Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sagittarius

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kínos: 90 oldalas tanulmány készült arról, hogy teszi tönkre az építkezés a Városligetet. Az a Budapest Főváros Önkormányzata rendelte meg, amelyik végigasszisztálta az egész ámokfutást az ötlettől a megvalósításig...
sagittarius 2019.06.13 10:01:46
@szedermálna: Mindezeket a kedvező hatásokat akkor is el lehetett volna érni, ha nem építik tele a Ligetet oda nem illő monstrumokkal.
Orbán Viktor bődületeset hazudott Gruevszkivel kapcsolatban, Dúró Dóra a nem létező burkás nők ellen visel hadjáratot, Mészáros Lőrincék luxushotelt építenek egy kemping helyére a Balatonnál. És ez még nem minden...
sagittarius 2018.12.12 22:43:52
@kifordított nagyanyó: Természetesen meg lehet érteni Kolját, hogy a családja kiirtása után nem viselkedett kultúremberként. Valószínűleg én is megvadultam volna. Erre rátett egy vagy több lapáttal az is, hogy a propaganda támogatta a civilek elleni erőszakot. Viszont azt is látni kell, hogy a bűncselekményeket nem "a németek" követték el, hanem egyes katonák illetve alakulatok, pl. az Einsatzgruppe egységei. Ugyanígy az oroszok magyarországi erőszakoskodásainak áldozatait sem nyugtathatta meg, hogy egy őrült parancsnok utasítására egy magyar egység vérengzést rendezett Urivban.
sagittarius 2018.12.01 13:15:46
@kifordított nagyanyó: Ami Kolja húgát illeti: tudjuk, hogy Hans (bár akkoriban inkább Fritz-eknek hívták) borzalmas dolgokat művelt, többek között Oroszországban is. A különbség az, hogy a németek rémtetteiről nagyon sokat hallottunk, az oroszokéról pedig csak a rendszerváltás óta lehet nyíltan beszélni, nagyon sok embernek még mindig újak ezek az információk.
Megszüntetik a gender szakot, amely műveletben részletkérdés, hogy a "gender" pont olyan politikai hívószóvá vált a nemzeti elme számára, mint "Brüsszel" és az "iszlám". A nemzeti elmének valójában fogalma sincs a genderről, ahogy a nyugati társadalmak működéséről vagy a fúziós energiáról sem. Ahogy…..
sagittarius 2018.08.26 11:15:22
@: Egy - a nyelvtudományban nálam jártasabb ismerősömtől - hallottam, hogy valamikor az egész világon magyarul beszéltek (paradicsomi ősnyelv). Ez onnan is látszik, hogy Koppenhága eredeti magyar neve Kappanhágó volt, Stokholmé pedig Istókhalma.
sagittarius 2018.09.02 15:14:50
@Janossz: Sajnos nem vagyok ekkora tudós. Amennyire tudom ez az "elmélet" akkor született, amikor (a XIX. sz-ban) minden európai nép cáfolhatatlanul bebizonyította, hogy az ő nyelvét beszélték az Édenkertben. Mi sem maradtunk le.
Igazából nem tudom, erről miért nem írtam, mert már kb. a terhességem óta kísér engem folyamatosan a jelenség, bosszankodtam, legyintgettem, elkerültem, ahol tudtam az igazi unatkozó anyukákat. De van az a szint, amikor már egyszerűen nem tudod elkerülni, mert megtalál a nullából és felbassza az…..
sagittarius 2018.02.14 10:07:56
@ételizésítő: Ha egy autószerelő rosszul javítja meg a kocsimat, akkor máskor nem őt bízom meg a munkával. Ha egy szerző - szerintem - rosszul ír, akkor néhány bekezdés után mások írásait kezdem olvasni. Aki viszont rengeteg időt és energiát szán arra, hogy csak azért olvasson és kommentelgessen, hogy megmutassa, hogy ő is a világon van, akkor javasolnám: gondolkozzon el az életén.
A daganatot nem is keresték hol van, mindegy volt. Tisztelt Praxis!   Én is elvesztettem a páromat 7 hete! A saját lábán ment az orvoshoz és a mentő vitte a kórházba azonnal! Egy óra múlva a vérvizsgálatokból, laborokból kiderült, hogy utolsó stádiumú rákos! Kit hibáztassak, azt az orvost, aki…..
Úgy teszünk, mintha minden rendben lenne. Majdnem minden. Majdnem rendben. Amire tegnap még felkaptuk a fejünket, az holnapra az életünk természetes része lesz. Egyszerűbb, kevésbé fájdalmas megszokni a rosszat, mint szót emelni ellene. Mert aki szót emel, az ellenség lesz, idegen…..
Római kori kifőzde romjaira bukkantak a Moszkva tér alatt a tér átalakítását végző munkások ma délelőtt, a lelet konzerválása érdekében és további régészeti nyomok kutatása miatt várhatóan ősz végéig szünetelnek majd a rekonstrukciós munkálatok.  Fényképek…..
Most fel fogok bosszantani egy csomó embert. Nem baj, a dolog kölcsönös. Gyurcsány fóbiásoknak különösen ajánlom az alábbi sorokat, de elsősorban nem nekik szól. Hanem azoknak, aki gyűlölik ugyan a jelenlegi rezsimet, de akkormárinkábborbán. Azoknak szánom, akik úgy útálják…..
Tegnapelőtt a Vincenten megjelent egy írás, ami látszólag TGM Sólyom László aszófői beszédével kapcsolatban leírt, számomra szimpatikus szavakra reagált. A rövid szösszenet, ha nem értettem félre, elég ijesztő képet tárt fel a szerző gondolkodásáról a politikáról és az…..
sagittarius 2012.08.10 10:58:34
Mélyen egyetértek azzal, hogy az erő alkalmazása a politikában hiba, hogy a szabad, tisztességes vita, a meggyőzés az egyetlen becsületes eszköz. Általában. Sajnos azonban ezek legalábbis két- (jobb esetben több) szereplős "játékok". Nem lehet vitatkozni, ha nincs kivel. Az ellenfelet talán meg lehet győzni arról, hogy a közösen elfogadott cél, pl. az ország boldogulása más módszerekkel jobban elérhető, ha viszont a cél kizárólag a szabad rablás időtartamának újabb ciklusokkal való meghosszabbítása, akkor nem nagyon van miről meggyőzni a másik felet. A hivatalos demagógia által félrevezetett alattvalókat esetleg igen, de az ő kiábrándításukról már hatékonyan gondoskodtak a vezetőink intézkedései. Ha már a sportnál tartunk: nem várható el az egyik féltől, hogy a kötöttfogású birkózás szabályait alkalmazza, egy pankrátorral szemben. Ráadásul a pankrátor nyíltan bejelenti, hogy semmilyen eszköztől sem riad vissza, ha veszélyeztetve látja az egyeduralmát

