Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyárspolgár

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Michael Knight Spam 2011.04.27 11:12:00
Minden magyar állampolgárnak elküldik az államfő által hétfőn aláírt, új alaptörvény nyomtatott szövegét - legalábbis ezt mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban a Fidesz frakcióvezetője. Lázár János szerint szeretnék, hogy mindenki megismerje az új alkotmány végleges…..
Meg az ellenkezőjét is. Hej, szép kádári idők, amikor megírta az újság, hogy leraktuk a szocializmus alapjait, amiből mindenki tudta, hogy szorgos kezek épp most szedték fel az utolsó lapát cementet, hogy beépítsék balatoni nyaralójukba. Meg amikor megtudtuk az újságból, hogy…..
nyárspolgár 2011.04.28 00:38:16
@eax_: Ha biztosan akarta a közvetítést, akkor 24 órával előtte neki kellett ugrani. Pár órával előtte könnyen lehet már, hogy foglalt az összes csatorna, tartalékot meg nem kap.
nyárspolgár 2011.04.28 00:45:41
@simonmondja.: A hangfelvételen én is csodálkoztam. A technikát ilyen irányba fejlesztenék? Sőt a modern technikát egy nem éppen a legmodernebb helyre teszik? :)
Holnap, húsvéthétfőn Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt, s ezzel lezárul egy fontos és kritikus szakasz a második Orbán-kormány életében. Az alkotmányozással kapcsolatos korábbi szövegeimet nem ismételem meg, most már érdemes arra figyelni, hogy miképpen alakul a dokumentum…..
A drámai szoci-szoborrá dermedt lány kezéből ellopták a kaszát. ..
Árulja el nekem valaki, ennek most mi értelme volt? A főváros vezetői a Ferenc körút-Üllői út kereszteződést neveznék el Elvis Presley térnek, bár az internetes szavazáson nem ez nyert. Szűcs Somlyó Mária, a Városháza kommunikációs igazgatója egy közleményében azt írta:…..
Vége az alkotmányozásnak. Nincs több politikai gumicsont, nincs több időhúzás: a kormánynak el kell végre kezdenie az ország valódi problémáival foglalkozni. (Fotó: Action Images/ZUMA Press) A Véleményvezér örül az új alkotmány elfogadásának: nem azért, mert annak…..
Nem a bulvár szót a pinához hasonlóan csak rémülten suttogó esztéta, és még csak nem is a Nemzeti Együttműködés Rendszere beszél belőlem, de azért az mégiscsak furcsa, hogy a Tv2 szerint az új alkotmány csak egy mínuszos kishír a húsvéti nyúlsimogatás és az ENSZ-főtitkár…..
Tegnap jót derültünk azon a listán, melyet a győri időközi választások eredményének tálalása adott - azt vizsgáltuk, milyen címmel hozták a magyar online lapok a Fidesz helyi vereségét. A tanulságos lista alapján kiderült: a Hírstarton látható címeknél a 168 Óra…..
Egy nyugodt napnak indult...     Persze a Duna közepéből is kihúzhatott volna párszáz lufi egy ötven méteres Faszt, de perspektivikusan ugyanaz...
ProgBlog Az esküszegő 2011.04.18 18:29:00
„Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Az alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom. A tudomásomra jutott titkot megőrzöm. A miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar…..
Új politikai közösség született, ahogyan a pénteki civil tüntetésen az alkotmányozás ellen Istvánffy András, a 4K! szónoka (és blogunk szerzője) fogalmazott. Olyan politikai közösség, amely elutasítja a Fidesz zavaros és felhatalmazás nélküli alkotmányozását. Ez…..
Tíz perc alatt is lehet marhagulyást főzni. Persze csak levesporból. Ehető lesz ugyan, de valami megmagyarázhatatlanul kellemetlen utóíz marad utána a szánkban... Ilyen lesz az új alaptörvény is: alkotmány, levesporból.Ha minden a tervek szerint alakul - nem mondanám, hogy jól,…..
törökgáborelemez 351. She? 2011.04.18 02:45:09
Bár már többen és többször javasolták, eddig még nem írtam Tétényi Éváról. Elsősorban azért, mert szándékaim szerint ezen a helyen nem a személyes szimpátiám szelektál; azzal foglalkozom, ami fontos, jelentős és lényeges a magyar politikában – akár tetszik (nekem…..
Varánusz Tüntessünk csendesen 2011.04.17 19:06:58
Ma sem maradtak program nélkül az utcai tüntetések és felvonulások iránt fogékonyak. Az LMP a Vörösmarty térre várta az érdeklődőket kettőre, az Élet Menete rendezvény még most is tart. Én kíváncsi voltam, hogy az LMP tömegkultúrája és megmozgató ereje fejlődött-e…..
