásában található leromlott, használhatatlanná vált, vagy már unalomig használt CD. Ezeknek a lemezeknek nem biztos, hogy a kukában van a legjobb helye. Sőt! Nagyon mutatós kis szobai dísz készíthető belőle. Annyira egyszerű az elkészítése, hogy az…..
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mekkora szükség van az újrahasznosításra, környezetvédelemre és a környezettudatos gondolkodásra. Nem zsákmányolhatjuk ki a bolygónkat bármeddig büntetlenül. Mi maradna akkor a gyermekeinknek? Mit mondunk nekik, ha már nem lesz hol élniük? Hogy ne…..
Mindenféle asztali tárolót nagyon praktikus dolognak tartok. Nálunk ugyanis rengeteg apró dolog: kapcsok, ceruzák, tollak, kréták, festékek, elemek és felsorolhatatlanul sok dolog hever hol itt, hol ott. Pont ezért időnként kaotikus összevisszaság uralkodik a dolgaink között. Ehhez…..
A napom nagy részét az tölti ki, hogy a családommal foglalkozom. Reggeltől estig követik egymást a feladatok, melyekben a család más-más tagjaival foglalkozom, magamra viszont nem sok időm marad. Úgy döntöttem, ezentúl vasárnaponként szépség napot fogok tartani. Nyilván nem az…..
Nekem ez az ötlet eszméletlenül tetszik. Nagyon mutatósnak és jópofának találom. Igaz, a videóban nem mutatják meg azt, hogy hogyan készül, de egy korábbi bejegyzésemben írtam hasonló technikával készült szélforgóról, igaz, az PET palackból készült.  Aki nem érti teljesen,…..
Ez az ötlet nekem nagyon megtetszett. Nagyon jópofa és lehet hozzá azonos mintájú karkötőt vagy fülbevalót, esetleg mindkettőt is csinálni. Egy ásványvizes palack tetejét vágjuk le, majd a palackból vágjunk le  egy kb 1,5-2 cm x 4-5 centis darabot, majd a széleit kerekítsük…..
A gyerekek nagyon szeretik a szerepjátékokat. Ha ehhez megfelelő környezetet teremtünk, akkor pedig el sem lehet őket rángatni a játékok mellől. Néhány dobozból lehet házikót, várat csinálni, újságpapírból pedig mutatós pálmafákat. Ebben a bejegyzésben azt mutatom meg, hogy…..
Ez az ötlet nagyon egyszerű, de annál nagyobb örömet jelent kicsi gyerekeknek, akik szeretik a színes, pörgő, forgó, mozgó dolgokat. Alapanyag sem kell hozzá sok, és nem is nehéz megcsinálni. Fogunk egy ásványvizes palackot és a törzsét beragasztjuk különböző színű…..
Tekerő A második nap 2012.07.17 17:10:00
Egy kicsit el kellett tolnom az egész kihívást, némi családi dolog miatt. De vasárnap újra neki is álltam és tegnap túljutottam a második napon. Menet közben végezem némi változtatást is. Korábban már írtam, hogy Magyarországon jelenleg nem lehet olyan karikákat kapni, ami…..
Ez az egyszerű, de nagyon klassz ötlet soha nem jutott volna eszembe magamtól, de nagyon magával ragadott. Elhatároztam, hogy magam is meg fogom csinálni. Úgyis elég lestrapált állapotban van a számítógépes asztalunk és hetek óta azon agyalok hogy mi legyen vele. Azt hiszem ezt a…..
A dekupázs technikát nagyon szeretem, mert nem kell hozzá nagy kézügyesség. Ennek ellenére nagyon látványos, dekoratív és fantasztikusan gyönyörű dolgokat lehet vele készíteni. Stílusokat lehet vele összekötni, ötvözni és akár ki is találni.Szóval nagy kedvenceim egyike a…..
Tekerő Az első nap tapasztalatai 2012.07.12 21:44:00
Ma igencsak meglepetések értek. Több is. Egyik sem volt éppen pozitívnak mondható, mégsem keseredtem el. Ha az elején már minden sikerülne, vajon hová kellene fejlődnöm? Nem igaz? Az első meglepetés akkor ért, amikor 20 percet akartam tekerni a karikát a derekamon. Ismét rá…..
Egy egyszerű technikával, illetve két technika ötvözésével nagyszerű dobozokat lehet készíteni. Ezt a két technikát ugyanúgy sokféle dísztárgy és használati tárgy készítésére fel lehet használni, mint az előző bejegyzésben bemutatott technikát. Vegyünk hozzá egy…..
Igazán rendkívüli, elegáns, nagyon mutatós dobozokat készíthetünk, akár ajándéktárgyak számára is, ha textillel dekoráljuk. Nem kell feltétlenül nagy kézügyesség hozzá, de a végeredmény még egy egyszerű doboz esetében is nagyon profinak fog tűnni. Ebben a videóban egy…..