Az egy másik kérdés, hogy ma nálunk nincs kormányképes, potens ellenzék. Aki van, az lejáratta magát, amíg kormányon volt és még a súlyos vereség hatására sem volt képes összeszedni magát, a szélsőjobbtól pedig minden jóérzésű embert kiráz a hideg. Nagyon nehéz optimistának lenni. Arany Jánossal: "Rossz időket érünk, Rossz csillagok járnak; Isten ója nagy csapástól Mi magyar hazánkat!"
Cool List 2011 30. Orbán Ráhel 2011.12.07 10:00:00
Gondoltátok volna, hogy a magyar miniszterelnök lánya nem egy karótnyelt, unalmas kékharisnya, hanem egy vagány, természetes és persze veszettül COOL csaj? Erre sokan csak akkor döbbentek rá, amikor nyáron az Európa Kemping főszervezőjeként összegyűjtötte Európa legkúlabb…..
Vasárnap bekapcsolva maradt a TV háttérzajnak az M1-en és ez az Egészség ABC nevű izé ment.Hirtelen csak arra lettem figyelmes, hogy megüti a fülemet az a szó, hogy homeopátia. Annak, aki nem tudná, a homeopátia az a babonakörbe tartozó "alternatív gyógymód" amely…..
sagittarius 2009.11.16 22:54:11
@almodhi: 1. A környezetemben sokan használnak homeopátiás szereket, többen vannak olyanok, akik korábban csak az allopátiás (hagyományos) gyógyszerekben hittek, vagyis ott működött a placebó hatás. A kudarc után tértek át a homeopátiára, ami hatott.

2. A homeopátiás szereket ugyanúgy törzskönyveztetni kell, mint a többi gyógyszert. Hatástalan anyagoknál ezt vissza szokták utasítani.

Nem szerencsés, ha egy másik rendszer szerinti működést vársz el egy eszköztől. Megszokhattad, hogy egy hagyományos gyógyszerben kétszer annyi hatóanyag van, akkor az kétszer annyira hatásos. Egyszerűen tudomásul kéne venni, hogy a homeopátia másképp működik.

Az Index régi fórumán volt egy topic, ami arról szólt, hogy nem szabad használni a homeopátiát. Ezek a szerek azért hatásosak, mert a sátáni és démoni hatalmak ezek által akarják elkárhoztatni az embereket, ha tehát ilyet adsz a gyerekednek, akkor a pokolra juttatod. Az a toic legalább szórakoztató volt.
8ker A nép zacija 2009.10.02 18:02:00
Vagyis a Verseny utcai piac. Ráadásul nem is a Verseny utcában van, hanem a Dózsa György út 3. alatt. Ez jelenleg a város egyetlen bolhapiaca - ha nem számoljuk az Ecseri piacot, ami a Nagykőrösi úton van, elég messze, nem is kifejezetten bolhapiac -  és az megy oda csak, aki…..
Az izraeli fővárosban ipari méreteket öltött a kerékpártolvajlás, a bűnüldöző szerveknek azonban azért kellett kreatív akciózásba kezdeni, mert már nehéz lett volna tárolni az egyik ellencsapás eredményét. A Tel Aviv-i rendőrség 2000 eltulajdonított, majd megkerült…..