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
Kétpercesben az ötvenhatos Wittner Mária (...) lehóhérozta Horn Gyulát, majd helytelenítette, hogy „a mi adónkból” finanszírozzák a volt miniszterelnök kórházi kezelését, aki „nem képes meghalni”. Hát ezek mennek a magyar Parlamentben az új alkotmányról szóló "emelkedett" vita keretein belül a…..
nyárspolgár 2011.03.26 23:10:34
@nyárspolgár: Semmi eszmefuttatás, magyarázat, ígéret, cécó nem kell: lemondás kell.
nyárspolgár 2011.03.27 01:17:01
@velorex-vezető: Véletlenül nem Fideszes vagy? Ott szokás mindent összekapcsolni mindennel csak azért hogy a végeredmény negatív legyen.
Varánusz Boldogság, gyere haza! 2011.03.24 06:07:00
Orbán Viktor idei országértékelőjében arról beszélt, hogy haza kell csalogatni az egyéni boldogulásukat külföldön keresőket. Ne bitangoljon el a nemzet szellemi tőkéje, ne kóricáljon szerte a világban magát kelletve csak mert kapós, ne odakint sokasodjon, mikor fogy a magyar.…..
nyárspolgár 2011.03.24 16:08:09
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
nyárspolgár 2011.03.24 09:14:44
@a-kis-herceg: Evvel a választási rendszerrel kétségkívűl elég lenne ha néhány Fideszes betévedne másokat pedig mindenképpen távol tartani. Az Mszp-nek egyszerű kampány kellene: a Fidesz tönkretette az országot, szegénység van, mindent elvettek,az alkotmány szar,stb. Orbánt elegen utálják már, kevesebb Orbános lenne mint ellenzéki. Valószínű, hogy 198 fős, egyfordulós vál.rendszert akarnak.
nyárspolgár 2011.03.24 09:40:39
@a-kis-herceg: A Fidesz teleplakátolta az országot egyszer: rosszabbul élünk, mint négy éve. Nem hitték el azt sem az emberek, talán avval is veszthettek. Én viszont nem szavazok a Fideszre semmiképp.
Újabb vészharang kondult! Ezúttal a baloldali média veri félre, mondván, hogy a kormányzati elvonások miatt új adók kivetésére kényszerülnek az önkormányzatok.  "A magánszemélyek kommunális adója elnevezésű sarcot az önkormányzat saját hatáskörben kivetheti,…..
Vastagbőr Nem, ezt se mondta 2011.03.22 12:15:00
Kósa a Lázár-videó kapcsán hamisító szocialistákról beszélt, de nem fejtette ki, hogy a Kurucinfót vagy a Hírszerzőt tartja-e annak. A fórumokon, blogokon a fideszdroidok ínhüvelygyulladásig védték Lázár 2008-as szavait. Bár a "Hazudtunk reggel, éjjel, meg este"…..
"A politika részéről nem kaptunk visszajelzéseket a hétfői adással kapcsolatban, se elmarasztalót, de dicsérőt" - idézi a Független Hírügynökség Rényi Ádámot, a 40 milliós játszma című tévéműsor főszerkesztőjét. Korábban mi is megírtuk: a tv2…..
nyárspolgár 2011.03.22 15:19:34
@crivit: Ezt írtam én is. Amit a szélütött Orbán csinál az ne menjen a köztudatba, maradjon szűk környezetbe. Schmittről bármit beszélhetnek, jól bírja a kritikát. Bármit csinálhat és bármit beszélhetnek róla, Orbán éppen az ellenkezője. Kommunikációs trükk.
A Tv2 vetélkedőjének legutóbbi adásában volt egy kérdés, aminek láttán a Sándor-palotában biztos a süppedős szőnyegre köpték a pezsgőt. Helyesírás volt a témakör, a kérdés pedig, amit az egyik bevallottan diszlexiás és diszgráfiás versenyzőnek feltettek, magyar szavak…..
Schmitt Pál nem hülye – ezt mindjárt az elején szögezzük le. Amikor a minap kipattant államfőnk legújabb nyelvi ámokfutásának híre, sokan nem így gondolhatták. Kéretik revideálni ezt az ítéletet! Schmitt Pál csak a dolgát végzi: amikor bohócot csinál magából,…..
nyárspolgár 2011.03.22 00:26:37
@nyárspolgár: Én a másodikra tippelek. :) Inkább vígadjuk, mulassunk szerintük. Az ország sorsával ne foglalkozzunk, azt hagyjuk meg teljesen Orbán Viktornak.
nyárspolgár 2011.03.22 00:47:07
@ember67: Jó, jó de a nép nem tudja siettetni a leváltását, legfeljebb lemond az ötéves ciklus közepén. Mindenesetre Orbán előtt megnyílik a Sándor-palota.
nyárspolgár 2011.03.22 00:51:11
@kolbászoszsömle: Ez a betegség akkor gyerekkora óta megvan. És a Fidesz még ki is használja, hiszen őket nem jó siettetni. Na de hogyan írja alá a törvényeket? :)