Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bio

56 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pizza egyike a világ legnépszerűbb és persze legkedveltebb csemegéinek.  A házhoz rendelt ételek viadalában is rendszerint a dobogós helyeket foglalja el - a hamburgerekkel és sült krumplival bizonyára örökké tartó ádáz versenyt vív az első helyért. Valóban, sokszor nincs időnk főzni/sütni, s…..
Az online társkeresőkben számtalan olyan dolog történhet velünk, amely kiábrándítónak hat és megkérdőjelezi, hogy egyáltalán mit is keresünk ezeken az oldalakon vagy applikációkban. Ebben a posztban 10 olyan gyakori viselkedési mintát mutatok be, amellyel többen is szembesültek már a különböző…..
bio 2020.11.22 13:14:36
@StickyLaj2678: hat igen igazad van de ehhez kellene egy bizonyos erettseg. Az emberek nagyresze eretlen es ez fuggetlen a koruktol. Nezd meg idosebb meglett ferfiak es nok milyen infantilisan viselkednek egyszeru elethelyzetekben amikor csak siman leszarhatnak az egeszet. De nem ok inkabb ketevesek maradnak orokre. Na az ilyeneket kell kirostalni a tarskeresokon es a maradekkal foglalkozni
bio 2020.11.22 13:14:44
@ascriptor: ez egyaltalan nem igaz. Nem csak fiatalok vannak es nem csak prutykolni/ onbizalmat erositeni jarnak. Nyilvan van ilyen is olyan is. En anno sok pozitiv tapasztalatot szereztem pedig rengeteg rosszat hallottam az approl elotte. Ja es ez nagyon nem a kezdetekkor volt hanem kb 2 eve.
bio 2020.11.22 13:14:57
@PattiLittleLotti: azert gorcsolnek mert mar vagy 50x matcheltek es irtak de valasz nulla erkezett. Meg egy visszabofoges szintjen se hogy bocs elfoglalt vagyok. Ott tartja a masikat talonban a sor vegen kb 100.nak. Na esert kell agyalni ami kontraproduktiv nyulvan mert ha mindenki ugyan olyan agyafurt nyitoszoveggel indit akkor meg az lesz az uncsi amit uberelni kell.
Cirka 5 évvel ezelőtt már készült egy hasonló cikk, amelyben személyes ismerőseimet és barátaimat kérdeztem, mennyit hajlandóak fizetni egy okostelefonért. A blog feltámasztásával egyidőben kerestem fel őket, volna-e kedvük egy újabb vallatáshoz, szerencsére mindannyian örömmel igent mondtak. Ami…..
Először is szögezzük le! A húzódzkodás a legvagányabb gyakorlat, amit el lehet képzelni. A teljes felsőtest dolgozik és még állatira látványos is. Sokan beszélnek összevissza a funkcióról, meg a funkcionalizmusról. Na, a húzódzkodás a test diadala a gravitáció fölött, színtiszta funkció.…..
Amikor először meghallottam, hogy ma már a piacra dobtak olyan hamburgereket is, amelyek műhúst tartalmaznak, az első gondolatom az volt, hogy a civilizációnk tényleg megérett a pusztulásra. Ennél már csak az lett volna fájdalmasabb, ha okoshamburgernek vagy okoshúsnak nevezték volna – talán ennek…..
bio 2020.01.04 00:31:52
@Eltévelyedés:
En lenyomtam jo par evet vegakent. Anno csak ugy jott hogy ne egyek hust es aztan kezdtem erezni a pozitiv hatasait es ugy maradtam egy idore(10 ev) . Azert akarnak sokan muhust enni annak ellenere hogy vegak mert ebbe szulettek bele ezen nevelkedtek es nehez vmit elhagyni az eletedbol hiaba vezerelnek az elveid. Nem veletlen hogy jo ideje azt tartom hogy az elvek csak gatat szabnak az embernek ahelyett hogy kiteljesedne. Nezzel meg egy vega indiait vagy menj el egy vega indiai etterembe. Naluk veletlenul sincs olyan hogy pl hamis birka curry meg hasonlo. Aki ott vega az egesz eleteben az volt. A rokonai is azok es vszinu az egesz falu. Nincs igenyuk ra hogy vmi olyan muetelt krealjanak amihez hasonlot vmiert elhagytak de egesz eletukben ott volt/van/lesz az orruk elott.

