Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ratman_ (törölt)

0 bejegyzést írt és 428 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CouchSurfing Ez Peru 2012.08.24 09:00:00
Huszadik vendégem Harry Araujo 32 éves gépészmérnök Barranca városban, Peruban született és élte le első 29 évét. Három éve Ibizába költözött, egy foglalt házban lakik a barátaival. A házat felújították, víz nincsen bevezetve a lakásba, 25 literes ballonokban…..
ratman_ (törölt) 2012.08.26 15:55:26
@nikita: ott volt pl. ez az indiai, aki nekem erősen kétes figura, aztán a két ratyi, most meg ez a vándorhippi, és biztos közben voltak még mások is, nem beszélve azokról, akikkel nyilván soha nem találkozol. Vannak itt fura madarak bőven, akik természetes élőhelyre lelnek egy romkocsmában.

OFF: ma voltam a szimpla piacon, nagyon hangulatos. Oda is vigyél embereket szerintem, jó program.
ratman_ (törölt) 2012.08.26 16:41:27
@nikita: de egyenlő, csak a piac vasárnap délelőtt van, ugyanott. nem közönséges piac, sokkal jobb annál, kézműves kecskesajtok, mindenféle rétesek, péksütemények meg egyéb jó cucc termelőktől, amiket máshol nem lehet megkapni.
ratman_ (törölt) 2012.08.26 18:47:31
@nikita: eszembe se jutott kötözködni. bocs, ha annak tűnt. én a helyszínre értettem, hogy egyenlő.
CouchSurfing Médiavisszhang 2012.08.26 12:00:01
A blogunk májusi indulása óta keltett egy kis figyelmet más médiaorgánumoknál is. Íme: Plastik.hu - május 29. - CouchSurfing blog Vonzovera.com - június 20. - Mi az a CouchSurfing (CS)? Petőfi Rádió - június 20. - Egész úton hazafelé c. műsor (nem találtam meg a honlapon hol lehet…..
ratman_ (törölt) 2012.08.26 15:49:38
@nikita: az előző poszt tele volt vele
Bár lelkes szerkesztő gárdánk Budapesten túl is butikszemmel jár s kel, római vakációja során olyat látott, ami még akkor is kiverte a két-két lecsukódó szép szemét, amikor történetesen hulla fáradtan vonszolta magát félálomban, negyvenfokos tikkasztó hőségben a nap…..
ratman_ (törölt) 2012.08.25 13:55:08
Egy dobozos sör miatt rontott az egyik biztonsági őr a 13 fős lánybandára, amikor befelé haladtak a Soroksári úti Budapest Parkba. A jelenet hamar teljesen indokolatlan ordibálásba fajult, úgyhogy otthagyták a helyet: UPDATE 08/24 09:40: Hamar meg is jött a Budapest Park válasza,…..
ratman_ (törölt) 2012.08.23 18:36:26
@69forever: és te mekkora bunkó vagy, amikor az írástudatlanság határán támolyogsz? Nem a hely szórakozik, tehát egybe kell írni, így: szórakozóhely. A legtöbbünknek ez már általánosban ment.
ratman_ (törölt) 2012.08.23 18:49:23
@RedWing: hátulról szúrták le, miközben hugyozott. Hiába ismered, úgy látszik, az egód megakadályoz abban, hogy a tények eljussanak hozzád. Elhiszem, hogy te mindenkit szétcsapnál, szétszurkálnál, szétfejelnél, bármilyen irányba, és nincs olyan ablak, amin ne tudnál beköpni. Jó érzés lehet ilyen kúlnak lenni. De vannak sima halandók is, akikbe ha beleszúrnak egy éles fémtárgyat, az élettel össze nem egyeztethető sérülést okoz.
ratman_ (törölt) 2012.08.23 20:04:24
@RedWing: index.hu/belfold/2012/08/22/elfogtak_a_pecsi_halalos_keseles_gyanusitottjat/

