Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kóci

1 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három hónap után csak sikerült valaminek átlépni az ingerküszöbömet (OK, volt egy csomó más is, csak időm nem), úgyhogy arról írnék röviden, hogy valami nagy-nagy baj van a betegek* fejében. Itt van mindjárt ennek a szegedi lánynak az esete, akit vakbélgyulladás miatt kellett…..
isolde Még mindig nem játék 2013.11.10 18:22:05
"A nemzetközi jogvédő szervezet szerint Magyarországon a családon belüli erőszak kezelésére kiépített rendszer egyszerűen nem működik." Köszi. Bombera Krisztina cikke. Szerinte nem várható el, hogy az általános tájékozottságú állampolgár képben legyen olyan…..
Kóci 2013.11.11 18:35:24
isolde Még ez is 2013.07.25 08:57:07
A világ többi részéről nem tudok nyilatkozni, de hogy a magyar patológusok valójában archaizáló költők és/vagy szürrealista meseírók, az nyilvánvaló. Eleve az összes lehetséges alkalommal az adott képlet vagy jelenség latin eredetű nemzetközi neve helyett a magyar nevet…..
isolde Puppies and rainbows 2013.07.22 15:47:26
Azért megvan a varázsa annak, amikor egy cuki kis élőlény iszonyú boldog lesz csupán attól, hogy meglát téged. Már értem, miért tartanak az emberek kutyát. ..
Majdnem végig a kendőben aludt a vonaton a Lány, csak az elején nyűgösködött egy fél órát (látni véltem a rémületet az utastársak szemében), szoptatni simán lehetett (IC első osztály, alig voltak), férjem kikísért, Hajnalka hazahozott minket az állomásról, meghallgattam…..
isolde No milk today 2013.07.08 11:00:03
Hát akkor tejeskávé, jegeskávé, kakaó, cserpes joghurt, füstölt sajtok, camembert, márványsajt, feta, mozzarella, mascarpone, túrós táska, kakaós csiga, lekváros bukta, túró rudi, mandulás magnum, málnás cornetto, dömötöri fagylaltkelyhek, csokipuding, sajtos rúd, spar teljes…..
Kóci 2013.07.10 13:27:22
@rollller: Nem szagolni kell, hanem enni (ld. svájci sajtok)...

@zsit: bocs, hogy beleszólok, és ilyen kevés infó alapján próbálok véleményt mondani, de a krónikus középfül-gyulladás hátterében nagyon ritka a tejallergia, és kicsit diétázni nincs értelme (nagyon diétázni meg nehéz, drága). Kéne egy jó fülész (a progresszív ellátás csúcsa a Heim Pál Kórház), meg egy jó gyerekallergológus (olyan meg több is van a városban). Nehéz probléma, kitartást és mihamarabbi jobbulást!
Kóci 2013.07.11 08:28:52
@isolde: nagyjából kiürül 5 nap alatt, és ennyi idő alatt sokat szoktak javulni, pláne, ha nem nagyon durva a vastagbél-gyulladás, szóval szerintem áll a diagnózis. Én nem terheltetem vissza őket 1 éves koruk előtt, de eddig valamilyen diétahiba véletlenül majdnem mindenkinél becsúszott, és újra előjöttek a tünetek...
Kóci 2013.07.13 10:03:28
@isolde: a minta nem reprezentatív és nem éri el a szignifikancia-szintet, és ha jól emlékszem, a diéta megkezdése utáni 1 hónapon belül voltak a hibák. magyarul: nem jelent semmit, nektek bárhogy lehet. :)
isolde Hey, Joe 2013.07.04 13:36:50
Szóval a konyhában tevékenykedtem, amikor a férjem elővette a gitárját, hogy azzal szórakoztassa a babát, és amikor bementem belehallgatni, mit énekel neki, akkor épp ott tartott, hogy lelövöm az asszonyt, megyek, lelövöm őt. Kissé aggasztó. ..
Tegnap volt a kedvenc nagymamám temetése, és azon gondolkodtam mostanában, hogy mire is emlékszem vele kapcsolatban. De nem erről akarok írni itt, mert az nem lenne idevaló, vagyis nem róla, hanem a környezetről, amit teremtett és ahol a gyerekkorom egy részét töltöttem. És…..
Két hónapos lett a Lány, vagyis lezárult a sterni bontakozó szelférzet szakasza, vagy Klein szerint a paranoid-szkizoid pozíció, esetleg a Mahler-féle normál autizmus, és mostantól átlép a szelfmagérzékelés szakaszába, esetleg a depresszív pozícióba, vagy a normál…..
Nálunk a pszichiátrián egyszer* egy hozzátartozó (agresszív, ittas férfi) meg akart verni minket, aztán megkönnyebbülésünkre dühösen elviharzott, majd két perc múlva visszajött egy megtermett pitbullt vezetve. Akkor mondjuk kicsit megijedtem. De ez is érdekes lehetett.   *Nem…..
