Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tutti

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Logikus igény, hogy egy diktátorral ne puncsoljanak egy demokratikus nemzet képviselői. Ez ugye azért fontos, mert az ilyen körökkel hitelesíthetjük az ő működését, kvázi elismerjük a jogát a sajtószabadság korlátozására és a személyi kultuszra, illetve az esetleges…..
Nem vitás: történelmi időket élünk, és bizony a bérletpénznek: a havi, fejenként 4-10 ezer forintnak a családi költségvetésben sokkal jobb helye is lehet. Ennyi pénzből elvihetjük kedvesünket egy romantikus vacsorára a környéken, de a gyerekeket is elküldhetjük moziba, ha…..
Kivételesen nem egy konkrét termék, hanem az áruház "családbarát" intézkedéseit kihasználó nem vásárló vendégekkel szemben emelte fel a billentyűzetét Magnus Heron. Szerinte el kellene gondolkodnia az IKEA-nak, hogy mennyiben járul hozzá a kulturált bútorvásárláshoz, hogy a…..
Hiba a mátrixban – gondoltam először, mert más ésszerű magyarázat hirtelen nem jutott eszembe, mikor megláttam a harmincas táblát. Azaz hogy pont nem láttam meg, és ez volt a gyanús. Pedig máskor ott szokott következni a hetvenes és az ötvenes karika után. Minden más…..
Új MÁV blog Online rendszer 2011.08.10 07:58:00
Már többször beszéltünk arról, hogy egyes esetekben az interneten megvett jegyek nem átvehetőek az állomásokon elhelyezett kioszkokból. Ilyenkor általában azt tanácsolják az utasnak, hogy szálljon fel a vonatra jegy nélkül, ott a kalauz megbünteti, s utólag a célállomásnál…..
Gyakran tapasztalom - főleg lakott területen kívül - hogy a megengedett 90 km/óra sem elérhető, sokan messze nem annyival mennek. És az is tipikus, hogy több sáv esetén a belsőben ragadnak a sebességtől félő autósok. Holott lakott területen kívül már tényleg szabálytalan.…..
tutti 2011.07.21 23:07:55
@Tibi88: Amúgy tényleg érdekes, mert ha ennyire kis esélyű dolgok ellen védi a családját, akkor ugyanúgy ki lehetne állni az utcára leállítani minden járművet, mert a szmogban a gyerek beteg lesz. Ennek szerintem még nagyobb is az esélye, mint egy mozgólépcsős balesetnek.
tutti 2011.07.21 23:47:49
@Torontál Winettou:
Magyarul nem találtam, de itt egy cikk, hogy a japánok betiltották, mert ott nagyon sokan sétáltak, és nem bírták a mozgólépcsők...
www.cnngo.com/tokyo/none/new-danger-tokyo-walking-escalators-700854
Van benne egy becsült statisztika tények alapján, hogy évente 0.0001% vezet balesethez, tehát átlagosan minden milliomodik mozgólépcsőzés vezet balesethez az országban egy év alatt.
Az első hamburgertől a City Grill-ig (1. rész)Megjelent: 2010.02.16.A ’80-as évek elején érkezett Magyarországra a hamburger, a ’80-as évek nyugati világának egyik első hírnöke. A Körútön a kapualjakban egyre-másra nyíltak a butikok, tricottage-ok, míg a járda úttest…..
 Hetvenezer négyzetméternyi irodafejlesztés akkor is ijesztően hangzik, ha csak 47.000 m2 területet foglal el. De nem kell megijedni. Mindez olyan helyen történik majd, ahol nem nagyon lehet tájképet rombolni: kinn Ferihegyen, a Liszt Ferenc Repülőtéren. Ezzel nem azt akarom…..
PromontorBlog Buszsávban 2011.06.02 16:20:00
Mi lesz, ha netán elfogadják Tarlós István javaslatát, hogy minimum két utassal lehessen a buszsávot is használni?..
tutti 2011.06.03 13:13:40
@ehja: nem gyerekekről volt szó, hanem az autóban lévő utasokról.
tutti 2011.06.03 13:16:24
@mirikrantz: azért, mert ha azon az 500 méteren sikerült megfogni a városra ráengedett forgalmat, akkor a város többi részén jobb lesz az élet, kevesebb autó, nagyobb nyugi, stb. előbb-utóbb eltűnnek az autók, csökken a dugó, és az élet megy tovább. hogy hová tűnnek, senki nem tudja..
autózz! Mire valók a kijelzők? 2011.06.01 08:28:00
Mostanra viszonylag jól el lett látva kis hazánk autópályákkal. Az hogy mennyire (nem) nőttünk fel használatukhoz, már jó pár bejegyzés témája volt. SomiTomi levele ezúttal az egyre több helyre telepített kijelzőkkel foglalkozik. Nagyon hasznosak lehetnének elvileg, én már…..