de vannak más források is, sajnos mind bulvár, így fenntartásokkal kell kezelni
Történt egyszer hogy nekiindultam nagybőszen borjúmájat venni. Persze bejött a „pont az nincs ami kéne", így gyors váltással új cél a bárány lett. Ebből épp akadt, és tipp hogy mennyi kilója?Pontosan nem emlékszem, de vagy 70-80 dekáért pár száz forintot fizettem. Nem is…..
Már érik a füge, és elengedhetetlen, hogy ne készítsünk belőle valami finomságot. Sokoldalúan felhasználható: akár lekvárnak, levesnek, desszertnek vagy húsok mellé ínyencségnek is.A szilva, mint szintén szezonális gyümölcs kitűnően illik a fügéhez. Így adta az ötletet…..
ratman_ (törölt) 2012.08.14 18:39:19
Akkor most a nagy hurráhangulatban megkérnék szépen mindenkit, hogy egy pillanatra álljon meg, és próbáljon a rózsaszín ködön túl gondolkodni és értékelni. Ideje leszállni a földre, és csakis a szikár tényekre szorítkozni - elfogultság nélkül. Mondjuk ki: Peking óta…..
ratman_ (törölt) 2012.08.13 12:25:07
@Ritchard Börtön: te mi a francnak pusztítasz itt? Ez a blog nyilvánvalóan nem neked szól, semmit nem értesz belőle, humorérzék nélkül születtél. Ez egy genetikai rendellenesség, el lehet vele élni sokáig, de nagyban rontja az életminőséget, mint mondjuk a diabétesz. Szomorú világban élhetsz, sajnállak. Szinte látom, ahogy vigyázzba állsz a tévé előtt.
ratman_ (törölt) 2012.08.13 12:41:38
@Urban Gorilla: indexcímlapról nyilván. Hihetetlen, hogy létezik ilyen ember, szerintem csak provokátor.
ratman_ (törölt) 2012.08.13 17:18:54
@béci79: tegyél már szóközt a vesszők után, te szegény. Legalább a saját anyanyelved tanuld meg középfokon, ha ennyire büszke vagy rá. Aztán tapsikolhatsz, mikor egy magyar dobja a legmesszebbre a vasgolyót.
Megdöbbenéssel olvastam a fantasztikusnak beállított akcióról a híreket. Felkutattak, felderítettek, felgöngyölítettek, szuperül működött minden. Négy főt őrizetbe vett, 39 főt előállított és kábítószergyanús anyagokat, valamint kábítószer…..
CouchSurfing A francia divat 2012.08.09 14:16:40
Tizennegyedik és tizenötödik vendégem egy testvérpár, Constance (21) és Philippine (25) volt Párizsból. Constance művészeti fotográfiát tanul egy amsterdami egyetemen, mellette egy boltban dolgozik eladóként. Philippine történelmet tanul másoddiplomás képzésen Párizsban,…..
ratman_ (törölt) 2012.08.10 18:26:38
@akoshi: neked a "formás, nőies" nyilván a dagadt szinonímája. Milyen gusztusos is, mikor a top alól kibuggyannak a lágy hurkák. És mikor a vágósertés asszonyka mossa otthon a fogát, az egész teste rázkódik.

Ne menj stylistnak, ha kirúgnak a melóhelyedről.
ratman_ (törölt) 2012.08.10 18:36:13
@nikita: kb. ezerszer rosszabb stilisztikailag, amit a @68nyara nevű figura beírt, a helyesírásról, vesszők használatáról nem is beszélve. Helyenként értelmetlen is. Nehogy kijavíts bármit is.

Szerintem nagyon vicces, mikor egy inkompetens, tanulatlan ember ennyire kétségbeesetten erőlködik.
ratman_ (törölt) 2012.08.10 21:43:05
@68nyara: felesleges, mert buta vagy, ez kiderül a végtelen kommentedből. Amúgy nem vagyok troll, rendszeresen olvasom ezt a blogot, bent van rss-ben, és többnyire konstruktívan igyekszem írni. Csak mikor címlapos egy poszt, idejön a magadfajta. Mindegy, nem akarok veled beszélgetni.
Phelps idegrendszeri betegsége ellenére lett olimpiai bajnok! Michael Phelps, a 27 éves úszófiú 18 aranyérmet tudva magáénak visszavonulást tervez. Húsz éves pályafutásának történte megmutatja, hogyan válhatunk képessé bármire, ha hiszünk önmagunkban és ha a sikert szokássá alakítjuk.…..
Nesze!szer Bar a Maximban 2012.08.09 18:52:01
  Bar Refaeli, akit a világ egyik legjobb csajának tartanak, a Maxim címlapján szerepel. Találtunk két belső képet is az izraeli modellről. Hogy tetszik a lány, akiben édesanyja korán meglátta a lehetőséget és már 8 hónaposan reklámokban szerepelt?    ..
Régen jártunk már Svájcban, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy megnézzük, milyen is az iskolarendszer Zürich kantonban. Kalauzunk Muzsi, aki természetesen saját tapasztalatból beszél, mint gyakorló szülő. Olvassátok, nem minden tanulság nékül való, utána pedig jöhetnek a…..
ratman_ (törölt) 2012.08.09 19:21:46
@altimus: 4-5 nyelvet magas szinten tudni fizikai képtelenség. Lehet, hogy van pár kivételes képességű ember, akinek sikerül, de az átlagember még egyetlen idegen nyelv magas szintű elsajátítására is képtelen. Jártam már svájcban és gyakran járok németországban, gyakorlatilag mindenki ezt a tört, kontinentális angolt beszéli, limitált szókinccsel, katasztrofális kiejtéssel és intonációval, kerülve mindenféle bonyodalmat (pl kevésbé használt idiómákat). Ez nem nyelvtudás, ne haragudj. Arra jó, hogy útbaigazíts egy turistát, de amúgy egy nagy nulla.