Jelenleg spec en is szivesen ennek husevokent muhust ha lenne normalis a piacon. Nem a szegeny allatok miatt hanem a szegeny termeszet miatt. Ha vkit erdekel a tema ajanlom figyelmebe a Cowspiracy dokut a netflixen. Eleg elgondolkodtato.
A külföldön élő magyarok körében meglehetősen elterjedt gyakorlat, hogy a külföldi munkavállalás (és élet) ellenére Magyarországon is fizetik a társadalombiztosítási járulékot és ha úgy adódik, akkor otthon is veszik igénybe a szolgáltatást. Na, ennek jövő nyártól vége lehet, ráadásul nem csak…..
bio 2019.12.04 10:33:56
Nem olvastam vegig de ugy latom az alap hangulat az hogy mi a fenenek jarna vki haza kezeltetni. Nem tudom hogy ki milyen hiper szuper GP-hez jar de nekunk mindig gondunk volt veluk. Tehat alap ellatast sem kapunk rendesen. Nem azert mert nem futna a kozosbol hanem mert idiotak. Tisztelet a kivetelnek. Bnomnek fajt a keze honapok ota. GP-hez nagy nehezen kapott idopontot. Nyilvanvalo h vmi idegi fajdalom. Vegigkerdezte megtapogatta hummogott aztan megkerdezte h nem-e torte el. Vmiert ez beragadt nala mert tobbszor is rakerdezett a vizsgalat soran. Meg hogy lehet eltorte csak nem emlekszik ra. Erted. Az mar csak olyan. Nagy nehezen kapott beutalot. Mit gondoltok hova hat a rontgenre. Gondoltuk van vmi speci vizsgalat amivel talan az idegpalyakat rontgenezi vagy vmi. De nem. Az asszisztens mondta h csak a konyokerol kell egy kepet csinalnia hogy biztosan nem volt torese. Hat ennyi.
Nagyon sokan jarnak hasonloan. Nem foglalkoznak veluk vagy idiota modon kezelik oket. Persze voltak jo tapasztalatok is. De ha az ember egyszer belefut ilyesmibe akkor keresi az alternativat. Otthon lehet hogy nincs penz meg turelmetlen tulterhelt mindenki de legalabb szaktudas van. Persze otthon is van kivetel nyilvan.
Sajnos itt UK-ban az alap felallas az ha GP-hez mesz hogy elso korben nem is kapsz idopontot mert tulterheltek. Masodik korben ha kapsz idopontot akkor alap h paracetamol. Ha meg mindig nyavajogsz es visszamesz akkor mar talan csinalnak vmit. Ja es ezek kemeny hetekbe kerulnek. Csak azert mert nem surgos. Mondjuk elkuldenek rontgenre feleslegesen. Aki hazajar az ezt a sok idot es stresszt sporolja meg. Az Angoloknak lehet megfelel ez a modszer mert az o eszjarasuk hasonlo es beleszulettek a rendszerbe de egy Magyarnak ez ertelmezhetetlen.
En is azt csinalom mint az egyik hozzaszolo. Sportolok odafigyelek mit eszek igyekszem a testem lelkem tisztan tartani es remenykedek hogy nem lesz komoly problemam. Az allamnak is sporolok de a lenyeg hogy amit cserebe kapok ez altal az megfizethetetlen.
Sajtológia Függő vagyok? 2015.10.26 12:54:12
Sajtszakértő nem vagyok, nem voltam és szerintem nem is leszek soha. A sajt nekem vagy ízlik, vagy nem. Meg nem tudom állapítani, milyen szálakból fonódik össze íze, mennyi ideig és milyen körülmények között érlelték. Sokszor az alapján választok sajtot – amit hibámnak is…..
bio 2019.11.14 15:26:48
@BéLóg: abban a kis hegyi uzemben kozel 150-200 tonna sajtot erlelnek es forgatnak robotok a nap 24 orajaban :)
amugy az angol minden kemenysajtnal nuttyt erez.....ez amolyan kotelezo "iz aroma" amit kierezni velnek.
