Regisztráció Blogot indítok
Adatok
franciskaa (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Tamás Gáspár Miklós! Én önt igen-igen tisztelem. Bár gondolatai jelentős részével nem értek egyet, írásainak kérlelhetetlen logikája, szellemi horizontjának tisztasága, szövegeinek rejtett humora és bölcs derűje – az egyetértés és egyet-nem értés tengelyén túl…..
franciskaa (törölt) 2012.10.14 19:53:56
Múlt hét szombaton, augusztus 15.-én ünnepelte az Anyaszentegyház Szűz Mária mennybevételét, közismertebb nevén Nagyboldogasszony napját. Ez parancsolt ünnep minden katolikus számára, ami azt jelenti, hogy – a vasárnapokhoz hasonlóan – mindenki köteles megemlékezni…..
franciskaa (törölt) 2012.06.10 15:09:38
@kisa:
Azt hiszem, hogy kicsit optimista vagy, ami nagyon dícséretes:-)), de a realitáshoz szerintem közelebb áll a "karácsonyi keresztény" meghatározás, persze el lehet gondolkodni azon, hogy akkor a keresztény szót honnantól kezdve alkalmazhatjuk?
Jezsuita bloggerek Hazafelé 2011.02.25 20:03:00
Kedves Peti! Köszönöm leveledet és kérdéseidet. Jól esett, hogy érdeklődtél! Már régóta nem volt köztünk kapcsolat, igazán örömmel kezdek neki levelet írni és válaszolni a kérdéseidre. Mióta utoljára levelet váltottunk, több kórházat megjártam különféle…..
franciskaa (törölt) 2011.03.14 12:37:07
@Kajla: kedves Kajla, én ezt sem érezném nagyobb vigasznak ha velem ilyesmi megtörténne. a fizikai erőszak után még egy lelki is, hogy köröttem jár az Isten gondolata, de nem vagyok képes megérezni, ez már nekem a sok(k)nál is több lenne. az igazi fájdalom mélyén amúgy semmilyen mondat bárhogy csiszolgatnák nekem, semmit sem érne. Dosztojevszkij hősének Szonyának a magatartása velem szemben, az lenne az egyetlen esélyem a szabadulásra. ha akad valaki aki mellém áll és konokul Krisztus szeretetébe kapaszkodva elkísér a poklokon át, és ha elég kitartó és erős a szeretete, talán egy nap kinyitja nekem a börtönöm kapuját és kilépve onnan megláthatom Isten szerető és irgalommal teli Arcát. Ez megvigasztalna. Ezzel újra hinni tudnék.
franciskaa (törölt) 2011.03.19 21:07:16
@álomfejtő: nagyon tiszta, mélyről jövő és igaz szavak.