Kóci 2013.06.29 09:32:12
@isolde: hát nem. Mondjuk az is igaz, hogy olyan is volt, amikor az ügyeletvezető (férfi)kollégám akarta megverni az apát, én meg lebeszéltem róla, hogy majd a gyámhatóságon keresztül, jogi úton elintézzük- nem sikerült...
Kóci 2013.06.29 19:30:07
@isolde: végstádiumú rákos, nagyon fulladó, egy pillanatot napokig nem alvó kisgyereknek nem hagyott bármilyen gyógyszert beadni (sem egy Algopyrint, sem egy furosemidet), mert a természetgyógyász azt mondta, hogy bármilyen hagyományos orvosság hátráltatja a gyógyulását... de ilyet még többet is tudnék mesélni.
Kóci 2013.06.29 22:19:49
@isolde: és felhívtunk mindenkit (rendőrséget,gyámhatóságot, betegjogászt), de mivel nem életmentésről volt szó, és nem úgy szenvedett, hogy üvöltött a fájdalomtól, senki nem tudott tenni semmit. Soha nem fogom elfelejteni a tekintetét...
Persze indíthatnék egy külön blogot a gyerekről, végülis ez a szokás, de sajnos az ellenkezik az elveimmel. Amennyiben a blogom arról szól, ami velem történik és ami érdekel, és az most ez. Fura lenne leválasztani és száműzni a gyereknevelést egy másik helyre, ide meg hetente…..
isolde Én kérek elnézést 2013.06.25 11:10:16
Jól van, tudom, szerezzem vissza a józan ítélőképességemet, hát én igyekszem, tényleg. ..
Kóci 2013.06.26 07:13:30
@Trocsanyi: azért azt is lássuk be, hogyha a szűzhártya helyett ördöglakat lenne, már kihalt volna az emberiség. Bár szerintem azért egy próbát megérne... :)
isolde Still there 2013.06.24 17:40:49
Nagyjából ugyanúgy van a Lány, kicsit köhög, szörcsög, párásítjuk, szívogatjuk az orrát. Ma kaptunk rendes párásítót is, úgyhogy ezentúl azzal (eddig a szobaiba tettünk Salvus-vizet plusz Sterimar orrspray). Nagyon aggódom érte még mindig, hiába értem, hogy nincs nagy baja…..
Az a verzió volt már valahol, hogy a pofozkodó villamosvezetőt jól fel kéne pofozni, kíváncsian várom, a kommentálónak mikor jut eszébe, hogy a szimmetria jegyében üsse el valaki villamossal azt a libát. Nem, nem értek egyet a pofonnal, de mégis milyen már, hogy - a sofőr…..
isolde Főleg szoptatás 2013.06.18 14:38:18
Elmondom, mivel idegesített még szegény jólelkű anyósom, azt csinálta, hogy amikor szoptattam, pár percig megállt az ajtóban és nagy-nagy szeretettel nézte a meghitt jelenetet, majd minden alkalommal elmondta, hogy igen, hát ez a legjobb dolog a világon. Nem mondtam meg neki, de itt…..
Kóci 2013.06.21 05:07:13
@mollybloom: Nekem Magyarországon is sikerült már csomós tápszert előállítani, többször is, de nem tudom, mitől függ... :)
isolde Túl meleg van 2013.06.18 14:12:18
Voltam a háziorvosomnál, mert lejárt a jogsim és kellett a papír tőle, és nagyon komolyan elbeszélgetett velem a szülés utáni depresszióról, meg elmondta, hogy mire figyeljek, mivel szerinte az orvosnők körében jóval gyakoribb a szülés utáni depresszió, mint a laikusoknál. Azt…..
Kóci 2013.06.20 08:02:54
@IKL: a mozgó babakocsiban, séta közben-re gondoltam a hasonfektetést. Bocs, ha nem volt teljesen egyértelmű. Nem séta közben, rendes alvásban légzésfigyelővel, vagy felügyelet mellett aludjon hason a csecsemő. Akár van anamnézise, akár nincs. Egyébként a hasonfektetés jobb a légzésnek (BTW a gépi lélegeztetett csecsemők is alacsonyabb paraméterekkel lélegeztethetők hason), hason könnyebb az emésztés, nagyobb a komfortérzet, jobb a hátizmok és a csípők fejlődése, és nem csak egy alvópozíciót szokik meg. És a cumi is csökkenti a SIDS-rizikót, azért mégsem adjuk mindenkinek receptre :). (A kruppos gyereket pedig télen egyszerűbb kivinni az erkélyre/udvarra, nyáron meg raritás a krupp).
Kóci 2013.06.20 21:39:20
@IKL: De azért ugye felmész a PIC-re meglátogatni a nem-úgy-született-ahogy-terveztük újszülötteket... olyan ritka volt az a szülész, aki feljött megnézni az "eredményt", és nagyon csalódott lennék, ha te is közéjük tartoznál...