Kb mint a boroknal az ilyen olyan vanilias ananaszos felhang
A Gruyere nalam az egyik legnagyobb kedvenc amugy.
Régóta lebegtettem már, hogy lesz egy ilyen cikkem, de mivel nem vagyok jómagam sem meggyőződve a kvóta 100%-os jóságáról, elég nehéz érvelnem mellette. De ellene is, mert látom, hogy egyes rétegeknek semmilyen más esélyük nem marad, csak ha megkövetelik tőlük a kvótázást. Egy ideális szemléletet…..
bio 2019.11.06 13:40:40
@jobangel: Erdekelnenek ezek a peldak. Valosak vagy kitalaltak? Pl hogy derult ki az illeto szamara hogy azert nem vettek fel mert no? Gondolom norol van szo. Bar teljesen mindegy. Ha bizonyitani tudja hogy diszkriminaltak akkor irany a birosag. Ha meg nem akkor nem serultek a jogai. Egyszeruen nem o volt a megfelelo jelentkezo. Ha vkinek Lole a neve miert nem hivjak be? Ez nem a HR-es sara inkabb aki eloiteletei alapjan interjuztat? Akkor meg minek a kvota? Vegezze rendesen a dolgat es akkor nem kerul hatranyba senki es csakis szakmai alapon lesz eldontve hogy megkapja-e az allast vagy nem. Szep kis ongol neked ez a be sem hivjak szoveg. Ti nem hivjatok be es nem azert mert nincsenek kvotak hanem mert szarul vegzitek a munkatokat. Ez nem neked szol szemelyesen hanem a HR "szakmanak" altalaban.
Amikor feltesszük valakinek a kérdést, mi hoz boldogságot, kiteljesedést az életébe, válaszul sok esetben a jövőre vonatkozó célok, kívánságok, álmok gyűjteményét kapjuk. Igaz, sokak számára a legfőbb cél maga a boldogság elérése, a kutatások mégis azt sejtetik, hogy a boldogság megélése sosem egy…..
bio 2019.03.02 11:44:35
@csakférfi: ugy latom te erted egyedul a dolgokat csak igy tovabb ;)
Filmnéző A Netflix ereje 2018.11.14 12:47:57
Már több mint egy éve, hogy a szüleimmel előfizettünk egy prémium Netflix csomagra és ebben a cikkben szeretném megosztani az élményeimet, valamint lehetőleg minél több embert meggyőzni, hogy érdemes előfizetni erre a szolgáltatásra, és hogy több előnye van, mint elsőre gondolnánk. 2017 nyara,…..
bio 2018.11.17 14:30:50
En is netflix fan vagyok es ezt mondom ugy hogy nem nezek sorozatokat. Csak olyan sorozatot nezek meg aminek jo volt a kritikaja es mar be van fejezve. Csak meg nehany dolog ami eszembe jut. Legalis. Netflix elott mindig torrenteztem es ugyan sose voltam szivbajos de megsem volt szep dolog. Nem gyulnek a filmek a vinyon. Biztos mindenki ismeri azt az erzest mikor megnezel egy filmet es nem torlod zsigerbol hanem szepen elrakod hogy "ezt meg lehet hogy megnezem" Persze sosem nezem meg. Csak ilyen filmekbol van nehany terrabajtnyi feleslegesen foglalt tarhelyem. Ami meg a netflix elonye hogy olyan nagyon szar filmek nincsenek. A mai szar mozifilmek szinvonalahoz kepest egyaltalan nem rosszabb. Tehat kb annyi eselyem van szarba nyulni mint a moziban. Plusz pont hogy UK-ban a netflix premiereket plakatokon buszokon mindenhol nyomatjak ugyhogy ha az email emlekeztetot nem is nyitom meg mindig a nagyobb premierekrol mindig ertesulok az utcan jovet-menet. Nem vagyok nagy film fogyaszto. Heti 1-2x van alkamam filmet nezni ilyenkor max ketto fer bele. Engem a netflix a jelenlegi tartalmaval tokeletesen kiszolgal. Ja es nulla reklam. Lassan mar youtube-on sem lehet 5 perc taralmat vegignezni hogy vmilyen formaban ne kapnal reklamot az arcodba. Egy negativumot tudnek csak emliteni hogy nincsen ertekelesi lehetoseg Sajnos ez miatt beleszaladtam egy-ket nezhetetlen filmbe. Persze ezzel nyilvan probalnak nagyob nezettseget generalni. Ha kivancsi vagy nezd meg magad es ne az alapjan dontsel hogy ki mit mond vagy hany pontot ad.