A magyarok egyedül kiejtésben sokkal rosszabbak szerintem, de a nyelvtudás demográfiai eloszlásában nagyjából ugyanaz a helyzet, a tanultabb, fiatalabb generáció gagyog valamennyire, az idősebbek, főleg vidéken, alig.
Vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy a magyar társadalom valós, létező problémaként lássa a családon belüli erőszakot? Hány nőnek és gyermeknek kell még meghalnia ahhoz, hogy a konzervatív, keresztény és nemzeti értékeket hirdető hatalom átlépje a saját, és…..
ratman_ (törölt) 2012.08.08 06:58:16
@ikaljan: Ezek általában elég lecsúszott egzisztenciák, akiknél már szinte mindegy, ki ver kit. Egy normális, polgári családban ezt elképzelhetetlennek tartom. Amúgy meg mindig a nő választ, gyakran rosszul, hát viselje a következményeit. Szerintem tudták az elején is, hogy a faszi, akivel összeállnak, agresszív, mégis talán pont azért kellett nekik.

Azt meg ne mondja már senki, hogy nem tudnák egyszerűen otthagyni, ha akarnák.
ratman_ (törölt) 2012.08.09 18:45:37
@Easyke: nem megbocsájtható, hanem teljesen irreleváns. Ez a legkisebb problémájuk. Nyilván vannak kivételek, nekem is volt egy tanárnőm az egyetemen, aki valami géplakatoshoz vagy mihez ment hozzá, és gyakran kellett hatalmas napszemüvegben bejönnie. Ezek igen szomorú esetek, de lássuk be, nem ez a jellemző, ezek inkább kivételek.
ratman_ (törölt) 2012.08.09 19:01:30
@RAMBO: ismerek olyan nőket, akiknek nem lehetne elég nagy verést adni. Tönkretettek egy életre embereket, akik bíztak bennük (egyik a saját anyja feje fölül eladta a lakást és kisemmizte), loptak, hazudtak, és minden elképzelhető módon ártottak azoknak, akik nem hogy nem verték őket, de mindent megadtak nekik, ami emberileg lehetséges. Ezeket bűntudat nélkül lehet, sőt érdemes ütni-rúgni.

Ez természetesen nem pont az az eset, amiről itt szó van.
CouchSurfing Viva Mexico! 2012.05.22 15:40:00
Tegnap este érkezett hozzám második vendégem, Enrique Morales Ramirez mexikói 27 éves fiú. Enrique két évig utazik Európában, fél éve tartósan Varsóban él, mert az utazása során összeismerkedett egy lengyel lánnyal, akivel jó barátságban élnek együtt és egy hónap múlva…..
Utolsó darabjához érkezett aktuális étlapszériánk (korábban: itt és itt). Azért egyszerre tesszük ki a maradék öt oldalt, mert ebben némi ismétlés is van már, de azt reméljük, nem bánjátok: Legelőször is szögezzük le, hogy az első sorban rögtön mindkét nyelven…..
ratman_ (törölt) 2012.08.06 09:36:56
@romaniarulez!: Ezért kár volt beírni. Hosszú, humortalan kommentjeid vannak. A románt meg a magyart is beleszámoltad, te nyelvzseni?
ratman_ (törölt) 2012.08.06 09:36:56
@romaniarulez!: Ezért kár volt beírni. Hosszú, humortalan kommentjeid vannak. A románt meg a magyart is beleszámoltad, te nyelvzseni?
A Forbes magazin Electronic Cash Kings listájában a világ legjobban kereső DJ-it szedi össze, ahol idén az első helyen a holland Tiesto végzett, aki évente 22 millió dolláros jövedelmet könyvelhet el. Tiesto bevétele kimagaslik a listáről, hiszen az öt követő Skrillexnél hét…..
Ha úgy kezded a requestedet, hogy "Hi there". Van nevem, sima, és nicknév is, próbáld már meg azt használni. Ha nincs egy friended és/vagy ajánlásod sem. A szerencsejátékokat sem szeretem, nem rajtad fogok elkezdeni hazárdírozni. Ha arra nem veszed a fáradtságot, hogy angolul…..
ratman_ (törölt) 2012.08.02 13:38:10
@speed: Bocs, igyekszem nem okoskodni többet, nehogy a végén szállás nélkül maradjak — bár messze áll tőlem a CS világa. De hátha mondjuk London minden hoteléből is kitiltanak emiatt.