Kóci 2013.06.21 05:07:10
@isolde: jól van, megnyugtattál :) De akkor láthatta, hogy már a hatvan dekások se úgy alusznak, ahogy letették őket, és képesek bemászni az inkubátor ajtaja és a tálca közé, de legalább a lábukat belógatni a résbe, mert az úgy kényelmes...
isolde Mindenféle kalandok 2013.06.11 23:09:44
Szóval ez azért komolyan nonszensz, hogy az egész életemet egy macska méretű lény uralja, és ő dönti el, mikor alszom, mikor eszem, mikor zuhanyozom, mikor szoptatom őt és egyáltalán, minden egyes tevékenységemet. Durva.  Mert a férjem szombaton elutazott tíz napra*, az…..
Kóci 2013.06.14 08:50:39
@isolde: szerintem aki már megtanult szopni, nyugodtan ehet cumisüvegből alkalomszerűen... sőt az első hetekben cumival etetett koraszülöttek is képesek megtanulni szopni... de mint tudjuk, az az anya, aki cumisüvegből eteti, vagy pláne másra hagyja a gyerekét és esetleg alszik, sőt elmegy apával vacsorázni, az egy önző dög, és soha nem lehet elég jó anya, és minek szül az ilyen... :)

Ami a Dormicumot illeti, van csecsemőkori hasfájásra való magisztrális kúp, szerintem öregebb háziorvosok most is adják, amiben a papaverin mellett egy kis barbiturát is van, biztos, ami biztos... :)
Kóci 2013.06.14 17:10:18
@rollller: igen, láttam... azért az éhség nagy úr, némi szelíd erőszakkal őket is meg lehetett etetni cumisüvegből (anya másik kórházban, vagy kórházban a naggyal, meg ilyen esetekre gondoljatok). Mondjuk sokszor kiderült, hogy nem elég meleg a tej, és inkább forrón szeretik... meg olyat is láttam, aki cici-sztrájkot tartott, azóta sem jöttünk rá, hogy miért... és igen, a gyerekek nem tudják a tankönyvet, -de meg lehet szokni :)
Az a baj, hogy én viszonylag jó problémamegoldó képességekkel rendelkezem és megoldásorientáltan gondolkodom, vagyis problémahelyzetben ugyan gyakran hisztizek is vagy pánikba esem, de közben (jobb napjaimon helyette) egyfolytában a lehetséges megoldásokat keresem és ez sok…..
Kóci 2013.06.02 09:43:10
Jaj, hát ez ebben a korban azért elég kevés alvás... milyen fáradtak lehettek mindketten... Ötletek:
1. Ha az Infachol mellett felmerül a hasfájás lehetősége, amivel überelni tudod, az a Colief (laktázenzim-pótlás babáknak, és akkor nem termelődik annyi gáz). Nem felhasználóbarát, mivel 20 perccel evés előtt össze kell kutyulni, viszont nagyon hatékony. (Nem receptköteles, kb. 4000 Ft/doboz, és az adagjával kicsit kísérletezni kellhet)
2. blahalujzának igaza lehet, és én is megpróbálnék "ráetetni", aki közvetlenül evés után sír, gyanús, hogy még éhes egy kicsit... lehetőség szerint anyatejjel -ha már nem szoptatsz mindkét mellből minden alkalommal, akkor ehhez ismét vissza lehetne térni (Colief-védelemben, hogy nehogy aztán meg a hasa fájjon.. :) ) Mennyiket eszik mostanában? 3. a hasonfektetés a hasfájós babáknak nagyon jó szokott lenni (felügyelet vagy apnoealarm mellett), és a hátsimizést is szokták szeretni, akkor érdemes letenni, mikor már lelassult, de még nyitva a szeme (ld. hipnózis-bevezetés, meditációs technikák, stb)... Kísérletezz bátran az alvás körülményeivel (van, aki csak mózeskosárban vagy babakocsiban alszik, mert túl nagynak érzi a kiságyát, van, akit be kell bugyolálni, stb...)
4. tarts ki, az idő nektek dolgozik... :) Az éjjel 1-től reggel 8-ig síró baba is 3 hónapos korára mintagyerek lett (és minden tiszteletem anyáé volt, hogy kibírta)...

Látatlanban azt hiszem, ennyit tudok mondani...
Kóci 2013.06.03 01:28:47
@isolde: Ezek szerint megvan a megoldás: egy hónap szabi apának, mellékhatás nincs, egyszerű az alkalmazása, most már úgyis nyár van... :) A 120-150 g akár elég is lehetne, a 2-4 óra is rendben, az összekutyult Coliefet pedig be lehet tenni a hűtőbe. Nagyon szurkolok nektek!
Szóval a szülés, az nagyon jó élmény volt, bár hosszú és tényleg elképesztően fájdalmas, ezt nem tagadhatjuk. Úgy volt, hogy vasárnap reggel voltam kontrollon, és akkor még zárt méhszájam volt, vagyis semmi jele szülésnek, de aztán napközben már kezdtek fájásaim lenni.…..