12 országban van jelen a Goldcar nevű autókölcsönző, ami a gyakorlott utazók és autóbérlők szerint 2 dologgal veteti észre magát:  az egyik legolcsóbban kínálja a szolgáltatását és a végén valahogy mindig magasabb lesz a számla. Ez utóbbi elég gyakori egyébként az…..
A HIIT edzést már többször megemlítettem korábbi írásaimban, de csak úgy szőr mentén és sosem bonyolódtam bele igazán. Pedig egy igazán egyszerűnek tűnő és hatékony edzésmódszerről van szó. Nézzük meg hát, hogy mi is ez és mire és kinek jó ez és mire érdemes…..
bio 2018.05.24 13:45:12
Udvozletem!
Eloszor is szeretnek gratulalni a bloghoz. Nagyon jonak tartom. Csak igy tovabb.
Tobb kerdesem lenne hiit-vel kapcsolatban. Eddig teljes test edzest vegeztem fel evig heti 3x. Sajnos a kilok nem mentek le ( elotte mar ledobtam 25kilot) bar igaz hogy lathatoan valtozott a test kompoziciom jo iranyba. Viszont elegge frusztral hogy fogyni nem sikerul. Van meg vagy 17 kilo leadhato zsirtomegem 24% testzsir mellett. Ebbol legalabb 10et szeretnek lefaragni. Az elso 3 honapban teljes test edzest csinaltam es az elejen 20 perc hiit-t evezopadon. Sajnos nem hozta meg a fogyast ugyhogy lealltam a hiiit-vel gondolvan minek farasszam le magam edzes elejen ha ugysem hasznal. Most elhataroztam magam hogy inkabb csak hiit-t csinalok. Az egyik kerdesem hogy heti 3x20 perc ki tudja valtani az eddigi 3x50 perces teljes test edzesemet? Ugy ertem mivel kaloriakat szigoruan irom nem kell ehhez kepest a bevitelemet csokkenteni? 20 perc hiit-vel 300-350 kaloria eg el az 50 perc alatti teljes test edzesnel meg a duplaja.
Vagy lehetseges hogy rosszul csinalom a hiit-t? a Minta igy nez ki 1 perc/40 huzas mint az allat (pulzus max 160-165) utana leallok mig vissza nem esik 120-ra. Ez tobb mint 1 perc szokott lenni ( 60-80mp). Ha lassan eveznek akkor lenne 2-3 perc is akar. Az 1 perc aktiv szakaszra mindenkepp szuksegem van mert fel perc alatt nem tudom felvinni, a piheno szakaszt sem tudom roviditeni mert egyszeruen nem megy. A 165 is jo tartomany mert ennel magasabbra keptelen vagyok vinni a pulzusszamot barmit csinalok. Amikor elkezdtem fel eve azert csinaltam teljes test edzest is mert feltem hogy leeg az a keves izom is ami van rajtam. De most ugy vagyok hogy inkabb menjen ez a rohadt zsir nem erdekel milyen aron mert sajnos a szamitasom nem jott be.
bio 2018.05.28 11:15:36
@IQfitnesz.hu: Sajnos nagyon sokat dolgozok es ugy altalaban nincs nagyon energiam edzeni, de csinalom mert maskepp nem megy. Tehat csak 3 edzest tudok hetente csinalni. Delelott-delutan edzes megint csak eselytelen. Azt hiszem kiserlet keppen megnezem mi lesz a hiit-vel ha maradok 3 edzesnel es emelem legalabb 10 korre. A kaloriat nem tudom hova vagjam nem szeretnek a lo tuloldalara esni. Mar elofordult regebben. Jol be is lassult az anyagcserem. Most 100 kilosan edzes mellett 1900at viszek be minimalis szenhidrattal es magas feherjevel.