A kollegák már fentebb kianalizálták a remek posztodat, még csak annyit, hogy az előző karcolatodban, melyben bemutatkoztál (couchsurfing.blog.hu/2012/06/01/speed_a_hazban_a_kezdetek), kiraktad a profilodról készült screenshotot, természetesen a neved gondosan kiretusálva, de legalább kapucniban és napszemüvegben, mint a legmenőbb croydoni hoodie. Így senki nem fog megkérdezni, miért speed a nicked. Így ez az axiómád, hogy "Ha nincs fenn profilképed, vagy csak egy fotód, azon is ellenfényben, és árnyékban vagy, kapucnival a fejeden, félprofilból" legalább olyan veretes, mint a helyesírásra vonatkozó.

Szerintem te nagyon benéztél valamit, nem érted se a CS, se a blog szellemiségét, mert a Nikita által írt posztok egy teljesen más, sokkal nyitottabb és őszintébb életszemléletről árulkodnak. Te nagyon nem illesz ebbe bele, negatív figura vagy. Erőltetetten lazának akarsz látszani, mert nincs semmi figyelemreméltó képességed, amiért érdekesnek tartanának (és ezt nem ebből szűrtem le, hanem a saját blogodból). Valószínű átmentél pár súlyos megaláztatáson is, mert ez a mindenkire irányuló gyerekes sértettség nehezen magyarázható mással.
ratman_ (törölt) 2012.08.02 13:46:39
@gombost: ez most öngól volt:) a fáradtság az a fizikai állapot, a fáradság az fáradozás, erőfeszítés. Nézz utána, keress rá.

Csak akkor köss bele nyelvi dolgokba, ha eléggé felkészült vagy hozzá. Látod, a speedes srác is hogy járt, minden mondatával tökönrúgja magát, és akkor még nem beszéltünk a stilisztikáról.
Már régóta szerettünk volna írni az idehaza is egyre népszerűbb kettlebellről - azonban, mivel mi nem vagyunk aktív bellesek, így kerestünk valakit, aki ért is a témához. Tényleg olyan hatásos és egyedi ez az eszköz, ahogyan azt néhány használója állítja? Mik a kettlebell…..
ratman_ (törölt) 2012.08.01 14:27:58
ratman_ (törölt) 2012.08.01 16:22:12
@Rémbódess: nem, épp ellenkezőleg, inkább elvette a kedvem. nagyon előnytelen, finoman szólva.
A brit főváros kis túlzással kong az ürességtől, ha azt mondjuk, az olimpia nem teljesíti az előzetes kereskedelmi várakozásokat, akkor nagyon finoman fogalmazunk. Van, ahol 50 éve nem volt ilyen rossz turistaszezon. Kétharmadával kevesebb turista érkezett Londonba az idei…..
ratman_ (törölt) 2012.08.01 13:17:15
@Eltévelyedés: folyjon (tudom, ott már nem fontos magyarul tudni)
A markecolás Budapesti viszonylatban mindig is napirenden volt... Az orrunk előtt szakítják ki a láncot a nyugdíjas néni nyakából, primitív  hordák verik agyba-főbe az aluljáróban a szerencsétlen tinédzsert, elhagyott pesti lépcsőházak sötét fordulóiban várják be az egyedül…..
ratman_ (törölt) 2012.07.26 23:51:18
@DR. Smit Pal: ne félj, rád is sor kerül, te féleszű drogos söpredék. Olvasd vissza az eddigi munkásságod és gondolkozz el az öngyilkosságon. Ilyen életet nem érdemes leélni.
A gyönyörű színésznő lesz a Miss Dior táskák arca a 2012-es őszi kampányban. Az együttműködés korántsem új keletű, hiszen a Dior most nyáron is Milával népszerűsíti táskáit (itt). Az új, fekete-fehér képeket - amelyeken Mila Kunis ünnepelt sztárként tündököl -…..
Imre hitelre kért 2 üveg vizet egy XIX. kerületi Sparban, miután kimenekítették őket kigyulladt panelházukból, és ezért nem volt nála pénz. A Spar üzletvezetője azonban túl magasnak ítélte a kockázatot, és még az se jutott eszébe, hogy pl az üzemi vécébe beengedje inni a…..