Van az a street art, amikor a vicceskedő fiatalok otthon agyalnak, hogy miként tudnának egy matricával, felfújt mintával vagy plakáttal elgondolkodtató művészi objektummá alakítani valami utcasarkot. De az igazi street art nem ilyen izzadságszagú, egyetemi előadásokon kiérlelt…..
A tér a nevét 1932-ben kapta. 1954 és 1961 között épült fel a környéken az első lakótelep jellegzetesen szocreál stílusban, a mai metróállomással átellenben, a Kerepesi út és Pillangó utca mentén. A csendes, kertvárosias, „peremvidéki” jellegű tér a 2-es metró…..
Mindig megoszlanak a vélemények, amikor arról van szó, hogy az egyik autós rendre utasítja a másikat valamilyen módon. András is ekként cselekedett nem olyan régen, nem csodálkoznék rajta, ha gyorsan ki lenne kiáltva közellenségnek meg önkéntes rendőrnek.A szlovák autópályán a…..
Volt már néhány olyan poszt, amiben központi szerepet játszott az irányjelző használata, de ahogy kicsit lejjebb FK is írja, átfogó, részletes poszt még eddig nem született, ami oktató jelleggel vesézné ki az indexhasználatot. Rendszeresen olvasom a blogot, és ha jól tudom,…..
Nem, nem hagylak titeket ma sem rendes poszt nélkül. Dinyus a karácsonyi bevásárlási verseny hajrájában egy idegbeteggel találkozott össze, de becsületére legyen mondva, hogy megpróbálta tisztázni a félreértést. Persze van, akivel nem lehet mit kezdeni...A mai díjnyertes hülye az…..
Külföldön, legutóbb épp Londonban, méghozzá egy Tescóban néztem irigykedve az önkiszolgáló sorokat: ezekben nincsen eladó, csak egy vonalkódos automata, az előtt kell elhúzni az árut, aztán már szabad is vagy. Két okból tetszett nagyon a rendszer: egyrészt, mert egy olyan…..
tutti 2010.12.21 10:59:06
@aDoayen@HWSW: lesz a gépben egy katalógus, fényképekkel, elnevezéssel és ráböksz a kiflidre..
tutti 2010.12.21 11:01:38
@aDoayen@HWSW: a mérleg tényleg megy, Londonban mért, Stockholmban viszont csak sima fa polcról pakoltam fa polcra, ami teljesen merev volt, a kijelző is azt mutatta, hogy 0.0 kg, tehát nem volt mérleg, ott még jobban megbíznak az emberekben :)
Kóc olyan mindennapos eseteket rajzolt le, amelyek főúton bármikor előfordulhatnak, mert az emberek egész egyszerűen nem számolnak vele. Elő a KRESZ tudással és szakértsétek meg a két lenti helyzetet!Régóta birizgálja a fantáziámat egy forgalmi szituáció, ebben szeretném a…..
Igazán nem várunk sokat a MÁV-tól, de Gergő története a mi praxisunkban is kivételesen kegyetlen. Olvasónk online vett jegyet Nyíregyházára, de Budapest-Zugló vasútállomáson ugyanis a jegykiadó automata szét volt törve, a pénztáros pedig azt állította, ő nem tud online…..
tutti 2010.10.27 17:28:21
@Jasperek: akkor minimum kamerázzák be a várót

@atpijkamo: érdekes, én meg tudom oldani az internetet magamnak a vonaton, néha picit akadozik, de egy jegyellenőrzési adatforgalomhoz, ami nem lenne minden utasnál azért úgy gondolom van Magyarországon elegendő mobilnet infrastruktúra
A jóslás akkor kifejezetten nehéz dolog, ha a jövőre vonatkozik. A múlt esetében valamivel könnyebb a dolog. Most is nehéz megítélni. hogy vajon meg tudják/merik-e tenni a hatalmas ötletet, amitől teljesen kiakadt egy teljes szubkultúra. Az MR2 átszervezése körül számtalan…..
A T-Mobile elismerte, hogy cenzúrázza a forgalmazott szöveges üzeneteket a hálózatában. Az ügyben egy marketinggel foglalkozó EZ Text cég indított keresetet a New Yorki szövetségi bíróságon. Mint kiderült, mindenféle külön értesítés, jelzés nélkül törölhetnek a…..
Bebe szolgáltatót váltott és ezzel sikerült az őrületbe kergetnie saját magát. A T-Com mindent elcseszett, amit csak lehetett: hűségidőt, tarifát, összeget. Úgyhogy most hiába van túlfizetése, két behajtó cég is követeli tőle a T szerint elmaradt díjakat. Kereken két éve…..
Kedves Praxis blog! Nekem egy szekszárdi ügyeleten volt problémám az éppen ügyelö orvossal. A történet úgy kezdődött hogy elmentem a forma 1- es pálya melletti élményfürdőbe ahol az egész napos szórakozás után hazatértem. Másnap felkeltem és egy enyhe fejfájással indult a…..