2014-ben kezdtem ezt a Blogot írni, de aztán gyorsan át is igazoltam a Bodybuilding.blog.hu-ra. Ott majd két évig osztottam az észt, aztán visszatértem ide. Azóta saját utamat próbálom járni. Szerencsére a visszajelzések általában pozitívak, így nem veszitek el a lelkesedésemet. Egyedül a…..
Úgy tűnik, nem bírt a Wizz Air sem ellenállni annak az utaskopasztásnak, amit eddig csak a Ryanair mert meglépni: egyre több levelet kapunk arról, hogy ők is átprogramozták a helyosztó algoritmust, külön fizetni kell azért, hogy egymás mellett ülhessünk a velünk azonos foglaláson levő…..
bio 2018.04.27 13:55:56
@Tsteinar: Okes elismerem Bp a vilag kozepe....random

mentem fuvet nyirni
bio 2018.04.27 17:07:30
@csárlszbrunzol: Ha eddig az alapar reszet kepezte a metalfenyezes kvazi ingyen es mondjuk holnaptol mar csak felarral lesz megvasarolhato az az auto akkor de fognak reklamalni. Pont errol van szo hogy az arkepzesuket nem igy talaltak ki. Hanem vki osztott szorzott es azt mondta a fejeseknek hogy ezzel x osszeg plusz bevetel lesz nulla szolgaltatas emeles vagy befektetes mellett. Nem erdekel hogy egy szolgaltatas arkepzeset hogy talaljak ki. Igazad van ha megeri nekem elfogadom ha nem akkor megyek mashova. Nem erted te sem hogy az embereknek nem a plusz koltseg faj, bar sokan leirtak hogy az ilyen olyan extra dijakkal mar nem fillerekrol beszelunk. Senki nem reklamal azert mert az extra labterert fizetni kell plusz osszeget. Ez igy lett kitalalva pontosan ahogy mondod es rendben is van.
Ha ismerősök lennénk a tojással a Fészbukon, akkor a kapcsolatunk komplikétid lenne. A tipikus se vele, se nélküle rilésönsip ez. Gyerekként én is megettem ímmel-ámmal, de nem rajongtam érte különösebben. A rántotta elment, de egy tojáslevest már súlyos testi sértésnek fogtam…..
A legtöbb esetben a cél egyszerű, fogyás, hízás, erősödés, állóképesség javítás, testkompozíció javítása. Ilyenkor viszonylag egyszerű a feladat, mert minden tényezőt egy irányba kell állítani és utána a dolgok működnek maguktól. Az ember növeli, vagy csökkenti…..
A napokban a fél magyar sajtót bejárták a budapesti repülőtéren elharapózott poggyászfosztogatással foglalkozó hírek. Először is, a Budapest Airport védelmében szögezzük le, hogy nem csak nálunk létezik a probléma. Sajnálatos a koreai turisták, vagy Babos Tímea esete, és egyenesen felháborító amikor…..
bio 2018.02.13 01:10:11
@takineni:
Jozan paraszti esz. Hallottal mar rola? Nem? Sajnalhatod.
Utazasrol beszelunk nem a hetkoznapokrol. De ha mar itt tartunk nyugodtan szaladj keresztul mondjuk szaudarabian egy szal bikiniben mert ez a 21. szazad. A gyereket meg rakd ki a tengerparton homokozni es fordits neki hatat , sot ulj be kozben egy kocsmaba es igyad magad taj reszegre mert a 21. szazadban semmi baj nem erheti.
Nem 400ft volt hanem 400 font nem mindegy. Nem vagyok karorvendo tipus. Inkabb elszomoritott az eset. Szomoru voltam mert kurva gaz hogy lopnak. Es ezzel szembesulni nagyon szar erzes. Tok mindegy ki az aldozat. Es szomoru voltam mert vannak az eletben trivialis dolgok es nehanyan keptelenek meg ezeket az alapveto dolgokat is betartani.
Nagyon melle lottel egyaltalan nem olyan vagyok mint amilyennek lefestesz a hozzaszolasom alapjan. De amugy tok mindegy.
bio 2018.02.13 01:26:14
@ComLo: Piat mar en is vittem kenyszerbol ezt alairom hogy neha nincs mas valasztas csak a felados. Pl hazi palinkat nem lehet maskent vinni. De amikor feltettem a csomagot azzal a tudattal tettem fel hogy egy:lehet hogy eltorik es ezert minden palinkaszagu lesz, ketto: lehet hogy kilopjak.
Nem aldozathibaztatas ez hanem jozan paraszti esz. Most mond meg. Mindenki tudja hogy elofordulnak lopasok a vilag barmely pontjan. Az is elofordul hogy csont nelkul egy teljes borond tunik el. Akkor az ugy rendben van hogy beleteszek a feladosba egy nagy erteku ekszert? Te is leirod hogy elovigyazatos vagy es hogy mi a technikad.Tehat nem az emberek azon halmazaba tartozol akik szimplan hulyek. Megis oket veded. A kerdes az hogy mikor idiota valaki es mikor aldozat. A kettonk merceje kulonbozik. Ennyi. Azt hiszem eljutottunk a kozos nevezore. Nem keltem fel ma hiaba :D
  Tegyük fel, hogy van mondjuk pár millió forintunk befektetni. Hol fektessünk be? Mit kínál Magyarország, és mit kínál az unió nyugati része? Nyugaton viszonylag stabil a gazdaság, az adópolitika, szilárd a jogi háttér, erős a közigazgatás, hatékonyak a bíróságok, szigorú a kontroll. A társadalom…..
bio 2017.06.01 10:49:40
@VT Man: Ne hidd. Ha egy kavezot vagy fodrasz szalont akarsz nyitni UK-ban nem fogsz azon gondolkodni hogy vajon a brexit miatt ez jo befektetes lesz-e vagy sem. A kornyekemen most nyilt egy uj pizzeria, mindenhol epitkeznek gozerovel pedig nem Kensingtonban lakok de meg csak nem is Londonban. Vallakozasok jonnek mennek. Senkit nem erint a brexit addig amig a munkaerot nem keleteuropaiakkal akarja megoldani es/vagy gazdasagilag vmilyen kapcsolatban lesz a vallalkozasa az Unioval......majd vmikor ha vegre kitalaljak hogy hogyan fog ez az egesz mukodni. Az hogy a politikusok hogyan dobaloznak mindenfele kijelentessel amibol szep riogato szalagcimeket lehet gyartani nagyjabol senkit nem erdekel.
Március felénél járunk, és itt az ideje, hogy számot vessünk, és megvizsgáljuk újévi fogadalmunk sikerességét, vagy sikertelenségét?! Sajnos már közhely lett, és vicc a fogadalom, amit sosem tartunk be. De vajon mi az, amit a legtöbben megfogadunk és aztán nem tartunk be? “Idén lefogyok!”…..
bio 2017.04.03 06:21:32
@Zsuzsi25: Ha ket eve dietazol es meg mindig ehezel akkor ott nagyon nagy gondok vannak. Ha ehezel annak ket oka lehet az egyik h meg mindig nem szukult ossze a gyomrod egy atlagos meretre, a masik hogy dietetikus allitotta ossze az etrendedet. Gondolom a hagyomanyos taplalkozasi piramist vette alapul. Ezzel az a baj h csokkentett kaloriabevitelt egy szenhidrat dus etrenddel ehezes nelkul nem lehet elerni. Miert? Mert a szenhidratok folyamatosan emelik csokkentik a vercukorszintedet. Ismeros a farkasehseg, vagy amikor ugy erzed olni tudnal egy falat ilyen vagy olyan kajaert? Igen a szervezetnek szuksege van szenhidratra nem fogok atmenni paleolit papba de ugy nem lehet sikeres dietat csinalni hogy 3 szelet kenyer helyett csak 1et eszunk. At kell formalni gyokeresen az etkezesi szokasokat. Csak igy lesz hatasos a dolog. Nem a levegobe beszelek. 38 eves vagyok nem 70. Nem villameredmeny de 20kg minusznal tartok egy ev alatt. Hogy mit csinaltam es csinalom a mai napig? Olvastam rengeteget. Sportrol, etelekrol, kutatasokrol, biologiarol, mindenrol ami ezzel osszefuggesben van. Elkezdtem kaloriat szamolni. Elkezdtem gondolkodni. Mit tudok tenni azert hogy kevesebb kaloriaval is jot tudjak enni? Kell nekem a cukor? NEm. Kiraly. Vannak helyette edesitok amik nagyon jok. Hoppa ezek dragak. Na es? Ki mondta hogy mindennap ebbol kell tortat sutni dieta gyanant? Nekem 1 kg eritrit eleg kb fel evre. Kellenek kenyerek, tesztak, rizs, gabonapelyhek? NEm. Szuper. Naponta 4x eszek ez osszesen 1900Kcal es ebbol csak 1 etkezesben van kifejezetten nagyobb mennyisegu szenhidrat. Ma eppen a film melletti nasi fagyiban volt. Tegnap a pizzaban. Holnap a tortillaban lesz. Allj. Igen pizza. Dolgoztam pizzeriaban is. Mult heten hagytam ott. Mindennap ettem pizzat. Eloszor sokat. Miota dietazok azota keveset. Majd mindennap ettem. Az volt a vacsoram. 2 szelet. 400 kaloria. Igen. Ennyit eszunk. Nem. Zabalunk. Gondoljj erre amikor azon sirsz hogy milyen szar neked az ehezes. Nem te ehezel hanem mindenki mas zabal. Feleslegesen. Latszik is. Rengeteg zoldseget eszek. Majd minden etkezesemnek legalabb a fele haromnegyede vmilyen zoldseg. nyersen fozve sutve savanyitva barhogy. Gyumolcsok? Nagyon minimalis. A gyumolcscukor is cukor. Kiserletezni kell. Mult heten turos "tesztat" ettem. Tudod hogy csinaltam? Kaposztat meteltem nagyon vekonyra es azt a kisult szalonna zsirjan dinszteltem. Ra a turo, kis tejfol. Isteni volt. Tudod mi a legtobb szenhidrat szerepe az etkezesunkben? Vivofelulet. Arra szolgal hogy bizonyos dolgokat meg tudjunk enni. Senki sem szeret bolognai ragut magaban kanalazgatni, pedig finom amugy :) Vagy hogyan enned a szendvicset ha nem tudnad a belevalot ket kenyer koze tenni. Figyeled? Belevalo. Mibe valo? Abba amibe bele tudod tenni. Mibe tudod beletenni? Barmibe. Legy kreativ. Imadom a jo hamburgert. Mibe teszem? Jegsalatat megskalpolom a leveleket osszeforditom es kesz. Hidd el egy jo marhahus zoldsegekkel ugyanolyan finom jegsalataban is mint cukros buciban. Figyeled? Cukros. Mindenben van cukor. Ami sos abban is. A kolbaszban is mindenben. Legy resen. Nem kell halalra uldozni csak tudjal rola. Tudod mit csinalok ha ehes vagyok? Iszok. Nagyon keves folyadekot viszunk be pedig a dietaban is segit kozvetlenul es kozvetetten is. Elkezdtem mozogni. Soha eletemben nem futottam. Utaltam. Aztan elkezdtem. Elveztem. Nagyon jo volt de aztan kozbe jott a terdem. Sebaj. Kerestem mas sportot. Vettem hasznaltan egy evezopadot. Ket eve hasznalom rendszeresen. Jo erzes. Neha eljarok fallabdazni ha van kivel. Ezt is imadom. Ha nincs penzed keress youtube-on fitness videokat. Rengeteg csatornan vannak jobbnal jobb edzestervek. Ingyen. Magyarul is. Sajat testsulyos. Az eg vilagon semmi nem kell hozza. Csak egy dolog. Akarat. Fel kell allni es csinalni. Mar gondolkodok hogy veszek nehany sulyzot. Kezdenek a zsirparnak alatt latszani az izomtonusok nagyon halvanyan. Orulok. Van hogy stagnalok. Van hogy 2-3 hetig semmi valtozas. Tudod mit csinalok ilyenkor? Egy dolgot. Folytatom. Es van eredmeny. A kovetkezo heten. Tudom hogy mukodik. Ez fizika. Energiamegmaradas. Illetve megnemmaradas. Az energia nem vesz el csak atalakul. Ha nincs energia nem tud mi atalukulni. Zsirokka. Odavissza mukodik. Te sem leszel fenyevo. Valahonnan kell energia a mukodesedhez ha mar deficitben van az energiabeviteled. Mibol lesz? Abbol a zsirbol ami a heten nem ment le de majd a kovetkezo heten. Vagy azutan. De mukodik. Ennyi. Ja igen. Fontos. Ezert kell a mozgas. Hogy az izmokat fenntartsad. Mert abbol is lehet am fogyni. Sajnos. Nagyon fontos. Nem a kilokkal kuzdesz hanem a sajat elmeddel. Gyozd le magadat Gyozd le az elmedet minden teren es sikeres leszel. A sajat elmed gatol meg abban hogy barmit maskepp csinaljj. Mindig ott van. Mindig megkerdojelez. Ne hallgass ra. Mindig visszahuz. Most is. Olvasod. Ketelkedsz. Hitetlenkedsz. Keresed a menekuloutat. De nalad ez vagy az miert nem mukodne. Latod? Elkaptalak. Elbuktal. Sebaj. Alljj fel. Probald ujra.
Egyik legkedvesebb anekdotám egy öreg székely bácsiról szól, aki az állatkertben a zsiráf láttán megcsóválja a fejét és csak annyit mond: „Márpedig ilyen állat nincs!”. Nos, hasonló reakciót – „Ilyen betegség nem is létezik!” – vált ki betegeimből, amikor közlöm velük, hogy az őket kínzó krónikus…..
Miközben volt már itt Gyere haza, fiatal program, meg olvashatjuk a hírekben, hogy mennyire fontos lenne a munkaerőhiány miatt a külföldön élők hazacsábítása (bár a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint az első félévben ugye az el- és visszavándorlás egyenlege majdnem…..
bio 2016.10.09 08:07:59
Pont ma futottam bele egy erdekes dologba ami temahoz kapcsolodik. Masodik napja fekszem itthon torokgyulladassal. Felcsapva az internetet a magyar oldalakon antibiotikum kezelest ajanlanak ha a diagnozis egyertelmuen bakterialis fertozest allapit meg. Igy megelozhetoek a szovodmenyek amik eleg sulyosak lehetnek.
Az angol nhs honlapjan pedig ez van feheren feketen:
Antibiotics aren't usually prescribed for a sore throat, even if it's caused by a bacterial infection, as they're unlikely to make you feel better any quicker and they can have unpleasant side effects.
magyarul: nem altalanos az antibiotikum kezeles meg akkor sem ha bakterialis fertozesrol van szo mert amugy sem lennel jobban tole hamarabb es lehetnek nem kivant mellekhatasok.
az en olvasatomban azt jelenti hogy antibiotikum UK-ban akkor jar ha attol hamarabb jobban erzed magad nem pedig orvosilag indokolt esetben. Ugy latszik a marketingesek az NHS-ben mar nagyon regen a spajzban vannak.
Ez a pelda ket europai orszag egeszsegugyenek egy icipici szeletebe engedett bepillantast( na meg az en eletembe :) )
En biztos nem akadnek ki hogy igy leelenorzik a papirokat egy ilyen kenyes teruleten. Az meg hogy mi mennyibe kerul mas kerdes. Pl a hivatalos forditast azert kerik mert mi Magyarok nem beszelunk semmilyen nyelven meg angolul sem. Ertheto hogy a kulsos munkadijat is a posztolora haritjak. A kerdes az hogy hogyan lehetne konnyiteni kulfoldi mentosok itthoni elhelyezkedeset. Nyilvan a fentiekbol levonva a kovetkeztetest sehogy. En azt javasolnam a posztironak ha ugyan valos szemely hogy meg eljen nehany evig kulfoldon mert a hozzaallasa a dolgokhoz meg mindig jellemzoen nagyon magyaros. Par ev utan meg mar biztos nem fog ilyen butasag eszebe jutni igy nem lesz mirol kommentelnunk.......